Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Filmové zpracování novely Bohumila Hrabala vypráví o skupině sympatických podvodníčků a jedněch krásných nevinných očích. Bizarní příběh se odehrává v létě 1947, kdy narůstala hrozba likvidace drobných živností. Této dobové atmosféry využije parta falešných pojišťováků a začne ustrašeným řezníkům, holičům, drogistům či ševcům nabízet ve své „Opoře ve stáří“ jakousi pomyslnou ochranu před neodvratitelnou společenskou katastrofou. A přestože se parádně a s patřičnou nadřazeností baví na účet důvěřivé slepoty svých klientů, nakonec sami nedopadnou nejlépe… Režisér Dušan Klein obsadil do rolí drobných živnostníků i falešných pojišťováků a dalších postav z léta roku 1947 Josefa Abrháma, Pavla Zedníčka, Viktora Preisse, Pavla Kříže, Zlatu Adamovskou, Markétu Hrubešovou a další známé herce. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (99)

vinducha 

všechny recenze uživatele

Tak tady nevím , jen protože tuhle nádhernou záležitost nerežíroval dvorní režisér páně Hrabalův , J.Menzel , tak to má jen 57 % , totální nesmysl , hned vám dávám pane Kleine 5 hvězd . Jako rodák z Kutné Hory musím taky poznamenat , že pokud byste  na Palackého náměstí hledali tu kašnu , tak ta se tam nacházela jen pro potřeby filmařů v době natáčení , ale dle mého , klidně by se tam hodila :-) ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

My jsme se, samozřejmě, tehdá do kina hnali hlavně jen kvůli Hrubešové, ale nakonec a později mi došlo, že jsme dostali sice prudce idealistickou, ale zajímavou a humornou komedii. Z níž chlapi nevychází zrovna dvakrát dobře. Ale mám ten film rád dodnes, už pro to obsazení a herectví. Je to prostě "Óne sranda." ()

Reklama

Rodin 

všechny recenze uživatele

Tohle že mělo něco společného s Hrabalem? Všechno zcela čitelné, od počátku jasné, všichni herci vybraní naprosto důsledně podle svých typů (zase žádný protiúkol, co, pane režisére? Proč riskovat?), takže jediné osvěžení snad představuje Václav Postránecký a jeho drogistická etuda. Nuda. Ale hrozná. ()

suicide 

všechny recenze uživatele

Podle mě jde o Hrabala takového, jakého ho znám. Je to Hrabal, i když ho zrovna neadaptoval Menzel, ale Dušan Klein. Jde prostě o film od jiného režiséra, ale ona hrabalovská poetika, tragikomično a troška ta melancholie je zde určitě přítomna. Navíc, xo bych si mohl přát více, když Dušan Klein obsadil do každé role takové skvělé úžasné české herce - Kříž, Abrahám, Zedníček, Preiss, Adamovská, Kopecký... ten seznam je snad nekonečný. ()

Peabody 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem báječnou inscenaci v divadle Na zábradlí, ve druhém vrcholu jeho úrovně a to byla krása. Tohle je shit, bohužel pan režisér Klein opravdu nemá pro Hrabala pochopení. Skvělé herecké výkony, nad kterými se zde rozplývá mnoho hodnotitelů, mi až na vyjímky unikly, ano, ńadra Markéty Hrubešové mi neunikla a je za ně ona hvězdička. Pavel Zedníček hrál i v onom divadle, ale tady je to taková televizně bakalářská limoška s umělým sladidlem a chemickou ovocnou příchutí, značně vyčpělá - bez bublinek. Pavel Kříž musel v Kanadě nebo kde to byl projít snad lobotomií, protože po Zámku nekonečno a konec konců i Básnících už po návratu do vlasti nezahrál podle mého nic. Poulení očí (andělských) to nevytrhne. Ano, Příliš hlučná samota je ještě horší Hrabal, ale to není moc velká útěcha. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (5)

  • Ve snímku hraje Naďa Konvalinková se svou dcerou Karolínou Kaiserovou. (M.B)
  • Film navštívilo v kinech 288 762 diváků a vydělal 7 297 814 Kč. (Pumiiix)

Reklama

Reklama