Reklama

Reklama

Star Wars: Epizoda V - Impérium vrací úder

  • Česko Hvězdné války: Epizoda V - Impérium vrací úder (více)
Trailer 1

Luke Skywalker se s povstalci proti Impériu schovává na ledové planetě Hoth. Při jedné z obhlídek je Luke přepaden místní sněhovou příšerou. Ta zabije zvíře, na kterém Luke přijel, a následně omráčeného Luka odtáhne do své ledové jeskyně. Kapitán Han Solo se vypraví Luka do mrazu najít. Mezitím se Luke v jeskyni probudí, osvobodí se a po střetu s příšerou uteče do ledové pustiny. Zde ho podchlazeného najde Solo, který ho zachrání. Druhý den ráno jsou oba vyzvednuti leteckou hlídkou, kterou za nimi povstalci vyslali. Je na čase. Na planetě se objeví stroje a vojáci Impéria, kteří povstalce na základě pocitů Darth Vadera našli. Následující střet neprobíhá pro povstalce nikterak dobře, a vedení povstalců nařizuje evakuaci. Velitelka povstalců, princezna Leia, Han Solo, Chewbacca a robot C-3PO odlétají na X-Wingu. Luke použije stíhačku Millenium Falcon. Luke však neletí s ostatními, ale zamíří na planetu Dagobah. Ve chvíli, kdy totiž umíral v mrazu, se mu zjevil duch Obi-Wana a poslal ho právě tam. Luke zde má najít mistra Yodu. Leia s ostatními zatím uniká před pronásledovateli ve stíhačkách. Solo, který jejich stroj pilotuje, se pokusí před pronásledovateli ukrýt v jeskyni na jednom z ohromných asteroidů, kvůli vesmírným parazitům však musí bezpečný úkryt opustit a doletět na planetu Bespin, kde se hodlá s přáteli ukrýt u svého známého Landa Calrissiana. Ten zde vede malé nelegální doly. Zatím Luke objeví malého zeleného mužíčka, který se mu zprvu zdá poněkud zmatený. Brzy však pochopí, že právě tento mužíček je mistr Yoda. Yoda začne Luka cvičit na rytíře Jediho. Luke však svůj výcvik nedokončí. Při výcviku má totiž vize, při kterých se dozví, že jeho přátelé jsou v nebezpečí... (TV Prima)

(více)

Recenze (1 077)

krytoon16 

všechny recenze uživatele

Pokračování stejně skvělé jako Nová naděje. Impérium je temnější a bráno více vážně než Nová naděje a to se mi líbilo. Ubylo vtipu a přibylo více dramatičnosti. Impérium je nejtemnější, protože tady hrdinové prohrají a vítězí zlo. Han Solo zmražený v karbonitu, Luk se dozvídá strašlivou pravdu a rebelové musí opět hledat bezpečný úkryt. Impérium je určitě nejlepší díl celé ságy, není mým nejoblíbenějším to je Návrat Jediho, ale uznávám, že je nejlepším. ()

kodwin 

všechny recenze uživatele

První příběh jsem strávil lépe. V epizodě V se příběh zamotával a přibylo akce, která na mě nepůsobila moc dobře. Hláška "Já jsem tvůj otec." byla jak z Cimrmana. Hamilla válcoval Ford, což by mělo být teoreticky spíš naopak. Jestli tohle má být jeden z vrcholů žánru sci-fi, tak pro mě teda ne. ()

SaMaeL98 

všechny recenze uživatele

Nejlepší díl z celé ságy. Žádná scéna nebyla přebytečná, ani chvíle nudy, známí hrdinové, libovej Vader,.. Prostě TOP díl. ()

D1705 

všechny recenze uživatele

Druhé vydené STAR WARS episodes. Ja to nepozerám podľa deja, ale podľa rokov vydania. Položím si otázku, dnes tú súvislú dejovú možnosť mám, ale mali ju ľudia v roku 1980? Nemali. Krajšie lepšie a o 100% lepšie ako IV! Nečudo, že patrí medzi top 50 filmov, a nominácií mal mať viac, alebo ich nemal len preto, že to nie je originál? Tak, to sa ľudia pletú, ale veľmi! Hviezdne vojny mi týmto dielom absolútne učarovali a chystám si bez okolkovania pozrieť epizódu VI.-Návrat Jediho, a dúfam že bude aspoň spola taká dobrá ako tento diel. M.Hamill opäť skvelý, ale skvelejší L.Skywalker, nebojácny Indiana Jones alias Harrison Ford alias Hans Solo, krásna bohužiaľ už zosnulá Carrie Fisher a môj zlatučký Yoda. Čakal som na Yodu, a dočkal sa! Krása G.Lucasa ohodnotená priateľmi bývalími a možno aj terajšími Rusmi na výbornú známku! Krása! ()

Mr.Nobody 

všechny recenze uživatele

Impérium vrací úder je dle mého názoru technicky nejlepší film z původní trilogie. Na straně druhé je dějově poněkud slabší. Nicméně je důkazem toho, že první tři filmy jsou dějově o něco lépe propracované. S výjmkou jednoho outfitu Luka Skywalkera jsou zde zřejmě nejlépe propracované kostými, a to hlavně u záporáků a jejich vojáků. Každopádně j v tomto filmu obsažena jedna z nejlepších scén SW. Z nových postav, které se v tomto dílu objevily je asi nejzajímavější ta, kterou ztvárnil Billy Dee Williams. ()

Kivis 

všechny recenze uživatele

Jako milovníka zimy mě hned začátek filmu zavede na Hoth. Totální nadšení. A ve stejném duchu se nese celá "pětka". Dějově, efekty, hudebně ještě silnější než její předchůdce. A pak na scénu nastoupí Mr. Yoda. Moje nejoblíbenější postava až do dnešních dní. Pecka! ()

ondra.p 

všechny recenze uživatele

Nasrané impérium, nasraný Darth Vader a naproti tomu Luke objevující za pomoci Mistra Yody Sílu. Víc netřeba dodávat, epický film a jeden z nejlepších filmových zážitků vůbec. Málokterý film nadchne skoro všechny kategorie diváka, jako SW5. Nic méně než 100% nemůžu dát. ()

KuceraJohny 

všechny recenze uživatele

Další skvělý film o hvězdných válkách. V téhle epizodě lépe poznáváme hlavní postavy a objevují se další důležité. Je to parádní film a nejlepší na filmu jsou právě herecké výkony. Určitě nejlepší postava je zde Han Solo. Celou dobu je to dobrý ale druhá část je opravdu výjimečná. A hlavně se zde pronese legendární hláška Dartha Vadera. ()

IronDragon 

všechny recenze uživatele

Už u Nové Naděje bylo jasné, že právě vzniká jedna z největších filmových sérií všech dob. Impérium vrací úder ale vyrazilo všem dech. Svými zvraty, (I'm your father) skvělým scénářem a perfektními efekty, které doslova předběhly svou dobu, právem patří tento díl mezi nejlepší filmy nejen ze Star Wars, ale vůbec na světě. Jedná se o klenot světové kinematografie a trochu mě mrzí, že tady na ČSFD obsadil, na své kvality chabé, 37. místo. Za sebe bych ho rozhodně dal mezi 10 nejlepších filmů všech dob! (ostatně v americkém časopise Empire, v žebříčku 100 nejlepších filmů obsadil tento film 2. místo, s čímž naplno souhlasím) Hodnocení: 100% ()

bohyyy 

všechny recenze uživatele

Fuck Lando Calrissian! Uncle Tom nigger! always some white boy gotta invoke the holy trilogy. Bust this!!….those movies are all about how the white man keeps the brother man down even in a galaxy far far away Check this shit! You got a cracker farm boy – Luke Skywalker – nazi poster boy – blond hair blue eyes. And then you got Darth Vader – blackest brother in the galaxy….Nubian god! (2)Whats a Nubian? (1)SHUT THE FUCK UP!! Now Vader, he’s a spiritual brother – down with the force and all that good shit. The this cracker-Skywalker-gets his hands on a lightsabre and the boy decides he’s gonna run the motherfucking universe. Gets a WHOLE CLAN of whites together and they go and bust up Vader’s hood -The Death Star. Now what the fuck do you call that!? (2)Intergalactic Civil War? (1)GENTRIFICATION!!! They gonna drive out the black element to make the galaxy, quote, unquote ‘safe’ for white folks. And Jedi is the most insulting installment becaue Vaders beautiful black visage is sullied!! when he pulls off his mask to reveal a feeble crusty old white man! They tryin’ to tell us that deep inside we all wants ta be white!!! (2)Well isnt that true? (1) pulls a gun and ‘shoots’(2) (1)BLACK RAGE!! BLACK RAGE!! I’LL KILL AND WHITE FOLKS I LAY MY MOTHERFUCKING EYES ON!!!!! ()

Cybershot 

všechny recenze uživatele

Jednoznačne perfektný film ktorý ma zaujal viac ako predošlé. Každá scéna v tomto filme bola veľmi zaujímavá najmä kvôli tomu že sa od predošlej epizóde príbeh posúval svižnejšie. Soundtrack od Johna Wiliamsa bol perfektný ako stále. Nepáčilo sa mi ako finálna bitka medzi Lukom Skywalerom (Mark Hammil) a Darthom Vaderom (David Prowse) prebiehala veľmi pomaly pretože predpokladám že väčšina ľudí sa tešila najmä na túto scénu. Taktiež medzi sebou Luke a Vader takmer neviedli žiaden dialóg. Iba sa postavili, pár sekúnd sa na seba pozeraly a potom začali už s tou spomenutou nudnou bitkou. Každopádne všetky filmové efekty boli na rok 1980 nadčasové a perfektne vyzerajúce. Vďaka tomuto filmu som sa stal oficiálne stal fanuúšikom Georga Lucasa a aj tohto nádherného diela ktoré tu zanechal. ()

Související novinky

Bude Villeneuve u třetích dílů Duny a Sicaria?

Bude Villeneuve u třetích dílů Duny a Sicaria?

05.02.2024

Začněme tím podstatnějším. Za pár týdnů se všichni budeme nadšeně kochat obřími červy ve druhém díle Duny, který zadaptuje zbytek první knihy od Franka Herberta. Sága z pera slavného spisovatele ale… (více)

Zemřel herec Treat Williams

Zemřel herec Treat Williams

13.06.2023

Ve věku jednasedmdesáti let zemřel americký herec Treat Williams, většině diváků známý zejména díky ztvárnění jedné z hlavních rolí v muzikálu Vlasy režiséra Miloše Formana. Smutnou zprávu médiím… (více)

George Lucas se dočká vlastního dokumentu

George Lucas se dočká vlastního dokumentu

17.09.2021

Duchovní otec Hvězdných válek George Lucas se dočká vlastní dokumentární série. Šestidílný dokument zaměřující se na Lucase a společnost ILM pak točí Lawrence Kasdan, scenárista Impérium vrací úder a… (více)

Reklama

Reklama