Reklama

Reklama

The Sisters Brothers

(festivalový název)
  • Francie Les Frères Sisters (více)
Trailer 3

VOD (1)

Oregon, 1851. Bratia Charlie (Joaquin Phoenix) a Eli (John C. Reilly) žijú v divokom a nehostinnom svete vrcholiacej zlatej horúčky. Na živobytie si zarábajú ako nájomní vrahovia. Na rukách majú krv zločincov aj nevinných ľudí. Ak ide o zabíjanie, nemajú žiadne zábrany. Je to ich práca. Mladší brat Charlie je doslova rodený zabijak a prirodzený talent. Eli však sníva o normálnom živote. Keď ich najme zločinecký boss Komodor (Rutger Hauer), aby našli a zabili zlatokopa Hermanna Warma, ktorý ho okradol, začína sa neúnavná naháňačka z Oregonu do Kalifornie. Na ceste plnej nečakaných prekážok začne zádumčivý Eli prvýkrát v živote uvažovať o tom, či sa peniaze dajú zarobiť aj inak než zabíjaním ľudí. Náročná cesta vystaví oboch súrodencov nejednej skúške a preverí ich vzájomné putá. Alebo to bude cesta plná pochybností, ktorá všetko zmení a povedie k ich poľudšteniu? (TV JOJ)

(více)

Recenze (109)

classic 

všechny recenze uživatele

» Vidieť v spoločnej scéne, t. j. v jednom filme súčasných „velikánov herectva, ” Jakea Gyllenhaala s Joaquinom Phoenixom, je samo o sebe určite prospešné, ale pod kolónkou - réžia, podľa mňa nie je najvhodnejší kandidát, i keď... « 『 Od francúzskeho režiséra Jacquesa Audiarda som doteraz videl iba čisto rýdze neanglicky hovoriace veci, čiže Proroka s Dheepanom už dôverne poznám, obidva ma bavili i zaujali, a asi aj kvôli tomu, že sa v nich rozprávalo materinskou rečou 』Spomínané DUO dopĺňajú John C. Reilly, ktorý si zahral jedného z bratov, staršieho Elia Sistera, čo tvorí nerozlučnú dvojicu so svojim mladším súrodencom Charliem a Riz Ahmed, z ktorého je štvaná zver, a máme tu hotové k-v-a-r-t-e-t-o. _ Na neho sa zamerajú bratia Sisterovci, a tí sú profesionálni lovci odmien s koltami, ktoré tasia veľmi ľahko a rýchlo, a tak ich protivníci väčšinou skončia na psí tridsiatok. Akýmsi prostredníkom je istý John Morris ( Gyllenhaal ), ktorý má za úlohu najprv vystopovať Hermanna Kermita Warma ( Riz Ahmed ), a hodiť ho do náruče týmto dvom lotrom, ktorí ho budú mučiť, pokiaľ nepovie, ako sa to má s tým „receptom, ” aby sme boli v obraze, o čo de-facto vlastne ide, tak načrtnem, že máme rok 1851, keď kopačov zlata bolo všade neúrekom... Morris si to rozmyslí, skamaráti sa s Warmom, utečú, budú stopovaní nielen sisterovcami... Toľko skrátka k hlavnému dejstvu. _ Film je to dosť aj surový, sú tu naozaj brutálne sekvencie, ktoré sa perfektne hodia do tohto časového obdobia. Títo štyria herci sú nadštandardní. Pochválim to, že nikdy poriadne neodhadnete, čo sa dopredu stane ? Je to skrátka - nepredvídateľné ! Ale film sa občas vlečie, ba ani strih nie je tým, čo by som chcel vychváliť, kedy sa väčšinou zameriavam na to, ako sú pospájané všetky scény, ktoré sú nekonzistentné, čiže nedržia pohromade, čo dávam za chybu i režisérovi, ktorý sa očividne zľakol pracovať na takom veľkom projekte, s väčším rozpočtom a hereckými hviezdami na čele ! ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

... a tak jo, za šokézně katarzní konec a usvědčující počínání Joaquina Phoenixe, že herec je od slova hrát. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Láká hlavně obsazení a v tomto případě nemůžu říct, že by někdo zklamal. Zásluhu na tom mají i výborně napsané postavy, které dávají hercům solidní prostor. Špatná nebyla ani stránka příběhová, ale tady film dojíždí na to, že se Audiard snažil o netradiční uchopení žánru, což spočívalo především v až příliš častém filosofickém blábolení. Chápu, že tenhle prvek tu pro kontinuitu vyprávění být musel, ale z mého pohledu byl nadužívaný. Zkrátka to chtělo méně kecání a více střílení. Podívat se na to dá bez problémů, ale přece jen jsem čekal trochu víc. 70% ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Snímek The Sisters Brothers Vás zaujme především díky skvělým hereckým výkonům (Jaaquin Phoenix) a neotřelému pojetí zavedených postupů westernového žánru. Avšak tím výčet všech pozitivních atributů končí, jelikož dále je to jenom dějově nezvládnutá záležitost, která je navíc "rozetřená" na neúměrně dlouhé délce, což je citelné zejména v prozívané první polovině. Toto všechno společně s faktem, že režisér Jacques Audiard vlastně i na tak dlouhé stopáži nemá vůbec co říci, činí ze sníku The Sisters Brothers bolestně průměrnou filmovou záležitost, na níž si za pár měsíců téměř nikdo nevzpomene. Škoda. „Hey, this is the Sisters brothers! You don't stand a chance!“ ()

Listeroman 

všechny recenze uživatele

Moc pěkně natočený, ale příběhová stránka bohužel trošku pokulhává. Zápletka a některé scény či postavy částečně připomínají starší westerny, což určitě není špatně, ale něco tam prostě chybělo. Možná kdyby přibylo trošku humoru a film dostal takový ten lehce Coenovský/Tarantinovský nádech... Příběhová linie totiž není nějak zvlášť zajímavá a i když se ve filmu najdou některé hodně povedené momentky, tak je to do těch dvou hodin až příliš roztahaný. Každopádně jsem ale rád za takový menší návrat westernů mezi hlavní žánry. Buster Scruggs sice nic moc, ale z posledních let (2012-2018) Django, Revenant, Hateful Eight, Bone Tomahawk, Brimstone a teď Sisters Brothers celkem oživují tenhle můj oblíbený žánr. Jen tak dál. ()

mirekem 

všechny recenze uživatele

Hodně mě to bavilo. Ten literárně brautiganovský a filmově jarmuschovský štych. Absurdita v ději i humoru, nečekaně protknutá filozofickou myšlenkou, která jakoby přiletěla z jiného vesmíru než v kterém se film odehrává. Jeden z mých nejoblíbenějších herců Joaquin Phoenix válcoval všechno a všechny, herecky i coby Karlík Sestrů. Nesourodý čtyřlístek fungoval jako živý a neoddělitelný organismus, nechyběla postava výrazné ženy, které bych dal okamžitě Oscara za nejlepší výkon ve třech minutách na place. Poselství v duchu oshovských učení v jeho bizarních komunitách, které naráželo na nepochopení od tradičního pojetí pistolnického a vražedného Divokého západu. Musí v tom být přece nějaký háček, v tom dobru, dobro a ušlechtilé ideály nejsou přece jen tak, člověk koná pro svůj prospěch, což je lapidární paralela dnešních rozdělených společností. SPOILER... Závěrečná katarze v podobě návratu ke kořenům, resp. do matčina lůna ve znamení toho, že i v pokročilém mládeneckém věku jsme pořád jen ti malí kluci u sukní našich maminek, které nás nikdy nebudou brát jinak, i když jsme se živili třeba jako obávaní nájemní vrazi. Ale byli jsme v tom sakra dobří. Konec SPOILERU. Každý kluk by chtěl být obávaným pistolníkem s "kolty proklatě nízko", což i po zhlédnutí většiny načančaných a kašírovaných westernů chápu, nikoli však po absolvování dvouhodinového antiwesternového roadmovie s Audiardem a jeho bandou. A to je dobře, neidealizujme si ty naše hrdiny , nechtějme obdivovat emocionálně vyprahlé zločince, dělejme autentické a opravdové filmy. Za pět. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Režiséra jsem doposud vůbec neznal, ale na film mě zejména nalákalo hodnocení kritiků a pak samozřejmě Joaquin Phoenix. Říkal jsem si, že ve westernu jsem ho ještě nikdy neviděl a že by to mohlo dopadnout ve výsledku dopadnout skvěle. Skoro jsem měl pravdu. Asi jsem čekal o trochu větší porci vydatných přestřelek, z traileru to docela navnadilo na momenty, kde se jednotlivými kulkami fakticky nešetří. Ale ono by to možná ani nezapadlo do konceptu filmu. Film se opírá zejména o dialogy, které leckdy rozjímají o životě atd., mnohdy mi to připomnělo jakési metaforické rozmluvy. Tím ale film nijak neshazuji, jen mě styl malinko překvapil. Phoenix jednoznačně přehrál své herecké kolegy, ukázal, že vtělení do jednotlivých postav zvládá přímo ukázkově (ať už se dostaví Joker !!!). Ale když na druhou stranu dojde na chvíle přestřelek, tak stojí za to. Postava Gylenhaala hrála takové druhé housle, tam bych si uměl představit i větší porci minut. U milovníků klasických westernů nevím, jestli si tito dotyční lidé přijdou na své. Ale pokud filmový styl přijmete, tak se nudit za žádných okolností nebudete. To vám říkám. Za mě dávám 77 % ()

Maq 

všechny recenze uživatele

Mám slabost pro westerny. Snad z nostalgie po časech, kdy jsem je - knižní i filmové - hltal jako kluk. Přitom se mi jich líbí tak sotva co bych na prstech jedné ruky napočítal. Inu, je to přece jenom béčkový žánr. A nedělám si velké naděje, že se ještě dožiju něčeho srovnatelného s Eastwoodovým Unforgiven. --- Tenhle kousek se zařadí mezi tu nepočetnou skupinu výjimek. Je to taky drama lidí zabíjejících pro obživu, jenže příběh je neobvyklý a postavy nejsou žádní comicsoví panáci. Mají své charaktery a ty se s příběhem odhalují a vyvíjejí. Dalo by se to říct i tak, že je to western, ve kterém herci hrají plnohodnotné charakterní role. Vzácná kombinace, tuze vzácná. --- Nedejte na to, že dávám jen tři hvězdičky. U mě jsou tři hvězdičky už docela hodně. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

dobře obsazený a celkem osobitý western,který ovšem nakonec nenabídne nic víc než jen lehce nadprůměrnou zábavu s celkem řídkým příběhem.Popisek označující Bratry Sestrovi jako komedii je dost zavádějící,protože humoru tu není ani co by se za nehet vešlo...60% ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Na western se chytnu snad vždycky,navíc tady mě lákalo jeho obsazení.Samozřejmě jak trailer,tak i některý komentáře slibovali přesně to ,co sem na plátně viděl.Je asi jasný,jak mě to bavilo,navíc když mym nej westernem je Tombstone vod Cosmatose.Tohle je slovní cvičení s pár výstřelama.Nebavilo,a to mluví za vše.30%. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Technicky to bylo moc pěkné a prostředí Divokého západu mi svědčí (v moderní podobě), ale děj byl takový rozvláčný. Hodně se toho napovídalo, hodně se nařešilo osobních problémů. takže na nějaký pořádný příběh už moc prostoru nezbylo. Takoví Nepřátelé jsou úplně jiná liga. 55% ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Je to rozľahlý western, ktorý je tiež intímny. Film má chvíle vtipu, ale aj zdrvujúcu tragédiu. Ponára sa do väčších tém, ako je vplyv otcov na synov a ako chamtivosť a industrializácia vedú k devastácii životného prostredia, a predsa ponúka nádej na vykúpenie. Je tu skvelá chémia medzi Joaquinom Phoenixom a Johnom C. Reillym ako oddanými súrodencami. Po hereckej stránke je to bravúrne. 7,5/10 ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Nevěděl jsem, na co budu koukat - myslel jsem si, že to bude o nějaké bluesové kapele během prohibice, ale dostal jsem western... a hned mě to začlo zajímat o něco víc. Nebyl to totiž obyčejnej western. Duo bratrů nebylo vůbec kladné, leda že byste byli záporáci a brali je pro sebe jako klad. A antihrdinové, co si budeme povídat, ti vždy byli lepší tahouni, než klaďasové. Takže děj se stočí vždy úplně jiným směrem, než bych čekal a to se mi líbilo. No, nelíbilo se mi to až na konci, kdy bych čekal spíše nějaké vyvrcholení, než spoiler: návrat k mamince. Ale jinak ta cesta, kdy se kolem nich hromadily mrtvoly a to ne bezdůvodně, ale 1) díky jejich povahám, 2) díky jejich pistolnické chytrosti a s tím souvisejícími fintami, 3) díky jejich hlouposti, alkoholismu a hamižnosti. No, byla to pěkná pěšinka, kterou se režisérovi podařilo pěkně prošlapat a realisticky vykreslit fiktivní bratry Sestrovy. Bohužel něco mi v tom chybělo - co za zvíře byl ten jejich otec, co to bylo za chemickej sajrajt (nebudu věřit tomu, že by měl základ ve skutečnosti...), co se stalo s vytěženým zlatem, v kterém roce se to celé odehrávalo a hlavně - byli to psanci nebo to tenkrát zákon ještě nijak neřešil atd. atd. ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

Komedie u které se příliš nezasmějete a to nikoliv kvůli nízké úrovni humoru, ale naopak právě kvůli vysoké úrovni dramatu, kdy síla a tíha vážnějších segmentů scénáře dovolí tak maximálně lehčí pousmátí. Každopádně skvěle obsazené, krásné lokace a solidní atmosféra. Westerny kdovíjak nemusím, ale tento rozhodně neurazil. ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Bratři – vrazi se dávají na cestu bratrů – zlatokopů. Standardní vysoce kvalitní počin, jež z pohledu zápletky zaujme především v záměru samotném, kdy ziskuchtivý bratři použijí příliš mnoho louhu, čímž způsobí pekelné poleptání tkání a sliznic. 72% Celosvětový příjem k 28. 1. 2019: $3,143,056 ()

Tosi 

všechny recenze uživatele

Zábavný western se silnou čtveřicí herců, kde cesta je důležitější než cíl. Je hned o spoustě věcí, o rodině, násilí, lítosti a touze po lepším životě. Pomalejší tempo vůbec nevadí, protože příběh působí přirozeně a elegantně a já si mohl vychutnat čtyři výborné herecké výkony. Strašně mě překvapilo, jak sedla role Reillymu, ten chlap byl srdcem celýho filmu. 80% ()

Související novinky

Reklama

Reklama