Reklama

Reklama

Susan Morrow (Amy Adams) má všechno, po čem vždy toužila, a přesto se ocitla v životní pasti. Kurátorka galerie moderního umění se snaží svou vnitřní prázdnotu zaplňovat vystavováním šokujících exponátů a po nocích bdí v prázdné zlaté kleci v luxusním domě v L. A., ze kterého asi i před ní nápadně často utíká její partner. Rukopis románu Noční zvířata, který napsal její bývalý manžel Edward (Jake Gyllenhaal) by mohl být dokonalým lékem na nespavost. Kdyby nebyl jeho příběh tak zneklidňující... Jeho hlavním hrdinou je Tony (také Jake Gyllenhaal). Spokojený chlap ve středním věku vezme ženu a dospívající dceru na rodinnou dovolenou do Nového Mexika, kterou však přetne náhodné noční setkání s trojicí násilníků na opuštěné texaské dálnici. Tony nemá proti přesile sebemenší šanci a nedokáže tak zabránit únosu svých blízkých. Další den se s pomocí cynického detektiva (Michael Shannon) vydává po stopách zločinců, ale šance na záchranu ženy a dcery je, zdá se, mizivá. Daleko od tohoto dramatu, ve spícím L. A., si čím dál vyděšenější Susan při jeho čtení uvědomuje, že krutý text je paralelou k jejímu vztahu s bývalým mužem. Že je neobvyklou pomstou za to, jak strašně mu kdysi ublížila. (CinemArt)

(více)

Videa (13)

Trailer 2

Recenze (711)

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Po ukončení snímku se nemohu zbavit pocitu prázdnoty a promrhaného potenciálu. Prolínání minulosti, přítomnosti a knihy bylo skvěle a Amy Adams opět boduje. Jake byl v příběhu v knize také skvělý, ale chvílemi byl mimo, aspoň jsem to tak cítil. Představím si tisíc jiných způsobů, jak si užít smrt těch hovad, a proto jsem mírně zklamaný. Čekal jsem odvaz, ale nedostal nic extra. Efektivně a stylově zvládnutý thriller, který mohl dopadnout i lépe. Cítím mírné zklamání, očekávání bylo obrovské. 6/10 = 64% ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Napriek pomalému tempu má ten film neuveriteľný ťah a napätie. Podtext a porovnanie dvoch svetov na základe životných rozhodnutí je viac, než zaujímavé. Koniec s veľkou dávkou emočnej rozporuplnosti a bez zadostiučinenia pre diváka. Hustý filmový turmix, ktorý je podmanivý, ale každý deň by som ho nezvládol. ()

Reklama

Morien 

všechny recenze uživatele

Po prvním shlédnutí jsem měla mírné podezření, že by ten film mohl být dokonalý. Čtyři roky jsem o tom přemýšlela a teď už jsem si tím jistá. Imponuje mi, jak je Tom Ford suverénní a sebevědomý. Přijde mi strašně super, že je to film o tom, jak Amy Adams čte knížku. Možná je to také jediný film, kde je Armie Hammer typově správné obsazený (hm, zapomněla jsem na The Social Network). Nakonec mám největší pochyby o Aaronu Taylor-Johnsonovi, protože (a to je má častá výtka k lidem, kteří hrají despicable postavy) vypadá až příliš "jenom" jako inteligetní herec snažící se hrát naprostého zm*da než jako opravdový naprostý zm*d. Ten konec, ten skvostný konec, mě nadchnul už při prvním shlédnutí, ale teprve časový odstup mi dovolil do všech detailů docenit rafinované významové propojení mezi oběma vyprávěcími rovinami. Edward ví, jak udělit osudovou ránu, a na rozdíl od Tonyho u toho omylem netrefil i sám sebe. (25. 1. 2022) ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Ford mě jistým způsobem uhranul, o tom není pochyb. Režijně se jedná o skutečně prvotřídní matroš s vysokou návykovostí a dusivou atmosférou texaského buranského zapadákova, pro který mám na filmovém plátně nepopsatelnou slabost. Příběh má chvályhodné úmysly a skutečně bravurně znázorňuje kontrast bohatýrství a absurdního životního stylu L.A. s nekompromisní vyprahlou pustinou, ale přesto působí poněkud nesourodě, v jednotlivostech nedokáže přinést nic moc nového, některé dialogy by lépe napsal i Dežo z Mostu a pointa je slabá, ani ne tak významově, jako spíše tím, jak je předvedena, a to včetně závěrečné v podstatě nic neříkající pasáže (jediná přímá výtka k Fordovi). Kdo ale celou podívanou hodně pozvedá, je jednak labužnický atmosférický soundtrack, a především herci - zatímco ale Adams a Gyllenhaal jsou standardně dobří, Johnson šíleně překvapil a svého bezcharakterního burana si dává hodně na pána, stejně jako úžasný Michael Shannon coby detektiv, jenž opět ukazuje, že patří k nejzajímavějším dramatickým hercům současnosti... V jejich společnosti, a pod pevným Fordovým vedením, se už na další projekci dost těším. Tenhle film musí výrazně dozrát. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Amy Adams ako sexi femme fatale úplne nabudí divákove libido a Amy čím je staršia tým je viac sexi. Tu provokuje výstrihmi kde vidíte skoro všetko. Odlišné správanie Amy Adams sa ukáže byť fantastickým sprievodcom a talentovaná ryšavka podáva ďalší mimoriadny výkon, keďže sa musí zhostiť dvojroly. Nocturnal Animals majú skvostnú atmosféru už v prvých minútach. Z každého miesta na nás dýcha zvláštna aura, na vlastnej koži cítime nepokoj, ktorý navodzujú aj vynikajúce tóny na samotné počúvanie značne depresívne, no do filmu sa náramne hodia. Hoci prvá hodina je mimoriadne napínavá a dáva priestor pre napĺňanie predtúch, v druhej sa mení na priamočiaru cestu katarziu hrdinu a vyšetrovateľa prípadu. Aj pri rozpletaní nitiek si Nocturnal Animals udržia celé napätie. Mužskí predstavitelia hrajú dôležité party a moji obľúbení Gyllenhaal aj Tylor-Johnson sú skvelí. Nocturnal Animals sú pozoruhodne nakrútené, všetky línie v nich výborne zapadnú. Nie sú zložité, ako celok však núkajú nevídaný kaliber. ()

Galerie (123)

Zajímavosti (12)

  • Ve scéně na texaské silnici se objeví Mercedes-Benz 240 D (W123)  z let cca 1980-83, který řídí Tony (Jake Gyllenhaal), dále pak Pontiac GTO z roku 1969 a červený Cadillac DeVille Convertible ročník 1970. (J.F.B.)

Související novinky

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2016

Výběr tří nejlepších filmů roku dle jednotlivých TOP uživatelů ČSFD.cz je každoročně oblíbeným čtením. Adepti měli za úkol vybrat tři pro ně nejlepší filmy, uvedené v roce 2016 do českých nebo… (více)

Reklama

Reklama