Reklama

Reklama

Dokud nás svatba nerozdělí

  • Francie Le Sens de la fête (více)
Trailer 7

VOD (1)

Obsahy(1)

Když organizujete dokonale promyšlenou, luxusní svatbu na francouzském zámečku ze 17. století, úplně si to říká o nějaký průšvih. A když se má něco pokazit, věřte tomu, že se to opravdu pokazí a nezůstane jen u toho. Profesionální svatební agentura má na nezdary celých 24 hodin a za ty se toho může stát opravdu hodně. Zvlášť když šéf agentury z přátelství zaměstná vlezlého fotografa, kterého spíš než focení zajímá svatební pohoštění, najde záskok za kapelu, pro který je „decentní zábava“ neznámým pojmem, a ženichovo půlnoční překvapení definitivně změní celou svatbu v grotesku. Komedie od režisérů filmu Nedotknutelní (2011), jejíž inspirační zdroj můžeme hledat třeba u argentinských Divokých historek (2014), potěší srdce každého, alespoň trochu škodolibého diváka. (Aerofilms)

(více)

Recenze (151)

Vědma 

všechny recenze uživatele

Není to příliš vtipné, humor nesou spíše vedlejší postavy ( Roshan, který zaboha nemůže najít záminku a ten, co pronáší zásadně to, co je očividné). Ale zase některé postavy mi úplně nesedly. Ale protože jsem u filmu bez problému vydržela až do konce můžu ho pro jeho pohodovost doporučit. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

+2* Naladěný z jiných francouzských komedií jsem si pustil i tuto, která nemá zas tak špatné hodnocení. A i když téma organizování svateb je mi dost blízké, tak nastolený humor se u mě tentokrát míjel účinkem a vlastně nevím proč. Herecké výkony mi nepřišly nijak výrazné a navíc nesympatičtí a příběh by se mi líbil víc bláznivější a navíc mi tu možná vadil zdejší multikulturalismus. První půlka mi přišla dost utahaná a musel jsem se hodně překonávat, abych od filmu neodešel, naštěstí druhá půlka to trochu napravila. Přesto nechám jen slušné 2 hvězdy a opravdu to není žádná sranda připravit pro své náročné klienty dokonalou akci. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

dyfur odpad!

všechny recenze uživatele

....smutné kam to dopracovala francúzska komédia....kedysi by som povedal,že sa jedná o koprodukčný film....žiaľ nie je.... ()

applause 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení plné humoru. Až na přílišnou délku filmu, bych nic nevytkla. Skvěle jsem se bavila. Nejlepší byly smsky s autokorekcí. Režisér chtěl především, aby se lidé u jeho filmu bavili, což se mu také povedlo. Určitě doporučuji. ()

Vyhy 

všechny recenze uživatele

Francouzské komedie mám doopravdy rád. Mezi mé nejoblíbenější řadím Co jsme komu udělali, Nedotknutelní, Srdečně vás vítáme či I dva jsou rodina. Francouzi umí vytvořit inteligentní humor a jejich komedie mají hlavu a patu. Dokud nás svatba nerozdělí také dává smysl, netvrdím, že ne. Celkové poselství je krásné a chytré a duchaplné. Občas jsem se i pousmál. Ano, v tom je ten problém. Pousmál jsem se. V první polovině, tedy v přípravách na svatbu, jsem trpěl, jelikož mě příběh uspával. Nakonec přišla už samotná svatba, respektive hostina a oslava, která film zachránila. Líbil se mi proslov a překvapení ženicha. V tomto okamžiku to mělo celkem drive a bavilo mě to. Jako celek mě to ale moc nezaujalo a čekal jsem o mnohem víc. Potenciál to rozhodně mělo. ()

Jonash87 

všechny recenze uživatele

Co že Francouzové umí dělat takovéhle komedie? Po Nedotknutelných a Co jsme komu udělali? další pecka, u které jsem se bavil od začátku do konce. Navíc dost zajímavých (ač pro mě neznámých) hereckých tváří, příjemná hudba, nějaké ty emoce a příběh, který mě ničím neurazil. Film jako takových za pěkné 4*, ale protože se podobných komedií moc nedělá - a časy těch bláznivých od Zuckera či Abrahamse, které miluju, jsou dávno pryč - musím dát za plný počet. ()

johny89 

všechny recenze uživatele

Francouzi komedie opravdu umí, na rozdíl od těch ostatních se tam neobjevuje dementní humor a příběh není tupý. Tohle je další výborný kousek od režisérů Nedotknutelných. Mimochodem za zmínku zde stojí také skvělý soundtrack z dílny Aviashe Cohena. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Naškrobená nóbl svadobná seansa bola celkom pozerateľná, hoci podľa tých hodnotení a chvál som očakával určite o niečo viac. Vynikajúci koncept, akurát tej ironizácie a dôvtipu by som v takomto námete uvítal rozhodne viac. Bolo tu viacero zábleskov dobrých scén a sarkastických hlášok, ale na to, aby to bola nadpriemerná komédia to bolo predsa len málo. A to je celkom škoda, lebo tých možností sa tu núkalo v podstate dosť - či už išlo o svojrázne postavy alebo samotná naškrobenosť celej udalosti. P.S. Určite TOP postava celého filmu bol ten fotograf :D ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Kdo se od plic alespoň jednou zasmál,má asi podobnej druh komedií rád.Já ani jednou.Uťáplá,sucharská nekomedie z jedný idiotsky nudný svatby,kde se nikdo nepoblil,nemotal,prostě tohle neni dobrý.Film,kterej mě absolutly nebavil.30%. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Na Nedotknutelné to samozřejmě nemá, to by tenhle film musel mít pořádný příběh, ale jinak je to fajn odlehčená šaškárna s velkou spoustou často až groteskních postav, které během necelého dne prožijí mnoho zajímavého během svatby jednoho totálního kreténa. 75% ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Tak jestli vám nic neudělá dobrou náladu, tak tohle tedy stoprocentně. Tohle je ta nejčirejší, nejupřímnější a nejlehčí komedie na strávení za tento rok.. Myslím, že není člověka, kterého by tento film mohl urazit, protože jinak by v sobě ten dotyčný neměl kouska lidskosti. Celý děj táhnou výrazné charaktery, vtipné hlášky, francouzský humor, čarovná hudba a taky krásný vizuál. Potěšilo mě, že film není natočen z pohledu manželského páru, ale z pohledu svatební agentury, což příběhu dodalo o mnoho více vtipu a tím pádem vypouští skoro veškerou romantiku, což pro mě bylo plusem. Humor je navíc absolutně nenásilný a žádná vulgarita není potřeba. Američané by se od Francouzů mohli učit. ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem trochu více zábavy, ale v jádru jde o velmi milý film, který příjemně plyne, a to především díky výborné muzice. Z herců mě hodně zaujal Gilles Lellouche, mimikou v obličeji mi občas připomněl Louise de Funèse, akorát tedy v krapet šarmantnější podobě. Z hereček jsem si užívala hlavně Eye Haidara, kterou bych typově přirovnala k ženské obdobě Omara Sy. A právě interakci mezi náhradním zpěvákem a zástupkyní šéfa svatební agentury mě z celého toho propletence postaviček bavilo sledovat nejvíce. (70%) ()

Mylouch 

všechny recenze uživatele

Přesný obraz dnešní společnosti, v níž se specialisté pro suboptimální řešení ve všech oborech spolehlivě dopracují k tržnímu výsledku a všem zbývá jediné: přesvědčit sebe sama, že víc žádat ani nemohli. Příběh rozjitří samozřejmě nejvíce čekatelky na životní štěstí a jejich maminky, ale celkově se hlavně jedná o povedenou komedii s velkou porcí nápadů, snažících se ze situačních zmatků vytěžit i konverzačně. A to je nejcennější rovina filmu, která si mainstreamového diváka (a v neposlední řadě i vlastního marketéra či distributora) podmaňuje vyprávěním s nadhledem, nad kterým on sám v běžném životě ohrnuje nos. Vždyť i tou nejhnusnější postavou filmu (ve kterém se ale všem výborně obsazeným postavám dostane závěrečného vykoupení) je nakonec ten nejlíbeznější z nejoblíbenějších. ()

andrii 

všechny recenze uživatele

Bílá nirvána. To je, oč tu běží. Vše na přání muže a ženy. Načechrat nevěstin závoj. Uvázat kaly. Uhladit ženichovo kvádro, vázanku motýlí. Uvolit se hostím. Uvolnit, stranou škorpení, jihnoucí veselí, až do ranního kuropění. ()

andriy 

všechny recenze uživatele

[ČSFD projekce, Brno] Díky ČSFD za možnost vidět skvělý film na předpremiéře i mimo Prahu. Líbilo se mi to ještě o trochu víc než Nedotknutelní. Silně nadprůměrná komedie ve srovnání s dnešní běžnou a mnohdy naprosto nevtipnou produkcí. ()

venison 

všechny recenze uživatele

Na francouzské komedie trpím předsudky.. Většinou jsou plné křiku a pádů.. Sem tam dojde i na srandu s dortem nebo podobnou skopičinku.. Od filmu "Dokud nás svatba nerozdělí" jsem čekala trošku něco jiného a možná proto jsem z něj nakonec byla tolik nadšená.. Má své kouzlo.. Je neuvěřitelně pozitivní, i když děj je spíše založen na negativních situacích.. Je odlehčený, výborný, humorný a rozhodně má ten správný francouzský šmrnc.. Super vhled do pozadí příprav jedné svatby, které jsou z pohledu personálu.. Je to vztahovka, ale jedná se spíše o personální vztahy.. Rozhodně věřím, že v reálu to takhle (byť ne tolik odlehčeně) funguje.. Romantika malinko proběhne, ale spíš hodně okrajově.. Film na téma, kterému se mnoho filmařů nevěnuje.. Přimhouřím oči a dávám plný počet ;-) ()

terunka003 

všechny recenze uživatele

Francouzské, vtipné, vážné, dramatické, debilní, zrychlené. Prostě pošukové jak Francouzi občas ve svých komediích bývají. Takovou svatbu jsem si nepřála a díky bohu ani neměla. Ale jako host jsem se docela bavila. Teda ne při proslovu ženicha. Ale kapesníčkem jsem mu zatočila. Bylo to dobré, odlehčené a milé. Let na balonu byl díky té hudbě trochu smutný, a vlastně celý film na mě působil trochu moc smutně a definitivně. ..si nějak protiřečím, raději toho nechám.. ()

Trustme 

všechny recenze uživatele

Trailerová kampaň slibovala rozvernou komedii ze zákulisí panoptika svatebních peripetií. Výsledkem je spíše vážný dokument o realitě nemožnosti zvládnout bez problémů velkou, snobskou svatbu s bandou náhradníků, amatérů a nástrah. Styl týmu Nakache - Toledano stejně jako u Nedotknutelných je spíše v kanonádě herecké, scénaristické, střihové a kombinaci ušklíblého úsměvu s cynickým dojetím. I když nejde o čistou komedii a i ta svatba je zde taková zvláštní, tak se jedná o velmi zdařilé, nápadité dílko, které má nejblíž k sociální romantice. ()

Pedross800 

všechny recenze uživatele

Tož konečně i já se dohrabal na ČSFD projekci a premiéra to byla víc než povedená.....holt škodolibost světu vládne a sledovat tu postupně se bortící dokonalou svatbičku se spoustou pitoreskních postaviček a scén stálo fakt za to. Ne, že bych se smál imrvére, ale úsměv se držel mojí držky průběžně tak nějak neustále a občas jsem nejen já, ale i celý nabitý sál vybuchl v hurónský smích. Krásně to gradovalo a odlet ženicha vstříc hvězdné obloze dostal nejen mě, ale prakticky všechny doslova a do písmene do kolen a pod sedadla. Kdyby to v ten moment skončilo, je to jasných pět hvězd. Bohužel to ještě pokračovalo k zdárnému happyendu a spoustě milých a smířlivých gest a jelikož já jsem škodolibá svině, jde okamžitě jedna hvězda dole :-)) Alors Jojitos jusqu'au cinéma! ()

Související novinky

43. César Awards - výsledky

43. César Awards - výsledky

03.03.2018

Předávání francouzských filmových cen César, letos v pořadí již čtyřicátých třetích, se konalo v pařížské koncertní síni Salle Pleyel, provázeli jím herečka Vanessa Paradis a komik Manu Payet.… (více)

Reklama

Reklama