Reklama

Reklama

Všechny prachy světa

  • USA All the Money in the World (více)
Trailer 5

Obsahy(1)

Film sleduje únos šestnáctiletého Johna Paula Gettyho III (Charlie Plummer) a zoufalou snahu jeho milující matky Gail (Michelle Williams) přesvědčit Johnova miliardářského dědečka (Christopher Plummer), aby zaplatil výkupné. Když to Getty senior odmítne a narůstá prchlivost a brutalita únosců, snaží se Gail jeho rozhodnutí zvrátit. Když život jejího syna visí na vlásku, obrátí se zoufalá Gail na Gettyho poradce (Mark Wahlberg) a sotva myslitelné spojenectví v závodě s časem nakonec ukáže, že bezpodmínečná a trvalá láska má větší hodnotu, než peníze. (Vertical Entertainment)

(více)

Recenze (259)

silentname 

všechny recenze uživatele

Tentokrát si ma Ridley Scott získal viac, než svojim posledným filmom "Alien:Covenant". Možno môže za to aj fakt, že sa venujeme úplne inej téme, že to má zaujímavejšie postavy, a že sú to udalosti, ktoré sa aj udiali. Čokoľvek to bolo, tak "All The Money In The World" si ma skutočne získalo. V prvom rade musím povedať, že Christopher Plummer bol absolútne excelentný. Keby som nevedel históriu filmu, tak by som ani nepovedal, že všetky scénky s ním boli pretočené a pôvodne tam mal byť Kevin Spacey. Podal to vynikajúco. A celý čas som mal pocit, že v tej role bol odjakživa. Rovnako skvelý bol aj Mark Wahlberg. A koho ešte musím vysoko vyzdvihnúť, tak to bol Romain Duris. Myslím si, že bolo skvele cítiť, že chce, aby sa Paolo dostal domov a dokonca ho až iritovalo, že on sa snaží pre chalana urobiť maximum, aby prežil, aby ho iní mafiáni nezabili, alebo nepripravili o ruku, kým jeho starý otec odmieta zaplatiť čo i len cent. Lenže čo je na filme najlepšie je podľa mňa skutočnosť, že všetky dôležité postavy sú pochopiteľné. Majú jasné motivácie, ich činy sú opodstatnené a dávajú zmysel. Čo by som filmu vytkol je fakt, že možno o iných postavách sa toho moc nedozvieme a pravda je taká, že aj by som chcel. Moc toho nevieme o Cinquantovi, moc nevieme o Paolovom otcovi. A popravde by som chcel trošku viac poznať ich story. Film sa im moc nevenuje. Možno by som chcel vedieť prečo sa Cinquanta správal k Paolovi oveľa ohľaduplnejšie, než by sa asi väčšina únoscov správalo ku svojim obetiam. A videli sme to aj vo filmoch alebo seriáloch. Takže by som mu chcel viac rozumieť a poznať ho. Inak sa ale nemám na čo sťažovať. Film mal dobré tempo, postavy boli skvelé a neustále som chcel vedieť, kam sa nakoniec dopracujeme. Takže ho aj patrične oceňujem. Hodnotenie: A- ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Nešťastná to rodina ... môžu mať aj všetky prachy sveta. Spracovanie sa mi pozdávalo, herecky slušné a zaujal ma aj príbeh. ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Perfektní námět, hezké zpracování. Film má kupodivu náboj navzdory hodnocení a zápletka uneseného syna vs nikdy nekončící touha vlastnit každý cent na světě je dobrá. Scott pokládá filmem otázku, kdo je zde větším zlem, jestli únosci, nebo děd, který odmítá zaplatit výkupné, jehož částku by ani ve svém bohatství nepoznal. Jenže, kdyby byl charakterem člověka ochotný zaplatit, nikdy by ty peníze nevydělal. ()

Visáč 

všechny recenze uživatele

Ridley Scott prepnutý do rutinérskeho módu uvádí thriller/drámu "by the numbers", ktorej to viac jak na plátnach kín bude slušet vo večernom vysielaní niektorej z komerčných televízií. Mám snáď jasať, že ten jeho sračkostroj vyprodukoval konečnie niečo aspoň trochu pozerateľné, z čoho sa mi neobráti žalúdok po prvej tretine? Fuck it. 135 minút je na príbeh o repetitívnom dohadovaní sa so starým pracháčom, aby pustil chlp, predsa len moc. Wahlberg je do počtu a tá jeho konfrontačná scéna s Gettym pôsobí umelo - akoby pri podpise zmluvy k pretáčkam nástojčil: "And I want that scene with this Plummer guy, when I am going to fuck him up. I want that fucking scene, Ridley!" BTW, je to trochu low, keď všetkých v obsadeni prehráva takmer 90-ročný staroch, prakticky z pozície náhradníka. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Určite sa nenechajte odradiť hodnotením, ktoré je spôsobené slepými fanúšikmi Spaceyho dávajúcimi odpady. Na IMDB má tento film cez 70 percent a to zodpovedá realite. Film je dobrý, trochu viac vzťahovo-dramatický než akčný (tu som čakal v súvislosti s únosom viac). Mne ale táto rovina vôbec nevadila a ani tie dve hodiny sa vôbec nevliekli. Christopher Plummer bol vo svojej role výborný. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Film není nijak nevšední, ale zároveň není nijaký bez chuti a je povzbuzující. O penězích, které korodují duši. Odpovědi dostáváme velmi skoupě. Dobrá je pouze kamera, která se vyžívá v italských scenériích a temných zákoutích domu. Vypravěčsky to je úmorné, obsahově zbytečné scény celou prví hodinu. I postavy jsou navíc jako například bezpečností expert jako řidič nebo Gettyho snacha. Emoce bez velkých gest vykřeše jen 18 letá oběť, která se dětinsky brání svým věznitelům. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Příběh na papíře působí neuvěřitelně a dost zajímavě, ale na celovečerní film to asi úplně není. Ridley Scott se s tím popral více než solidně a přestože filmu schází nějaké výraznější napětí, vše dohání výbornými hereckými výkony a celkovou atmosférou. Nakonec to nebylo tak zlé, jak se na první pohled a dle ohlasů, mohlo zdát. ()

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele

Ridleymu se to už pomale ale jistě rozpadá pod rukama; nedokáže jak udržet nit tak vymáčknout ze scén i mírnější nadprůměr. Krimi? Na to je tu šíleně málo napětí. Thriller? O žádné akci nemůže být řeč. Životopis miliardáře Gettyho? Trestuhodně nevyužitý! Hlavní trojice postav je velmi slabě napsána: Michelle Williams je zahnána do kouta, aby v tom koutě víceméně bez možnosti úniku zůstala, skvělý Christopher Plummer má až moc málo času na plátně na to, kolik by si býval zasloužil a Wahlbergova postava je úplně mimo a víceméně zbytečná. Ono žánrové přeskakování rozrušuje děj, nedá mu nikdy příležitost se soustředit a zakousnout do diváka a postrádá jakoukoliv pospolitost. Emocionálně na takovou to událost je to strohý a chladný, scénáristé dělají z postav blbce a závěr byl vyloženě na ručník. Hvězdy udělím jen za Ch. Plummera, zajímavější postavu Romaina Durise a výpravě/exteriérům. Ridley, mám tě rád, ale už stačí. ()

classic 

všechny recenze uživatele

V posledných rokoch chodím pravidelne na filmy britského režisérskeho veterána Ridleyho Scotta, a už veľmi dobre dávno viem, že to nie je to, čo voľakedy bývalo... Za najlepšie jeho snímky považujem v prvom rade - VOTRELCA a BLADE RUNNERA, a to sú bez akýchkoľvek diskusii - skutočné majstrovské diela, síce disponuje i ďalšími, „štvorhviezdičkovými” , ktoré by som napočítal sotva na jednej ruke, ale tým dvom, sa už nič v jeho kariére nevyrovná ? Skrátka, jeho MENO je POJEM, a v poslednom čase sa vkuse vŕtal v látke, ktorú vynašiel + geniálne zrežíroval, a tak si teraz povedal : „Nakrútim oscarový film” ! / Miliardár J.PAUL GETTY, ktorému v Ríme uniesli vnuka Johna Paula Gettyho III. , požadovali zaňho mastné výkupné, najprv astronomických 17 miliónov dolárov a keď stále nič, tak sa rozhodli, že mu odrežú UCHO, a to pošlú do novinovej redakcie, a tak sa hádam „konečne pohnú ľady” ? A potom sa to skresalo na štyri milióniky. Vidím dosť veľký potenciál, ktorý režisér nedokázal plne zúžitkovať, a nakrúca o tom nepríliš húževnatý snímok, ktorý tak rýchlo dokáže z hlavy vyprchať, ako keď si otvoríte šampanské. Na jednej strane špičková strihačka CLAIRE SIMPSON nadelila snímku viac, ako dve hodiny času trvania, ale na strane druhej - film sám osebe obsahuje kopec „hluchých miest” , a z tých všetkých scén, či filmových sekvencii, ma zaujala iba JEDNA, keď vnukovi odrezal doktor ucho, čo môže vyznievať, až ironicky z mojej strany, hm... bohužiaľ, je to tak. Z hereckých výkonov, ma nezaujala ani vdova po Ledgerovi, Michelle Williams, či Marky - Mark, ale „JEDINE” CHRISTOPHER PLUMMER, ktorý je vo svojej roli „zbohatlíka” , oveľa lepší a prirodzenejší, ako pôvodne obsadený Kevin Spacey, ktorého po nakrútení všetkých svojich scén, a následného prevalenia Aféry z obťažovania chlapcov, VYMAZALI ZMIZĺKOM, čo je tak trochu barbarským činom ? To nemení nič na tom, že sa i napriek tomu stále jedná o priemerný film, ktorý nezachráni žiadny filmový Getty, keď samotná réžia a scenár, prakticky i teoreticky nemajú bohviečím zaujať. Dobrý film, ktorý je tak na jedno pozretie, ako silvestrovské očko. Mňam. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Mě to sedlo. Možná i proto, že o případu vím kulové. Klasické pojetí filmu, dobrý scénář, kamera, výprava, hudba, v kombinaci s vynikající Michelle a jedním vskutku odporným chamtivým starcem...sečteno-podtrženo: lepší čtyřka. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Spočiatku zoširoka rozprávaný príbeh s dôležitou pomocou monológu uneseného chlapca bol nutným zlom, aby sa divák čo najrýchlejšie zorientoval. Potom už prichádza napínavá story, pri ktorej nie je vôbec jasné, či sú najväčší záporáci únoscovia, alebo miliardár Getty, starý otec chlapca, ktorý má zaplatiť výkupné. Jedno je isté. Precízne vypilovaný dej udržuje diváka v napätí a dáva mu neustále možnosť premýšľať ako to celé dopadne. Christopher Plummer síce nemal hrať v tomto filme, ale jeho angažovanie po nedobrovoľne odídenom Kevinovi Spaceym, bola vynikajúca voľba. Dal svojej postave charizmu nenásytného bezohľadného starca, a záverečná pointa túto skutočnosť len umocnila. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Zajímavý snímek o chamtivém dědkovi, který je nejbohatší muž na světě, ale není schopen dát za svého vnuka (pro něj) blbých 17 milionů amerických dolarů. Chamtivec chamtivý. Film mě zaujal, celkem se mu dařilo držet moji pozornost, i když mohl být o něco kratší. Michelle Williams zde vypadá hrozně staře a Charlie Plummer mi nebyl moc sympatický. Ale Mark Wahlberg výborný, škoda, že nedostal více prostoru a Charlie Plummer dobře zahrál toho dědka. I když původně ho měl hrát Kevin Spacey. Kdybyste chtěli bodové hodnocení, tak 3,5*. ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Vlastně mnohem lepší než jsem čekal. Po celé té kauze s vyměněným Spaceym jsem očekával narychlo umatlanou slátaninu. A ač to možná slátanina trochu je, přeci jen docela zábavná. Ridley Scott to má pořád po technické stránce v ruce, vidět je to hlavně na fajnové kameře (hrátky se světlem, kontrastem, odstíny), kterak slouží filmu jako celku. Děj je docela zajímavý, přináší řadu dilemat a hraničních situací, které ale nejsou bezvýhradně dobře využité (například závěrečné nahánění v italském městečku absolutně postrádá vyvrcholení) a vzhledem k docela dlouhé stopáži tak film chvilkami nudí. Herecky absolutně v pohodě. Vlastně je to celé tak nějak v pohodě, prostě ok. 6/10 ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Brutální příběh o brutálním muži bez citu ke všemu a všem kromě peněz a hamounění. Výborné dialogy, hlavně ze začátku, skvělá výprava. Kvůli dramatickému vyznění se film hlavně ke konci hodně odchýlil od reálného příběhu. Ten náhle procitnuvší bezskrupulózní vyjednávač, který v sobě z čista jasna objevil svědomí a odvahu byl na můj vkus příliš pohádkovou postavou. SHRNUTÍ: Rodinu si nevybíráš. Leda, když jsi členem mafie. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Od Ridleyho Scotta jsem čekal teda větší a velkolepější filmařinu. Tohle je čistě ukecané a nudné drámo, které je sice svým způsobem fajn a informuje diváka o zajímavé události, o které jsem neměl tušení, ale podává to tak strašně natahovaným způsobem, že jsem měl co dělat, abych to dorazil do konce. On příběh je sám o sobě sice dobrý, ale hodí se tak na 5minutový referát a ne na 130minutovou stopáž na Netflixu, jelikož se toho zde fakt teda moc nestane, přešlapuje se na místě a jedinou divácky zábavnou scénu nám Scott naservíruje až, když únoscům "dojde trpělivost" a pak v samotném závěru, kde už to celé tak nějak spěje do finále, jinak je to ale neskutečně ukecané a obsahově prázdné drama, ve kterém ani Wahlberg nemá moc co hrát... ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Tím, co mě na filmu zaujalo nejvíc, byl návod na prožití života v bohatství. Což o to, prádlo jsme si vždy prali sami, takže chyba je asi v té chybějící telefonní budce. Snímek mě na jednu stranu zaujal (retro atmosféra, dědeček, který by si nechal pro cent koleno vrtat, příběh vycházející ze skutečných událostí, jež mě donutil prozkoumat internet), ale na stranu druhou musím přiznat, že mi osudy zúčastněných byly vcelku ukradené a tvůrci se mi jaksi nedokázali dostat pod kůži. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tady mám problém. Začal jsem sledovat seriál Trust v režii Dannyho Boylea, který se zabývá totožným námětem a první dva díly mě uchvátily. Takže mám tendenci srovnávat, ačkoliv je mi jasné, že Boyle má oproti Scottovi výhodu většího prostoru. Nicméně u mě je potíž především v castingu. Netvrdím, že Plummer a spol. hrají špatně, ale v tomto případě seriáloví herci ty filmové přehrávají o parník. Scott alespoň nabídl jedinečnou obrazovou stránku, což od něj člověk čeká a několik solidních detailů, kterým vévodí řezání ucha. Nicméně celek na mě působil poněkud ospalým dojmem a vzhledem k tématu mi přišel příběh málo vyhrocený. Těžko říct, jak bych hodnotil bez znalosti seriálové adaptace, ale takhle je to z mého pohledu jen průměr. 50% ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Snímku All the Money in the World se nedá upřít jedna věc. Je to vážně jedna velká nuda. Upřímně, nějak mi nejde na rozum, jakým způsobem se režisérovi formátu Ridleyho Scotta podařilo natočit dvě hodiny trvající nudnou a odtažitou záležitost s topornými dialogy a "rozpadající se" výpravou. Jediným "highlightem" tedy zůstává herecký výkon Christophera Plummera. Nenastal již vážně čas odejít do režisérského důchodu Ridley? „When a man gets wealthy, he has to deal with the problems of freedom. All the choices he could possibly want. An abyss opens up. Well, I watched that abyss. I watched it ruin men, marriages, but most of all, it ruins the children.“ ()

Handle 

všechny recenze uživatele

Nepopírám poutavost námětu, ale bohužel to bylo studený jak psí čumák. Celé se to tváří neskutečně ambiciozně, ve skutečnosti je to však film bez dynamiky či jediného silnějšího momentu a především s NULOVOU chemií mezi herci. Špatné to nebylo, nicméně potenciál byl milionkrát větší. ()

Související novinky

Kevin Spacey musí zaplatit 31 milionů

Kevin Spacey musí zaplatit 31 milionů

24.11.2021

Filmové servery obletěla čerstvě zpráva, že herci Kevinovi Spaceymu (Americká krása) bylo v loňském roce nezávislým arbitrem přikázáno zaplatit produkční společnosti zodpovědné za tvorbu seriálu Dům… (více)

Kevin Spacey si zahraje v italském dramatu

Kevin Spacey si zahraje v italském dramatu

24.05.2021

Po četných obviněních a kauzách se v Hollywoodu před pár let zavřeli herci Kevinu Spaceymu dveře. A prozatím to nevypadá, že by se mu ještě někdy mohly otevřít. Nyní se ale herci přesto podařilo… (více)

Zemřel Christopher Plummer

Zemřel Christopher Plummer

05.02.2021

Z Ameriky přichází velmi smutná zpráva. Dnes ráno ve svém domě v Connecticutu zemřel legendární kanadský herec a držitel Zlatého glóbu i Ceny akademie, Christopher Plummer. Populárnímu tvůrci známému… (více)

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Reklama

Reklama