Reklama

Reklama

Dokud nás svatba nerozdělí

  • Francie Le Sens de la fête (více)
Trailer 7

VOD (1)

Obsahy(1)

Když organizujete dokonale promyšlenou, luxusní svatbu na francouzském zámečku ze 17. století, úplně si to říká o nějaký průšvih. A když se má něco pokazit, věřte tomu, že se to opravdu pokazí a nezůstane jen u toho. Profesionální svatební agentura má na nezdary celých 24 hodin a za ty se toho může stát opravdu hodně. Zvlášť když šéf agentury z přátelství zaměstná vlezlého fotografa, kterého spíš než focení zajímá svatební pohoštění, najde záskok za kapelu, pro který je „decentní zábava“ neznámým pojmem, a ženichovo půlnoční překvapení definitivně změní celou svatbu v grotesku. Komedie od režisérů filmu Nedotknutelní (2011), jejíž inspirační zdroj můžeme hledat třeba u argentinských Divokých historek (2014), potěší srdce každého, alespoň trochu škodolibého diváka. (Aerofilms)

(více)

Videa (8)

Trailer 7

Recenze (151)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Mé třetí setkání s tvorbou autorské dvojice Toledano a Nakache dopadlo nad očekávání dobře, i když (možná právě protože) jde o naprosto odlišný koncept a styl humoru, než s jakým celosvětově uspěli v případě Nedotknutelných. Jak už zaznělo ve více komentářích, tenhle kousek není řachanda, nýbrž příjemný, lehce plynoucí snímek podkreslený pohodovou hudbou, který má ambice vykouzlit na řadě míst mírný úsměv, nikoliv salvu smíchu. I když prostředí svatební hostiny svádí pokládat film za jednu z nesčetných variant romantických komedií, opak je pravdou. Dokud nás svatba nerozdělí je komediální příběh z prostředí pracovního kolektivu, tedy subžánru kdysi tak protežovaného v zemích východního bloku. V tomhle filmu se tvrdě maká - pravda, ne vždy efektivně, v ukázkové souhře a s očekávanými výsledky. Parta v našich končinách nepříliš známých herců odvádí spolehlivou práci a za sebe můžu jen dodat, že jsem se bavil přesně tak, jak to režijní dvojka zamýšlela. Osobně nemívám rád filmařinu založenou na zpitvořených figurkách, tady mi ale absence hlavní postavy nahrazené množstvím vedlejších postav s jedním nebo dvěma důležitými výstupy přišla navýsost funkční. Celkový dojem: 90 %. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„DNEŠNÍ VEČER JE PLNÝ ZMATKŮ…“ /// Svatba. Ten den, kdy dva lidé… a spousta dalších ji organizuje. Zámeckej hotel je plnej personálu. To máte: kuchaři, číšníci, muzikanti… a když se něco posere… V hlavní roli potíže s personálem (prostě lidi) a pak ten debil co se žení… (prostě lidi). Tak trochu to vtipný je… protože to vypráví tak nějak zvesela o stresujících záležitostech. Není to ztřeštěný, není to… prostě je to možná i víc vážný…. Už jste měli svatbu? No tak vy víte… /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Do dneška nechápu, proč jsem na svatbě dostal k zákusku litr perlivý vody. 2.) Chystám svatbu. VELKOU SVATBU! 3.) Thx za titule “ejnuletaB“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

Reklama

angloumene 

všechny recenze uživatele

Dokud nás svatba nerozdělí sice patří ke skupině povedených francouzských komedií, už ale určitě nepatří mezi ty nejsilnější. Přesto nás s pomocí jednoduchého příběhu o svatebním manažerovi, kterému se během jedné ze svateb zhroutí celý svět, lehce pohladí po duši. Bohužel ne natolik, aby člověk z kina odcházel s výrazně lepší náladou, než když do něj mířil, ale jako lehká oddechovka to myslím stačí. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Komedie na klasické téma "když se něco se*e, tak se to se*e pořádně". V tomto případě je to vyhrocenější ještě víc, protože ženich je úplný debil. Vzdor tomu všemu se ale nejedná o souvislý sled skečů, ale o relativně decentní humor o lidech, kteří svou práci milují, ačkoliv brblají a dokážou jí leckdy i pořádně zvojtit. Nakache s Toledanem sice nedosáhli kvalit Nedotknutelných, ale rozhodně mě nezklamali. 70% ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Tak jestli vám nic neudělá dobrou náladu, tak tohle tedy stoprocentně. Tohle je ta nejčirejší, nejupřímnější a nejlehčí komedie na strávení za tento rok.. Myslím, že není člověka, kterého by tento film mohl urazit, protože jinak by v sobě ten dotyčný neměl kouska lidskosti. Celý děj táhnou výrazné charaktery, vtipné hlášky, francouzský humor, čarovná hudba a taky krásný vizuál. Potěšilo mě, že film není natočen z pohledu manželského páru, ale z pohledu svatební agentury, což příběhu dodalo o mnoho více vtipu a tím pádem vypouští skoro veškerou romantiku, což pro mě bylo plusem. Humor je navíc absolutně nenásilný a žádná vulgarita není potřeba. Američané by se od Francouzů mohli učit. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (4)

  • Túžba ponúknuť hlavnú rolu Jean-Pierre Bacrimu je jedným z prvkov, ktoré motivovali oboch režisérov pustiť sa do tohto filmu. (Arsenal83)
  • Natáčanie prebiehalo v regióne Île-de-France deväť týždňov od júla 2016. Časť natáčania prebehla v Paríži a v Château de Courances v Essonne zo 17. storočia. Niektoré scény sa natočili v okolí Fontainebleau. (Arsenal83)

Související novinky

43. César Awards - výsledky

43. César Awards - výsledky

03.03.2018

Předávání francouzských filmových cen César, letos v pořadí již čtyřicátých třetích, se konalo v pařížské koncertní síni Salle Pleyel, provázeli jím herečka Vanessa Paradis a komik Manu Payet.… (více)

Reklama

Reklama