Reklama

Reklama

Všechny prachy světa

  • USA All the Money in the World (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Film sleduje únos šestnáctiletého Johna Paula Gettyho III (Charlie Plummer) a zoufalou snahu jeho milující matky Gail (Michelle Williams) přesvědčit Johnova miliardářského dědečka (Christopher Plummer), aby zaplatil výkupné. Když to Getty senior odmítne a narůstá prchlivost a brutalita únosců, snaží se Gail jeho rozhodnutí zvrátit. Když život jejího syna visí na vlásku, obrátí se zoufalá Gail na Gettyho poradce (Mark Wahlberg) a sotva myslitelné spojenectví v závodě s časem nakonec ukáže, že bezpodmínečná a trvalá láska má větší hodnotu, než peníze. (Vertical Entertainment)

(více)

Recenze (259)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Skvelé prostredie Talianska evokujúce La Dolce Vitu vo vizuálne chladnom ale umelecky lahodnom prevedení kameramana Dariusza Wolskiho. Scott si znova vybral žánrovo iný film. Táto životopisná krimi má množstvo zaujímavých postáv z ktorých najviac dominuje fantastický Christopher Plummer a (nečakal som, že to dakedy napíšem) perfektný Wahlberg. To, že je jeden z väzniteľov ukázaný v pozitívnom svetle, dodáva filmu určitú ľudskosť. Čo je vítaná vec, lebo Scott má veľký problém s emóciami medzi postavami. Vo všetkom inom sa môže cítiť sebaisto - a častokrát to aj dáva najavo - ale chladnosť snímku je do oči bijúca. Postavy nám tým pádom nepripravia napätie a ani im nejako obzvlášť nebudeme držať palce, ale to neznamená, že nebudeme - vo väčšej alebo menšej miere - ohúrení tým, čo vidíme. U režiséra Scottovho formátu sa jedná o ďalší žánrový experiment, ktorý ale zvolený žáner neprevyšuje. To ale neznamená, že by mu robil hanbu. Určite stojí za videnie. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Filmovu verziu, ktora sa venuje unosu mladeho Gettyho som si pozrel az po serialovej verzii Trust a v kazdom ohlade mi pripada filmova verzia slabsia. Pôsobilo to strasne skratkovito a uponahlane vdaka comu poriadne nefungovali postavy a vztahy medzi nimi. Najhorsie dopadli postavy Marka Wahlberga a Michelle Williams, co je problem, kedze maju najväcsi priestor. Ona pôsobila neprirodzene a on ako nesympaticky frajer. V serialovej verzii to su uplne ine a zaujimavejsie postavy. Najväcsi problem filmu je, ze zapletka pôsobila tak chaoticky, ze som sa v nej miestami stracal napriek tomu, ze som predtym videl serialovu verziu, ktora sa podrobne venuje vsetkym detailom pripadu. Je tu dokonca par odlisnosti vo vyvoji priibehu. Nie je podstatne, ktora verzia je vernejsia skutocnosti a ktora nie, ale vyvoj v seriali mi u niektorych zlomovych udalosti pripadal logickejsi a uveritelnejsi. Napriklad dôvod kvôli ktoremu sa stary lakomec Getty konecne rozhodne uhradit vykupne je vo filme uplna blbost. Jedinu hviezdicku davam len za Christophera Plummera, ktory Gettyho zahral dostatocne kvalitne a odpudivo. Ale aj ked sa Plummer snazil zo vsetkych sil, tak kvôli slabemu scenaru a malemu priestoru nemal moznost ani zdaleka tak vyniknut ako sa to podarilo Donaldovi Sutherlandovi v serialovej verzii, ktora aj ked je miestami trochu zdlhava, tak je rozhodne ovela kvalitnejsia a zabavnejsia ako filmove spracovanie. 3/10. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Obrazově precizní a dějově dobře absurdní, ale také dost roztahané a bez drajvu. Kvalitně natočený, ale ne moc zábavný film. ()

curunir 

všechny recenze uživatele

,,TY SI TU BÝVAL?" ,,ÁNO, V 2. STOROČÍ, KEĎ SOM BOL CISÁR HADRIÁN." __ Po dlhšej dobe opäť ďalší Scottov film, s ktorým som bol nadmieru spokojný a nemám potrebu mať k jeho spracovaniu vážnejšie pripomienky. Povedzme si rovno: dôvody pre vystrihnutie Spaceyho sú hlúpe a bola v nich iba snaha nakloniť si priazeň nielen divákov, ale priam celej americkej verejnosti. Ako už predo mnou napísali iní, dúfam, že keď niekedy humbuk okolo ,,me too" pominie, budeme môcť vidieť pôvodnú verziu filmu a porovnať oboch hereckých predstaviteľov Gettyho. Každopádne Plummer podal z celého ansáblu najlepší výkon a zvlášť treba oceniť zvládnutie celej postavy v rámci dvojtýždenných dotáčok. Zaujímavé akých znamenitých úloh sa dostáva tomuto velikánovi na staré kolená. Pri zobrazení tej lakomosti a neustálej túžbe po ďalších miliónoch som prial penil, o to viac keď únoscovia postupne zľavovali z výkupného. Starý Getty v Plummerovom podaní je pre mňa jeden z najodpornejších hajzlov s akými som sa vo filme stretol. Očakával som nejaký pamätnejší moment, akýsi symbol celého filmu, každopádne je možné, že v budúcnosti poženiem hodnotenie ešte hore. __ ,,AKÉ TO JE ČÍTAŤ PRÚŽKY PAPIERA?" ,,VERU, TO NA CHVÍĽU STRATIA PENIAZE ZMYSEL A JE ICH VŠADE DOSŤ AKO VZDUCHU A JA SA VZNÁŠAM." (2136. hodnotenie, 161. komentár k filmu) ()

EastWicka 

všechny recenze uživatele

Scottovo volné zpracování příběhu slavného únosu osciluje mezi stylovým thrillerem a satirou. V souboji tchána a snachy se tu o výkupné hraje stejně tvrdě jako s kalábrijským gangem. Vizuálně je to nádherný film - od černobílé procházky nočním Římem 70. let, přes šerosvit hrající v zákoutích anglického sídla i kožené tváře skrblíka Gettyho nejstaršího, duny v Saudské poušti, marockou chvilku s Mickem Jaggerem, uneseného Paula, který jako by vypadl z andělského sboru na Botticelliho obraze, až po vedro mouchami olezlého italského venkova. Dědeček v podání Christophera Plummera vyhrává první místo na pekelném pořadníku hned za Dorotou Máchalovou! ()

Davered 

všechny recenze uživatele

Mluvi se o pretackach s Plummerem (jenz je tu mimochodem celkem asi tak 10 minut), ale pretacet se toho melo mnohem vic. Zhruba do poloviny je to totiz poradny prusvih s nepochopitelne neobratnymi vypravecskymi tahy (flashbacky, voiceover), jehoz neustale casove i geograficke preskakovani vede k absenci sebemensiho napeti. Jeste vice zarazejici jsou ovsem postavy, at uz svou podezrelou absenci (ostatni clenove Gettyho rodiny), prebytecnosti (Chase), ci celkovou plochosti. Teprve s pribyvajicim casem to nabere tempo alespon jako thriller, coz vsak nic nemeni na tom za zaverecna Gettyho katarze je ponekud neveryhodna a neuspokojiva. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Film jsem měl možnost vidět v rámci ČSFD projekce v Cinestaru na Černém Mostě. Všichni v posledních letech velmi kritizují tvorbu Ridleyho Scotta, že již netočí tak kvalitní snímky jako tomu bylo v minulosti, ale já si dovolím nesouhlasit. Podle mě sice jeho novější filmy nedosahují takových kvalit jako tomu bylo například u Vetřelce či Gladiátora, ale pořád se můžou pyšnit nadprůměrným zpracováním, kde se po řemeslné stránce nedá nic vytknout. I Všechny prachy světa patří do této kolonky. Domnívám se, že film si odnáší tu obrovskou kritiku výhradně za přetáčky s Plummerem, ale to bych označil náhodou za skvělý výběr. Věkově mu role sedla, hlavně dokázal své postavě Gettyho vštípit brilantní herecké atributy, tudíž jsme si jeho výstupy na plátně doslova užíval. Po vizuální stránce absolutní špička, velmi se mi zamlouvaly měnící se filtry a také stínování, vždy rád zhlédnu film, který na vás nepůsobí všedním dojmem. Po stránce příběhové se najdou zejména klady, závěrečný střih neudělal z filmu guláš, což považuji za velké plus. Ačkoliv je první polovina filmu spíše pojmutá dialogově, tak ve druhé se vše rozjede, příběh nabere vysoké otáčky, dokonce se dočkáte i pár fakt vypjatých momentů. Musím vyzdvihnout i hudbu. Jedině mi vadilo, že postava Wahlberga místy hrála druhé housle, prostě se mi chvílemi do filmu nehodila, ale o velmi dobře zahraném výkonu z jeho strany se nedá diskutovat. Plummer zazářil, Williamsová v roli matky taktéž nezklamala. Možná bych upravil konec, neboť moc neodpovídá skutečnosti, ale i tak velice nadprůměrný film o skutečné události, kterou zná podle mě málokdo. Za mě dávám 78 % ()

Lukrecie 

všechny recenze uživatele

Velmi silný příběh podle skutečných událostí. Nejhorší záporák, kterého jsem snad kdy viděla, kam se hrabou americké blockblustery. "I kdybyste měl všechny prachy světa, vždy budete ubožák". (Asi to není tentokrát úplně přesná citace, každopádně nejsilnější myšlenka filmu). Nejvíce mě zaujal boj zoufalé matky o život syna proti či spíše navzdory hamižnému nelidskému ubožákovi. ()

kobejn 

všechny recenze uživatele

Ridley ty filmy točí stejně jako my chodíme, samozřejmě, jednoduše, tak, že to vypadá, jako by o nic nešlo. S přehledem a nadhledem a přesto stále vysoce profesionálně a...blá blá blá...tendle film je špicózní, Ridley je frajer. ()

Laxik 

všechny recenze uživatele

Pořád jsem přemýšlel, co se mi na těch postavách ve filmu nelíbilo. Jasně, byly trochu schematické (starý Getty je sice fascinující, ale působí spíš jako karikatura zlého kapitalisty než skutečná osoba), ale herci se jich ujali slušně a nějaká hloubka a myšlenka tam byla. Pak mi to došlo. Nikdo se nikam neposunul. Kromě únosce s lidovým jménem Padesátka, který začal někde a skončil jako docela jiný člověk, si všichni jeli svoje. Getty byl hajzl od začátku do konce, mladý Paul zůstal ňoumou, jen o maličko méně namachrovaným, staré Harrisové záleželo jen a jen na dětech v první scéně, ve flashbacích i v poslední "naháněčce". Marky Markův Ex Ej Džnt Sí Aj Ej sice něco jakože procitnutí prožil, ale vzhledem k tomu, že byl ve filmu celou dobu jen tak nějak do počtu, na tom vlastně nezáleželo. Takže asi takhle: Není to vyloženě špatný film, ale chybí mu cokoli jako vrcholy. Neusnete u něho, ale tepovku vám nezvedne ani o promile. ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Solidni 70's retro a krasne italske prostredi, se kterym uz ma Ridley zkusenosti (Good Year, Hannibal...), natocene je to opet nadherne a diky realnym podkladum to i dava nejaky ten smysl. Nevidel jsem jak hral Kevin Spacey, nez ho vyhodili, ale uz podle fotek, jsem rad, ze to nakonec dal Plummer, kterej se na tuhle roli zbohatleho dedka hodi dokonale. 7/10 ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Opravdu zajímavý a smutný příběh o tom, že i obrovský pracháč může být postaven před dilema, zda zachránit uneseného vnuka nebo si dál sedět na penězích, které jiným nikdy v ničem neposkytnul, natož vlastní rodině. O sobci, který se přirovnával k císaři Hadrianovi a život vnuka mu byl docela šumafuk. O tom, že můžete chcípnout jako pes a prachy vám nepomůžou, jak geniálně ztvárnil Christopher Plummer a zoufalou matku Michelle Williams. A nádherná Itálie v tvrdém kontrastu k nepřívětivé Anglii. ()

dom156 

všechny recenze uživatele

Další kousek ze Scottova rukopisu, který není vůbec špatný, ale je příšerně rozvleklý. Úplně zbytečná stopáž, která by mohla být o dobrých 30 minut kratších. Některé dialogy bych úplně vypustil a naopak závěrečné scény mohli být více propracovanější a i v rámci celého kontextu děje i více akčnější. Bohužel tomu tak není a proto dávám jen nadprůměrné hodnocení, které jsem zvolil o fous. Navíc mi celkem solidně vadila Michelle. Ten její skoro až arogantní výraz jsem nemohl furt sledovat. Pouze mírně doporučuji. ()

salalala 

všechny recenze uživatele

Totální scottovská rutina, která na to, jaký potenciál má, a jaký příběh vypráví, je vlastně strašně nezajímavá. Scott zvládá vytvořit perfektní dobovou atmosféru, většina scén má tempo a spád, kamera je hodně dobrá, hudební doprovod taky, jen to zkrátka jako celek moc nefunguje. Scott totiž nedokáže postavy přiblížit divákům a vůbec se nesnaží, aby se s nějakou vysloveně ztotožnili. Povedlo se mu snad jen ukázat Gettyho jako absolutního a bezcitného člověka, který by se bohatstvím nejraději zalknul a tím pádem z něj vlastně udělat hlavního záporáka filmu, protože ti, kteří by jimi měli být, mu nesahají ani po kotníky, což je dáno i jejich nevýrazným obsazením, snad jen Duris je zapamatovatelný, i když nemá moc co hrát. Jasnou trefou do černého je famózní Christopher Plummer, na něhož je radost se dívat, a který si svou postavu vysloveně užívá. Zbytek už je trochu slabší - Michelle Williams je fajn, ale moc se toho po ní vlastně nechce, Wahlberg je tu víceméně do počtu, neboť i jeho postava je zcela zbytečná. Trochu pak zarazí i fakt, že celý příběh se odehrál zřejmě o dost jinak, než je ve filmu ukázáno, což je znát zejména na konci, kdy chování postav není úplně pochopitelné a dějí se v něm trochu nelogické a bizarní věci. All the Money in the World tak do historie vstoupí hlavně jako film, který nejvíc zasáhla aféra MeToo (je zbytečné spekulovat, jaký by byl ve filmu původně obsazený Spacey), protože o moc víc toho bohužel nenabízí. 60 % ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Scottův styl se sklony k rozvláčnějšímu vyprávění mi více sedí u historických velkofilmů, "obyčejnému" dramatu s thrillerovými prvky by slušela větší údernost a o dvacet minut kratší stopáž. První polovinu jsem skutečně protrpěla, od scény s identifikací těla mě ale příběh Gettyho rodiny chytil a Plummerův výkon (kam se hrabe strýček Skrblík), ač mám k okolnostem jeho obsazení výhrady, dotlačil málem i čtvrtou hvězdičku. P. S. Snesu hodně, ale při řezání ucha jsem málem vyjekla nahlas. Fuj. ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Nový projekt Ridleyho Scotta, kvalitní herecké obsazení, šachy kvůli Kevinu Spaceymu, příběh inspirovaný skutečností. To všechno jsou důvody, proč jsem Všechny prachy světa chtěla vidět. Dvou hodin ve společnosti tohoto filmu nelituji, ale že bych se bavila, to se úplně říci nedá... ()

Reesam 

všechny recenze uživatele

Moc dlouhý. Zbytečně dlouhý. Námět vůbec nebyl špatný, celkově ani ten film. Ale mezi 30. a 115. minutou byla hrozně vleklá odmlka, která se dala zkrátit na 20 minut. Snažili se vždy o nějaký zvrat a takhle pokračovali asi 3x, a to už je pak nuda. Ale jinak celkem fajn komedie s prostředím lahodící přesně mým očím. A Mark tam byl sexy. Jo..to mi vlastně stačí. Řím a sexy chlap. ()

Související novinky

Kevin Spacey musí zaplatit 31 milionů

Kevin Spacey musí zaplatit 31 milionů

24.11.2021

Filmové servery obletěla čerstvě zpráva, že herci Kevinovi Spaceymu (Americká krása) bylo v loňském roce nezávislým arbitrem přikázáno zaplatit produkční společnosti zodpovědné za tvorbu seriálu Dům… (více)

Kevin Spacey si zahraje v italském dramatu

Kevin Spacey si zahraje v italském dramatu

24.05.2021

Po četných obviněních a kauzách se v Hollywoodu před pár let zavřeli herci Kevinu Spaceymu dveře. A prozatím to nevypadá, že by se mu ještě někdy mohly otevřít. Nyní se ale herci přesto podařilo… (více)

Zemřel Christopher Plummer

Zemřel Christopher Plummer

05.02.2021

Z Ameriky přichází velmi smutná zpráva. Dnes ráno ve svém domě v Connecticutu zemřel legendární kanadský herec a držitel Zlatého glóbu i Ceny akademie, Christopher Plummer. Populárnímu tvůrci známému… (více)

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Reklama

Reklama