Reklama

Reklama

V roce 1941 stojí Spojené státy na pokraji druhé světové války. Téměř zkrachovalá organizace NAACP, bojující za práva Afroameričanů, pověří svého jediného právníka Thurgooda Marshalla, aby zastupoval černošského šoféra obviněného ze znásilnění a pokusu o vraždu bohatého zaměstnavatele v konzervativním Connecticutu. Soudní proces se brzy dostává na titulní stránky novin. Marshall chce za každou cenu zvítězit, ale soud mu neustále hází klacky pod nohy. Záhy se k němu připojí mladý židovský právník Samuel Friedman, který nikdy předtím na podobném případu nepracoval. Oba muži bojují proti nepřátelské vlně strachu a předsudků, aby odhalili pravdu. Ostře sledovaný proces položil základy budoucí kariéry muže, který se nakonec stal prvním afroamerickým soudcem Nejvyššího soudu Spojených států. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (33)

Juto 

všechny recenze uživatele

,,Marshall" je dobrý film, ktorý prináša staromódnu drámu zo súdnej siene. Herecké výkony sú relatívne solídne. Josh Gad dokáže veľmi dobre predať neskúsenú postavu právnika, ktorá takmer musí byť držaná za ruku pri každom rozhodnutí v súdnej sieni. Aj jeho vývoj sa postupom času postupne stáva sebavedomejším. Dianie v súdnej sieni je dosť zaujímavé na to, aby upútalo vašu pozornosť. Bohužiaľ, môj najväčší problém je scenár, ktorý by mohol byť lepší. Nie je zlý, ale nie je dostatočne ostrý, a hlavne súdnej siení, keď sa všetko odhalí, mohlo to byť ešte viac konfliktné a emocionálne. 7,5/10 ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Obavy z laciné antirasistické agitky jsou v tomto případě liché. Samozřejmě že ten motiv nerovnoprávnosti tu je, ale v tomto případě jen reflektuje dobu, ve které se celý příběh odehrává a ani na jediný moment jsem neměl pocit, že by se tu účelově tlačilo na pilu. Víc než o cokoliv jiného se jedná o brilantně zvládnuté procesní soudní drama, ve kterém se dvojice obhájců snaží očistit svého černého klienta z nařčení ze znásilnění bílé ženy. To, že se velká část děje odehrává v soudní síni vidím vůbec jako největší plus, protože jak atmosféra, tak samotné slovní přestřelky i výslechy patří k tomu nejlepšímu, co film nabízí. Náhledy do soukromí hlavních aktérů i další pasáže odehrávající se mimo justiční prostory to pak celé citlivě doplňovaly. Herecky vedle Bosemana září Josh Gad a baví i veterán Cromwell v roli zaujatého soudce. Kdyby Hudlinovi a spol. poslala Akademie nějakou sošku, ani by se jí to nedalo moc vyčítat. 90% ()

Reklama

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

„Kvazi-životopisný“ film o T. Marshallovi nie je zlý film. Práve naopak. Slušné herecké výkony, dobre zachytené prostredie a (hlavne) zaujímavý a poučný príbeh. To najdôležitejšie však akoby bol „potlačený“. Chýbajú oveľa väčšie a dynamickejšie emócie (a scény), ktoré pre „súdne filmy“ sú alfou a omegou. Ešte raz, nie je to zlý film (za rok 2017 vo svojom žánru je to nadpriemer) a s čistým srdcom môžem odporúčať. PS.: „Ako vždy“ – dojímavé (autentické) myšlienky pred titulkami. Osobné hodnotenie: 79% (***) ()

BoXBe 

všechny recenze uživatele

Přísným úhlem pohledu by nemusel Marshall překonat ty lepší televizní formáty seriálů se soudními dramaty. Nebýt Marshalla. Toho skutečného, tedy faktu, kým byl a čím se stal. A nebýt toho, že režisér vyždímal fakt veškerý potenciál z dvojice hlavních postav a zkombinoval přiměřeně humor i typický patos, který doprovází zpracování tohoto tématu pro široké obecenstvo. Doporučuju si hned po dokoukání pustit třeba Detroit od Kathryn Bigelow. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (1)

Související novinky

Herec Chadwick Boseman zemřel ve věku 43 let

Herec Chadwick Boseman zemřel ve věku 43 let

29.08.2020

Hvězda Black Panthera herec Chadwick Boseman zemřel ve věku 43 let. Talentovaný herec prohrál svůj čtyřletý boj s rakovinou tlustého střeva. Boseman hrál kromě krále ve filmech od Marvelu také ve… (více)

Reklama

Reklama