Reklama

Reklama

The Sisters Brothers

(festivalový název)
  • Francie Les Frères Sisters (více)
Trailer 4

VOD (1)

Oregon, 1851. Bratia Charlie (Joaquin Phoenix) a Eli (John C. Reilly) žijú v divokom a nehostinnom svete vrcholiacej zlatej horúčky. Na živobytie si zarábajú ako nájomní vrahovia. Na rukách majú krv zločincov aj nevinných ľudí. Ak ide o zabíjanie, nemajú žiadne zábrany. Je to ich práca. Mladší brat Charlie je doslova rodený zabijak a prirodzený talent. Eli však sníva o normálnom živote. Keď ich najme zločinecký boss Komodor (Rutger Hauer), aby našli a zabili zlatokopa Hermanna Warma, ktorý ho okradol, začína sa neúnavná naháňačka z Oregonu do Kalifornie. Na ceste plnej nečakaných prekážok začne zádumčivý Eli prvýkrát v živote uvažovať o tom, či sa peniaze dajú zarobiť aj inak než zabíjaním ľudí. Náročná cesta vystaví oboch súrodencov nejednej skúške a preverí ich vzájomné putá. Alebo to bude cesta plná pochybností, ktorá všetko zmení a povedie k ich poľudšteniu? (TV JOJ)

(více)

Recenze (109)

Qitek 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejkrásnějších filmových zážitků 2018. Vidět tohle na plátně, teču blahem ze všech otvorů. Geniální C. Reilly i Phoenix pod taktovkou geniálního Audiarda. Pozvolné, skvělejma dialogama prošpikované, jako každá osoba co si na Sisters brother dovolí. Scény ze kterých se vám na tváři vyloudí úsměv (nalitej a zvracející Phoenix před přestřelkou, scéna s pavoukem) a scény, ze kterých vás mrazí (noční můra po scéně s pavoukem, chemická sloučenina ve vodě) a prostě scény, které už nikdy nevymažu z hlavy. A k tomu si připočtu finále, které jsem ani v nejmenším nečekal a které mi opět vytvarovalo na ksichtě velmi, ale opravdu velmi spokojenej úsměv a hřejivej pocit, jakej jsem u filmu neměl sakra dlouho. 100% jak vyšitejch a další zářez na pažbě filmů v roce 2018, které patří do kolonky "perly sviním". ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Westerny nikdy neboli môj šialok kávy. Toto malo fajn rozbeh a obsadenie, ale čím dlhšie to išlo, tým viac ma to nudilo a iritovalo. Záver to už nedokázal zachrániť. Jedna len za obsadenie. 1 z 5 ()

Yoshimitsu 

všechny recenze uživatele

Jednoduchý a přímočarý příběh o dvou bratrech, kteří musí zadržet zlatokopa, který má formuli na vyrejžování zlata. Herecké obsazení je slušné ač mi úplně neseděl herec do role jednoho z bratrů Elího, ale ke konci jsem si k těmu našel i docela cestu když ukázal, že to není jen bratr žíjící ve stínu svého populárnějšího bratra Charlieho. Dávám 75% ()

TKKMR 

všechny recenze uživatele

The Sisters Brothers disponujú niekoľkými silnými momentami a drsným vtipom, no na druhej strane je tu aj viacero hluchých pasáží, ktoré možno zbytočne naťahujú stopáž filmu. Po jeho pozretí sa nemôžem zbaviť pocitu, že sa z toho dalo vyťažiť o čosi viac. ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Westerny nejsou, tak mrtvím žánrem jak se říká. A tento film je dalším důkazem toho. Film mě zaujal svým trailerem, a taky obsazením, které je prvotřídní. Od režiséra Jacques Audiarda jsem zatím nic neviděl, nic méně jde o velmi schopného tvůrce, který umí natáčet a pracovat s filmem jako médiem. Audiard ve vyprávění nikám nespěchá a první půlka je pomalejší, ale o to lépe poznáme hlavní hrdiny, a jejich motivace a smysl života. Druhá půlka je zábavnější a taky zajímavější. A taky posouvá příběh zajímavým způsobem. Režisér měl velmi dobrou ruku na obsazení hlavní čtveřice, jelikož jde o velmi kvalitní herce. Joaquin Phoenix si to hrozně užívá a mě bavilo sledovat jeho kreace a nezodpovědnost. John C. Reilly má dost zajímavou roli a v hlavně druhé půli si krade scény pro sebe. Jake Gyllenhaal je zde dobrý, ale přišel mě takový unavený a utahaný, věřím že to byl účel, přesto jsem od něho čekal trochu více. Riz Ahmed je dobrý a má několik velmi dobrý scén. Sedla mě pomalost filmu, a krásné zobrazení přírody a typického westernového násilí. Film je místy dost špinavý a krutý, a přitom dokáže být i hodně emocionální. The Sisters Brothers je příjemný westernový snímek, od kterého čím méně čekáte, tím více dostanete. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se na krásnou krajinu, jenže když se víc jak polovina filmu odehrává někde v interiéru za tmy, tak toho nevidíte moc z krajiny, ale mnohdy ani z filmu samotného. Příběh se tak nějak snaží směřovat k nějakému artovému filozování nad správností svých činů, ale nijak se nedokáže pořádně vrýt do kůže do diváka, a ten si tak zapamatuje až absurdně pohádkově naivní finále, kdy u maminčiny sukně je prostě nejlépe :) ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Povedená bratrská dvojice a jejich eskapády v anti-westernovém tónu. Není to natočeno zle, obsazení je přesné (Phoenixovi ta psychotika prostě kouká z očí a umí s ní dokonale pracovat) a vyloženě se mi líbilo, že spousta situací se ve filmu vyvrbí poněkud nepředvídatelně. 75% ()

Soweek 

všechny recenze uživatele

Spíše než western bych to označil jako drama z westernového prostředí, protože s klasickou kovbojkou to nemá nic společného. Filmu hrozně ubližuje celá první polovina, která je neskutečně nudná, odfláklá a tak trochu zbytečná a nebýt kvalitního hereckého obsazení, tak bych to po 20ti minutách vypnul. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

V souvislosti s westernem The Sisters Brothers jsem se nejčastěji setkával s výrazy jako nestandardní, netradiční, výjimečný, ovšem já jsem v tom případě viděl asi jiné The Sisters Brothers, jelikož western, který jsem viděl já, na mě působil jako klasická žánrovka se vším, co k ní patří. Pravdou tedy určitě je, že působí oproti ostatním filmům z divokého západu vážně pomaleji, ale jinak musím jen zopakovat, že nic dalšího nevšedního jsem zde nezaznamenal. Naopak, hned třeba zápletka je takový běžný westernový příběh, nabízející drsné kovboje, pronášející drsné věty a konající ještě drsnější věci, téma zlaté horečky mi též nepřipadá jakkoliv zvlášť ojedinělá, a i postavy působí jak vystřižené z westernové příručky, tudíž obsahově pro mě The Sisters Brothers představují ryzí žánrovou podívanou, kde je důležité jen to, jak se to tvůrcům ty tradiční ingredience podařilo nakonec zpracovat a jak to celé vlastně funguje, no a zde mi je potěšením konstatovat, že to nedopadlo vůbec zle. Ten opravdu pomalejší styl vyprávění mi vůbec nevadil, jelikož pořád se něco děje, film nabízí dramatické okamžiky, emoce, napětí, akci, dokonce se tu vyskytne i pár povedených humorných vsuvek, vizuálně pak působí takovým jemně potemnělým stylem, což mi též velmi vyhovovalo, atmosféře též nemám co vytknout a samozřejmě třešničkou na dortu je zatraceně hvězdný casting, který udělal sakra své, takže zkrátka za mě se ve výsledku jedná o silný a působivý western, který sice mezi klasiky žánru určitě nepatří, ale jinak se jedná o opravdu kvalitní a ve většině ohledech poutavou podívanou. ()

Devadesát Dva 

všechny recenze uživatele

Není to úplně špatný, čím víc se to blíží konci, tím je to zajímavější, ale je škoda, že zrovna když už se povede do dobře obsazenýho westernu nacpat i Joaquina Phoenixe, kterej jen tak do něčeho nevleze... výsledek je přeci jen mdlej. Od Audiarda bych rozhodně čekal víc, na druhou stranu, ta přímočarost, ne-epičnost, dává filmu punc realističnosti, pravděpodobně takhle byste lidi ostřelili na zemi, pravděpodobně takhle byste řekli, že za týden budete ve městě, kde někoho odprásknete. Neplácá se to v tom, aby to vypadalo cool. Ale i tak tomu něco chybí (cit pro žánr? scénář?), plahočí se to odnikud nikam, žádné výraznější scény, které je třeba k režii tohohle stylu dělat, není to žádnej Terrence Malick, aby se to mohlo rozplývat v bezvýznamných epizodách, monolozích a filozofování. ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době jsem mrknul na western, těch bývá poměrně málo, takže nějaká ta povedená podívaná potěší. I když je potřeba říct, že tady jde hlavně o bratrskej vztah v kulisách divokýho západu. Svou roli si zejména J. Phoenix nesmírně užívá, jakožto brácha "divočák a ochlasta" je neskutečnej. Ale abych jeho bráchu J. C. Reillyho nějak nesnižoval, role obou se postupem času zajímavě otáčí. Autoři se nebojí ani nějakých tvrďáren, takže před sebou máme poměrně syrovej western o cestě (doslova i přeneseně) dvou bratrů, kteří postupně uzavřou pomyslnej kruh života. ()

SpaceOdyseus 

všechny recenze uživatele

Nikdy bych necekal, ze s takovymi tezkymi vahami pred kamerou se budu do filmu dostavat tak dlouho. Rozvlacne vypraveny pribeh me opravdu nevzal, opravdu zajimave to zacalo byt az v tretim aktu. Do te doby celkem nuda s fajn westernovou atmosferou. ()

adam9 

všechny recenze uživatele

Bratrské duo (Joaquin Phoenix a John C. Reilly) jezdí od města k městu, kde na příkaz jejich šéfa Komodora zabíjí různé lidi. Když se vydají na stopu po chytrém zlatokopovi, který má zázračnou chemickou formuli na efektivní rýžování zlata, tak se příběh zajímavě zaplete. Avšak do té doby se toho moc nestane, a to je trochu problém, protože už jsme v polovině filmu. Po většinu času jde tedy o pomalou, víceméně neakční dobrodružnou komedii. K pár střílečkám sice dojde, většina z nich se ale odehrává spíše ve tmě, takže nic nevidíme. Rozdíl osobností obou bratrů se během jejich věčného cestování projevuje zejména v humorné rovině. Největší pochvalu ale Audiard sklízí za to, že i přes tu nezáživnou cestu napříč Kalifornií si divák přesto k oběma bratrům vytvoří pouto, a i když se jedná o obyčejné vrahy, jejich osud mu nebude lhostejný. ()

Darth Maul 

všechny recenze uživatele

Nevyspytateľný príbeh bratskej dvojice v sebe mieša trpkosť života s úsmevným nadhľadom. Rozprávaniu dominujú utrápené postavy, ktoré dokážu nachádzať pokoj a krásu aj v krutých podmienkach Divokého západu. Film pekný a nemilosrdný zároveň. ()

janesX 

všechny recenze uživatele

Dávam iba tri hviezdy, aj keď ma film vlastne celú dobu bavil a vôbec ma nenudil. A už to je zvláštne. Asi sa to dalo natočiť aj lepšie, aby hlavná myšlienka vynikla. V podstate to asi má byť o tom, ako sa človek dokáže zmeniť, ja na to ale moc neverím, človek sa dokáže zdokonaliť v tom čo robí a v tom aký je, no lepším človekom nebude. Napriek tomu konanie postáv, ktoré vedie k zvratom  v tomto príbehu je veľmi uveriteľné a pri tom som taký vývoj vôbec nečakal. Divoký západ je presne taký, aký bol, preto môžete ľahko stratiť svoju obľúbenú postavu a ja teraz neviem, či je to v tomto prípade plusom, alebo mínusom. Žeby skôr mínusom? No, taký zvláštny film. 69,5%. ()

LordGrayDog 

všechny recenze uživatele

Komédia? Ale kdeže. Sama o sebe scéna s vyliatím toho sajrajtu do vody ma bude strašiť ešte dlhý čas. Film mi pripomenul poviedku z nedávneho filmu bratov Coenovcov “The Ballad of Buster Scruggs“ až na to, že v tomto filme nuda nehrozí. Skvelé, že do toho filmu napratali takých dobrých a obľúbených hercov ako je Phoenix a Jake. Palec hore. ()

Oralfabet 

všechny recenze uživatele

Na westerny fakt moc nekoukám, ale s takovou hereckou sestavou, jakou se honosí tenhle, jsem nemohl odolat. A určitě nelituji, že jsem se na Bratry Sestrovy podíval, nejenže již zmínění herci jsou vskutku úžasní, příběh je celkem zajímavý a postavy dobře napsané, navíc padlo i pár docela vtipných hlášek, hlavně teda od Joaquina. Nic, co bych musel vidět znova, ale přesto jde o kvalitní kousek. 6/10 ()

Související novinky

Reklama

Reklama