Reklama

Reklama

Obsahy(1)

O halloweenské noci svede ďábel v očistci dohromady hororové legendy H.P. Lovecrafta, Edgara Allana Poea, Brama Stokera a Mary Shelley, aby se podělili o své nenapsané příběhy. Kdo poví nejlepší, tomu bude dovoleno očistec navždy opustit. (Raziel_cz)

Diskuze

Raziel_cz

Raziel_cz (hodnocení, recenze)

Cappuccino

To souhlas, HPLHS to dělá dobře. Stejně i ta Die Farbe. Ale stejně... HPL stojí na nepopsatelnu a nepojmenovatelnu, což je něco, co ve filmu nefunguje, protože jako divák chceš vidět všechny ty chapadlovitý hrůzy, na který hrdina kouká do propasti. Kdyby se podíval mimo záběr, řekl: "Holy shit!" a utekl, bylo by to spíš trapný. Ve velkým filmu teda rozhodně.

Cappuccino

Cappuccino (hodnocení, recenze)

Raziel_cz

No v prípade Whisperer in Darkness a Call of Cthulhu od H.P. Lovecraft Historical Society sa to podarilo vcelku obstojne. Samozrejme, nič sa nevyrovná knihe a ľudskej fantázii, ale v prípade týchto dvoch filmov som bol dostatočne uspokojený v dosiahnutí Lovecraftovskej atmosféry.

na příspěvěk reagoval Raziel_cz

Cappuccino

Cappuccino (hodnocení, recenze)

Raziel_cz

Pardon, mal som povedať priame adaptácie kníh, nie inšpirácia, lebo inšpirácií bolo mnoho, pri filmovej tvorbe aj hudobnej (hlavne v metale). In the Mouth of Madness je tiež skvelý, ale nie je to nejaká priama adptácia ako napríklad http://www.csfd.cz/film/285147-whisperer-in-darkness-the/diskuze/ alebo http://www.csfd.cz/film/225946-volani-cthulhu/komentare/ http://www.csfd.cz/film/249459-hudba-ericha-zanna/komentare/. Takých je naozaj pomenej.

na příspěvěk reagoval Raziel_cz

Raziel_cz

Raziel_cz (hodnocení, recenze)

Cappuccino

Náhodou filmů inspirovaných Poem nebo Lovecraftem je docela dost. Třeba Cormanův poeovský cyklus, kde zpravidla hrál Vincent Price, je super. Z poslední doby se zase povedl Podivný experiment. Lovecraft je na tom hůř. Teda adaptací má asi víc, ale obvykle jsou nic moc. Každopádně ty od Gordona/Yuzny jsou výborný, i když se originálem jenom inspirují a nabízejí mnohem pokleslejší zábavu – což je vlastně fajn, protože Lovecraft jako takový je nezfilmovatelný. Z novějších věcí se mi líbí Die Farbe a produkce HPLHS. Nejlepší lovecraftovský film je pro mě ale Carpenterovo In the Mouth of Madness. Toho Keeyese se taky bojím. Bylo by fajn, kdyby to dokázal vytáhnout aspoň na úroveň Necronomiconu.

na příspěvěk reagoval Cappuccino

Cappuccino

Cappuccino (hodnocení, recenze)

Obsahovo to znie určite zaujímavo, ale obávam sa, že spracovanie nebude dva krát kvalitné. Mal by som strach aj keby film točil režisér, ktorý má za sebou lepšie počiny než Jon Keeyes a v jeho prípade je strach ešte viac opodstatnený. Na druhej strane je filmov s podobnou tématikou nie príliš veľa, takže je divák rád viac menej za akúkoľvek tvorbu inšpirovanú spisovateľmi ako Lovecraft, Poe a spol

na příspěvěk reagoval Raziel_cz

Raziel_cz

Raziel_cz (hodnocení, recenze)

Hanyou

Combs je pro Poea jasná volba. :) Hrál ho už v Masters of Horror, v divadelním představení Nevermore a se Stuartem Gordonem zkoušeli (bohužel neúspěšně) crowdfundovat i přímo film o něm. Má k němu vztah.

Pítrs85

Pítrs85 (hodnocení, recenze)

Ou, myslím, že jsem si našel svůj nejočekávanější film tohohle járu...

Hanyou

Hanyou (hodnocení, recenze)

Tak horor to nebude určitě a jestli to zafunguje jako komedie, tak budu spokojená.

Mi Nü-Chai

Mi Nü-Chai (hodnocení, recenze)

Zato režisér má za sebou podivné filmy. Na druhou stranu, v nejhorším by z toho mohlo být kvalitní Trololo a to se taky počítá.

Reklama

Reklama