Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Detroit v blízké budoucnosti. Policie stávkuje proti svému zaměstnavateli, společnosti OCP, a obyvatelstvo je sužováno řáděním ozbrojených gangů, navyklých na silnou drogu zvanou Nuke. Kybernetický organismus Robocop se svojí partnerkou Lewisovou pokračují v boji proti zločinu a snaží se především dopadnout gangsterského šéfa Caina, s nímž má ale OCP naprosto jiné plány... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (238)

okkac 

všechny recenze uživatele

Oproti většině zde hodnotících je dvojka pro mne stále dobrý krvavě akční politicky nekorektní film. Máme zde 13-letého fracka, který prodává drogy, mluví sprostě a zabijí lidi a na konci robota, který má místo jedné ruky rotační kulomet (viz. můj avatar) a s ním kosí všechny bez rozdílů: Robocopa, policisty, záchranáře, televizní štáb i nevinné civilisty. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $14miliónovTržby USA $45,681,173Tržby Celosvetovo $51,400,000║ Nakoniec celkom slušné pokračovanie, zlaté 80.roky(aj keď už koniec), kde sa nebáli troška surovosti(operácia je fakt sila), krvi a poriadnej akcie(súboj Robocop vs Robocop 2 má grády, nápaditosť), príbeh újde, triky a masky na dobrej úrovni, spokojnosť. /75%/ ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Hovoril si, že ho chceš len postrašiť.“ – „A nevyzerá byť postrašený?“ Verhoevenov originál mám rád 4*), ale toto bolo zverstvo. Tvorcovia nemali ujasnené ani len to, pre akú vekovú hranicu dvojku robia. Na jednej strane vtipy á la POLICAJNÁ AKADÉMIA 6: MESTO V OBKĽÚČENÍ (preprogramovaný RoboCop opravuje hydrant, preprogramovaný RoboCop si nechá nadávať od 8-ročných detí), na druhej brutálne akčné výjavy s množstvom krvi (ústredným zlosynom je chlapec so samopalom). Ak by to robil Verhoeven, MOŽNO by som bol ochotný brať to ako jeho úchylný vtip. Ale toto bolo už bez neho a evidentne nezvládnuté po všetkých stránkach. Snáď len solídna triková stránka (najmä bitky dvoch robotov) je i po rokoch pôsobivá. ()

Bat55 

všechny recenze uživatele

Tak,já som od druhého Robocopa dostal to, čo som očakával. Akcia snáď ešte lepšia než v kultovnej jednotke a efekty, vzhľadom na rok výroby dosť dobré. A záverečná scéna Robocop vs Robocop II je super. I keď,už nikdy tomuto filmu nezoberiete právoplatný prívlastok ,,béčkovo klišovitý", aj tak som si ho užil. Akčné béčko natočené začiatkom 90. rokov určite už dnes tak neohúri,ale predstavte si, aký hit to v dobe premiéry musel byť. Ale jednotka bola aj tak lepšia. /70%/ ()

PKD 

všechny recenze uživatele

I když se to zdá býti nemožné,pro mne ještě lepší,než 1. Ještě větší porce brutality,ironie a všeho,co měl 1.film. Jen nechápu,co myslel Rosenman tím, naprosto otřesným, ženským sborem, který vám v koncových creditech,pěje...Roooobocoooop,Rooobocooop! To je fakt parodie. Jinak hudba,nedělá ostudu Poledourisovi. To zase ne. ()

Galerie (76)

Zajímavosti (25)

  • Peter Weller (RoboCop) si stěžoval stejně jako během natáčení předchozího dílu na těžký oblek, ale také na přítomnost některých nelidských postav ve scénáři. (Terva)
  • Glam metalová skupina Babylon AD vytvořila ke své skladbě "Kid Goes Wild" videoklip obsahující postavu RoboCopa (Peter Weller). Píseň je také součástí soundtracku k filmu. (Terva)
  • Natáčelo se od 2. října 1989 do 11. ledna 1990 v Houstonu a Los Angeles. (Terva)

Reklama

Reklama