Reklama

Reklama

Všechny prachy světa

  • USA All the Money in the World (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Film sleduje únos šestnáctiletého Johna Paula Gettyho III (Charlie Plummer) a zoufalou snahu jeho milující matky Gail (Michelle Williams) přesvědčit Johnova miliardářského dědečka (Christopher Plummer), aby zaplatil výkupné. Když to Getty senior odmítne a narůstá prchlivost a brutalita únosců, snaží se Gail jeho rozhodnutí zvrátit. Když život jejího syna visí na vlásku, obrátí se zoufalá Gail na Gettyho poradce (Mark Wahlberg) a sotva myslitelné spojenectví v závodě s časem nakonec ukáže, že bezpodmínečná a trvalá láska má větší hodnotu, než peníze. (Vertical Entertainment)

(více)

Recenze (259)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Kde sú tie časy keď R. Scott točil jeden hit za druhým? Trochu sa nezhodnem s ostatnými užívateľmi, pretože si myslím, že tento film je rozhodne z tých lepších, ktoré za posledné roky natočil. Asi najväčšiu zásluhu na tom má Ch. Plummer. v postave boháča, je úplne úžasný, doslova oscarový. Možno je to aj dobre napísaná postava, ale Plummer tomu dal ďalší rozmer a je nezabudnuteľný. Wahlberg zapadol do davu a neprekážal mi. Príbeh je fajn, možno to chcelo občas rýchlejší spád, ale rozhodne som sa nenudil a film ma zaujal. R.Scott už nie je najmladší, ale dúfam, že ešte natočí niečo veľké. Prajem mu to. 70%. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Ma to dost problemy s tempom, ale inak lahoda. Scott elegantne koncipuje kazdu jednu scenu, vyzera to fantasticky a plummer je uzasny. O skutocnom pripade som nevedel nic, takze navyse u mna vyborne fungovalo aj napatie v zmysle, co bude diat dalej a ako to cele dopadne. 8/10 ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Byla by velká škoda se tomuto hodně netradičnímu Scottovi vyhnout. Ridley dle mého soudu značně pozměnil svůj rukopis a pro svůj nový film zvolil pro mě absolutně nečekané téma. Přecijen se v posledních letech rád vrtal ve sci-fi tématice a často v nedávné minulosti volil i historické velkofilmy. Takto se vytasil s tématem, o kterém mě nebylo vůbec nic známo a budu muset ještě na Wikipedii doplnit znalosti. Je zvláštní že v americkém filmu hrají mnohem přesvědčivěji evropští herci a třeba Wahlberg je zde prakticky zcela do počtu. Michelle nesympatická až na půdu a o hnusných životních moudrech, které plive nejstarší Getty by měl vzniknout samostatný film. I když on vlastně vznikl. Film dostál svého jména a je opravdu z velké části hlavně o penězích. 65% ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"ASK YOUR FATHER-IN-LAW. HE HAS ALL THE MONEY IN THE WORLD." -------------- Bravúrne zrežírované, fantasticky a zručne natočené. Ridley sa proste nezaprie. Majster remesla s prvotriednym citom pre obrazovú podmanivosť. Opojné, pompézne a hlavne prepracované interiéry nemiznú ani na okamih. Soundtrack poriadne svojský, s dávkou temnoty, ale zároveň aj opulencie. Neznalosť látky viacnásobne prehlbuje konečný zážitok. Na túto tému je tu ešte slušne vyzerajúci seriál Trust, no neviem, ako ho po tomto Plummerovom výkone vôbec spracujem a ocením. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Zžíravá moc peněz, charaktery a rodina jdou stranou... umělé hodnoty, kterým podléháme v důsledku celospolečenského tlaku, který je tak hloupý, jako sama lidská společnost. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Ridley Scott znova trafil do čierneho. Silná dráma s jednoduchov zápletkou, ale s perfektnými hercami a postavy. Marky Mark a Christopher Plummer perfektne film ťahajú. Nechýba dusná atmosféra, prekvapivé, ale aj silne momenty a celkovo sa jedna o ďalší dobrý film od Sira Ridleyho, ktorý aj pri vyše dvoch hodinách nenudí. 80% - 4* ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Ridleymu Scottovi už je 80 let. To není podmínka pro režisérskou stopku ale občas to znamená, že už režisér v sobě moc nemá. To se však nedalo říct právě o Ridleym který před 3 roky všem vytřel zrak Marťanem který byl prostě perfektní. Minulý rok trochu vše zchladil Vetřelcem: Covenant který většinu lidí zklamal (podotknu, že já si ho užil) a nyní se pokusil natočit něco trošku usedlejšího. Nějaký pokus o ty ceny. O ty Oscary. Film který měl dokázat, že stále dokáže natočit perfektní film který jede celou svou délku. A to Všechny prachy světa úplně nejsou.Filmu jsem věřil a po skandálech s původním dědou v podání Kevina Spaceyho ze kterého se přes noc stal sexuální hollywoodský predátor no. 1 jsem stále věřil, že to nejenom bude pecka ale, že Plummerovi sedí role víc než právě Spaceymu. A v tom jsem se nezmýlil. Ne, Spaceyho výkon v roli jsem neviděl a pravděpodobně nikdy neuvidím (pokud Ridley Scott náhodou nevydá nějaké ty bonusy) ale Plummer je v roli perfektní a tu Oscarovou nominaci si zaslouží. Jedině právě jedinou oscarovou nominaci kterou film má. A jiné nemá právě kvůli tomu, že kromě Plummera není zas tak o tolik stát. Je to škoda protože potenciál ten film má. Bohužel další fajn věc kterou je poradce v podání Marka Wahlberga je pro film zcela vymyšlená a po odečtení Plummera a Wahlberga už mi fakt nic nezbude. Ten film trvá 135 minut a příliš se párá v minulosti tedy ve flashbackách z mládí uneseného Paula a před tím zbohatnutí dědy Gettyho. Ty flashbacky jinak ztrácejí smysl v tom protože Plummer se do role ponoří tak, že ihned chápete o koho jde- Skrblíka který i přes miliardu dolarů odmítá co nejméně platit a hledá každý detail aby například co nejméně utratil na daních. Jakékoliv flashbacky a ukazování toho jaký je jsou tím pádem zbytečné. Z průměru který alespoň trochu zachraňuje závěrečná třetina ten film nevytáhne ani vždy snaživá Scottova režie V březnu dorazí minisérie Trust která se bude věnovat úplně stejnému tématu a ujme se jí Danny Boyle stojící třeba za Millionářem z Chatrče. Tady bych se nebál tvrdit, že to dopadne lépe jelikož Boyle bude mít více minut (či hodin!) na to aby dokázal snímek tak prodat. To Ridley Scott nedokázal ani za 135 minut. Ne opravdu, Ridleyho Scotta mám rád, je to talent ale tohle byl hodně velký krok vedle. Do dalších let zdar a sílu, ještě na to určitě máš Ridley! ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

,,Jsi nejbohatší člověk na světě, kolik ještě musíš mít aby jsi byl spokojen?'' - ,,Víc, mnohem, víc'' ------- Tenhle film o skutečném Harpagonovi mi znovu jen dokázal, že prachy nejsou všechno. A u tohohle rodu to platilo dvojnásob. Getty III se nikdy z únosu nevzpamatoval, bral drogy a do konce života byl alkoholik. Notora z něj udělali únosci, protože opilej byl hodnej a nedělal problémy. Zemřel jako slepý, němý, ochrnutý vozíčkář v 54 letech. Opuštěn rodinou a bohatým otcem, který tvrdil, že si za únos mohl sám... Musím ocenit, že si herci byli velmi podobní svým originálům. Užíval jsem si i tu Itálii šedesátých let se všemi těmi Fiaty, Alfami atd...Dechberoucí byla scéna s přijíždějícím vlakem na poušti k sedícím šejkům na stoličkách... Tehdy ještě Saúdská Arábie byla jen poušť a shluk domečků kolem oáz... tady se začaly psát ropné dějiny... Natočeno to bylo svižně, prakticky bych neměl výhrad. Až na jednu. A ta výhrada má dokonce konkrétní jméno. Jmenuje se Kevin Spacey. Ten měl původně hrát starého Gettyho a já s ním dokonce viděl i trailer (mimochodem je ještě stále k vidění na ytb). Jenže v rámci něčeho hodně podobnému mccarthysmu - dnes se tomu říká MeeeToo (ta eee jsou tam správně Meee dělají mečící kozy) to kvůli nějakému snad dávnému hříchu semlelo i KS. Nemám nic proti tomu aby když je někdo čuně, dostal po hubě za to, že nějakou mladou hérečku nutí k sexu s tím, že jí dá roli. Mno i když ještě dnes to takhle jednoduše leckde funguje ke spokojenosti obou stran a nejen ve filmařské branži. Neříkám však, že je to OK a rovnou tvrdím, že Weinstein byl evidentně skutečně nadržené prase zneužívající svůj vliv. OK. Ale vzpomenout si po dvaceti, třiceti i více letech, že jsem byl zprzněn, že mi na střední někdo sáhnul pod sukni... To sorry. Spaceyho to semlelo slušně, deprese, psychiatři, poškozené jméno, snad pokus o sebevraždu... Scott to vzal nejjednodušší cestou. Prostě Kevina vyzmizíkoval a film dohrál stařičký Plummer. Plummera mám rád, nic proti němu, na své stáří dal film na jedničku s hvězdičkou! Od Scotta mi to přišlo dost kách a nefér. Já mám Kevina rád. Je otázkou jak by vypadal film s ním. Možná by byl i lepší. Proto filmu dávám jen za tři kopie kentaura. * * * ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Nikdy, ale opravdu nikdy neházej Ridleyho do starého železa. Stále to tam je a dokonce i Marky Mark dělá něco, co je téměř hraní. Christopher Plummer je dokonalý a jedině dobře, že nahradil Spaceyho. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Tuctové a nezáživné drama o člověku, který je sympatický asi jako Jehovista za dveřmi. Potenciál tam nicméně byl, takže proč jsou nakonec "Všechny prachy světa" takové, jaké jsou, je mi (obzvláště u režiséra Scottova formátu) opravdu záhadou. P.S.: Ať chtěl Scott původně obsadit Plummera nebo ne, to vystříhání Spaceyho z hotového filmu fakt pos*al.;-) ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

10. července 1973 je v Římě unesen John Paul Getty III (Charlie Plummer) a únosci požadují výkupné 17 milionů dolarů. Jeho zdrcená matka Gail Harris (Michelle Williams) se snaží peníze získat, ale vnukův bohatý děda Jean Paul Getty (Christopher Plummer) odmítá zaplatit cokoliv... Jean Paul Getty měl v příběhu dostat více prostoru a hlavní roli, protože byl to nejlepší z celého filmu. All the Money in the World (2017) si budou všichni pamatovat hlavně kvůli přetáčkám, kde Christopher Plummer nahradil Kevina Spaceyho z již dotočeného filmu několik týdnů před premiérou. Snad vyjde i původní verze, protože Kevin Spacey patří mezi talentované herce. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

A čo tu bolo vlastne mysteriózne? Film o dedkovi, ktorý si myslel, že sa všetko dá merať peniazmi. Netvrdím, mohlo ísť o zaujímavú záležitosť, pretože námet a formálna stránka (hlavne vizuál) neboli zlé. No ale tie dialógy a vývoj dejovej linky - cez to sa skrátka nedalo preniesť aj keby som veľmi chcel. Len máločo je tak mdlé, nevýrazné a nezáživne podané. Bez chuti a bez zápachu ako sa vraví. Snímok má ambície unudiť diváka svojou krásou. Slabší priemer. 55/100 ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Hlavně zpočátku mě to strašně nebavilo, a dokonce jsem zvažoval, že odejdu z kina. Sice jsem nakonec vydržel, ale že by to stálo za to... Myslím, že mě ten film minul hlavně kvůli tomu, že mi všechny jeho postavy byly nesympatické či zcela lhostejné - zčásti kvůli obsazení, které mi subjektivně hodně nesedlo (duo Michelle Williams & Mark Wahlberg jsem nikdy moc nemusel), zčásti kvůli tomu, jak byly napsané. Vadila mi i kamera, která tváře herců snímala na můj vkus příliš často z velkých detailů, na což se prostě z 3. řady v kině dost blbě kouká. Celkově - ačkoli jsem od toho filmu absolutně nic nečekal - jsem v sobě našel nulovou ochotu jít za těmi emocemi, které to ve mně mělo vyvolat, a přišlo mi to jako příliš dlouhý, a v podstatě zbytečný film, který mi nic nedal, a který má pro mě navíc strašně negativní pachuť kvůli těm okolnostem, které provázely jeho vznik na svět (a kvůli nimž chápu lidi, kteří tomu principiálně dali odpad - osobně mi to přetočení scén se Spaceym přijde vyloženě orwellovsky strašidelné, a hrozně se bojím, jestli se zde neprolomily hráze něčemu strašnému, co teprve v dalších letech přijde). Když si tedy vezmu nudu, jíž mě ten film v kině vystavil, a skutečnost, že politický kontext s kauzou #metoo zde zastínil diskusi o případných filmařských kvalitách snímku, nemohu za sebe nakonec hodnotit výše. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(55%) Až taková nuda jak jsem zpočátku předvídal, to nebyla. Pravda, film je nehorázně dlouhý, ale přesto jsem se místy vcelku bavil. Je to pojaté s nadhledem, takže tu je pár scén, které zabaví. Samotný děj je docela nezajímavý, tématika únosu zde vyzní docela do ztracena, ale o to zde ani tak nejde. Je to točeno takovým stylem jakým to asi Scott točit chtěl. Úplně z toho odvařený nejsem, stavím se k tomu nezaujatě. Bavili mě herci Plummer, Wahlberg, M.Williams a i únosci. Je to takový pohodový jednorázový film, který v něčem zaujal a v něčem zase vůbec. Nevím, co k tomu mám dodávat. Připravoval jsem se na všechnu nudu světa, ale dopadlo to tak nějak rozumným průměrem. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Aj po rewatchi stále rovnako zábavné. Na Ridleyho sú filmy ako toto alebo Klan Gucci možno trochu málo, ale TV obrazovkám raz budú kraľovať. A Všetky prachy sveta majú z dvojice lepší príbeh a neiritujú Letovými šaškárňami a estrádnym pitvorením sa. 75% ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Sice je to silnej příběh, ale to nestačí, když se děj víceméně táhne a nenabídne nějaké zvraty, cokoli, co by diváka vytrhlo z monotónnosti a nudy. Je tam pár věcí k zamyšlení, zajímavej závěr, ale jinak bych to njikomu nedoporučil, ani si to znovu nepustil. # příběh *** | humor – | akce – | napětí * | pustil bych si znovu * ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Seriál zaoberajúci sa týmto prípadom asi bude podrobnejší a presnejší, ale nemal som pocit, že by vo Všetkých prachoch sveta niečo výraznejšie chýbalo. Pokiaľ samozrejme nerátame vhľad do mysli starého pána, respektíve starého zmrda, pričom aj keď sa jeho najbližší spolupracovník vyjadrí, že začína chápať jeho myslenie, tak ho zarazí, že to nie je možné. Zábery z Gettyho sídla pripomínajú zábery zo Xanadu a osamelosť bohatého a mocného muža v takto obrovských interiéroch pôsobí mrazivo a svojim spôsobom až komicky. Čiže tu máme hneď dve paralely s Občanom Kaneom (nepreniknuteľnosť postavy a snímanie jeho sídla). Myslím, že pre mnohých bude finále skôr sklamaním, osobne ale preferujem to, čo som videl, ako by som mal sledovať nejakú veľkú 20-minútovú prestrelku v historickom talianskom mestečku. ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Opravdu se divím Ridleyho hysterickému kroku přeobsadit Spaceyho. Já si myslel, že je jeho postava marginální a ne jedna z hlavních. Myslím, že to svědčí o tom, že už mu nějakou dobu kape na karbid... Každopádně mne jeho nejnovější počin nenadchl. Přišlo mi, že se Ridley nedokáže celou stopáž rozhodnout, co vlastně za film to má být, tak je to tak trochu všechno... a tak hodně nic... 60% ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Kromě toho, že tady Michelle Williams vypadá tak na 50, si budu vždycky pamatovat řezání ucha. Nicméně musím říct, že je to hodně povedené. ()

Související novinky

Kevin Spacey musí zaplatit 31 milionů

Kevin Spacey musí zaplatit 31 milionů

24.11.2021

Filmové servery obletěla čerstvě zpráva, že herci Kevinovi Spaceymu (Americká krása) bylo v loňském roce nezávislým arbitrem přikázáno zaplatit produkční společnosti zodpovědné za tvorbu seriálu Dům… (více)

Kevin Spacey si zahraje v italském dramatu

Kevin Spacey si zahraje v italském dramatu

24.05.2021

Po četných obviněních a kauzách se v Hollywoodu před pár let zavřeli herci Kevinu Spaceymu dveře. A prozatím to nevypadá, že by se mu ještě někdy mohly otevřít. Nyní se ale herci přesto podařilo… (více)

Zemřel Christopher Plummer

Zemřel Christopher Plummer

05.02.2021

Z Ameriky přichází velmi smutná zpráva. Dnes ráno ve svém domě v Connecticutu zemřel legendární kanadský herec a držitel Zlatého glóbu i Ceny akademie, Christopher Plummer. Populárnímu tvůrci známému… (více)

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Reklama

Reklama