Reklama

Reklama

Vichr 3

  • Česko Rychlý jako vítr 3 (více)
Trailer 1

Mika sa stala skutočnou celebritou ako jazdkyňa, ošetrovateľka a odborníčka na prácu s koňmi. Režim práce v babičkinom žrebčinci, ktorý v podstate liečebným centrom pre zvieratá, ju však obmedzuje v slobodnom rozhodovaní aj v dobrodružnej povahe. Po nezhodách s babičkou Mika odchádza s osvojím žrebcom Víchrom do Andalúzie, kam siahajú jeho španielske korene. Keď sa Mika ocitne na haciende dona Pedra (Thomas Sarbacher), omylom ju pokladajú za iné dievča z Nemecka, a tak začne pracovať na ranči namiesto nej. Vo voľných chvíľach vyráža na prieskum okolia. Vo vyprahnutej pustatine objaví starú haciendu Ora so zdrojom vody, okolo ktorého sa pohybuje stádo divokých koní. Vodný zdroj je obklopený zelenými stromami a slúži ako napájadlo pre divoké kone. Mika nechá Víchrovi odobrať vzorky a je jasné, že divoké stádo je jeho rodina. Ich domov je však ohrozený, pretože Don Pedro predal farmu s priľahlými pozemkami chamtivému podnikateľovi, ktorý má v úmysle zlikvidovať kone a využiť pôdu na iné účely. Mika sa mu snaží jeho úmysel vyhovoriť, ale neúspešne. Preto spoločne s Pedrovou dcérou Samanthou (Lea Van Ackenová) vymyslia plán na záchranu koní. Všetko majú rozhodnúť tradičné preteky koní, ktorého sa zúčastní Mika so svojím žrebcom Víchrom. Ak sa im podarí zvíťaziť, zachránia kone a oživia prastarú tradíciu – chov plemena Ora. (TV JOJ)

(více)

Recenze (14)

TonyHawk94 

všechny recenze uživatele

Hodnotí sa mi to opäť moc ťažko (v tejto sérii som silne bias-nutý :)). Na jednej strane to bola telenovela o láske ku koňom (zároveň, už tretie pokračovanie, ktoré nemuselo byť), z čoho náležite vyplynul aj konflikt a problém, ktorý sa riešil. Ale celé to riešenie spolu so zobrazeným prostredím bolo krásne, milé, ľudské, a zároveň, tak, ako sa to očakáva, s happy-ending-om (ktoré mám osobne tak veľmi rád, žejo ;)). Vo finále teda dávam (s prižmúrením oka) 4* a poznamenávam, že krásne prostredie v kombinácii so perfektnou kamerou (takýto spôsob natočenia nádherného prostredia (predovšetkým Andalúzie) som už dávno nevidel (!!)) a stále sympatickou dvojicou Mika (Hanna Binke) a Ost za to opäť stáli. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Opět mě film dostal 3 díly po sobě se skvělou herečkou a dalším příběhem a hlavně super koncem velký palec nahoru za celou sérii a za dobré herecké výkony a skvělou kameru, hudba bonus. A hlavně za skvělého koně. ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

Mesiac po svetovej DVD premiére k nám do TV tryskom pricválal Vichr 3, rovno aj s CZ dabingom, vec v našich končinách nevídaná. Zostupná tendencia pokračovala aj v 3. dieli, takže sa jedná o zlepenec nanajvýš predvídateľných príhod. Obávam sa, že jediným zámerom Cesty do Ory, bolo túto ságu ukončiť, bez ohľadu na kvalitu práce. Hrali tam 2 herečky, ktorým fandím (Lea van Acken a Hanna Binke), ale ich herecké výkony boli slabučké. Chýbala mi tam výraznejšia medziľudská vzťahová linka. ()

kaposlav 

všechny recenze uživatele

Ja by som zvládol ešte jedno pokračovanie. Nechám sa prekvapiť, či sa dočkám. Musím pochváliť výber herečky Hanne Binke. ()

Ashar 

všechny recenze uživatele

Film nebyl zdaleka tak dobrý, jako předchozí 1 a 2. Přesto dám plný počet za romantiku, krásné koně a přírodu. ()

inachisio 

všechny recenze uživatele

Paradoxně mi tento díl přijde nejlepší ze všech. Možná to dělá ta exotika. Na tomto filmu se mi velice líbí hudba i kamera a hlavně koně, kteří jsou zde předvedeni v největší kráse. Postavy jsem si velice oblíbila, takže nemám co vytknout. ()

papaguy 

všechny recenze uživatele

Romantická nerealistická ždímačka emocí s environmentálním přesahem. Girls in action - romantika, koně, svoboda. Ideální cílovkou jsou slečny 9-15 let. I když občas to bylo za hranou kýče, bral jsem to jako pohádku o dívce a jejím koni a docela jsem si to užil. Záběry koňů a přírody jsou nádherné. Kladem je i humorné odlehčení a dojemné momenty. Herci občas toporní. Filmu by prospělo dopilovat příběh k větší uvěřitelnosti. ()

mira.l 

všechny recenze uživatele

Myslel jsem, že třetí pokračování téhož už hodnocení neudrží, a co si budem... ty dostihy v Oře, hlavně to jejich zorganizování a "legalizace" coby jakési kulturní památky, byly trochu fraška:), ale opět nádherné záběry přírody Španělska, vztah Miky a koní, celkově skvělá kamera, to opět vytáhly docela vysoko. Záměrně píšu docela, to by bylo na poctivé čtyři, pátá je za ten konec, už dlouho mě závěr nějakého filmu tak nedostal. A musím říct, že Hanna Binke se celé trojice zhostila velice dobře, je to velmi sympatická mladá žena, tedy tehdy spíš ještě dospívající slečna, která s tím koněm a přírodou dokonale splynula. Navíc jsem postupně přišel na to, že je velmi zajímavé sledovat její obličejovou mimiku:). ()

karolina.val 

všechny recenze uživatele

Pro mne nejslabší ze všech tří dílů série, možná tou změnou prostředí, možná nepříliš sympatickými dalšími postavami, těžko říct. Samotný závěr mi dal zabrat, ale čekala jsem to, ne, že ne. Kdo viděl jedničku a dvojku, určitě koukněte i na tohle, minimálně pro celistvost osudu hlavních hrdinů. Celkově už ale trojka příliš nenadchne, ani neurazí. ()

Bejita 

všechny recenze uživatele

Třetí díl mě dojal tím úžasným koncem. Jsou spolu propojeni a proto nemusí být na stejném místě. Líbí se mi tenhle zvláštní vztah člověka s koněm a navíc s obou dílů jsem naprosto chápala, že Vichr patří domů tam, kde se narodil. ()

jopal 

všechny recenze uživatele

Prva polovica neskutocna nuda, prechadzajuca do kopu nezmyslov ukoncenych priemernym finale. (Len) z lasky ku konom 3*. ()

Destoroyah 

všechny recenze uživatele

SWITCH WEEK  2 / 7) WINDSTORM-AND THE WILD HORSES. A ja hlupák som si myslel že to už bude len obyčajné pokračovanie ktoré ničím neohúri, no mýlil som sa. Naozaj som sa bavil aj keď prvá polovica bola celkom nudná. Úžasný sequel ktorý pekne nadviazal na predošlé filmy. Cesta do Španielska na koni sa mi naozaj páčil, celý ten príbeh bol dobrý. Výber hudby na mňa celkom obyčajný ale uhly kamier, kvalita obrazu a herci boli naozaj super. Hlavne ten dojímavý koniec sa mi páčil najviac. Jednoducho povedané je to krásny a podarený film. Len chválim že sa zatiaľ nepokazilo čaro tejto série, a dúfam že sa to ani nepokazí. A ako ukončenie Switch Week výzvy to bolo famózne.  HODNOTENIE: 8/10 ()

OrelCop 

všechny recenze uživatele

Jednička byla super, dvojka se taky dala, ale u trojky jsme se s přítelkyní už celkem nudili. Přesto dávám tři hvězdy. A to hlavně za Hannu Binke. Nedokážu si v této trilogii představit jinou herečku. Je úžasná a krásná. Pracoval jsem v Německu docela dlouho a nikdy jsem tam pěknou holku nepotkal. Vidím, že jsem se asi pohyboval po špatných místech :-D ()

Evanlyn 

všechny recenze uživatele

První i druhý dil se celkem povedli, ale ten 3 byl naprosto zbytečný. Téma zachraňování statku se už vyčerpalo a tak tvůrce nenapadlo nic jiného než že ta holka najednou na těle toho koně objeví záhadný symbol, kterého si předtím nikdo nevšiml. A dobrodružství může začít! Zbytek filmu i takový ten dobrý, ale pro diváky nepříjemný konec byl vlastně naprosto zbytečný. ()

Reklama

Reklama