Reklama

Reklama

Všechny prachy světa

  • USA All the Money in the World (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Film sleduje únos šestnáctiletého Johna Paula Gettyho III (Charlie Plummer) a zoufalou snahu jeho milující matky Gail (Michelle Williams) přesvědčit Johnova miliardářského dědečka (Christopher Plummer), aby zaplatil výkupné. Když to Getty senior odmítne a narůstá prchlivost a brutalita únosců, snaží se Gail jeho rozhodnutí zvrátit. Když život jejího syna visí na vlásku, obrátí se zoufalá Gail na Gettyho poradce (Mark Wahlberg) a sotva myslitelné spojenectví v závodě s časem nakonec ukáže, že bezpodmínečná a trvalá láska má větší hodnotu, než peníze. (Vertical Entertainment)

(více)

Recenze (258)

Ukrizku 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších filmů o únosu. Nad anglickou hamižnou chladnokrevností Gettyho seniora v kontrastu s italským venkovem vyčnívá racionální síla matky (skvělé Michelle Williamsové) a jejího přátelství se zvláštně zaangažovaným pragmatikem. Z mozaiky vůle, mamonu, strachu, hrdosti a ponížení vypadl jen jeden kamínek. Motivy. ()

papadoce 

všechny recenze uživatele

Michelle Williams bola v tomto filme strašne krásna, bezhranične. Vynikajúci námet, veľmi umne spracovaný a herecky správne obsadený je zárukou dobrého filmu. Tomuto filmu kraľuje jednak Michelle a to nie len svojou krásou, ktorá vychádza z jej až neuveriteľne obyčajnej prirodzenosti, no najmä svojim herectvom pretože bola skvelá a na druhej strane absolúúúútne dokonalý Christopher Plummer, ktorý zahral bezcitného strýka držgroša totálne oskarovo. Mám dojem, že Marky Mark tam bol tentokrát iba do počtu. Ridley Scott je pán režisér a dráme o neľudskom únose dal správne grády správnym vedením hercov profesionálov. Technicky dokonale bola zvládnutá aj jediná nazvyme to akčná scéna. Hrala prvú ligu. Máme tu typický príklad, miestnymi rádoby odborníkmi, hodnotením zdevastovaného filmu. Našľahali tu dvojky, trojky a za to by mali prejsť vzorovou kastráciou. Dávam odporúčanie, film pozerajte a hviezd sa nebojte. Majstrovská krimi dráma za 90, ktorá spĺňa najvyššie kritéria. John Paul Getty bol ***** s veľkým K. ()

adamix 

všechny recenze uživatele

Peniaze nie sú všetko a dokážu riadne pošpiniť ľudský charakter, keď ich je príliš. Ridley nám to tu pekne servíruje, ale oceniť to nedokáže každý. Pre mňa z jeho skromnejších titulov ten najpôsobivejší. Žiadna megalománia ako ALIEN, alebo GLADIÁTOR sa nekoná, ale toto sa fakt oplatilo sfilmovať. Za mňa 75%. ()

MirkaP 

všechny recenze uživatele

Divnej rozcuckovanej začátek, ale po únosu který se stane není vůbec jasné jak, to nabere grády a je to pěkně napínavé ()

subic 

všechny recenze uživatele

Starej dobrej Ridley se ve svých 80i vrhnul na retro příběh ze sedmdesátek o tom, jakou mají pro koho cenu peníze, velké peníze, zejména pak když má velmi zdráhavý naftový magnát Getty (Christopher Plummer), zaplatit výkupné za svého vnuka. Jenže on ty prachy na výkupné má a nemá, on je něco jako nyní AB, protože veškerý majetek má ve fondu, může jen investovat (hlavně do umění) a může si ty položky jen odečítat z daní, nechce to přiznat, ale na výkupné nemůže dát víc jak 1 mio. ()

Kimkong 

všechny recenze uživatele

Not good, not terible. Strýček skrblík v roli dědečka, feaťácká rodina a jak peníze kazí člověka. A taky nějaký ten únos, pátrání,  mučení. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Kolik z nás by chtělo mít peníze a žít si nad poměry, každý den nepočítat kolik máme v peněžence a přemýšlet, co si dovolit můžeme a co ne. Jenže má to i své nevýhody, přestože řada z nás by na žádné nepřišla. Když vyhrajete ve sportce, jste anonymní. Když žijete ve 20, 21. století a jste obchodníkem, média o vás píší a vaše tvář se objevuje ve zprávách, rizika tady jsou. Rodina, přátelé, blízcí, ti všichni jsou neustále v nebezpečí. Dědeček John Paul Getty nechce své peníze dát. A jak můžeme vidět, je to škrt a Skrblík do morku kostí. Jenže na jedné straně se jeho důvody o následném ohrožení dají pochopit. Ačkoli kdyby se jednalo o naše dítě, jistě bychom orodovali stejně jako Gail. Já osobně vidím u celého filmu problém v tom, že na svou délku nedokáže udržet pozornost diváka. Ačkoli se snaží pečlivě vykreslit charaktery jednotlivých postav a popsat drama v celého jeho obsažnosti jak probíhalo a co dotyční skutečně prožívali. A přestože je snímek dobře obsazen. Je to chladné, skoro bez emocí. ()

ESNYR 

všechny recenze uživatele

Další smyšlená blábolovitá verze něčího života. 90% filmu neodopvídá skutečnosti a to že to natočil někdo jehož jméno je snad posvátné tomu nedodá žádnou větší hloubku. Kdo ten příběh zná (četl jsem knihu, takže vím že tenhle film je kravina) tak ten se nemůže z hodnocením dostat na víc jak 2 hvězdy. Je mi jedno kdo podal jak skvělý a dechberoucí výkon a nebo se při filmování ztrhal aby vypadal přesvědčivě, protože pokud točím životopisný film, tak mám hledět na to aby to bylo skutečně podle událostí které to ukazuje (nebo spíše má ukazovat) Například postava Marka Wahberka ve skutečnosti neexistovala a události které se odehrají ke konci příběhu se nestaly tak jak ukazuje film ale úplně jinak + samotný Getty byl ve svém vyjádření taky zobrazen jinak než ve skutečnosti. 1 hvězda. U inforace k filmu byl odstranil "životopisný" Tohle nemá se skutečnýmy událostmi nic společného. Děj neodpovídá ani v časové rovině ani v emoční rovině a už vůbec ne pravdě. ()

VendaCiki 

všechny recenze uživatele

Zase jeden zbytečně dlouhý film. Kratší verze, by byla akčnější. Je to velice zajímavý námět. Gettyho problematika s penězi nezná konce. Nezná kvůli nim asi svou vlastní krev. Nejbohatší člověk na světě a nedá ani dolar navíc. Kdyby existoval Robin Hood, tak by takovéto filmy možná ani neexistovaly. ()

Blazis34 

všechny recenze uživatele

Dramaticky popsané krimi drama o únosu jednoho teenegera. V první řadě chválím herecké výkony všech hlavní postav, I kulisy byly velice dobře zvolené a vše působilo velice reálně. Čekal jsem ještě trochu lepší konec filmu, ale vše bylo vesměs lehké a krátké. Tomuto dílo, režírované Ridley Scottem, dávám lepší tři hvězdy - 65%. ()

solisoli 

všechny recenze uživatele

Tak nezáživná ťahanica až to bolelo. Nezvládnutý začiatok, kde únos vypadal groteskne, bez dramatickosti sa vliekol nezáživne počas celého deja až do konca. Ingrid Williams hrozný dramatický prejav spolu aj s Mark Wahlbergom, nevynímajúc ostatných. Trošku to oživovali taliani, ale darmo. Ak niečo nefunguje, ako má, nie je možné to zmeniť. Záver túto nemohúcnosť len potvrdil. Vlastne tu išlo o ten únos, alebo poukázanie Gettyho miliardárskeho majetku, krytého hodnotami umeleckých predmetov. Jeden z najtrápnejších príbehov s tematikou únosu. ()

baclajean 

všechny recenze uživatele

Z hľadiska toho, že tento príbeh sa skutočne stal, je to veľmi silné. No z hľadiska filmového spracovania ma to neoslovilo tak, ako by mohlo. Herecké výkony mimo 3-4 hlavných postáv naozaj nestáli za reč. ()

megajalec 

všechny recenze uživatele

Dalo by sa to ešte vylepšiť, nevravím, že nie, ale All the money in the world ma bavilo. Postupne ma vtiahlo do seba a záverečná polhodina mi nedala dýchať ani pohnúť sa čo i len o kúsok. K tomu prirátať výborné retro, kameru a najmä perfektný výkon Christophera Plummera. ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Tento snímok dychvyrážajúcim, ale zároveň naivným spôsobom rozpráva o spupnosti, mamone, medziľudských vzťahoch, o chorom pohľade na realitu a tiež v istom zmysle aj o ľudskosti. Keď už vám nevie pomôcť vlastná rodina, vždy sa niekto nájde, nakoniec aj tam, kde by to človek najmenej čakal. V podstate tu možno hovoriť o veľmi jednoduchej zápletke, ale za to o dosť rozvinutej s vyladenými charaktermi jednotlivých postáv. Wahlberg tu bol podľa mňa dosť zbytočný, Michelle Williams vyzerala, akoby sa jej tam nechcelo ani byť a Christopher Plummer to zahral absolútne skvelo a myslím, že na staré kolená si toho Oskara ozaj zaslúžil. 75 % ()

hrumsrt 

všechny recenze uživatele

Možná nejvíc zaměnitelný film Ridleyho Scotta, kterému navíc jeho přítomnost moc nepomáhá, moč i dost ubližuje. Jako režisér dokáže filmu nabídnout hodně, ale vůbec ne těžit z osobních rovin konfliktu a přízemnosti celé události.. Rozdělenou rodinu Gettyů se pokouší spojit tragická událost únosu jednoho z jejich nejmladších členů Johna, kterého velmi cíleně unesla organizovaná skupina doufajíc, že příjmení Getty má nějakou cenu.. Všechny prachy světa mají skvostný casting, který drží jak zoufalá matka Michelle Williams, tak citově odtažitý veterán Christopher Plummer (který mi teda do role sedí mnohem víc než vyškrtnutý Kevin Spacey). Jenže rozpracovávají tragicky banální příběh, jaký ve filmografii Scotta kompletně zapadne.. Od začátku se snímek drží v žánrových vodách a ani na chvíli z nich nevyjde, i proto jde o solidně odvedenou rutinu, která vyloženě nevyvolává moc emocí, ale o nic slabšího taky nejde. Jako cvičení na dynamičtější, hravější a propracovanější Klan Gucci ale splnilo svůj účel. 60% ()

haack 

všechny recenze uživatele

Nečekal bych to, při tomto hereckém obsazení, ale výkony herců trochu postrádají šťávu a napětí... Určitě se najdou slabší místa, kde film mohl spíše trochu odběhnout od tématu a ukázat intermezzo života postav, které snímek představuje pouze povrchně a neúplně... 6/10 ()

OwlDanielson 

všechny recenze uživatele

Scott zkrátka patří mezi mé oblíbené tvůrce filmu. Můj obdiv pro jeho vizualizaci uvrzuje i v tomto snímku. Wahlberg, tak jak ho mám nejradši - vážné a drsňácké vystupování. Interiérová seznace pro vyznavače anglického stylu. Dobový soundtrack a Stouni, kteří nikdy neomrzí dodají šmrnc.. ()

heger 

všechny recenze uživatele

Film sa zrejme zapíše do dejín iba ako obeť (alebo produkt?) "honu na čarodejnice". Výsledok je napriek dobrému námetu len obyčajná nuda. ()

Související novinky

Kevin Spacey musí zaplatit 31 milionů

Kevin Spacey musí zaplatit 31 milionů

24.11.2021

Filmové servery obletěla čerstvě zpráva, že herci Kevinovi Spaceymu (Americká krása) bylo v loňském roce nezávislým arbitrem přikázáno zaplatit produkční společnosti zodpovědné za tvorbu seriálu Dům… (více)

Kevin Spacey si zahraje v italském dramatu

Kevin Spacey si zahraje v italském dramatu

24.05.2021

Po četných obviněních a kauzách se v Hollywoodu před pár let zavřeli herci Kevinu Spaceymu dveře. A prozatím to nevypadá, že by se mu ještě někdy mohly otevřít. Nyní se ale herci přesto podařilo… (více)

Zemřel Christopher Plummer

Zemřel Christopher Plummer

05.02.2021

Z Ameriky přichází velmi smutná zpráva. Dnes ráno ve svém domě v Connecticutu zemřel legendární kanadský herec a držitel Zlatého glóbu i Ceny akademie, Christopher Plummer. Populárnímu tvůrci známému… (více)

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Reklama

Reklama