Reklama

Reklama

The Sisters Brothers

(festivalový název)
  • Francie Les Frères Sisters (více)
Trailer 4

VOD (1)

Oregon, 1851. Bratia Charlie (Joaquin Phoenix) a Eli (John C. Reilly) žijú v divokom a nehostinnom svete vrcholiacej zlatej horúčky. Na živobytie si zarábajú ako nájomní vrahovia. Na rukách majú krv zločincov aj nevinných ľudí. Ak ide o zabíjanie, nemajú žiadne zábrany. Je to ich práca. Mladší brat Charlie je doslova rodený zabijak a prirodzený talent. Eli však sníva o normálnom živote. Keď ich najme zločinecký boss Komodor (Rutger Hauer), aby našli a zabili zlatokopa Hermanna Warma, ktorý ho okradol, začína sa neúnavná naháňačka z Oregonu do Kalifornie. Na ceste plnej nečakaných prekážok začne zádumčivý Eli prvýkrát v živote uvažovať o tom, či sa peniaze dajú zarobiť aj inak než zabíjaním ľudí. Náročná cesta vystaví oboch súrodencov nejednej skúške a preverí ich vzájomné putá. Alebo to bude cesta plná pochybností, ktorá všetko zmení a povedie k ich poľudšteniu? (TV JOJ)

(více)

Videa (10)

Trailer 4

Recenze (109)

Oralfabet 

všechny recenze uživatele

Na westerny fakt moc nekoukám, ale s takovou hereckou sestavou, jakou se honosí tenhle, jsem nemohl odolat. A určitě nelituji, že jsem se na Bratry Sestrovy podíval, nejenže již zmínění herci jsou vskutku úžasní, příběh je celkem zajímavý a postavy dobře napsané, navíc padlo i pár docela vtipných hlášek, hlavně teda od Joaquina. Nic, co bych musel vidět znova, ale přesto jde o kvalitní kousek. 6/10 ()

mirekem 

všechny recenze uživatele

Hodně mě to bavilo. Ten literárně brautiganovský a filmově jarmuschovský štych. Absurdita v ději i humoru, nečekaně protknutá filozofickou myšlenkou, která jakoby přiletěla z jiného vesmíru než v kterém se film odehrává. Jeden z mých nejoblíbenějších herců Joaquin Phoenix válcoval všechno a všechny, herecky i coby Karlík Sestrů. Nesourodý čtyřlístek fungoval jako živý a neoddělitelný organismus, nechyběla postava výrazné ženy, které bych dal okamžitě Oscara za nejlepší výkon ve třech minutách na place. Poselství v duchu oshovských učení v jeho bizarních komunitách, které naráželo na nepochopení od tradičního pojetí pistolnického a vražedného Divokého západu. Musí v tom být přece nějaký háček, v tom dobru, dobro a ušlechtilé ideály nejsou přece jen tak, člověk koná pro svůj prospěch, což je lapidární paralela dnešních rozdělených společností. SPOILER... Závěrečná katarze v podobě návratu ke kořenům, resp. do matčina lůna ve znamení toho, že i v pokročilém mládeneckém věku jsme pořád jen ti malí kluci u sukní našich maminek, které nás nikdy nebudou brát jinak, i když jsme se živili třeba jako obávaní nájemní vrazi. Ale byli jsme v tom sakra dobří. Konec SPOILERU. Každý kluk by chtěl být obávaným pistolníkem s "kolty proklatě nízko", což i po zhlédnutí většiny načančaných a kašírovaných westernů chápu, nikoli však po absolvování dvouhodinového antiwesternového roadmovie s Audiardem a jeho bandou. A to je dobře, neidealizujme si ty naše hrdiny , nechtějme obdivovat emocionálně vyprahlé zločince, dělejme autentické a opravdové filmy. Za pět. ()

Reklama

Listeroman 

všechny recenze uživatele

Moc pěkně natočený, ale příběhová stránka bohužel trošku pokulhává. Zápletka a některé scény či postavy částečně připomínají starší westerny, což určitě není špatně, ale něco tam prostě chybělo. Možná kdyby přibylo trošku humoru a film dostal takový ten lehce Coenovský/Tarantinovský nádech... Příběhová linie totiž není nějak zvlášť zajímavá a i když se ve filmu najdou některé hodně povedené momentky, tak je to do těch dvou hodin až příliš roztahaný. Každopádně jsem ale rád za takový menší návrat westernů mezi hlavní žánry. Buster Scruggs sice nic moc, ale z posledních let (2012-2018) Django, Revenant, Hateful Eight, Bone Tomahawk, Brimstone a teď Sisters Brothers celkem oživují tenhle můj oblíbený žánr. Jen tak dál. ()

adam9 

všechny recenze uživatele

Bratrské duo (Joaquin Phoenix a John C. Reilly) jezdí od města k městu, kde na příkaz jejich šéfa Komodora zabíjí různé lidi. Když se vydají na stopu po chytrém zlatokopovi, který má zázračnou chemickou formuli na efektivní rýžování zlata, tak se příběh zajímavě zaplete. Avšak do té doby se toho moc nestane, a to je trochu problém, protože už jsme v polovině filmu. Po většinu času jde tedy o pomalou, víceméně neakční dobrodružnou komedii. K pár střílečkám sice dojde, většina z nich se ale odehrává spíše ve tmě, takže nic nevidíme. Rozdíl osobností obou bratrů se během jejich věčného cestování projevuje zejména v humorné rovině. Největší pochvalu ale Audiard sklízí za to, že i přes tu nezáživnou cestu napříč Kalifornií si divák přesto k oběma bratrům vytvoří pouto, a i když se jedná o obyčejné vrahy, jejich osud mu nebude lhostejný. ()

Tosi 

všechny recenze uživatele

Zábavný western se silnou čtveřicí herců, kde cesta je důležitější než cíl. Je hned o spoustě věcí, o rodině, násilí, lítosti a touze po lepším životě. Pomalejší tempo vůbec nevadí, protože příběh působí přirozeně a elegantně a já si mohl vychutnat čtyři výborné herecké výkony. Strašně mě překvapilo, jak sedla role Reillymu, ten chlap byl srdcem celýho filmu. 80% ()

Galerie (44)

Zajímavosti (5)

  • Napriek tomu, že sa dej filmu odohrával na divokom západe, tak celé jeho natáčanie prebiehalo v Európe, konkrétne v Rumunsku, Španielsku a Francúzsku. (MikaelSVK)
  • Western je typický americký filmový žánr, odehrávající se zpravidla na severoamerickém kontinentě. Ani u The Sisters Brothers tomu ostatně není jinak, akorát ani jedna lokace, kde se snímek natáčel, neleží na americkém kontinentu – točilo se ve Španělsku, Francii a Rumunsku. (Nine)
  • Celosvětová premiéra proběhla 2. září 2018 na Mezinárodním filmovém festivalu v Benátkách. (BMW12)

Související novinky

Reklama

Reklama