Reklama

Reklama

Epizody(4)

Jak dobře známe vlastní děti? Německá hvězda Julia Jentsch (Občanská výchova, Obsluhoval jsem anglického krále, Poslední dny Sophie Schollové) září v hlavní roli koprodukčního seriálu z prostředí pohraničního městečka. Jeho vzorně upravené fasády jsou ale pro místní mladou generaci spíše noční můrou, od které touží zmizet, ať to bude znamenat cokoliv. Skrze pátrání zoufalé matky po zmizelé dceři se rozkrývá mozaika narušených vztahů, starých křivd i černého obchodu s drogami, ve kterých je hranice mezi viníkem a obětí velice tenká. (Česká televize)

(více)

Recenze (14)

kokofek 

všechny recenze uživatele

No neurazí,ale nenadchne.Asi už za týden nebudu vědět o čem to bylo.Ale když jsem unavená z práce tak to stačí.Nemusím dávat pozor na důležité momenty,nebo zvraty,protože děj je pomalý a každou důležitou zápletku náležitě připomenou.Opět mě nenadchla Julia Jentsch.Tak nevím ,ale asi není v Německu příliš velká konkurence. ()

mh.mail 

všechny recenze uživatele

30% — Epic fail. POZOR, SPOILERY! Tak po shlédnutí posledního dílu jsem naštvaný. Že důvod zmizení Janine nebude souviset s dealováním drog, jsem s definitivní platností poznal na konci 6. dílu a tak nějak jsem to tušil již delší dobu. Co ale tvůrci provedli v posledních 15 minutách posledního dílu, to hraničilo s fackou divákům do tváře. Holka se ztratí, naposledy ji viděli v nějakém diskotékovém klubu, policie se tváří, že její zmizení vyšetřuje, ale až po čtrnácti dnech v příběhu a 15 minut před koncem celého seriálu si matka ztracené dívky náhodou všimne kamery na sloupu před klubem, majitel ji v pohodě nechá kouknout na pásky a tak se dozví, s kým se tam v den zmizení sešla. A ejhle — „shodou okolností“ je to pachatel a důvod je úplně jiný, než nám bylo celý předchozí čas podsouváno (i když modří již od 6. dílu „něco tušili“). Navíc je to celé roztahané, v dílech se skoro nic neděje, pořád se všechno točí kolem dokola kolem drog, což, jak se ukáže, nebylo vůbec příčinou zmizení. Kdyby to mělo třeba jenom čtyři díly, asi by to nezmírnilo můj dojem z hloupě postaveného detektivního příběhu, ale aspoň bychom to měli rychleji za sebou. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Pozitívom filmu je poznanie, že na česko-nemeckom pohraničí majú ženy aj ľudskú podobu, ktorá sa hlbšie do germánskeho prostredia začína stále viac strácať a napríklad sledovanie tohto seriálu a náhle prekuknutie na televízor, kde dávajú Fakjú pán profesor, môže spôsobiť výrazný údes. Inak ako kriminálka pomerne nevýrazné, vsadilo sa na pochmúrnu atmosféru, ktorá vyšla, ale detektívny prípad jasne smeruje k jedinému možnému rozuzleniu, že všetko je napojené na drogy, vrátane mnohých tu ukázaných bezvládnych tiel. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Julia Jentsch je bezpochyby krásná, charismatická a taky jediná, nač se lze v této mini sérii dívat. Přitom počátek nevypadá tak beznadějně. Seriál se vcelku rychle rozjíždí, ale již druhým dílem upadá do nudné šedi neustále se opakujících faktů a klišé. Pořád se ztrácejí a nacházejí drogy, pořád problémy s malou dcerou, stále se opakující problémy s feťáckým potomkem nebo naopak synem dealerem. Děj se posunuje rychlostí ČD při zpoždění. Tedy po malých krůčcích. A pak následuje závěr, který divák vlastně tuší už tak nějak od prvního dílu. Čekal jsem mnohem víc a Zmizení vypadalo nadmíru lákavě, ale tentokrát lákalo pouze na již zmíněnou hlavní hrdinku. ()

Dr.dogous 

všechny recenze uživatele

Scénář 4, režie 4, výprava 3, herci 5, celkem 16 tj 80%. Drobné lži vedou k velkým lžím, drogová problematika mládeže, zaměstnávání ilegálů, Nelitichotivá česká stopa z příhraničí- "Las Vegas", casina a vietnasmská tržiště- vařiči pervitinu, a následné pašování přes hranice do Německa. Jak řekl německý policista, "Někdy bych si přál, aby ty hranice zase zavřeli. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (3)

  • Projekt financovali Film FernsehenFonds Bayern, Medienboard Berlin-Brandenburg a Český Štátny fond kinematografie. (Arsenal83)
  • Natáčanie prebiehalo od augusta do decembra 2016 v Hornom Falcku, Dolnom Bavorsku a Českej republike, Mníchove a Berlíne. (Arsenal83)
  • Seriál získal takmer jednohlasne pozitívne a dokonca vynikajúce recenzie od filmových kritikov. Süddeutsche Zeitung ho označil za "veľký hit",  Berliner Zeitung bol plný chvály na režiséra Schmida, denník raz napísal: "V týchto časoch skracujúcich sa rozsahov pozornosti je seriál to najlepšie, čo sme na ARD v dlhej dobe videli." (Arsenal83)

Související novinky

Reklama

Reklama