Reklama

Reklama

Trauma

  • USA Trauma
Trailer 1

Obsahy(1)

Štyri dievčatá zo Santiaga sa vyberú do vidieckej oblasti, kde chcú stráviť víkend plný zábavy. Bezbranné slečny sa namiesto príjemného víkendu dostanú do spárov miestnych buranov, ktorí využijú ich príchod pre svoju vlastnú potrebu a dievčatá brutálne prepadnú a znásilnia. Pomoc je vzdialená na míle ďaleko a preto sa ženy musia spojiť a nájsť cestu, ako sa pomstiť za tento ohavný čin. (Marceloo)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (80)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Filmařskými kvalitami nepřekvapivě někde na úrovni východoněmeckýho porna, když se zrovna neděje žádnej "humáč", tak je to až srandovní. "Humáč" je to nicméně nadstandardní, takže kdo si na tomhle subžánru ujíždí, bude spokojenej. Ale zas není třeba předstírat, že se jedná o něco mimořádného, nebo že film obsahuje víc kvalitních věcí než gore (třeba scénář a kameru, hahaha!). Jakékoli úvahy o tom, že Trauma seriózně reflektuje, co s duší národa udělal Pinochetův režim, jsou pak vyloženě úsměvný. Pro tvůrce je ten motiv jen fíkovým listem, skrývajícím fakt, že chtěl natočit primitivní primitivnost. O čemž naopak jednoznačně vypovídá fakt, že když mu ve filmu vystupují dvě lesbičky, bude lesbický sex nejpozději ve druhé scéně a bude z něj vidět všechno. Inspirace skutečnými událostmi pak patrně začíná a končí u toho Pinocheta, popřípadě u toho, že v Chile někdo někdy někoho znásilnil. Některá rozhodnutí postav v druhé půli stopáže jsou totiž z ryzí hloubi fantazie. 5/10 a to jsem ještě hodnej. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Byl jsem na tuhle chilskou údajnou brutalitu hodně zvědavý a natěšený, o to větší je teď ale moje zklamání. Zápletka, scénář a jednání postav jsou standardně dementní, jako ostatně v každém standardním exploaťáku, jaký jsem zatím viděl. Aby na mě filmové násilí zapůsobilo, musí být realistické, věrohodné. A nebo podané s nadsázkou a tedy zábavné. Tady ovšem z obrazovky od prvních minut čiší křečovitá vyumělkovanost, jako by režie chtěla divákovi neustále připomínat, že "...no je to jenom film, lobotomizovanej exploaťák, je ti to jasný, ne?". Incestní otec a syn Zabijákovi působí trapně a komicky, tedy působivost jejich počínání je hodně slabá. Toporně napsané, toporně zahrané, špatně natočené, nechápu že tahle teatrální fraška spoustu lidí tolik nadchnula. Navíc kecy o "skutečných událostech" a 'angažované' otírání se o pinochetismus působí poněkud vyčpěle. Slabší druhá za dvě hodně hezké ženské (ty tmavovlasé) a za nějaké to občasné průměrné gore, i když mizerně natočené ruční vyzoomovanou třesoucí se kamerou. ()

Reklama

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Prvoplánová volovina... Když se onehdá klucí v srbsku rozhodli, že budou točit film, vylezla z toho řemeslně kvalitní, sofistikovaná a uvěřitelná obžaloba společnosti která není vyrovnaná s hříchy a traumaty války a v tomhle stavu je vržena do kapitalistického systému ve kterém jen silnější a bohatší pes mrdá.. Tady se jakejsi Rojas snaží podobnou povídačku o Chillském traumatu naroubovat na svůj film a snad těm kecům ani sám nevěří... Odvolává se na klasiky rape´n´revenge subžánru, ale evidentně ho vůbec nepochopil, protože v jeho podání jsou to -ke konci filmu- spíše ty chuděry poznásilňované ženské, kterým divák za jejich debilitu přeje smrt.. Rojas má sice odvahu realizovat scény jak z de Sada (ikdyž explicity jsou spíše mimo záběry), ale nemá schopnosti, aby tyto scény usadil do příběhu tak nevyzněly jako prvoplánová šokantnost.. Ve výsledku si dal záležet jen na lesbické lízačce a znásilňovací scéně -vše ostatní je jaksi odfláknuté a jakoby navíc aby se dalo říct, že to je film s dějem.. To samo asi vypovídá o tom jak důležitá je pro Rojase ta revenge složka daného subžánru..... Za mě velké Ne-e!! Už jsem dávno vyrostl z fáze kdy mě zajímalo jen jakej další filmový extrém mi kdo naservíruje. Dnes už potřebuju aby se pod šokem skrývalo i něco chytřejšího.. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Je tohle ještě vůbec v rámci normálnosti člověka hodnoceníhodné? Já bych řekla, že ne a po zhlédnutí (vlastně ještě během něho) jsem tomuto krásnému vřelému snímku chtěla napálit bez milosti odpad. To, co se tady totiž děje je opravdové peklo a věřím, že tam zdaleka nebylo všechno, co tam být klidně ještě mohlo. Jako zástupce ženského pohlaví tento film nedoporučuji nikomu a hlavně asi ne ženám. Paradoxně je ale scéna se znásilněním asi tím nejméně hrozným zlem, co tu můžete potkat. Rojas se totiž nebál investovat peníze do detailního Gore, kterým by rád oficiálně ukojil choutky i těm nejnáročnějším hororovým fanouškům. Nepřijdete ani o explicitní sex, pedofilii a incest. Zkrátka je toho dost na strávení. Naštěstí to nejhorší mě čekalo v té první polovině a zbytek už se dal vydýchat vcelku rychle. Co ale neodpustím je to, že Trauma je vlastně prvoplánová hnusárna, fekál a humus, který si jde za svým a to je co nejvíce znechutit a šokovat. Navíc postavy jednají neblaze debilně a to má obrovský vliv na moje hodnocení. Nicméně vizuální stránka patří mezi ty silné a asi jsem si říkala s odstupem času, že je to sice prvotřídní odpornost, ale účel byl splněn. Za mě je teda Srpski film trochu oduševnělejší a hlubší téma, ale Trauma nakonec nedopadlo až tak špatně. ()

666Carnage 

všechny recenze uživatele

Zbytečně dlouhá pitomost a ten závěr byl teda hroznej. A navíc z toho má víc trauma já než oni, že jsem se na to musel dívat. Je teda pravda, že v nechutnosti a extrému tenhle snímek vede. Tohle asi nezkousne jen tak někdo protože tak se děje násilí snad na každý věkový kategorii. Spousta lidí v hororových skupinách tohle mělo mezi top za rok 2018 a já se ptám proč? Hodně gore ale hodně špatný film. 25% ()

Galerie (13)

Zajímavosti (4)

  • Německá verze byla zkrácena o více než 12 minut, aby se zajistil Rating „pod 18 let“. (Kudly4)
  • Film je založen na skutečné události. (ARI50)

Reklama

Reklama