Reklama

Reklama

Všechny prachy světa

  • USA All the Money in the World (více)
Trailer 5

Obsahy(1)

Film sleduje únos šestnáctiletého Johna Paula Gettyho III (Charlie Plummer) a zoufalou snahu jeho milující matky Gail (Michelle Williams) přesvědčit Johnova miliardářského dědečka (Christopher Plummer), aby zaplatil výkupné. Když to Getty senior odmítne a narůstá prchlivost a brutalita únosců, snaží se Gail jeho rozhodnutí zvrátit. Když život jejího syna visí na vlásku, obrátí se zoufalá Gail na Gettyho poradce (Mark Wahlberg) a sotva myslitelné spojenectví v závodě s časem nakonec ukáže, že bezpodmínečná a trvalá láska má větší hodnotu, než peníze. (Vertical Entertainment)

(více)

Recenze (259)

sofiapetra 

všechny recenze uživatele

Viděno v kině - takže si tento snímek získal mou stoprocentní pozornost. Rozhodně na toho nerudného starocha Gettyho hned tak nezapomenu - kam se na něj hrabě strýček skrblík! Stojí to za vidění (kromě té scény s uchem - toho mě měli ušetřit), ta nízká hodnocení moc nechápu. ()

Eldrick 

všechny recenze uživatele

Strašně průměrná, nezáživná záležitost, která nemá čím zaujmout. Ridleyho vizuál člověk bere jako samozřejmost, ale vypravěčsky to nevtáhne. A koukat 2 hodiny na tranďáckou držku vnuka strýčka skrblíka se fakt nedá. Film o hamtyhamty žiďácky smýšlející ne-rodině, kde naprosto postrádám nějaký vykreslení vztahů a motivace postav. Ridley se na starý kolena snaží točit jak spartakiádník, ale spíš by se měl soustředit na kvalitu než na kvantitu. ()

IceQueen 

všechny recenze uživatele

Rodinu si človek nevyberá a preto treba starostlivo zvážiť, za ktorého spratka sa oplatí zaplatiť výkupné. A toto pravidlo platí dvojnásob, keď si výkupné nemôžete odpísať z daní. Veď čo najhoršie sa môže stať? Že sa objaví 3D puzzle v schránke? ()

Chrysopras 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě zajímavej příběh, ale nějak nezabrnkal na moje struny. Člověk se neubrání úvaze nad tím, jak by v tom zahrál Spacey- ač mám Plummerovo herectví rád, skromně soudím, že KS by podal podmanivější výkon. ()

applause 

všechny recenze uživatele

Moc hezký film, který ukazuje protiváhu lásky a peněz. V kontrastu je tu bohatý Getty senior, který nechce, aby nic nepřišlo nazmar a chudý Getty junior, který byl unesen a dal by za svou záchranu cokoliv, kdyby to měl. Byla to zajímavá podívaná, děj se dal docela předpokládat. Líbila se mi tu role Marka Wahlberga. Doporučuji. ()

ilemas 

všechny recenze uživatele

Zbytečně dlouhý a docela nudný film dle skutečné události o únosu šestnáctiletého syna miliardáře, který nechce zaplatit výkupné. Není to vyloženě špatný dilm, ale chybí v něm byť smýšlená a přidaná akce, a větší napětí. Na Ridleyho Scotta je to málo. Jednou vidět stačí. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

tenhle film jsem chtěl už z principu ignorovat,jelikož celá kauza me2 mi přijde ujetá a to co udělal Scott Spaceymu bylo jen hysterické gesto.Nakonec,ale převládla zvědavost na novou Scottovku a potom co jsem si o tomhle případu něco zjistil a viděl první díl seriálu Trust musím uznat,že Plummer je nakonec pravému Gettymu mnohem blíž.Film jako takový ovšem taková sláva není.Technicky je sice opět na nejvyšší úrovni a vypadá hodně dobře,ale vzhledem k tomu jaký (a navíc reálný) příběh vypráví je to dost často nuda,která není ani napínavá,ani zajímavá a ani zábavná a mě osobně film nepřinesl žádný větší prožitek.Navíc spoustu věci je tu jinak než v reálu,což je sice vyvětleno tím,že realta byla pouhou inspirací,nicméně si myslím,že tomu tak být nemuselo...60% ()

Vyhy 

všechny recenze uživatele

Je vidět, že se tady nešetřilo a mistrovská práce režiséra Ridleyho Scotta je ve snímku cítit na každém kroku. U mě byl největším problémem příběh. Nebyl vůbec záživný, strašně se to táhlo a chvílemi jsem se přistihl, jak tak trochu doufám, že to bude už končit. Po zhlédnutí jsem přemýšlel, co mi ten film dal a nemohl jsem na nic přijít. Ano, bylo to fajn, skvělý vizuál, prostředí, kamera, ale jinak nic víc. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

To som si myslel, ze reziser Ridley Scott  sa po vydarenom martanovi zas vrati k sivemu sedivemu priemeru. Rozmyslam, ci to nebude naozaj tak, ako to tvrdil POMO v komentari k Martanovi 2015 : ze Ridley Scott potrebuje len kvalitny scenar a stale je schopny natocit super film. Tuto to vyzera dobre - laska je silnejsia ako peniaze, no film ma urcite nikdy nechati tak ako Martan. Uz len preto, ze Martan bol pozitivne naladeny s perfektnymi dialogmi, z ktorych som sa aj nieco dozvedel. Tuna su dialogy tuctove. A pozeram, ze sa to ani nezaplatilo  : ledva 65 % ()

Darth Revan 

všechny recenze uživatele

Ridley stárne a jeho filmy ztrácí na kvalitě. Tak špatný jako Covenant sice Prachy nebyly, ale jistý pokles úrovně oproti mistrovým dalším snímkům tu samozřejmě je. Ve světě se mluví hlavně o přetočení Spaceyho scén, což je paradoxně asi to nejlepší, co se filmu mohlo stát, protože Plummer do role pasoval naprosto parádně a po většinu stopáže mě udržel v bdělosti. Další herecké výkony stály za pendrek, Wahlberg se na tohle vůbec nehodí a Michelle Williams mě nečekaně zklamala. Děj byl hrozně rozbitý, za což mohly hlavně nekonečné flashbacky na začátku a vůbec se na konci už vařila voda navíc. Takže z toho máme krásné 3* a znova tenhle film vidět nemusím. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem od toho malinko více, námět je to skvělý, místy to bylo i napínavé, ale bohužel spíše převažovala ta zdlouhavější a nudnější část. Co mě na filmu překvapilo nejvíce byl výkon Christophera Plummera, svojí roli zahrál tak přesvědčivě, že jsem ho opravdu nenáviděla a měla jsem chuť skočit po něm a vyškrábat mu oči, protože takovou nenávist jsem už dlouho k žádné postavě necítila, takže za mě mistrovský výkon. Michelle Williams skvěle sekundovala ostatním hercům i Markovi, který ale nedostal tolik prostoru, aby dokázal co umí. ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Zajímavý námět, výborné herecké obsazení, ale něco tomu chybí. Hlavně napětí - spoustě scén chybí vyvrcholení, jsou zbytečně brzy ustřižené a nedávají možnost si nastalé situace opravdu divácky užít. Nejvíce se dá obdivovat samotný starý Getty, který je výborným obchodníkem, ale naprosto odpudivou lidskou bytostí. Wahlberg je OK. Byl bych radši, kdyby Ridley trochu víc přitlačil na thrillerovou pilu. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Celkem zdlouhavá nuda,ke který potřebujete spousty kafe,a hlavně trpělivost k tomu se prokousat až ke konci.Jedno mi bylo jasný.K žádnýmu dramatickýmu,kulervoucímu fnále v tomhle filmu nedojde.Sice asi hodně blízko realitě,a asi hodně dobře zahraný,ale v tomhle případě na to Scottovi seru.Použij k tomu točení i fantazii,a netoč tak zaprděně,Ridley.50%. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Buď to mělo být kratší, nebo to mělo mít mnohem promyšlenější postavy. Takhle to prostě nenaplňuje svůj potenciál a je z toho dost obyčejné, průměrné drama. Neberu tomu podmanivou atmosféru, slušnou filmařskou stránku a zajímavé (a občas i cíleně vtipné) zvraty, ale na to, aby to bylo fakt dobré, tomu bohužel dost chybí. A největší problém je právě v těch postavách, které jednají strašně strojeně, jen proto, že to tak je ve scénáři. Nemají životnost, Gail je silná ženská postava jen proto, že prostě taková je, Gettymu st. jde jenom o prachy, protože to tak prostě je, Gettyho poradce se chová co chvílu jinak, Getty ml. pro jistotu ani žádný charakter nemá, jen je unesený a chce utéct (ale pokud jde o emotivnější scény, hraje Charlie Plummer kupodivu dost dobře)... A když uměle působí tohle, bude pak uměle působit úplně všechno a máloco by tenhle dojem spravilo. Ale tak jako tak na tenhle film budu vzpomínat spíš v dobrém, protože mi zpříjemnil cestu do Nového Jičína a to mu u mě přináší pár malých bodů k dobru... Btw, snad jedinou pořádnou postavou tady je Padesátka. Ta byla, oproti všem ostatním, napsaná dost dobře. Proč to tak nešlo i u ostatních? 3* ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Mít to 35 minut a ne 135, mohlo z toho být zajímavé drama o únosu. Takhle je to příšerná nuda, kterou jsem teda od Scotta nečekal a kterou jsem přetrpěl. Na druhou stranu jsem při tom stihl udělat spoustu věcí, takže to byl nakonec dobře investovaný čas. Škoda že ne do toho filmu. 30% ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Ridley Scott by mal ísť už do dôchodku. Jeho posledné filmy nestoja za nič a mal by vedieť kedy odísť s cťou a netočiť priemerné filmy. Filmu chýba napätie a pri niektorých scénach som sa nudil. Pritom film má vynikajúci scenár len že Scott už na to nemá.A posledná scéna polície a mafie je na smiech ako keby Taliansko bola krajina trieteho sveta ,kde sa môže stať čokoľvek a ľudia len tak prizerajú a nepomôžu chlapcovi ktorý prosí o pomoc ľudí ktorých stretáva na uliciach alebo obchodoch. 5/10 ()

PROCESOR 

všechny recenze uživatele

Tak peníze prý kazí charakter, tak proč po nich většina touží?...Myslí si, že budou mít svobodu, ale ve finále mají tolik starostí s bohatstvím a neplacením daní, že kompletně zblbnou. Pokud byl stařík už před tím bezpáteřní „svině“, která mu tato vlastnost pomohla pohádkově zbohatnout, tak těžko čekat, že se změní. Tolik k námětu. Film na mě nepůsobil vůbec akčně, spíše nudně, protože bylo hned jasný, že stařík je skrblík a prachy pro něj budou vždy na prvním místě na úkor rodiny. Takže se „drama“ kolem únosu přesměrovala ke shánění peněz. Stopáž je vražedná. Snad nebudu moc spoilerovat, ale scéna kdy stařík pobíhá zmateně po svém rozsáhlém panství a sám se kochá s neuvěřitelně rozsáhlou uměleckou sbírkou mi říká, že tenhle systém je dlouhodobě neudržitelný… ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

Nudněji podaný už beztak těžce nezáživný příběh. Únosy jsou prostě filmově inherentně o ničem. Má-li ještě Ridley Scott nějaký talent a Alien a Blade Runner nebyly jen mladistvé omyly, tak tady jím velmi velmi šetří. Děs běs. Největší přínos je asi to, že si pak Gettyho vygooglíte a čeknete zda to bylo vážně jako ve filmu nebo ne. Vygooglete si to ale rovnou a za dvě minuty budete mít lepší zážitek než za dvě hodky s All the Money in the World. ()

Související novinky

Kevin Spacey musí zaplatit 31 milionů

Kevin Spacey musí zaplatit 31 milionů

24.11.2021

Filmové servery obletěla čerstvě zpráva, že herci Kevinovi Spaceymu (Americká krása) bylo v loňském roce nezávislým arbitrem přikázáno zaplatit produkční společnosti zodpovědné za tvorbu seriálu Dům… (více)

Kevin Spacey si zahraje v italském dramatu

Kevin Spacey si zahraje v italském dramatu

24.05.2021

Po četných obviněních a kauzách se v Hollywoodu před pár let zavřeli herci Kevinu Spaceymu dveře. A prozatím to nevypadá, že by se mu ještě někdy mohly otevřít. Nyní se ale herci přesto podařilo… (více)

Zemřel Christopher Plummer

Zemřel Christopher Plummer

05.02.2021

Z Ameriky přichází velmi smutná zpráva. Dnes ráno ve svém domě v Connecticutu zemřel legendární kanadský herec a držitel Zlatého glóbu i Ceny akademie, Christopher Plummer. Populárnímu tvůrci známému… (více)

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Reklama

Reklama