Reklama

Reklama

Všechny prachy světa

  • USA All the Money in the World (více)
Trailer 10

Obsahy(1)

Film sleduje únos šestnáctiletého Johna Paula Gettyho III (Charlie Plummer) a zoufalou snahu jeho milující matky Gail (Michelle Williams) přesvědčit Johnova miliardářského dědečka (Christopher Plummer), aby zaplatil výkupné. Když to Getty senior odmítne a narůstá prchlivost a brutalita únosců, snaží se Gail jeho rozhodnutí zvrátit. Když život jejího syna visí na vlásku, obrátí se zoufalá Gail na Gettyho poradce (Mark Wahlberg) a sotva myslitelné spojenectví v závodě s časem nakonec ukáže, že bezpodmínečná a trvalá láska má větší hodnotu, než peníze. (Vertical Entertainment)

(více)

Recenze (259)

Triple H 

všechny recenze uživatele

Nenazval by som to návrat do formy, ale oproti posledným Scottovým kusom má film aspoň hlavu a pätu, pôsobí celistvo a nie je retardovaný ako Marťan. Ale chýba tomu šťava, všetko len pozvoľna, elegantne plynie. Podobnej látke by prospelo kus živočíšnosti a dravosti. Nepomáha ani Mark Wahlberg, neviem čo mal vlastne byť. Vyštafírovaný elegán, alebo poctivý makač z ľudu? Herecky sa oproti svojim bežným gadžom z ulice posunul maximálne do polohy "s okuliarmi". Popisok na konci, že Gettyho dedičia "väčšinu" svojho podedeného majetku venovali na "humanitárne účely" a celý ten moralistický aspekt (peniaze kazia charakter!) by som bral pomerne s rezervou. Ono pochopiteľne, rodina je rodina, ale tak starý pán biznismen nechcel na zavolanie za svojho naničhodného bohémskeho feťáka vnuka (ktorý sa po únose prefetoval až na invalidný vozík), ktorého splodil Gettyho vlastný pomerne naničhodný feťák syn, vyfláknuť 17 miliónov dolárov nejakým špinavým talianskym vidlákom. To, že či on sám niekde vo výchove pochybil je druhá vec, ale film túto, z hľadiska motivácie možno aj pomerne komplexnú, situáciu redukuje na štylizovanie Gettyho do chamtivého, zlého strýka Držgroša. Ale to už je štandard - filmy sa točia pre proletariát a buržoázia je našim spoločným nepriateľom. ()

David.Darco 

všechny recenze uživatele

Ridleymu Scottovi sa podarilo natočiť film ktorý je herecky, režíjne, atmosfericky a aj vizuálne perfektný, no vnútornom nezaujímavý. Nepokladám tento film za stratu času.. ale taktiež mi vôbec nič nedal a skončil presne tak, ako to je všetkým jasné od prvej minúty filmu... ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že Mr. House of Cards byl eliminován a nahradil ho stařík Švestka, tak jsem demonstrativně nenavštívil kinosál, nýbrž jsem zneužil možnosti internetu a film si opatřil jinou cestou. Každopádně Švestka je excelentní herec a právě on tahal film z bryndy. Celkově lze říci, že Ridley je už pěkných pár let zvětralý jako dvě hodiny netknutý načepovaný ležák. 60% Celosvětový příjem k 25. 7. 2018: $56,996,304, což je 1,14 násobek rozpočtu ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Dalo sa to pochopiť aj bez titulok, ale na dokonalé porozumenie chce ešte jednu projekciu. Keď Plumerovi sošku nedajú, na ďalšiu už nominovaný byť nemusí, takže som zvedavý. 3 z 5 ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Já musím říct, že za mě fakt dobrý. Až překvapivě. Zajímavá látka, velmi zajímavě a kvalitně natočená a napsaná. Všechny prachy světa jsou opravdu povedené filmové drama, které může děsit svou na první pohled přehnanou délkou (135 minut) ale co se týče mně, na filmu to vůbec není znát. Dokonale mě to vtáhlo a vycuclo mě to až na konci, dialogy i skvělou atmosférou jsem se nechal strhnout a byl jsem uchvácen. Herecké obsazení je skvělé a Christopher Plummer na malém prostoru totálně ovládl celý film (je teď úplně jedno, jestli by byl lepší Spacey - jakože asi jo - nebo Plummer a je úplně jedno i to, jak to vlastně s tou Plummerovou Oscarovou nominací bylo, ale minimálně za mně si jí fakt zasloužil, jeho výkon byl absolutně strhující). Ridley Scott mě vyloženě zklamal jen dvakrát (Prometheem a Exodem), i tak se ale pokaždé obávám, jak jeho nové filmy dopadnou. A tohle dopadlo více než dobře. Navíc, čím blíž je film konci, tím je napínavější a dynamičtější a i všechny ty dialogy jsou víc strhující. A takový vývoj filmu já mám rád. A proto se na to úplně klidně podívám znovu. 80%. ()

viperDavid 

všechny recenze uživatele

SPOILER JAK PRASE Ja už to tak u amaričanů bývá, zase všechno překroutili. Ve skutečnosti totiž vůbec nešlo o jeho matku, ale právě otce, který se snažil problémového synátora najít. Jeho táta mu dal 3 mega a zbytek mu půjčil na 4% úrok :) docela vtipné. Bohužel ani přes uřízlé ucho a docela traumatický zážitek se synáček moc neuklidníl a i po té to s ním šlo z kopce až byl nakonec vyděděný - mimochodem jeho děda umřel mnohem později než se ve filmu uvádí. Proč to píšu ? protože mě serou filmy s podtitulem podle skutečné události, které jsou tak vzdálené od pravdy, jako já k Gettyho penězům. ()

plechulka 

všechny recenze uživatele

Jak napsala již spousta kolegů: krásně natočeno, ale prostříhat pár desítek minut by neškodilo - na druhou stranu možná zdlouhavost lépe zdůrazní dlouhé měsíce vyjednávání o propuštění Paula.... Christopher Plummer byl samozřejmě velmi dobrý, ale přesto bych ráda viděla alespoň jednu scénu se Spaceym - ale to se mi asi nikdy nesplní..... ()

drake31 

všechny recenze uživatele

All the Money in the World je filmom u ktorého vôbec nebudem prekvapený, keď bude žať ocenenia jedno za druhým. Jedná sa totiž o vysoko kvalitný film, a keď zoberiem do perspektívy že Scott za deväť dní bol schopný nahradiť Spaceyho bez akéhokoľvek odrazu na kvalite filmu - tak to si zaslúži potlesk. A práve Christopher Plummer ktorý je fantastický posúva tento film o úroveň vyššie (aspoň pre mňa). Keď tak nad tým rozmýšľam, nemám čo tomuto filmu vytknúť. Všetko je na tej najvyššej úrovni - réžia, scenár, vizuál, herecké výkony, atď. - jednoducho všetko dosahuje najvyšších štandardov. No chýbalo mi tam niečo extra, čo by podčiarklo tieto kvality, a umocnilo môj filmový zážitok. Ale ako som povedal, ocenenia pravdepodobne budú a ja absolútne nič proti tomu mať nebudem. ()

Honzua 

všechny recenze uživatele

Vzpomněl jsem si na Body of Lies. Je to přesně tenhle typ filmu, u kterého Scott drží svoji tradiční kvalitu výpravy a hutnost jeho mizanscény. Je to řemeslně perfektní film, který má navíc estetiku 70. let v malíčku, takže ve formální kvalitě nezaostává za podobnými thrillery jako Jeden musí z kola ven. Navíc úvodní vjezd do La Dolce Vita byl parádní. Podobně skvěle je na tom vlastně i střih a procedurální režie. Bohužel se ale nemůžu zbavit pocitu, že scénář, kromě dobře vedené diskuze o chamtivosti a kapitalismu, která se odehrává jak v osobní tak obecné rovině, vlastně neví úplně kudy kam. Je to takový ten případ, kde máme skvěle položenou otázku a na ní máme taky připravenou skvělou odpověď, jen nám ještě nějak zbývá odvyprávět ten prostředek. A přesně tam to docela skřípe. Wahlbergova postava je úplně mimózní, kromě mechanicky odehrané figury toho, kdo konečně "zlomí" Gettyho, je jeho opodstatnění v příběhu založeno pouze na tom, že zřejmě umí vyjednávat, což nějak zázračně udělá jedním telefonátem. Kromě toho je už pouze řidičem a chůvou paní Gail. Navíc všechny postavy v podstatě celý film pouze čekají a vzhledem k tomu, že film se nechce věnovat ani únosu, ani jeho vyšetřování, což je škoda, celé je to nakonec jen vyčkávání na konec debaty o moci peněz. Jako dobrý, ale bomba to teda není. Sošku bych nicméně Plummerovi za Gettyho klidně dal. ()

Yoda sama 

všechny recenze uživatele

Ridleyho voľba vystrihnúť nielen Spaceyho (akokoľvek je Plummer vynikajúci, chýba mu Kevinova démonickosť, ktorá by bola po oných udalostiach ešte znásobená), ale aj akúkoľvek filmovú teatrálnosť, vďaka ktorej by bol film pôsobivejší a finále údernejšie, je pre mňa osobne nepochopiteľná. Keď po zaujímavej expozícií, v ktorej ešte figuruje neskôr nevyužitý rozprávač, príde na radu pátranie a pár slušných výstupov hercov, úprimne som dúfal, že to voľné tempo a prázdne kecy, ktoré film nadobudol, prehrmia do niečoho napínavejšieho. Márne. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Ridleyho vizuálně vytříbená fabulace skutečného případu začíná slibným "přeskáčkovým" exkurzem ke zrodu Gettyho úspěchů. Potom se však (od takové 40. minuty) rozpadne do zřetězených scén, které postrádají vzájemné pouto, emoce, drama, logiku. Jednotlivě možná sem tam trochu a Michelle Williams hraje jak o život (zatímco Wahlbergova postava nemá pro děj pražádný význam), jenže snahy o přesah, moralitu či symboliku (rodina je víc než peníze) vyznívají prázdně, až směšně. 5/10 ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Přijde mi, že je tu spousta fanoušků Kevina Spaceyho, kteří nemohou Scottovi odpustit, že přetočil jeho všechny scény s Plummerem. Už se nikdy nedozvíme, kdo byl lepší, ale respektuju Scottovo rozhodnutí ať už si o těch propíraných skandálech myslím cokoli. Plummer je naprosto vynikající. Jeho Getty je stvůra, která za vším vidí jen peníze. Michelle Williams mě moc neoslovila a je škoda, že Wahlberg nedostal víc prostoru. Trochu jsem ke konci doufal, že to vezme do svých rukou, podobně jako Russell Crowe kdysi v Životní zkoušce. Nicméně jsem byl na druhou stranu rád za Wahlbergův civilní projev a za to, že si Scott se Scarpou neudělali z předlohy akční střílečku. Scottovo vyprávění je klidné, pohodové, nejsou tu žádná hluchá místa a děj v poklidu plyne. Někdo tu nadává na nepřehlednost a zbytečnost úvodních flashbacků, ale to snad nemůžete myslet vážně, vždyť jsou ty postavy pak výborně vykreslené. Prostě tu některé nechápu, každý máme svůj vkus a svůj názor, ale dávat tomuto výbornému thrilleru jednu hvězdu nebo dokonce odpad mi přijde opravdu přehnané. ()

Marrdaa 

všechny recenze uživatele

Už před tím než film vůbec někdo viděl, se obecenstvo rozdělilo na dva tábory, kde jeden říká, že film je skvělej, protože režisér vystříhal pouhých 20 dní před premiérou všechny scény s tim teplym úchylákem Spaceym a na ten druhý který říká, že film je špatnej, protože Ridley Scott je měkkej a vůbec neměl vystřihávat ty scény s Kevinem Spaceym, jenom protože před šestnácti lety sáhl vožralej nějakýmu mamánkovi na kolínko. Jenže já mám na to jinej pohled. V tomhle případě je mi nějaký #metoo celkem u řiti, protože podle mě All the money in the world stojí za prd jak s ním tak bez něj. K žádný postavě sem si nevytvořil vztah a žádná z nich ve mě nevyvolávala sebemenší emoce. Po celou dobu mi bylo uplně jedno, jestli někdo umře. zbohatne, potratí nebo vyletí na mars hrát si s kamením. Chladněji už kolem mě projelo leda tak Family Frost. Působilo to trochu jako hranej dokument - všechna čest, ale dokumenty by se měli přecijen co nejvíc blížit realitě. Ale realitě mě nepřibližovali ani herci a už vůbec ne scény před zeleným plátnem. S nastrčeným pozadím mi Plummer občas připadal nenápadnej jako když přijdete so Sephory s hovnem na botě. Ale abych jen nekritizoval, tak bych chtěl týmu ČSFD poděkovat za projekci a Ridleymu Scottovi za dosavadní největší zklamání v roce 2018, protože teď už snad zase začne dělat Sci-fi. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Na film je škoda nahlížet jen z pozice "skandálu" ohledně eliminace faktoru Spacey - jednak je film opravdu dobře natočený (skvělá výprava i nenápadné triky) a potom Christopher Plummer filmu jen těžko mohl ublížit. Snad jen Romain Duris nemusel svého italského druhořadého mafoše stylizovat jak z příběhů o Dicku Tracyim. 75% ()

klima777 

všechny recenze uživatele

Hrátky s historickými fakty jsou velmi ošemetná záležitost. Tentokrát je pomíjím, neboť All the Money in the World představují dílko převelice fortelné a interesantní. ()

Killda 

všechny recenze uživatele

Já nevím. Je to dobrý film, ale od Scotta bych očekával něco víc. Přijde mi, že se mohlo v mnoha směrech ještě trošku přidat, ať už v napětí, atmosféře nebo ve výraznější práci s postavami. Chci, aby se mi to líbilo, ale nevím jestli ve mě film zanechal dostatečně silnou stopu. 6,5/10 ()

Lukyn007 

všechny recenze uživatele

Místy utahané, leč podpořené kvalitními hereckými výkony (Christopher Plummer a Michelle Williams) a sympatickou hudbou od Pembertona. Konec možná až příliš hollywoodský, ale i tak to Scott ukočíroval, byť Všechny prachy světa ani zdaleka nepatří k jeho nejlepším filmům. 70 % ()

Sany33 

všechny recenze uživatele

Príbeh: Únos milionárskeho vnúčika za ktorého jeho dedo nechce zaplatiť a matka je z toho na prášky. V celu neoriginálny príbeh, ktorého sa, pre mňa z neznámych príčin chopil Ridley Scott. Herecké obsadenie: Mark Wahlberg sa v úlohe vyjednávača medzi mlinskými kameňmi veľmi herecky nezapotil na druhú stranu, pre mňa doteraz neznáma Michaelle Williams zahrala úlohu zúfalej matky veľmi presvedčivo. Prevedenie: Konfrontácia chladnokrvného Anglického dedka a prostých Talianskych únoscov je najzaujímavejšou premisou celého príbehu. Inak je film maximálna nuda a neponúka nič čo by sme už inde nevideli. Pocity: Film sa mi veľmi nepáčil, aj napriek tomu že pojednáva o skutočnej udalosti je veľmi nudný a zbytočne zdĺhavý. Nič nové na svete. Pridaná hodnota: Absolútne žiadna emócia sa nedostavila. Paradoxne som viac fandil únoscom a teda som sklamaný. 33% ()

Související novinky

Kevin Spacey musí zaplatit 31 milionů

Kevin Spacey musí zaplatit 31 milionů

24.11.2021

Filmové servery obletěla čerstvě zpráva, že herci Kevinovi Spaceymu (Americká krása) bylo v loňském roce nezávislým arbitrem přikázáno zaplatit produkční společnosti zodpovědné za tvorbu seriálu Dům… (více)

Kevin Spacey si zahraje v italském dramatu

Kevin Spacey si zahraje v italském dramatu

24.05.2021

Po četných obviněních a kauzách se v Hollywoodu před pár let zavřeli herci Kevinu Spaceymu dveře. A prozatím to nevypadá, že by se mu ještě někdy mohly otevřít. Nyní se ale herci přesto podařilo… (více)

Zemřel Christopher Plummer

Zemřel Christopher Plummer

05.02.2021

Z Ameriky přichází velmi smutná zpráva. Dnes ráno ve svém domě v Connecticutu zemřel legendární kanadský herec a držitel Zlatého glóbu i Ceny akademie, Christopher Plummer. Populárnímu tvůrci známému… (více)

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Reklama

Reklama