Reklama

Reklama

VOD (1)

V roce 1941 stojí Spojené státy na pokraji druhé světové války. Téměř zkrachovalá organizace NAACP, bojující za práva Afroameričanů, pověří svého jediného právníka Thurgooda Marshalla, aby zastupoval černošského šoféra obviněného ze znásilnění a pokusu o vraždu bohatého zaměstnavatele v konzervativním Connecticutu. Soudní proces se brzy dostává na titulní stránky novin. Marshall chce za každou cenu zvítězit, ale soud mu neustále hází klacky pod nohy. Záhy se k němu připojí mladý židovský právník Samuel Friedman, který nikdy předtím na podobném případu nepracoval. Oba muži bojují proti nepřátelské vlně strachu a předsudků, aby odhalili pravdu. Ostře sledovaný proces položil základy budoucí kariéry muže, který se nakonec stal prvním afroamerickým soudcem Nejvyššího soudu Spojených států. (Cinemax)

(více)

Recenze (33)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Když máš zajímavý případ, kvalitní dialogy a herecký výkony a jistou režii, pak žánr soudní drama prakticky není možná posrat a tady se přesně všechno sešlo, takže jsem si vysloveně užil 2 hodiny ve společnosti hodně kvalitního bijáku. ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $12miliónov║ Tržby USA $10,051,659║ Tržby Celosvetovo $10,116,816▐  Z právnický drám to spadá skôr do priemeru, kde je pár zaujímavých chvíľ ale ako celok to nedostane až tak do kolien. Hlavne prvá polovica je dosť statická. /60%/ ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Nejlepší soudní drama od Time to Kill bezesporu!! Výborný Chadwick Boseman s Joshem Gadem se budou snažit očistit svého barevného klienta, který byl odsouzen za znásilnění bílé ženy, avšak on tvrdí nevinu. 90% filmu se odehrává u soudu, což se mi líbilo a slovní přestřelky jsou absolutně perfektní. Celé finále je velmi silné a zvrat ještě silnější. Zážitek jak sviňa!! Příběh*****, Akce>Ne, Humor>Ne, Násilí*, Zábavnost*****, Hudba***, Vizuál****, Atmosféra****, Napětí****. 9/10. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Mohlo by se zdát, že je to jen další variace na ohrané téma diskriminace černochů na jihu Spojených států. A trochu ano. Ale ořáběh je chytře vystavěný, herci jsou výteční, napětí se konzistentně zvyšuje..., těžko se od toho odchází. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Hudlin se rozkročil tak zeširoka, že se málem roztrhnul. Soudní drama se hádá s životopisným snímkem a filmem o rasové diskriminaci o pozornost. Tím, kdo prohrává, je divák. Jediným, kdo mě bavil, byl Josh Gad. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Klasický případ životopisného filmu, který je zbytečný, patetický, nepřináší nic nového, ale pořád dokáže zaujmout. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Obavy z laciné antirasistické agitky jsou v tomto případě liché. Samozřejmě že ten motiv nerovnoprávnosti tu je, ale v tomto případě jen reflektuje dobu, ve které se celý příběh odehrává a ani na jediný moment jsem neměl pocit, že by se tu účelově tlačilo na pilu. Víc než o cokoliv jiného se jedná o brilantně zvládnuté procesní soudní drama, ve kterém se dvojice obhájců snaží očistit svého černého klienta z nařčení ze znásilnění bílé ženy. To, že se velká část děje odehrává v soudní síni vidím vůbec jako největší plus, protože jak atmosféra, tak samotné slovní přestřelky i výslechy patří k tomu nejlepšímu, co film nabízí. Náhledy do soukromí hlavních aktérů i další pasáže odehrávající se mimo justiční prostory to pak celé citlivě doplňovaly. Herecky vedle Bosemana září Josh Gad a baví i veterán Cromwell v roli zaujatého soudce. Kdyby Hudlinovi a spol. poslala Akademie nějakou sošku, ani by se jí to nedalo moc vyčítat. 90% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že se mi film líbil. Jasně, je to trochu očekávané téma, přece jen rasová problematika je živá, ale je to natočeno dobře, se zajímavými herci a hlavně celý příběh je zajímavý a je dobře, že se na něj upozornilo. To, jaká je v Americe - a nejen tam - pořád rasová nesnášenlivost, bude ještě dlouho aktuální. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Herecké výkony skvělé, atmosféra dobrá, ale na mě až příliš komorní. Brala bych, kdyby ve filmu bylo větší vzrušení než jen pouhá rvačka na ulici nebo v baru, myslím si, že ve skutečnosti to muselo být daleko horší. Ale film je podle skutečné události, tak třeba to vážně takhle bylo. Velmi mě dojal konec, kdy si Sterling K. Brown chtěl promluvit s Kate Hudson, kterou dotáhl manžel, přišlo mi to velmi silné. Dvojice Chadwick Boseman a Josh Gad byla skvělá, krásně spolu ladili a doufám, že oba čeká v Hollywoodu slibná budoucnost a skvělé role, tohle je dobrý začátek. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

,,Marshall" je dobrý film, ktorý prináša staromódnu drámu zo súdnej siene. Herecké výkony sú relatívne solídne. Josh Gad dokáže veľmi dobre predať neskúsenú postavu právnika, ktorá takmer musí byť držaná za ruku pri každom rozhodnutí v súdnej sieni. Aj jeho vývoj sa postupom času postupne stáva sebavedomejším. Dianie v súdnej sieni je dosť zaujímavé na to, aby upútalo vašu pozornosť. Bohužiaľ, môj najväčší problém je scenár, ktorý by mohol byť lepší. Nie je zlý, ale nie je dostatočne ostrý, a hlavne súdnej siení, keď sa všetko odhalí, mohlo to byť ešte viac konfliktné a emocionálne. 7,5/10 ()

BoXBe 

všechny recenze uživatele

Přísným úhlem pohledu by nemusel Marshall překonat ty lepší televizní formáty seriálů se soudními dramaty. Nebýt Marshalla. Toho skutečného, tedy faktu, kým byl a čím se stal. A nebýt toho, že režisér vyždímal fakt veškerý potenciál z dvojice hlavních postav a zkombinoval přiměřeně humor i typický patos, který doprovází zpracování tohoto tématu pro široké obecenstvo. Doporučuju si hned po dokoukání pustit třeba Detroit od Kathryn Bigelow. ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

ďalší z filmou s protirasistickou temou zameranych na ochranu farebnej rasy. Pre mna osobne bolo novinkou, že takéto "prúdy" a procesy boli už v 40-tych rokoch, kedy v europe zuril fašizmus a schylovalo sa k II. sv. vojne. ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Z filmu jednoznačně vyplývá, že pokud má černoch koitus interuptus s běloškou, kouká z toho malér jako Brno. Jediný herecký výkon, který je co k čemu je výkon černošského právníka, který pendluje po USA, aby vytahoval z bryndy každého černého bratra. 72% Celosvětový příjem k 24. 5. 2018: $10,051,659, což je 0,84 násobek rozpočtu ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Zberačská súdna dráma s neboštíkom čiernym panterom. Dobre, ale dlhé a tak na jedno pozretie. Jas na maxime samozrejme. 2 z 5 ()

haj 

všechny recenze uživatele

Komorní film z právního prostředí Ameriky 40.let odehrávající se z velké části u soudu, se sympatickými postavami i herci, jen samotný hlavní případ filmu týkající se znásilnění bílé ženy černochem není až tak zajímavý a postrádá větší zvraty a napětí některých jeho lepších filmových bratříčků. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Filmů ze soudních síní, natočených na základě skutečných událostí a zabývajících se přímo tématem diskriminace černošských obyvatel, je vážně spousta, a ve většině případech musím uznat, že se jedná o filmy přesvědčivé a emočně silné, Marshall je ovšem dost překvapivou výjimkou, která úplně nezafungovala a v rámci těchto filmů se jedná o jeden z těch opravdu slabších přírůstků, který mě jednoduše jako celek neoslovil a nebavil. Vinu pak shledávám především ve vážně nevýrazném a naprosto předvídatelném soudním procesu, kdy je černý sluha obžalován bílou snobačkou ze znásilnění, ovšem hned od začátku je každou scénou odhalováno, že černoušek je samozřejmě nevinný, navíc je to ale odhalováno způsobem dost nezajímavým a naprosto nepřekvapivým, s čímž se pak svezla i závěrečná pointa, která už jen přinesla výsledek, který byl znám již po první třetině filmu. Navíc celý proces není zpracován ani trochu vzrušujícím způsobem, chybí mu silné dramatické momenty, emoce, napětí, zvraty a ani jeho spád není kdovíjak strhující, spíš naopak. Další problém pak vidím v chemii mezi hlavními postavami, která jednoduše nefunguje, a to i díky opravdu nesympatickému chování samotného Marshalla, který tu působí jen jako arogantní mistr světa amoleta, a být postavou ztvárněnou Josh Gadem, tak ho po prvních pár větách vyhodím dveřmi ven a zamknu za ním na deset západů. Jinak se tu tvůrcům ale nepodařila navodit ani žádná atmosféra, a to jak soudní, tak ani dobová, a v podstatě i celému filmu chybí jediný moment, který by mě dokázal jakkoliv zaujmout, celé to tak působí vážně nevýrazným způsobem, bez koulí a bez tahu na bránu. V rámci soudních dramat tak zkrátka Marshall skutečně není naprosto žádnou peckou, spíš naopak, prakticky v žádném ohledu nedokáže zaujmout, či překvapit, z čehož prostě jen vychází rutinní záležitost, která za pozornost vážně moc nestojí. ()

Související novinky

Herec Chadwick Boseman zemřel ve věku 43 let

Herec Chadwick Boseman zemřel ve věku 43 let

29.08.2020

Hvězda Black Panthera herec Chadwick Boseman zemřel ve věku 43 let. Talentovaný herec prohrál svůj čtyřletý boj s rakovinou tlustého střeva. Boseman hrál kromě krále ve filmech od Marvelu také ve… (více)

Reklama

Reklama