Reklama

Reklama

Všechny prachy světa

  • USA All the Money in the World (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Film sleduje únos šestnáctiletého Johna Paula Gettyho III (Charlie Plummer) a zoufalou snahu jeho milující matky Gail (Michelle Williams) přesvědčit Johnova miliardářského dědečka (Christopher Plummer), aby zaplatil výkupné. Když to Getty senior odmítne a narůstá prchlivost a brutalita únosců, snaží se Gail jeho rozhodnutí zvrátit. Když život jejího syna visí na vlásku, obrátí se zoufalá Gail na Gettyho poradce (Mark Wahlberg) a sotva myslitelné spojenectví v závodě s časem nakonec ukáže, že bezpodmínečná a trvalá láska má větší hodnotu, než peníze. (Vertical Entertainment)

(více)

Recenze (259)

barteca 

všechny recenze uživatele

Taktak tři. Řemeslně, zejména díky kostrbatému scénáři, to dost pokulhává, obsahově disgusting pohled na monstra se jměním, jejichž velikost hvězd se dotýká. Navíc skutečný příběh je mnohem zelenější než film. Jsem zvědavá, jak se s rolí popasuje v seriálu D. Sutherland . ()

zahadum 

všechny recenze uživatele

V podstate to celé vidím a vnímam ako užívateľ TeeAge. Takže, čerstvo po pozretí seriálu ( Trust ) ktorý je krok za krokom opis totožnej udalosti som sa rozhodol pozrieť si aj filmové spracovanie. No..filmové...v porovnaní s veľkoleposťou a výpravou seriálu mi pripadá,že toto sa natáčalo za eurofondy niekde pri Kladne s partiou ostravských cigáňov za pár stravných lístkov !? Už minule som písal,že Scoot si zabil brata...áno..jeho brat spáchal samovraždu skokom z mosta...asi videl posledné " výtvory " a netvory brata ktorý nám kedysi dal klenoty aby sa teraz na prastaré kolená takto zhadzoval a zosmiešňoval....Ridley si trápny ! musíš odísť na dôchodok kým je čas ! skurvil si votrelca a teraz tvoje kurvenie nezastaví nikto..Film je pomiešaný...film nemá spád..strih..kameru..drámu ani nehovoriac...nasilu zlepené časti niečoho čo hádam ani nie je z tohoto filmu...film je len zľahka inšpirovaný udalosťou ohľadne Gettyho...tu je ponechané len naprosté minimum...Plummer prvá katastrofa...sotva stojí na nohách a tie výrazy....excelentný Sutherland je na oscara a Plummer ....silná chyba vyhodiť ksicht Kevina Spaceyho...vidím tu brilantnú surovú chamtivú dravosť v jeho tvári..no škoda....mal zlé politické reči a činy a tak..kopanec...hold " demokracia " ktovie koľko skurvencov slniečkárov čo plačkali ako si za socializmu nemohli zahrať vo filme pre politické názory sa postavilo na obranu pána herca Spaceyho len preto,že povedal niečo pozitívne na Trumpa....jasné ..nebol taký kanál ako krysa Roberde nikto...ktorý " slušne " fuckoval prezidenta ako posledný raper z tmavej stoky....proste tento film je blbosť...nemá ani hlavu ani pätu..patlanina ktorá je nudná ako prejav spiaceho kniežaťa..Michelle Williams som ani na chvíľku neveril,že je utrápená mama šestnásťročného syna....nech si pozrie výkon H.Swank. A ten bývaly raper čo sa blbo tvári vo všetkých filmoch za posledných 20 rokov ..áno áno Mark...ten tam chodil a žmurkal.....sotva 3 % z výkonu Frasera....škoda slov.... nemá to cenu. ...Pomo..si si istý,že sme pozerali rovnaký film ? ()

godycz 

všechny recenze uživatele

jednu hvezdu ubiram za preobsazeni Kevina Spacey. jinak vyborny scenar, krasne nasvicene sceny... ps: ve skutecnosti to bylo mnohem drsnejsi. ()

Chilly00 

všechny recenze uživatele

Z řemeslného hlediska filmu není vlastně moc co vytknout - skvělé herecké výkony, hudba, kamera a celkový vizuál filmu bez chyby. Scénář napsaný na základě skutečné události bezpochyby zajímavý. Co mi vadilo byla dynamika vyprávění, která hlavně v první polovině filmu příliš nefunguje a děj se táhne a trochu i nudí. Měla jsem problém se do situace postav vžít a chápat jejich pocity a jednání. Jednání všech na mě působilo až příliš odosobněně a chladně. Druhá polovina a závěr o poznání lepší, gradace začíná fungovat a konečně to má spád. Je ale trochu makačka tu první méně záživnou polovinu poctivě odsledovat. Last minute výměna Plummera za Spaceyho se myslím povedla. ()

owwidius 

všechny recenze uživatele

Rozhodne zaujimavy pribeh, plus retro atmosfera, ale vyslovene zazivnych bolo len par scen. Zvysok, respektive ten vysledny pocit, je taky skor mdly, ani neviem preco. A zaver, ktory by to mohol skor posunut k vyssiemu hodnoteniu spravil presne opak. Velmi priemerne 3 brmbolce. [#8/2018] ()

Folky 

všechny recenze uživatele

Fajn kriminální drama. Ne výborné nebo nezapomenutelné, ale lhal bych, kdybych řekl, že jsem si ty výborné herce a technickou dokonalost neužíval a slušně se nebavil. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

R. Scott teraz to zvládol celkom elegantne. Dobrý scenár na základe (skutočného) silného príbehu. Aj tento film potvrdzuje, že keď máš peniaze (napríklad všetky na Svete), tak to neznamená, že máš všetko. Bol by som veľmi ale veľmi zvedavý, že akoby to celé dopadlo s K. Spacey. Ale musím uznať, že Ch. Plummer ho nahradil parádne. Chladnú, nekompromisnú postavu Gettyho zvládol perfektne. M. Williams trošku menej výrazná ako som čakal, (trošku prekvapiví) potenciál M. Wahlberg nekompletne využitý. Film blízky k štyrom hviezdam (možno to aj bude po druhom videní). Osobné hodnotenie: 79% (***) ()

strikeman 

všechny recenze uživatele

Většina kritických postřehů ve zdejších komentářích trefuje bohužel do černého. Opravdu slabé herecké výkony a film bez spádu, kde aspoň trochu napínavých je těch posledních 15 minut po dvouhodinové nudě a šedi. Nechce se mi věřit, že toto natočil Ridley... 50% ()

GOREGASM 

všechny recenze uživatele

Jak si nikdy nečtu synopse, tak tady se mi to královsky vyplatilo, protože ten příběh je jedním slovem výjimečný. Dokonce mě to vedlo k něčemu, co nedělám opravdu běžně a to nastudovat si po zkouknutí filmu reálná fakta. Getty s kamennou tváří Christophera Plummera zde nereprezentuje jen lidskou hamižnost, která nemá nikdy dost, ale také lidské zlo, které nelze ospravedlnit jakoukoliv racionální úvahou, byť se o to Getty snaží. Ridley ho precizně vykresluje v průběhu celého příběhu, kdy jako divák více a více nechápete jeho myšlenkové pochody v souvislosti s martýriem, které zažívá jeho rodina, respektive zejména jeho vnuk. Ridley obvykle v psychologcké stránce není už tak dominantní, All the Money in the World na ní ale stojí a jde o velmi napínavé a výživné představení, ve kterém ani Mark Wahlberg neruší svým solidním průměrem, naopak výborným protipólem Gettyho je jeho snacha, s tváří Michelle Williams, která trpí naprosto přesvědčivě. Protože jsem si nastudoval skutečný příběh, tak úplně nechápu, proč scénář dost výrazně změnil řadu událostí na konci (např. časové ukotvení Gettyho smrti) a hlavně proč neodvyprávěl osudy Johna Paula Gettyho III po jeho záchraně. To by teprve získalo nesmrtelnou hloubku a tragický dojem by nabyl až nepříjemných rozměrů. Protože osud Gettyho III poté, co byl zachráněn, byl opravdu velmi smutný a tragický ve svém důsledku. 85% ()

Torpid 

všechny recenze uživatele

Kamera, uspořádání obrazu, výkon Pulmmera zaslouží obdiv. Těžko uvěřitelná "vyjednávací" scénka o půjčce, kde dojde téměř k metafyzickému obrácení Marka Wahlberga na stranu dobra. Rozvleklost a zbytečnost některých scén a vypravěčsky odfláknutá poslední čtvrthodinka. Lepší to už asi nepude rejžo. Nakup pruty a hybaj na Floridu. ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

Téma zaujímavá, réžia bezproblémová, Plummer démonický, zvyšok šedivý. Čo je potešiteľné ani zďaleka som sa nenudil tak, ako som očakával (čiže prakticky vôbec), ale viem si predstaviť aj dravšie a napínavejšie spracovanie. 6+/10 ()

DAPDO 

všechny recenze uživatele

Starej Getty byl pěknej škrt. Je až neuvěřitelný, že to je natočený podle skutečnosti. Když to přepočtu na průměrnej výdělek manuálně pracujícího čecha, tak to je, jak kdyby někdo z nás mohl zachránit svýho příbuznýho, ale bylo mu líto zaplatit výkupný zhruba pětistovku. V tomhle případě platí - lepší ségra v bordelu, než dědek miliardář. Proti filmu nemám námitky, natočený celkem věrohodně, představitel Gattyho seniora perfektní. ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Nijak zvlášť mě to nechytlo. Bylo to takové nemastné, neslané. Zaujal mě pouze pan Getty (skvěle zahraný Christopherem Plummerem), jehož jediná touha a smysl života bylo neustálé hromadění peněz a majetku za každou cenu. U něj to už nejspíš byla diagnóza. ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Přetáčkou Kevina Spaceyho se Ridley Scott tak trochu v reálnym světě pasoval do jeho původní role (aneb prachy nade vše - byť se i tak nakonec žádnej kasovní trhák ani zdaleka nekonal). Ale Christopher Plummer zahrál chamtivýho a nenasystnýho pana Gettyho víc než slušně, takže za to fakt hodnocení strhávat nehodlám. Míň už mě potěšil prostor, jakej se věnoval Paulovu únosu, protože bych v tohle případě (právě i díky Plummerovi) radši viděl víc dramatickou než thrillerovou podivanou. Řemeslně to Ridley Scott dal jako vždy s naprostym přehledem, přičemž tentokrát ještě přidal fajn výpravu po evropě a solidní dobovou atmosféru (výprava, kulisy apod.). Osobně mi k většímu zážitku chybělo hlavně víc dramatickejch scén stran Gettyho chamtivosti, jinak však solidní žánrová jednohubka, tři silnější hvězdy. ()

255085349 

všechny recenze uživatele

Mimořádně nezajímavý film s nulovou výpovědí. Je to nezábavné, utahané a jenom si říkáte, kdy už to skončí. Některé scény jsou hodně WTF ("on viděl mojí tvář!"). Postava Marka Wahlberga je naprosto zbytečná a u Francouze Romaina Durise zase hrozně irituje přehnaný italský přízvuk. Něco tak extrémně nudného jsem už dlouho neviděla. ()

Související novinky

Kevin Spacey musí zaplatit 31 milionů

Kevin Spacey musí zaplatit 31 milionů

24.11.2021

Filmové servery obletěla čerstvě zpráva, že herci Kevinovi Spaceymu (Americká krása) bylo v loňském roce nezávislým arbitrem přikázáno zaplatit produkční společnosti zodpovědné za tvorbu seriálu Dům… (více)

Kevin Spacey si zahraje v italském dramatu

Kevin Spacey si zahraje v italském dramatu

24.05.2021

Po četných obviněních a kauzách se v Hollywoodu před pár let zavřeli herci Kevinu Spaceymu dveře. A prozatím to nevypadá, že by se mu ještě někdy mohly otevřít. Nyní se ale herci přesto podařilo… (více)

Zemřel Christopher Plummer

Zemřel Christopher Plummer

05.02.2021

Z Ameriky přichází velmi smutná zpráva. Dnes ráno ve svém domě v Connecticutu zemřel legendární kanadský herec a držitel Zlatého glóbu i Ceny akademie, Christopher Plummer. Populárnímu tvůrci známému… (více)

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Reklama

Reklama