Reklama

Reklama

Nikdy neříkej nikdy

  • Velká Británie Never Say Never Again (více)
TV spot

Obsahy(1)

Světové zásoby ropy v rukou šíleného zločince... další úkol pro Jamese Bonda. Zločinní agenti pod velením mezinárodního teroristy Ernsta Blofelda proniknou do nejvyššího velení americké armády a zmocní se dvou termonukleárních raket. Blofeld totiž naplánoval novou zkázonosnou akci, nazvanou Slzy Alláhovy. Na pomoc při pátrání je povolán britský agent 007 James Bond. Musí nalézt ukradené jaderné hlavice dříve, než teroristé obrátí jejich ničivou sílu proti světu. Stopa vede k charismatickému zločinci Largovi, jenž osobně řídí Blofeldovu akci. Pomáhá mu krásná vražedkyně Fatima. Bond ovšem objeví nečekaného spojence v Largově okouzlující milence Domino. Jedna z ukradených jaderných zbraní však už čeká na odpálení ve Washingtonu. Druhou chce Largo použít ke zničení světových zásob ropy... (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (296)

Adman 

všechny recenze uživatele

Na stará kolena bylo i Seanovi Connerymu ve filmu zařezeném do neveliké kategorie "neoficiální bondovka", dopřána opravdu nadmíra krásných a svůdných žen. Koukám, že i plakát mluví za vše. Přestřelky, honičky v autech a bitky slušným krokem couvají před šarmem a hádherou jemného pohlaví se kterým Irvin Kerschner opravdu nešetří. Na své si tedy přijde asi spíš mužská část publika. Zlepšováky, vychytávky a vtipy ovšem k "Jamesu Bondovi" (ikdyž v uvozovkách) také neodmyslitelně patří, nejinak je tomu zde. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Předem upozornuji ostatní, kteří to nevědí, že toto není oficiální bondovka. Je to neoficiální bondovku a remakem bondovky thunderball. A musím bohužel říci, že se to nepovedlo. Otřesná hudba, nulový příběh. Něco se ve filmu najde slušného, ale moc toho není. Nechci dát odpad, ale jen jednu hvězdu s odř.ušima jen tak z nostalgie. 20% = * ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Sean Connery pôsobí už trošku zostarnuto v jeho nezabudnuteľnej úlohe Jamesa Bonda aj keď svoj šarm si udržiava, ženských má po celý film doslova kopec od známej tváričky ako Kim Basinger až po neznámu ako Barbara Carrera v tomto ohľade má čo robiť, po akčnej stránke je to v norme žiadne zbytočné preháňačky po príbehovej stránke je to už dosť otrepané a naháňačka za ukradnutou jadrovou hlavicou nám neprináša dohromady nič nové. Malým prekvapením pre mňa bolo keď som vo filme uzrel tvár Rowana Atkinsona a ten vyzeral vo svojej úlohe akéhosi podivína fakt fatálne tupo s tým výrazom v tvári, on sa stou utiekavou tvárou fakt narodil. ║Rozpočet $36miliónovTržby USA $55,432,841Tržby Celosvetovo $160,000,000 ()

starbrejkr 

všechny recenze uživatele

Bondovka nebondovka,která si na začátku víceméně z Bonda střílí a nemotorný Connery je všude pozdě a spatřen. Brzy se ale přehazuje na jinou kolej a jede se víceméně v klasickém mustru a i Sean se tu nakonec docela předvede a nijak ostudu svým starším rolím nedělá. Zvlášť zajímavé je porovnání jeho vizáže s tou "dědkovskou", na kterou najel už jen o pár let poté v třetím Indym. Film jako takový je tedy klasickou starší bondovkou, bohužel až nepříjemnéě často se vlekoucí a chybějícím vtipem. Ta délka se nezkousávala zrovna nejlíp... ()

higuain 

všechny recenze uživatele

Režisér nejlepší epizody Hvězdných válek a nejlepší představitel Jamese Bonda. Dva trumfy této nebondovky, které ovšem nefungují, jak by asi bylo záhodno. Connery je sice fajn, ale ani on v tomhle věku nepříliš poutavě natočenou Bondovku sám neutáhne. Oproti Thunderballu je to samozřejmě jednoznačně horší. ()

Galerie (135)

Zajímavosti (34)

  • Zatímco Bond ve svých klasických filmech používá zbraň Walther PPK ( 7,65 mm), v tomto snímku používá sice taky Walther ale označení je P5 (9 mm). (Terva)
  • Sean Connery kdysi řekl, že nikdy nebude hrát Bonda. Jeho druhá žena Micheline Roquebrune na to prohlásila: "Nikdy neříkej nikdy". V závěrčných titulcích jí je věnováno poděkování za inspiraci k názvu filmu. (Terva)
  • Režisér Irvin Kershner se stal prvním američanem, který režíroval film ze série o Bondovi. (Sony1994)

Související novinky

Na Amazon dorazí celá bondovská kolekce

Na Amazon dorazí celá bondovská kolekce

08.04.2022

Chtěli jste si někdy dát kompletní bondovskou sérii z pohodlí domova, bez toho, abyste utráceli za blu-ray kolekci, nebo museli sahat po nelegálním stahování? Pak pro vás má streamovací služba Amazon… (více)

Reklama

Reklama