Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Športová dráma podľa skutočných udalostí... Mníchov, 1972. Olympijské hry, poznačené teroristickým útokom, pokračujú ďalej. Vo finále basketbalového turnaja sa proti sebe postavia reprezentácie dvoch nezmieriteľných nepriateľov studenej vojny. Tím USA je považovaný za neporaziteľný, Sovieti, vedení novým trénerom, ktorý za dva roky úplne zmenil zloženie mužstva i jeho koncepciu, sa však nemienia vzdať svojho sna... (RTVS)

(více)

Recenze (22)

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Basket mě jako sport vůbec nezajímá, a tohle je přitom po Hráčích z Indiany už druhý výborný basketbalový film, co jsem viděl. Ano, jako sportovní film je to naprosto super přesně s tím, co bych od toho čekal a navíc je závěrečný zápas (škoda, že jiné prakticky nevidíme, ale zase ten ústřední tvoří skoro třetinu filmu) fantasticky natočený. Vladimír Maškov, kterého jsem si všiml už v Duelantovi, má znovu charisma za 10. Samozřejmě dokonalý film to není, navíc se nedá říct, že by byl stoprocentně historicky věrný, ale co. Nedávno jsem viděl Rivaly a ti taky mají k přesné rekonstrukci daleko, přesto je to výborný film. Líbila se mi věta rozhodčího: The Americans are playing dirty, but they are not violating the rules. Tak nějak to funguje i mimo sport, mám ten dojem. P. S. Děkuji Slovákům, že to nadabovali, jinak bych se k tomu asi nedostal :) ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Valím si to na krásné filmové vlně, tahle sportovní záležitost mě dostala, ono to své drobné mušky má, ale já je velice ráda přehlédnu.. Za jedno nesmírně si vážím dřiny a potu tisíce hodin, někdy i s bolestí a sebezapřením a to ti kluci prostě dokázali, za druhé obdivuji lidi jako je trenér v podání Vladimira Maškova (mimochodem opět výborný), zcela propadlý své basketbalové vášni a ochotný udělat pro své svěřence úplně vše, dát vlastní kůži všanc.. No a za třetí dívat se na ty sympatický kluky, kteří pochopí, že basket je kolektivní hra, že doma je prostě doma a to nic na světě nenahradí, že se život musí žít teď a ne příští rok, že jen tak, když se propojí ve skutečný tým, mohou vyhrát nad do té doby neporaženou basketbalovou velmocí, bylo mi potěšením.. ()

Reklama

nonick1 

všechny recenze uživatele

Filmy se sportovní tématikou (navíc zápolení USA vs. CCCP) moc nemusím, ale tento snímek je opravdu výjimečný - nejen díky skvělému retrovizuálu a jisté režii, ale i propletenci několika příběhů, nervydrásajícímu finálovému zápasu a dojemnému závěru. Člověk by se zdráhal uvěřit, že se něco takového doopravdy mohlo stát - až dobový záznam v závěrečných titulcích ho přesvědčí o opaku. Jasných pět hvězd. ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Rusom,ked sa vydari natocit film,tak potom je to uz pecka,uzasna sportova drama natocena podla skutocnej udalosti,ktora zobrazuje basketbalovy tim ZSSR,ktory dostava do ruk novy trener a zacina priprava na olympiadu,krasne,dojemne,srdecne,perfektna kamera a ten zaverecny zapas bol genialny,klobuk dole,zazitok,ktory ma ohuril...:-) ()

Autenticita 

všechny recenze uživatele

No, byly to tedy nervy :-) Filmy ze sportovního prostředí mám celkem v oblibě, a tenhle pro mě nemá chybu. První třetina byla možná trochu rozpačitější a přišlo mi, že se snaží moc hrát na city, ale závěr to srovnal. Zvlášť ty závěrečné tři vteřiny byly fantasticky natočené. Takže za mě fakt dobrý, a to nejsem žádný blázen do ničeho, co se týká míče... ()

Galerie (28)

Reklama

Reklama