Reklama

Reklama

Dokud nás svatba nerozdělí

  • Francie Le Sens de la fête (více)
Trailer 5

VOD (1)

Obsahy(1)

Když organizujete dokonale promyšlenou, luxusní svatbu na francouzském zámečku ze 17. století, úplně si to říká o nějaký průšvih. A když se má něco pokazit, věřte tomu, že se to opravdu pokazí a nezůstane jen u toho. Profesionální svatební agentura má na nezdary celých 24 hodin a za ty se toho může stát opravdu hodně. Zvlášť když šéf agentury z přátelství zaměstná vlezlého fotografa, kterého spíš než focení zajímá svatební pohoštění, najde záskok za kapelu, pro který je „decentní zábava“ neznámým pojmem, a ženichovo půlnoční překvapení definitivně změní celou svatbu v grotesku. Komedie od režisérů filmu Nedotknutelní (2011), jejíž inspirační zdroj můžeme hledat třeba u argentinských Divokých historek (2014), potěší srdce každého, alespoň trochu škodolibého diváka. (Aerofilms)

(více)

Recenze (151)

Benedygtus 

všechny recenze uživatele

Ohromna porce zabavy, smichy jsem slzu uronil. Vynikajici zalezitost, ktera hned behem prvnich par minut nastoli solidni tempo a drzi si ho az do minut poslednich. Dekuji CSFD, ze pro jednou zas pamatovalo i na Hradec Kralove a projekce nebyla jen v Praze. Doporucuji, jdete do kina! ()

radecacek 

všechny recenze uživatele

[ČSFD projekce, Hradec] Konečně nemusí být u filmu člověku trapně za hloupé prvoplánové úchylné vtipy, tělní tekutiny, výměšky a stupidní lidi. Asi bych trošku zkrátil stopáž, ale jinak opravdu můžu po delší době říct, že jsem viděl kvalitní komedii. ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Francouzi ty komedie umí, ale hlavně je dělají úplně jinak než slavnej Hollywood. Tady totiž nejde o nějaký vulgarity, skandály, nahotu nebo sprostý slova, tady je to o nápadu, určité chytrosti a ironii, což mě osobně teda bavilo moc, musím uznat. Hodně dobře jsem se bavil, casting je totiž povedenej od hlavní postavy až po hromadu postav vedlejších. Navíc si jako divák ještě uvědomíte, jak náročný musí být, když máte cateringovou firmu! :D Vrcholem všeho pak byl let na balonu (měsíci), kterej jasně ukazoval, jací dementi na světě existujou (a věřím, že se někdo takovej opravdu najde). Tady palec hore, po nějaké době zase velice slušná komedie! ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Francouzi zkrátka umí a jako téměř vždy se jim to velmi povedlo. Opět mě dokázali skvěle pobavit. Ke své komedii si vybrali zdánlivě jednoduché téma - organizaci svatby. Nicméně, stejně jako v reálu, potenciál je nekonečný, ale je jen docela tenká hranice k tomu, aby vše neskončilo nějakou trapností. Tady se to podařilo, tvůrci dokázali snímek skvěle vybalancovat. Jistě pomohlo výborné a široké obsazení spousty zajímavých postav, které dávají dohromady úžasný mix vhodný doslova pro jakoukoli scénu. Po filmu budete mít zaručeně dobrý pocit, který mně vydržel několik dnů. ()

Gogo333 

všechny recenze uživatele

Komedie odehrávající se během jedné svatby. Nakoukneme pod pokličku toho jak se připravuje a řídí luxusní svatba. Samozřejmě ne vždy jde vše hladce a občas vznikne nějaký zádrhel. Komedie ukazuje nějaké zádrhely a jak se o ně musí šéf svatební agentury postarat. Samozřejmě vzniká spousta vtipných situací. O proti americkým komediím, který jsou poslední dobou na stejný brdo, je tento film trochu reálnější a člověka to víc zaujme a baví. Scéna s balónem je pak už vrchol, kde mě od smání bolely tváře. Moc se mi líbil soundtrack a hlavně písnička právě ve scéně s balónem (Cascadeur - Meaning). Film se mi líbil a děkuji CSFD za projekci. ()

patrikus 

všechny recenze uživatele

Skvělé, chytré. Zajímavý střih a práce s hudbou. Vtipné dialogy, které neurazí. Doporučuji. Pořád ještě francouzské! Bacri je velmi dobrý a solidní herec. ()

angloumene 

všechny recenze uživatele

Dokud nás svatba nerozdělí sice patří ke skupině povedených francouzských komedií, už ale určitě nepatří mezi ty nejsilnější. Přesto nás s pomocí jednoduchého příběhu o svatebním manažerovi, kterému se během jedné ze svateb zhroutí celý svět, lehce pohladí po duši. Bohužel ne natolik, aby člověk z kina odcházel s výrazně lepší náladou, než když do něj mířil, ale jako lehká oddechovka to myslím stačí. ()

Renfield 

všechny recenze uživatele

Nad trapností a neupřímností některých svateb zůstává rozum stát, proč o tom tedy nenatočit film. Je fakt, že ke klasickým francouzským komediím to má téměř daleko, přesto jsem se několikrát opravdu zasmál a především jedna z posledních vět "já tě vezmu" je nezapomenutelná. Některé postavy, včetně hlavního hrdiny mi ovšem byly vyloženě nesympatické a tak jsem si oblíbil spíše několik zaměstnanců agentury, kteří z toho dělali tu pravou komedii. Jako nenáročný film, po náročném dni dobré. 60% ()

Milky. 

všechny recenze uživatele

Francouzské komedie mají určitou jiskru související s francouzštinou a francouzským vystupováním. Když se k tomu přidá dobrý scénář a nápaditá režie, jsou francouzské komedie vždycky jistota. Bohužel tady to moc nefungovalo. Jako groteska to bylo perfektní, francouzský humor občas udeřil naplno, ale člověk se zasmál a pak to hned vyprchalo. Svatební komedie mám rád protože jsem si řadu svateb osloužil jako obsluha a ta atmosféra se nedá nemilovat. Tady ale něco silně vázlo...nevím jak to říct, ale film jakoby úplně zahazoval potenciál tím jak se soutředil na jednu "tragickou" postavu a zbytek tím brzdil. Pobavil jsem se, ne že ne, ale mohlo to být úplně na jiné úrovni. Nehledě na asi jednu z nejotravnějších a nejnepříjemnějších vedlejších postav vůbec...koní ksicht Eye Haidara. ()

Novom 

všechny recenze uživatele

Výborná komedie, která poodhalí zákulisí svatby, tedy věc, kterou asi jen tak někdo nespatří. O to víc je zajímavé film sledovat velice bedlivě. Všeobjímající chaos a zmatek nahrávají zajímavým situacím, díky kterým film dostává spád. Stopáž by mohla být i kratší a některé hlubší scény vystřižené, na druhou stranu si i bránice musí odpočinout. Francouzi umí tyhle živé komedie. Tomu nahrávají i jasné a čisté barvy, vše navíc dokreslené příjemným hudebním podtextem. U závěrečných titulků si bude nejeden divák poklepávat nohou do rytmu. Ideální film pro toho, kdož chce odcházet domů s lepší náladou. 9 z 10 ()

Johny303 

všechny recenze uživatele

Současná francouzská tvorba je k mému údivu mimořádně vydařená a má dosud zakořeněná alergie na žabožrotskou kinematografii začíná pozvolna mizet v oparu minulosti. Velký podíl na tom mají právě komedie typu Dokud nás svatba nerozdělí, na které se člověk vypraví spíše z nouze, neočekává od nich nic a nakonec dostane úplně vše. Už dlouho jsem se u filmu tak nenasmál. ()

nonick1 

všechny recenze uživatele

Dokonalé, vtipné, zábavné i realistické vystižení průběhu jednoho hektického svatebního dne se spoustou komplikací, peripetií a zádrhelů, které se mohou realizačnímu týmu svatební agentury přihodit. Mám na mysli francouzskou komedii z r. 2017 - ne španělský nevyvedený filmový počin z r.2020. ()

johnymdoe 

všechny recenze uživatele

Opravdu dobrá Francouzská komedie, tečka. Nasledovaná v předpremiéře na projekci ČSFD v kině plném lidí, což jsem vskutku nezažil dlooouhé roky. Nasledovaná se snoubenkou, nasledovaná půl roku před svatbou. Hlavní hrdina, svatební koordinátor a majitel velké firmy zabývající se přípravou všeho, od jídla, přes květiny až po uskutečnění výstředních přání zákazníků, má plno starostí nejen s firmou a lidmi které řídí, ale i citové, které se snaží nedávat najevo, ale vnitřně jej ničí. Ať už on, nebo ti úžasní a kolikrát blázniví lidé kolem něj jsou uvěřitelní, živí, skuteční..jsou napsáni a zahráni velice dobře. Vtip ať už řečený či nevyslovený, gesty zahraný je prakticky pokaždé na hlasitý smích, či alespoň velký úsměv a jak já, tak si myslím že i 90% lidí ostatních, odcházel z kina nadmíru spokojen. Oni Francouzi prostě ty komedie umí a jejich humor jak mě, tak asi nám jako národu, vždy bude tak nějak blízký. Závěrem jen chci říct, že doufám nebudu takový debil ženich jako byl (opět skvěle zahraný) v tomto filmu. Vše nakonec dobře dopadlo, nikdo neumřel, svatba proběhla a já se můžu zase o kus víc těšit na tu svou, snad pohodovější...i když.... ()

fisus 

všechny recenze uživatele

Francouzské filmy u mě letos v kinech opravdu bodují.I dva jsou rodina,Z Paříže do Paříže,Srdečně vás vítáme a Alibi na klíč pro mě byly příjemným překvapením.Se stejnými pocity jsem šel i na tento snímek.Místy velmi vtipné,místy trochu zdlouhavé,proto dám jen 3 hvězdy.Zklamán ale rozhodně nejsem,tak doufám,že francouzská kinematografie budu nadále tak plodná jako letos. ()

Související novinky

43. César Awards - výsledky

43. César Awards - výsledky

03.03.2018

Předávání francouzských filmových cen César, letos v pořadí již čtyřicátých třetích, se konalo v pařížské koncertní síni Salle Pleyel, provázeli jím herečka Vanessa Paradis a komik Manu Payet.… (více)

Reklama

Reklama