Reklama

Reklama

The Sisters Brothers

(festivalový název)
  • Francie Les Frères Sisters (více)
Trailer 1

VOD (1)

Oregon, 1851. Bratia Charlie (Joaquin Phoenix) a Eli (John C. Reilly) žijú v divokom a nehostinnom svete vrcholiacej zlatej horúčky. Na živobytie si zarábajú ako nájomní vrahovia. Na rukách majú krv zločincov aj nevinných ľudí. Ak ide o zabíjanie, nemajú žiadne zábrany. Je to ich práca. Mladší brat Charlie je doslova rodený zabijak a prirodzený talent. Eli však sníva o normálnom živote. Keď ich najme zločinecký boss Komodor (Rutger Hauer), aby našli a zabili zlatokopa Hermanna Warma, ktorý ho okradol, začína sa neúnavná naháňačka z Oregonu do Kalifornie. Na ceste plnej nečakaných prekážok začne zádumčivý Eli prvýkrát v živote uvažovať o tom, či sa peniaze dajú zarobiť aj inak než zabíjaním ľudí. Náročná cesta vystaví oboch súrodencov nejednej skúške a preverí ich vzájomné putá. Alebo to bude cesta plná pochybností, ktorá všetko zmení a povedie k ich poľudšteniu? (TV JOJ)

(více)

Recenze (109)

DonBraso 

všechny recenze uživatele

Konečně jsem si říkal,že Jaoquin Phoenix bude hrát v normálním filmu.Opět dokazuje,že jemu herectví říká pane.Celkově film láká na známá jména.John C.Reilly je nezvykle v dramatický končině tak jinej,že mě vlastně jeho postava zajímala nejvíc.Jak už padlo,je to drama,která jen využívá westernovský nádech,který byl jen obal a chce ukázat utrpení,touhu po něčem,bratrství,ale u všeho je tak nějak jen na oko.Berlička ke konci jak usmažit konec je hrozná,kdy prostě"On umřel".To není něco nad čím by si scénarista pochleboval a divák taky ne.O to víc naštve,že se někdy doopravdy ploužíte krajinou s tím záměrem někam dojet.Nechápu moc komediální vložky,ale ty jsem asi nenašel a to tady na to byl matador právě Reilly,který spíš se snažil nahodit face dramatického koňáka.Bohužel nebýt pár přestřelek a scény se sloučeninou kvůli zlatu,tak je to plytké putování,které vsází na herecké tváře a evropskou dramatičnost v poměru kamera - příroda.70% ()

BobArmstong 

všechny recenze uživatele

Mimoriadne ťažký western. Nie až tak údernosťou a brutálnosťou prestreliek (v tomto ohľade je Jacques Audiard pomerne striedmy) ale skôr silou prítomného príbehu a vzťahmi medzi jednotlivými postavami. Scenár dokáže bezproblémovo z diváka vytiahnuť potrebné emócie a pritom stojí len na niekoľkých skutočne dusivých scénach, ktoré sú podporené výborne obsadenou ústrednou štvoricou hercov. Rovnako mnohých poteší, že príroda je tu samostatným elementom alebo ak chcete postavou, čo je v tradičnom westerne veľmi dôležité. Kamera nezabúda na prekrásne zábery čistých lúk, hôr a lesov a knižná predloha zrejme výborne vystihuje silu tohto nespútaného živlu, nakoľko snímka je v určitých pasážach značne nekompromisná (scéna s pavúkom a jednooký kôň). Akurát tomu všetkému chýba nejaký moment, ktorý by bratia Česi nazvali "kulervoucí", keďže žiadna pasáž výraznejšie nestrhne a nenadchne. ()

rigby 

všechny recenze uživatele

Hodně pomalé tempo, dlouhé řečičky, ale jinak pěkné obrázky. Bohužel atmosféra i ten děj je moc slabý, aby to dokázalo více uchvátit. A dvě hodiny jsou až moc. ()

dom1niq 

všechny recenze uživatele

Až príliš priemerné. Pár slušných prestreliek, pekné vyobrazenie divokého západu a kvalitné herecké obsadenie. To je asi tak všetko čo dokážem vyzdvihnúť. Príbeh je bohužiaľ nezaujímavý, príliš jednoduchý a bez akejkoľvek zápletky. Celý film sa proste vliekol dve hodiny. ()

Ace.A.T.L. 

všechny recenze uživatele

Tohle je, podle mě, ten pravej western. Neni nutný, mít akci, každou minutu, tuny olova v prérii a haldy hrdinských chvil. Je to o rodině, cestování, táboření, surovejch praktikách, výdělku, jak jen to jde, jízdě na koních, toho správnýho kowboy stylu života atd. Herecky zvládnutý naprosto úžasně. Podle mě velká paráda. Takže za mě silný 4* a ROZHODNĚ DOPORUČUJU ()

Saxos 

všechny recenze uživatele

Narazit na starý dobrý western je stále těžší a těžší. Klady: nádherná příroda; bratrské dialogy. Zápory: oproti knize příběh ve filmovém ztvárnění působí nudně a utahaně. ()

panki9922 

všechny recenze uživatele

Veľmi solídny western so skvelým hereckým obsadením, kde hraje prekvapivo dobre Riz Ahmed a najlepšie John C. Reilly. Phoenix samozrejme slušný, ale v Her, Jokerovi a Masterovi bol proste iná liga. Pomalé tempo sa hodí, chce to azda ten správny čas a náladu aby ste si film vychutnali. Očakávať od filmu tempo Tarantinovho Djanga by bolo veľkou chybou. Nevhodné pre publikum odchované na Marvelovkách a Fast&Furious. ()

kolly13 

všechny recenze uživatele

Pojďme si říct, že prožít si western s prachem mezi zuby, fazolemi u ohně, ohlušujícím zabíjením, zlatou horečkou a neustálým cestovaním spojeným s nebezpečím... to se jen tak nevidí. Žádné svaly, ale povolené břicha hlavních hrdinů nám ukazuje pravdou podstatu a ukazuje reálnost života, který bych moderní člověk vpravdě nechtěl. Audiard umožňil, aby Reilly vykvetl jak pouštní kaktus vedle škorpióna Phoenixe a hereckou volavkou Gyllenhaala. Nedoceněný snímek, pro mne neprávem. ()

veverysiak 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý western, ale kovbojky sú o niečom inom a tak asi zomrie na krásu, chlapom sa nedá uprieť snaha o inakosť, hlavní aktéri odvádzajú svoje optimum, teda zvyčajný nadpriemer, aj tak to nestačí na medailu, takže 40% ()

PTuranyi 

všechny recenze uživatele

Drsný western o nájomných pištoľníkoch v službách tajomného Commodora, naháňajúcich Hermanna Kermita Warma, ktorý má tajnú "formulu" na získanie zlata. Eli a Charlie sú drsní chlapíci, ale každý z nich je iný a Joaquin Phoenix a John C. Reilly ich stvárnili veľmi dobre. Dôležitú úlohu v príbehu zohráva aj stopár John Morris, ktorý má Sisterovcov k Warmovi priviesť. Prestreliek a násilia si užijeme dosť, sme však svedkami aj priateľstva a lásky. Produkcia odviedla výbornú prácu a relatívne šťastný koniec organicky vyplýva z príbehu a prináša príjemnú katarziu. 75% ()

Raziel811 

všechny recenze uživatele

Lepší obsazení asi v současném Hollywoodu člověk nenajde. Vcelku běžný příběh, který stojí a padá na výkonech trojice "hlavních" postav dostane v posledních pár minutách až mrazivou atmosféru, kterou jsem rozhodně nečekal. ()

Capri2016 

všechny recenze uživatele

Je to tak trochu netradičný western. Je to taký starobylý western s myšlienkou a dialógmi, ktoré sa robili voľakedy za Johna Wayna. Akurát tu nám chýba typický kladný hrdina. Je to príbeh dvoch bratov Sisterovcov, ktorí sú v podstate vraždiaci pištoľníci na objednávku. Súrodenecká dvojica je dosť nesúrodá - drsný Charlie a citlivý Eli. Joaquin Phoenix výborne hrá drsniaka, ktorý je typický chlap - nerobí mu problém strieľať, ožrať sa a užiť si v bordeli. Skvele mu to ladí s Johnom C. Reillym, ktorý viac premýšľa a keďže zabíjanie robí hlavne kvôli bratovi, tak chce nechať streľbu ako živnosť. Bavilo ma ich vzájomné "bratské doberanie". V tomto westerne vyzerá všetko reálne - streľba je hlučná, človek bojuje s prírodou - niekedy prehrá a inokedy vyhrá, ľudia umierajú pri streľbe, alebo po úrazoch. Hlavnej dvojici sekundujú Jake Gyllenhaal v úlohe detektíva a Riz Ahmed v úlohe zlatokopa a chemika. Westernovú náladu výborne dopĺňa hudba Alexandra Desplata. Ja som si túto westernovú jazdu užila! A vôbec mi nevadilo, že sa western netočil v Monument Valley v Arizone, ale v európskych exteriéroch. ()

BretaKiller 

všechny recenze uživatele

Základem je bavit se, teda alespoň pro mě. A taky u toho filmu to tak dopadlo. Sice by mohl být poněkud kratší, ale rozhodně je to dost dobrý. Bohužel ale nejsou úplně fanouškem westernu, takže musím hodnotit střídmě. Phoenix, C. Reilly, Gyllenhaal a Ahmed baví, ale místy je to takové toporné a nicneříkající, zdlouhavé... ()

brkerez 

všechny recenze uživatele

Tenhle western nemá úchvatný západy slunce nad širou prérií, nemá kulervoucí přestřelky, nemá extra napínavej děj, ani kdoví jakou atmosféru. Ale tenhle film má něco jinýho. Má Joaquina Phoenixe a víc sem na 5 hvězd nepotřeboval, zbytek mi byl v podstatě ukradenej. Jokera sem ještě neviděl, ale jakym přirozenym, ale preciznim, emocionálnim, ale ne afektovanym a přesně dávkovanym způsobem vdechnul život už tak skvěle napsaný postavě zabijáka s duší kluka, kterej bojuje s dávnýma démonama, mě naprosto odrovnalo. Věřil sem mu každý zachvění chlupu v nose a hrozně sem si to užíval. I John C. Reilly mě bavil, zbytek kašlat na to, bylo mi to fuk, za 5 sakra. Navíc bych řek, že film si lehce pohrál s žánrovýma klišé a tady je západ fakt západ, nepřibarvenej ani do krásna ani zbytečně nuceně zlej a potemnělej. Všechno je tady vlastně takový normální a děvky jsou hnusný jak noc. ()

Bogrant 

všechny recenze uživatele

Tak trochu iná žánrovka, ale stále vysoko kvalitná, pre fanúšikov povinná. Hoci sa v nej viac rozpráva než strieľa, pre tentokrát to akosi nevadí, pretože jednotlivé postavy a ich príbehy sú pútavo napísané, ale predovšetkým zahrané (bratská dvojica vynikajúca). Je v tom nadhľad, nájde sa aj humor, irónia, priateľstvo, prestrelené hlavy, mŕtve kone či dokonca aj emócia a cit. Možno to tu a tam pôsobí málinko uspávajúco, ale zvrat v poslednej tretine pri "ryžovaní" zlata to enorme vyšperkuje a ten, pre western nie tak úplne typický záver sa hodí a krásne to zakončí. ()

Související novinky

Reklama

Reklama