Reklama

Reklama

The Sisters Brothers

(festivalový název)
  • Francie Les Frères Sisters (více)
Trailer 2

VOD (1)

Oregon, 1851. Bratia Charlie (Joaquin Phoenix) a Eli (John C. Reilly) žijú v divokom a nehostinnom svete vrcholiacej zlatej horúčky. Na živobytie si zarábajú ako nájomní vrahovia. Na rukách majú krv zločincov aj nevinných ľudí. Ak ide o zabíjanie, nemajú žiadne zábrany. Je to ich práca. Mladší brat Charlie je doslova rodený zabijak a prirodzený talent. Eli však sníva o normálnom živote. Keď ich najme zločinecký boss Komodor (Rutger Hauer), aby našli a zabili zlatokopa Hermanna Warma, ktorý ho okradol, začína sa neúnavná naháňačka z Oregonu do Kalifornie. Na ceste plnej nečakaných prekážok začne zádumčivý Eli prvýkrát v živote uvažovať o tom, či sa peniaze dajú zarobiť aj inak než zabíjaním ľudí. Náročná cesta vystaví oboch súrodencov nejednej skúške a preverí ich vzájomné putá. Alebo to bude cesta plná pochybností, ktorá všetko zmení a povedie k ich poľudšteniu? (TV JOJ)

(více)

Videa (10)

Trailer 2

Recenze (109)

Oralfabet 

všechny recenze uživatele

Na westerny fakt moc nekoukám, ale s takovou hereckou sestavou, jakou se honosí tenhle, jsem nemohl odolat. A určitě nelituji, že jsem se na Bratry Sestrovy podíval, nejenže již zmínění herci jsou vskutku úžasní, příběh je celkem zajímavý a postavy dobře napsané, navíc padlo i pár docela vtipných hlášek, hlavně teda od Joaquina. Nic, co bych musel vidět znova, ale přesto jde o kvalitní kousek. 6/10 ()

nonick1 

všechny recenze uživatele

Rozvleklý, upovídaný a bezdějový „western“, navíc celý natočený v Evropě (což je tedy na krajině "Divokého západu" jako dost poznat). Ústřední dvojice ve službách tajemného Komodora je nezastavitelná a neporazitelná, zlato se tu získává tajnou moderní metodou jakéhosi kyanidového loužení - za cenu zničení všeho živého, no a bratři zabijáci po perném dni nakonec končí do pěti u maminky v doupěti. Ten, kdo snímku dal mj. označení „komedie“, by měl být touhle dobou už bez práce. ()

Reklama

Listeroman 

všechny recenze uživatele

Moc pěkně natočený, ale příběhová stránka bohužel trošku pokulhává. Zápletka a některé scény či postavy částečně připomínají starší westerny, což určitě není špatně, ale něco tam prostě chybělo. Možná kdyby přibylo trošku humoru a film dostal takový ten lehce Coenovský/Tarantinovský nádech... Příběhová linie totiž není nějak zvlášť zajímavá a i když se ve filmu najdou některé hodně povedené momentky, tak je to do těch dvou hodin až příliš roztahaný. Každopádně jsem ale rád za takový menší návrat westernů mezi hlavní žánry. Buster Scruggs sice nic moc, ale z posledních let (2012-2018) Django, Revenant, Hateful Eight, Bone Tomahawk, Brimstone a teď Sisters Brothers celkem oživují tenhle můj oblíbený žánr. Jen tak dál. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Snímek The Sisters Brothers Vás zaujme především díky skvělým hereckým výkonům (Jaaquin Phoenix) a neotřelému pojetí zavedených postupů westernového žánru. Avšak tím výčet všech pozitivních atributů končí, jelikož dále je to jenom dějově nezvládnutá záležitost, která je navíc "rozetřená" na neúměrně dlouhé délce, což je citelné zejména v prozívané první polovině. Toto všechno společně s faktem, že režisér Jacques Audiard vlastně i na tak dlouhé stopáži nemá vůbec co říci, činí ze sníku The Sisters Brothers bolestně průměrnou filmovou záležitost, na níž si za pár měsíců téměř nikdo nevzpomene. Škoda. „Hey, this is the Sisters brothers! You don't stand a chance!“ ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Láká hlavně obsazení a v tomto případě nemůžu říct, že by někdo zklamal. Zásluhu na tom mají i výborně napsané postavy, které dávají hercům solidní prostor. Špatná nebyla ani stránka příběhová, ale tady film dojíždí na to, že se Audiard snažil o netradiční uchopení žánru, což spočívalo především v až příliš častém filosofickém blábolení. Chápu, že tenhle prvek tu pro kontinuitu vyprávění být musel, ale z mého pohledu byl nadužívaný. Zkrátka to chtělo méně kecání a více střílení. Podívat se na to dá bez problémů, ale přece jen jsem čekal trochu víc. 70% ()

Galerie (44)

Zajímavosti (5)

  • Western je typický americký filmový žánr, odehrávající se zpravidla na severoamerickém kontinentě. Ani u The Sisters Brothers tomu ostatně není jinak, akorát ani jedna lokace, kde se snímek natáčel, neleží na americkém kontinentu – točilo se ve Španělsku, Francii a Rumunsku. (Nine)
  • Napriek tomu, že sa dej filmu odohrával na divokom západe, tak celé jeho natáčanie prebiehalo v Európe, konkrétne v Rumunsku, Španielsku a Francúzsku. (MikaelSVK)
  • Jedná se o první anglicky mluvený western natočený francouzským režisérem. (Nine)

Související novinky

Reklama

Reklama