Reklama

Reklama

Dokud nás svatba nerozdělí

  • Francie Le Sens de la fête (více)
Trailer 4

VOD (1)

Obsahy(1)

Když organizujete dokonale promyšlenou, luxusní svatbu na francouzském zámečku ze 17. století, úplně si to říká o nějaký průšvih. A když se má něco pokazit, věřte tomu, že se to opravdu pokazí a nezůstane jen u toho. Profesionální svatební agentura má na nezdary celých 24 hodin a za ty se toho může stát opravdu hodně. Zvlášť když šéf agentury z přátelství zaměstná vlezlého fotografa, kterého spíš než focení zajímá svatební pohoštění, najde záskok za kapelu, pro který je „decentní zábava“ neznámým pojmem, a ženichovo půlnoční překvapení definitivně změní celou svatbu v grotesku. Komedie od režisérů filmu Nedotknutelní (2011), jejíž inspirační zdroj můžeme hledat třeba u argentinských Divokých historek (2014), potěší srdce každého, alespoň trochu škodolibého diváka. (Aerofilms)

(více)

Recenze (151)

POMO 

všechny recenze uživatele

Feel-good oddychovka s jednou hlavnou a dvadsiatimi vedľajšími postavami, ktoré akoby hrali možno talentovaní, ale nie moc zaujímaví komparzisti. Chýbali mi v tom výraznejší herci, typ francúzskych komikov, ktorí zdvíhajú náladu už len svojím vzhľadom a mimikou. Dokonca aj hlavného herca by som videl viac v roli solídneho vedľajšáka. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

V prvé řadě se za uspořádání projekce pro uživatele CSFD (obzvlášť v Hradci Králové) patří naší matičce filmovaté poděkovat. Takže díky. Tím spíše, pokud výsledné hodnocení zní: zadarmo vynikající, za takových 70, možná 80,- Kč ještě OK, za plnou tržní palbu už bych těch peněz litoval. Nutno říct, že řada mých spoludiváků zavítala do sálu už v lehce povznesené náladě (což by se v Cinestaru asi nestalo, ale Bio Centrál má velmi dobře vybavený bar s velmi slušnými cenami, a začátek projekce se tak nějak o 25 minut opozdil;)), a na nejednom místě filmu se řehtali jako kdyby viděli komedii desetiletí. Já jsem viděl film, který sice měl nesporné řemeslné kvality, a i obsahově se mohl pochlubit silnými momenty, ale na druhou stranu jich také nabídl dost v rovině naprostých klišé, z jiných potenciálně třaskavých výchozích pozic vůbec nic nevyvodil, a vše dovedl k povinnému "happy endu", který jaksi díky tomu, že si nevěsta bere vrcholně nesympatického a osobnostně navýsost ubohého snoba (což se v průběhu děje opakovaně zdůrazňuje), happy endem být nemůže. Kromě hlavní postavy (skvělý Jean-Pierre Bacri jako distingovaná a násilí prostá verze Basila Fawltyho) a jeho povinně ebenové temperamentní (čti jak dlaždič sprosté) zástupkyně nikdo nezaznamená žádný vnitřní posun, ač jde o vlastně dost smutné postavy. Nemalou porci humoru obstarávají moderní komunikační technologie (část jste viděli v traileru), ale je to humor téměř v rovině setkání rodiny Škopkových s počítačem ve Slunci, Senu... K tomu si připočtěte archetypy věčně vysmátých připitomělých imigrantů snědé pleti, připojte "povinné" vyklácení upjaté paničky, a máte celkem vzato typickou "letní" či "oddechovou" komedii, která se díky jménům svých tvůrců uplatní jako půlnoční projekce na různých festivalech, aby si diváci odpočali od všemožných drásavých existenciálních dramat a formálních experimentů. Řečeno kvalitativně o oktávu níže posunutými slovy klasika: "Nebylo to špatný, ale že bych to musel vidět dvakrát...". 70%, ale jak jsem říkal na úvod, jen pokud Vás to nebude stát víc jak 70,- Kč:) ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Variace Truffautovy Americké noci, akorát filmové zákulisí nahrazuje svébytnost svatebního zákulisí během jedné oslavy, na kterou si zasednou Murphyho zákony. Sympaticky (minimálně pro mužskou část publika) je to čistě z pohledu svatební agentury, a nikoli svatebčanů, čili navzdory tématu to romantiku nevidělo ani z rychlíku. Jakkoli o komedii jde, místy dokonce velmi vtipnou, tak by byla chyba očekávat zběsilou řachandu. Tady se hraje na konstantně decentně spokojeně zdvižené koutky úst spíše než tlemení se na plnou hubu. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„DNEŠNÍ VEČER JE PLNÝ ZMATKŮ…“ /// Svatba. Ten den, kdy dva lidé… a spousta dalších ji organizuje. Zámeckej hotel je plnej personálu. To máte: kuchaři, číšníci, muzikanti… a když se něco posere… V hlavní roli potíže s personálem (prostě lidi) a pak ten debil co se žení… (prostě lidi). Tak trochu to vtipný je… protože to vypráví tak nějak zvesela o stresujících záležitostech. Není to ztřeštěný, není to… prostě je to možná i víc vážný…. Už jste měli svatbu? No tak vy víte… /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Do dneška nechápu, proč jsem na svatbě dostal k zákusku litr perlivý vody. 2.) Chystám svatbu. VELKOU SVATBU! 3.) Thx za titule “ejnuletaB“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Eric Toledano a Olivier Nakache si nastavili hodně vysokou laťku při Intouchables a nyní přicházejí opět s originálním nápadem, ale na to, že se jedná o Francii a film natáčí skvělí tvůrci nemá film dostatečně velké koule. Jasně sledovat svatbu z pohledů organizátorů cateringu zde tuším ještě nebylo a připravit dokonalou svatbu rozhodně není žádná lehká práce, očekával jsem, že těch průšvihů zde bude daleko více a především ke konci jsem doufal, že se to vyhrotí do větších otáček. Humoru je zde poméně, jsou zde sice inteligentní dialogy i úvahy, že bych se alespoň jednou chytil smíchem za břicho se nestalo. Bavila mě však dvojice Gilles Lellouche a Eye Haidara, ale chybí zde výraznější francouzská komediální posila a je to na tom filmu lehce znát. Slušné, ale potenciál byl větší. 65% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Je to až kouzelné, kolik štěstí kolem Vás koluje." Svatby nesnáším, snažím se jim vyhýbat velkým obloukem, opravdovejch kamarádů mám míň než prstů na pravý noze a tak je mi poněkud záhadou, proč jsem se tolika svateb zúčastnil. Všechny byly úžasný a jedinečný, ale já jsem abstinent, takže si poměrně dobře pamatuju, že to bylo jinak. No nic. Na tuhle svatbu jsem vešel pouze z toho důvodu, že se tu slibovalo slušný využití Murphyho zákonů a ty já rád. Jenže ona to byla spíš vznešená otrava, kterou mi zpříjemnil jen kvalitně zamířenej ohňostroj a bezvadně letící ženich. Jinak trapas, nuda, vztahový trauma, trapas, nuda a hodní migranti. Prostě taková obyčejná svatba na zámku ze 17. století. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Mé třetí setkání s tvorbou autorské dvojice Toledano a Nakache dopadlo nad očekávání dobře, i když (možná právě protože) jde o naprosto odlišný koncept a styl humoru, než s jakým celosvětově uspěli v případě Nedotknutelných. Jak už zaznělo ve více komentářích, tenhle kousek není řachanda, nýbrž příjemný, lehce plynoucí snímek podkreslený pohodovou hudbou, který má ambice vykouzlit na řadě míst mírný úsměv, nikoliv salvu smíchu. I když prostředí svatební hostiny svádí pokládat film za jednu z nesčetných variant romantických komedií, opak je pravdou. Dokud nás svatba nerozdělí je komediální příběh z prostředí pracovního kolektivu, tedy subžánru kdysi tak protežovaného v zemích východního bloku. V tomhle filmu se tvrdě maká - pravda, ne vždy efektivně, v ukázkové souhře a s očekávanými výsledky. Parta v našich končinách nepříliš známých herců odvádí spolehlivou práci a za sebe můžu jen dodat, že jsem se bavil přesně tak, jak to režijní dvojka zamýšlela. Osobně nemívám rád filmařinu založenou na zpitvořených figurkách, tady mi ale absence hlavní postavy nahrazené množstvím vedlejších postav s jedním nebo dvěma důležitými výstupy přišla navýsost funkční. Celkový dojem: 90 %. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Myslím, že se Max zlobí. Nebo ne?“ - Ano“. Vskutku. Hlavní hrdina nemá toho dne moc důvodů k radosti. Žena, se kterou se již dávno odcizili, mu nebere mobil, milenka ho čím dál víc tlačí ke zdi, v práci naráží na škrty (výborná úvodní „nápaditost“) a příprava na svatbu, jejíž je organizátor, se nevyvíjí vůbec dobře, od bouřícího se personálu přes konflikt mezi jeho zástupkyní a náhradním zpěvákem až po svérázného fotografa či kritického ženicha. A to ještě netuší, kolik neplánovaného se toho stane právě během tohoto „slavného“ dne. Zorganizovat něco takového je totiž pořádná řehole. A tenhle film o tom vypráví způsobem veskrze příjemným, odlehčeným a úsměvným. Snímek je spíš tragikomedií než čistou (romantickou) „veselohrou“, řekl bych, že místy je to opravdu jen ke škodě (určitě toho humoru mohlo být více). Ale pozitiva převládají (a výborný soundtrack mi bude v hlavě znít ještě nějakou tu chvíli; mimochodem opravdu podařená pasáž s výpadkem proudu, a to nejen z hudebního hlediska). Celkově to vidím na slušné 4*. ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Ojojoj, tak tady jsem se brutálně spálil. Strašně jsem se těšil na tuto komedii, a ejhle, ono to není vůbec vtipný. Přehršel konverzací, ze kterých leda tak bolí hlava. Palec dolů. ()

liborek_ 

všechny recenze uživatele

Příjemná oddechovka po práci o práci, o stresu z ní, o lásce k ní. S hudbou Avishaje Cohena! A taky tam byla nějaká svatba... ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem nezažil spontánní potlesk plného kina po nějaké scéně. Naposledy to bylo u Nespoutaného Djanga a teď tady, u jediné svatby, na které nejen že jsem se bavil, ale kterou bych si klidně i zopakoval! A kdo mě zná, ten ví, jak velká je tohle pochvala. To je totiž přesně jeden z těch pěti filmů za rok, kvůli kterým chodím furt jako otrok do kina, i když bych místo toho mohl jít co já vím, třeba do práce. ()

sheen 

všechny recenze uživatele

Naprosto super oddechovka. Frantíci ty komedie prostě umí, inteligentní vtip, chytré dialogy a narážky. [Kino Světozor] ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Tak neviem čo kto na tomto má. Alebo asi novším francúzskym komédiám jednoducho nerozumiem, samozrejme okrem pána Hulota, tomu už nerozumiem vôbec. Taký o ničom dej, banálne, fádne a zbytočné taľafatky. Zaujal iba ten šašo ženích s balónom na konci. Podpriemer. 40/100 ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Sympatická, vkusná komedie aneb co se může posrat, posere se. Díky tomuto filmu jsem se ještě více utvrdil v tom, že (takovouto) svatbu nechci. Ale člověk míní, žena mění, že... 70% ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Pohled na svatbu z očí organizátorů svatebního cateringu je rozhodně skvělá myšlenka. Diky bohu, že se toho chopili francouzi, kteří z toho neudělali přeplácanou smršť gagů a dojemných happy endů, jako amíci. Skvělá pohodová a hlavně vtipná komedie. Doporučuji všem. ___ (ČSFD projekce, Bio Centrál, Hradec Králové) ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

[ČSFD projekce] Milá francouzská komedie o jedné svatební oslavě z pohledu oněch nenápadných obsluhujících v mnohdy směšných kostýmech, připravených splnit veškerá vaše přání. Ne vždy jde však vše pěkně po másle a nejednou je třeba umně improvizovat. Se vším si musí poradit šéf oslavy, kterého skvěle ztvárnil Jean-Pierre Bacri. Jistě, znám spoustu lepších komedií, kde vás hlavní protagonisté rozveselí lépe, až se vám smíchem páře břicho. Bohužel jsou to povětšinou komedie víc než dvacet let staré. Proto dávám plný počet hvězd, jelikož v dnešní době je v tomto odvětví příliš nízká konkurence a hloupých, až trapných kýčovin, jimiž nás krmí Hollywood, jsem již skutečně přehlcen. Jako bych cítil svěží závan starých časů, kdy se lidé nesmáli na povel a s nápovědou, jako v prostoduchých sitcomech. Rozhodně doporučuji. Smát se bude jistě celá rodina. 90% ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Režiséri a scenáristi kultového filmu "Intouchables" nám prinášajú svoju novú komédiu "Le sens de la fête". Neviem čo mám k tomu moc povedať, lebo toto je celkom iný film. Čakal som dobrý humor, kde sa budem smiať. Sem-tam som sa zasmial, občas sa pousmial, no inak som mal pocit, že akosi mi nesedia komédie typu, kde čakáme, čo sa všetko ešte pokazí. Je to staré a akosi to nevie priniesť nič nové. A tento film výnimkou rozhodne nie je. Musím povedať, že mi bolo počas filmu hlavne ľúto šéfa Maxa, ktorý musel riešiť úplne zbytočné problémy, ktoré sa tu objavovali kvôli svojim ľuďom. Niektoré vôbec nemuseli byť. A potom skutočne človek len čaká, kedy sa čo stane, čo ako vypáli a podobne. Pozerať sa to dá, no miestami ma to fakt nudilo. Vizuálne okey, herecky okey, príbehovo pre mňa slabé. Možno vám to sadne lepšie, no pre mňa je to celkom sklamanie. Najmä po tom, ako silno na mňa zapôsobili predošlé projekty tvorcov. Hodnotenie: C+ ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Docela mě zaujala samotná myšlenka svatby z pohledu svatební agentury, kde novomanželé a jejich hosté hrají jen druhé housle. Spousta situací je vtipně vypointována, ale zase nějaká super řachanda to není. Celkově spíše sympatická pohodová zábava. ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Trochu mi film připomínal film Steve Jobs, ten koncept mi jde proti srsti. Film je ve své podstatě slepen ze situací, kdy se jen hasí problémy, které se plus mínus nabalují, čímž se hlavní aktéři dostávají do paradoxních chvil, které mají vyvolávat smích. Místy se daří více, místy méně. Ale spád to mělo. Je to rozhodně nadprůměrná komedie. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Aneb jak se dá taky udělat svatba... Trošku dlouhé, chvílemi nudné, hodně uřvané, a hlavně, hodně lingvistické, takže pokud nechytáte dokonalé fr. jazyk anebo některé reálie, tak o dost přijdete. Já přišel. Ale odpolední Scala za 60 rozhodně nebyl špatný nápad, ten film za to stojí. Nejvíc se mi líbil Gilles Lellouche v roli Jamese moderátora. To figurkování je tu dotaženo k dokonalosti (novomanžel, otrava, fotograf, milenecký pár). ()

Související novinky

43. César Awards - výsledky

43. César Awards - výsledky

03.03.2018

Předávání francouzských filmových cen César, letos v pořadí již čtyřicátých třetích, se konalo v pařížské koncertní síni Salle Pleyel, provázeli jím herečka Vanessa Paradis a komik Manu Payet.… (více)

Reklama

Reklama