Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na celém světě se díky mimozemským vlivům zblázní veškeré stroje a jejich jediným cílem se stáva zahubit své stvořitele - lidi. Hodně nesourodá skupina lidí je uvězněna v jedné dálniční benzince. Tu obléha několik kamionů kroužících stále kolem dokola. Nutně potřebují dotankovat, aby mohli napadat další lidi. Neustále přitom přijíždějí nové stroje a snaží se za jakoukoliv cenu přimět osádku benzínky k poslušnosti. Situace se stává kritickou... Tentokrát se námětu podle knihy Stephena Kinga zhostil sám spisovatel a pojal ji jako nefalšovanou béčkovou záležitost. (Ruut)

(více)

Recenze (151)

Ruut 

všechny recenze uživatele

Všichni to známe. Parta nesourodých lidí, kteří nemají nic společného, je uvězněna v nějakém opuštěném místě, které obléhá buď partička zombíků, nebo partička kanibalů, nebo partička mutantů, nebo třeba jen partička obyčejných brutálních zabijáků. No ve Vzpouře strojů se jedná o návštěvníky nějaké benzinky s fast foodem u dalnice. A obléhá je partička nasraných kamionů co potřebují dotankovat. Ještě že majitel benzínky má ve sklepě malý muniční sklad plný bazuk, granátů a samopalů. Po celém světě se totiž díky mimozemskému vlivu vzbouřili stroje a chtějí zabíjet lidi. A když někoho honí parní válec, nebo zakrvavená sekačka na trávu, tak je to opravdu zajímavé. Skvěle natočené béčko plné rázovitých figurek. Nechybí tu zlý do sebe zahleděný majitel benzinky, hysterická kráva, udatný hrdina … prostě všechno jak má být. A díky střídmé stopáži velice dobrá zábava. ()

Yardak 

všechny recenze uživatele

Brutální béčko natočil King a snad to i tak chtěl, ale ať raději píše povídky a romány:). Když se začíná rodit vzpoura strojů, tak uvidíme hned několik zajímavých scén, jenže pak film postrádá atmosféru a spád - občasné akce na benzínce jsou velmi primitivní, někdy i nelogické. Herci také nic extra nepředvádějí. Někoho alespoň potěší hudba od AC/DC. 2 a půl hvězdy. ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Dlouho se mi tenhle oldschol kousek válel doma než jsem se na něj podíval a teď si říkám, že to byla škoda. Ano existují i lepší filmy podle Kinga, ale tenhle mě dostal nápadem přímočarostí i podařenou hudbou. Samozřejmě, že pokud zrovna stroje nemasakrují lidstvo, tak je to místy trochu nuda. O hereckých výkonech moc nemá smysl mluvit, ale zase těžko bych u snímku podobnýho ražení něco takovýho očekával. Je to prostě čistokrevný osmdesátkový béčko a taky film z doby kdy ještě o kvalitní náměty nebyla nouze a to úplně stačí.70% ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Jako povídka je to dobrý, jako filmová povídka by to bylo taky dobrý. Z celého filmu je zcela evidentně jasné, že je to strašně natahovaný, aby to mělo tu správnou stopáž. Začátek se mi docela líbil – bankomat, kouč a automat na kolu, rozjetí parním válcem atd. - dobrý hororový propriety, ale pak už se to všechno omezí jen na kamiony a stává se z toho nuda, kterou osvěží jen novomanželka (tak nesnesitelná, až zábavná) a stopařka (tak nějak normální ženská, která těší tím, že nemá žádnou charakterovou „úchylku“, prostě je úplně normální). A ten závěr je takovej hrozně nijakej, ani nemáte radost, že to skončilo jak to skončilo, nijak s tím nesoucítíte. King by nebyl zas až takovej špatnej režisér, jen kdyby si napsal líp scénář a hlavně, kdyby si na celovečerní film vybral nějakou svou knihu a né krátkou povídku, kterou musí neúměrně natahovat. Takhle se docela dobrá zápletka, která by dobře fungovala v povídkovém filmu nebo nanejvýš v hodinovém díle seriálu, hrozně roztéká. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Kam zmizol váš zmysel pre lojalitu?“ VZBURA STROJOV nie je ani s odstupom rokov pokladaná za víťazstvo. Prteože ním nie je. Nie. Ani ZĎALEKA ním nie je. Spisovateľ Stephen King, ktorý ňou režijne debutoval (+ napísal scenár podľa vlastnej poviedky „Trucks“ a má úvodné cameo „kreténa“), bol v roku 1986 už hviezdou. Mal za sebou bestsellery („Cujo“, „Christine“), mnohé z nich boli úspešne sfilmované (CARRIE, OSVIETENIE) alebo proste len sfilmované (MAČACIE OKO, STRIEBORNÁ GUĽKA). Mal milióny na konte a doma šťastné manželstvo a zdravé deti (a všetci sa úspešne tvárili, že nie je ťažký alkoholik, závislý na drogách). Napriek tomu bola VZBURA STROJOV prijatá nič moc. Zaslúžene. King nasledujúce desaťročia opakoval, že honorár, ktorý za ňu dostal, patrí medzi jeho najťažšie zarobené peniaze. Snímku produkoval mocný Dino De Laurentiis (BARBAR CONAN), ktorý kryl v minulosti už niekoľko kingoviek (napr. Cronenbergovu MŔTVU ZÓNU) a celé roky sa Kinga snažil prehovoriť na réžiu. King nakoniec, bohužiaľ, neodolal. Do titulnej úlohy obsadil Emilia Esteveza (syna Martina Sheena, ktorého APOKALYPSU má zrejme Stephen v láske, viď. parodická scéna s náletom). Dej rozpráva o skupinke ľudí, odolávajúcej v motoreste (!) vraždiacim (!!) strojom (!!!). Výsledok, obohatený hudbou od AC/DC, je pôvabne morbídny (parný valec, automat na malinovku) a hoci nudí a dialógy a herecké výkony sú o ničom, nie je to také zlé, ako som čakal. Viac v mojej recenzii na Studna.net: http://www.studna.net/reviews/938/ ()

Galerie (46)

Zajímavosti (16)

  • Finanční neúspěch filmu Stephena Kinga natolik znechutil, že se již nikdy do režie filmu nepustil. (Nach)
  • Maska na jednom z kamionů pochází z marvelovských komiksů „Green Goblin“. (Dreadd)
  • Sám Stephen King si pro nahrání soundtracku vybral AC/DC. (Dreadd)

Reklama

Reklama