Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Markovi (Tom Hughes) je diagnostikována zhoubná nemoc a je mu předpovězeno, že bude žít jen jeden rok. Neschopný akceptovat konec svého života, rozhodne se, že si dá zmrazit tělo. O šedesát let později, v roce 2084, se stává prvním mužem v dějinách, který bude oživen. Až poté zjistí, že jeho celoživotní láska Naomi (Oona Chaplin), ho doprovázela po celou dobu tak, jak by nikdy nečekal. (mac000)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (37)

misterz 

všechny recenze uživatele

No pozrime sa, vskutku celkom príjemné prekvapenie. Zaujímavý scifi námet ohľadom smrti, umierania, zmrazovania a ľudského klonovania, ktorý však toho veľa povie aj o samotnom živote a láske, pričom predostrie i návod, ako by sa malo žiť, aby sa človek cítil aspoň trocha šťastný. Je plný myšlienok hodných premýšľania a niekoľkých naozaj výborných úvah o smrti a umieraní. Po dramatickej stránke by som síce išiel hlbšie a niektoré veci ešte podrobnejšie rozobral, prípadne na oživenie deja ešte niečo pridal, ale inak vcelku veľká spokojnosť. Nadpriemer. 75/100 ()

JitkaCardova 

všechny recenze uživatele

Námět je živný, všechno ostatní kulhá jako lazar sám. Všechny postavy jsou tak málo vykreslené a nedostatečně definované, že až do konce nepochopíme, co jsou zač, proč dělají, co dělají, co chtějí a proč to chtějí. Vnitřní monolog hlavního hrdiny je nepřesvědčivý, plytký, útržkovitý, o všech ostatních se dozvíme ještě méně. Nikomu nelze věřit žádné emoce, dokonce ani bolest. ani lásku nebo připoutání ne. Kdyby to byl pouze nihilismus a korporační politika a společenská citová vyprázdněnost, kolem čeho se všechno ve filmu točí, ještě by se to dalo pochopit a akceptovat. Ale ono se tam mluví o lásce a o lásce k životu, k prožívání, a min. u ženských postav jsou náznaky jiného přístupu, jenže nerozvedené - konfrontace jsou slabé nebo chybí úplně, film každou druhou větou nakousne jinou úvahu a nedokáže ji sledovat dál, ale zároveń se tváří, jako kdyby pronášel kdovíjaká moudra. Nakonec je to jen snůška rozpadlých existenciálních plků doprovázená fragmentarizovaným a nepozoruhodným obrazem, který nedokáže nikoho představit ani do ničeho vtáhnout a a ze své formy se marně pokouší dělat přednost. Je to, jako kdyby z nějakého zastaveného natáčení zbyla halda rozdělaného materiálu, nebo třeba v nějakém studiu zůstala fůra odstřižků po dokončeném filmu, který museli o dvě hodiny pokrátit, a nějaký kreativec se vsadil o pár piv, že z toho udělá další film, vzal si to na pár dní do střižny a namluvil k tomu komentář. Jasně, že to tak nevzniklo, ale kdyby jo, nebyl by v tom asi moc rozdíl. *~ ()

Reklama

Martrix 

všechny recenze uživatele

Žádný příběh o smrti, ba ani o zmrtvýchvstání nedává smysl, pokud nevypráví i o tom, co tomu předcházelo. Project Lazarus možná zní jako název pro přihlouplé sci-fi a dokonce tady na CSFD má jen tuto nálepku, ale ve skutečnosti patří do stejné škatulky, jako Výchozí bod (2014), Lůno (2010), Ona (2013), nebo i Fontána (2006). Byť spolu tyto filmy nemají obsahově mnoho společného, tak je spojuje velmi kvalitní scénář a silně filozofický, nebo až mystický přesah a především pak láska. Sci-fi je tedy v tomto případě jen označení pro místo v čase, kde se může stát něco technicky zatím neuskutečnitelného. Ale důsledky, nebo následky, ty se stále dějí nám lidem. Skrze věrohodné postavy, tak mužeme otevřít naši mysl otázkám o smrti, ale především pak o smyslu života a způsobu, jakým ho žijeme. Projekt Lazarus obsahuje mnoho myšlenek, které stojí za to sdílet s někým, kdo je naladěný podobně. Nečekejte tedy výbuchy, roboty a vesmírné honičky. O tom tento film ani v nejmenším není. Jak už to tak bývá, ve skutečnosti je to příběh o lásce a nalezení odpovědi, která je pro každého z nás jiná. Pointa, kterou nám Mateo Gil ve svém příběhu zprostředkoval, je krutá. A to i přestože scénář nemá žádnou zápornou postavu...což společně s výbornou režií a velmi pěkným lookem, přispívá k vysoce nadprůměrnému výsledku. A to v poslední době, nejen v souvislosti s žánrem rádobysci-fi, ale obecně v evropské kinematografii, moc k vidění nebývá. Velká spokojenost - 92% ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Project Lazarus" alebo "Realive" je pre mňa vskutku príjemným filmovým prekvapením, ktoré je dobre zvládnuté. Výber hercov bol dobrý, vízia budúcnosti uveriteľná a aj myšlienky ma dokázali zaujať. Takto majú vyzerať nenápadné sci-fi filmy. Musia vedia udržať našu pozornosť, musia mať postavy, ktoré dokážeme prijať a mať myšlienky, ktoré fungujú a vedia sa nás dotknúť. A tento film to zvládol veľmi dobre. Je tu pár zaujímavých momentiek, ktoré si zapamätám, no na druhú stranu si viem predstaviť, že s väčším budgetom sa z toho dalo vytiahnuť ešte viac. Možno keby sa scenár tak raz alebo dva prejde a trošku zedituje, boli by niektoré postavy a momentky spracované silnejšie. Nemyslím si, že je tu niečo, čo by výrazne vadilo, no napríklad si myslím, že vzťah Marca s mladou doktorkou mohol byť spracovaný o niečo silnejšie. Aj keď mám pocit, že tam niečo je, tak trošku mám pocit, že to mohlo byť urobené silnejšie a efektnejšie. Myslím si ale, že chémia medzi Hughesom a Chaplinovou je jedna z najlepších, čo som kedy videl. Verím ich láske, ich spomienkam a dokonca aj tomu "zlému načasovaniu" všetkého. Pretože sám toto spojenie zo života poznám veľmi veľmi dobre. Myslím si, že ak hľadáte dobrý sci-fi film o návrate do života z kryo-hybernácie, tak toto určite oceníte. Neviem, či by to dokázalo chytiť každého, ale ako celok to funguje, je to dobre napísané, vizuálne to má zaujímavé momentky a musím povedať, že úvodný pôrod je asi najlepšie spracovaný pôrod, čo som kedy v živote videl. Za pozornosť film určite stojí. Hodnotenie: B+ ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Hraje si to na mnohem chytřejší film, než jakým to ve skutečnosti je. Nakonec z toho stejně nevypadne víc než carpe diem a užívejte si každé chvíle vašeho života, protože to jediné má v životě smysl, ale řečené je to skrze plytké, rádoby-hluboké voiceovery a nepropracovanou zápletku, ve které měl Gil očividně problém víc prokreslit jak postavy, tak i svět budoucnosti. Výsledek je nefunkční sci-fi, které se své nedostatky snaží zakrýt kýčovitými "emotivními" scénami a samozřejmě i těmi rádoby-hlubokými voiceovery, ale samozřejmě to tomu jenom ubližuje. Je to nedůvěryhodné, mdlé a že to v závěru romantizuje (dokonce dvě!) sebevraždy, je nejen strašně laciné a jen to svědčí o tom, že Gila nenapadlo, kam to vést dál, ale taká stupidní. Ale co čekat od filmu, který nepředvede nic jiného než vykalkulovanost... A přitom ten námět by měl hodně do sebe a šel by zpracovat i levněji (kdyby mě náhodou chtěl někdo nařknout z toho, že to neúměrně kritizuji, když to asi nemělo velký rozpočet), jen to především chce, jako každý skvělý film, pořádný scénář. A to Project Lazarus prostě nemá... 2* ()

Galerie (18)

Reklama

Reklama