Reklama

Reklama

Rozluštěné šifry

(seriál)
  • Česko Odtajněno: Příběhy amerických špiónů (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Tento seriál o špionech odhaluje přísně tajné akce zpravodajských služeb, které uskutečnily Spojené státy jednak na vlastním území, jednak na území různých států světa. V každé epizodě figuruje některá z čerstvě zveřejněných kauz. Vyjadřují se k nim agenti, kteří dané události osobně prožili, nebo dokonce ovlivňovali a řídili. Seriál natočený za spolupráce kongresmana Mika Rogerse umožňuje divákům dosud nepředstavitelným způsobem nahlédnout do tajuplného světa špionážní činnosti. (TV Spektrum)

(více)

Recenze (4)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

V roku 2024 sledovať takýto dokument, ktorý navyše vznikol v 2016, je už tak trochu na smiech. Toto môže zaujať iba fanúšikov akčných filmov, ktoré sa vezú na vlne fantasy. Ono, nie že by samotné prípady nemuseli byť pravdou, no prvá epizóda je čisto proti-Ruská, ktorá sa snaží vyvolať dojem strachu z jadrových zbraní, no paradoxne to boli Američania, ktorí zrovnali so zemou Hirošimu a Nagasaki. V druhej je terčom Sadám Husajn, ktorý bol Americký spojenec (No End in Sight, VICE), pričom po odstránení, už nikoho nezaujímali ľudia a situácia v krajine, ale čisto ropné polia, v tretej, je terčom teroristická skupina ISIS, na čele so Zarkávim, pričom za jej zrodom, stála práve americká administratíva (Peace, Propaganda & the Promised Land, Occupation 101). A mohol by som pokračovať v kritike dokumentu, ktorý tu smelo odkrýva karty pre bežného diváka, a ten to žerie a žerie, ako taká OVCA. Pokiaľ chcete byť viac v obraze, treba vidieť: "The War You Don't See, Dirty Wars, The Fog of War a mnoho mnoho ďalších ;) ()

Dukekuky 

všechny recenze uživatele

Naprosto výborný dokument, nejlepší epizoda je jak unesli ty lidi v tom letadle, tak skvěle od vyprávěný příběh který nahání hrůzu. Mistrovské dílo! 9/10 ()

Reklama

Reklama