Reklama

Reklama

Susan Morrow (Amy Adams) má všechno, po čem vždy toužila, a přesto se ocitla v životní pasti. Kurátorka galerie moderního umění se snaží svou vnitřní prázdnotu zaplňovat vystavováním šokujících exponátů a po nocích bdí v prázdné zlaté kleci v luxusním domě v L. A., ze kterého asi i před ní nápadně často utíká její partner. Rukopis románu Noční zvířata, který napsal její bývalý manžel Edward (Jake Gyllenhaal) by mohl být dokonalým lékem na nespavost. Kdyby nebyl jeho příběh tak zneklidňující... Jeho hlavním hrdinou je Tony (také Jake Gyllenhaal). Spokojený chlap ve středním věku vezme ženu a dospívající dceru na rodinnou dovolenou do Nového Mexika, kterou však přetne náhodné noční setkání s trojicí násilníků na opuštěné texaské dálnici. Tony nemá proti přesile sebemenší šanci a nedokáže tak zabránit únosu svých blízkých. Další den se s pomocí cynického detektiva (Michael Shannon) vydává po stopách zločinců, ale šance na záchranu ženy a dcery je, zdá se, mizivá. Daleko od tohoto dramatu, ve spícím L. A., si čím dál vyděšenější Susan při jeho čtení uvědomuje, že krutý text je paralelou k jejímu vztahu s bývalým mužem. Že je neobvyklou pomstou za to, jak strašně mu kdysi ublížila. (CinemArt)

(více)

Recenze (711)

Kulda24 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je nevídané. Jedno z nejlepších dramat za posledních pár let a možná druhý nejlepší film roku 2016 pro mě. Příběh, který je neskutečně napsaný a zrežírovaný vás chytne za srdce a už nikdy nepustí. Prolínání scén a dvou životů našich hlavních hrdinů je uspořádané naprosto mistrovsky a celý film do sebe zapadá, jako klíč do klíčové dírky. Amy i Jake hrají role, které jim strašně moc sedí a podobných dramat s nimi bych si přál více. Film stupňuje svoji intensitu a nakonec vyvrcholí v emoční erupci, která ukončí celý film. Je to velké potěšení koukat na tak kvalitní film.. 5 hvězd. ()

vojo 

všechny recenze uživatele

Počas filmu som si dal pivko a hneď sa mi zdal aj ten záver - nezáver parádny. Jasné, že sa dá film brať ako blúdenie od nikadiaľ nikam, ale to robí väčšina ľudí počas svojho života... Vizuál podporený hudbou je dokonalý. ()

hEROic 

všechny recenze uživatele

Zvláštní a neobvyklý film, první polovina až nechutně úzkostná, zbylá část poměrně vleklá a ne až tak uvěřitelná. Osobně bych reálnou část filmu zkrátil na nezbytné minimum, nudila. Pointa dobrá, ale ve chvíli, kdy ji vycinká distributor dopředu, trochu ztrácí na hodnotě. Závěr mohl být trochu vygradovaný, ale jistou sílu má... 70% ()

xmy 

všechny recenze uživatele

Líbilo se mi netradiční zpracování formou dvou filmů v jednom. Knižní linie sama o sobě by klidně mohla fungovat jako samostatný a velmi dobrý film. Noční zvířata jsou zdařilý thriller, místy trošku podobný Lost Highway. ()

helloween93 

všechny recenze uživatele

Gyllenhaal byl opravdu hrozně slabošský a naivní přizdisráč, příběh pure snob art, který chce nedávat smysl a daří se mu to skvěle. Islu Fisher si divák moc neužije, o to víc na scéně je Amy Adams. U všech dějových linek mám pocit nedotaženosti. Ač mám dramata z high society rád, v tomto případě to mohlo dopadnout lépe. 3* ()

MikeeTheory 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch filmů, který spadá do kategorie "už nikdy nechci vidět". Na silný emoční prožitek, který jen tak nevyprchá, a dávku deprese totiž bohatě stačí jedno zhlédnutí. Celkový dojem je tak neuvěřitelně působivý, že pocity doznívají ještě dlouho po odjetí závěrečných titulek. Smutné, zdrcující a stylisticky dokonalé, nedovedu si ale představit, že bych se na film chtěl někdy v budoucnu kouknout znovu. ()

Doomedx 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch filmů co je lepší vidět víckrát ač to většinou nedělám a příjde mi to jako ztráta času, tady to je jinak. Až si zase dám někde repete zážitek bude ještě o něco silnější. Nocturnal Animals je jeden z nejvíce underrated movies za poslední dekádu a spousta lidí film ani správně nepochopila (EZ mode: https://www.youtube.com/watch?v=dUn7DzGUlCs). Fucking Fabulous by Tom Ford (see what i did there? lol) 85% ()

JB2203 

všechny recenze uživatele

Nepříjemný intelektuální konstrukt. Je to ten typ filmu, který můžeme adorovat pro jeho nesporné tvůrčí kvality nebo zavrhnout jako účelově vykalkulovaný projekt, jehož prvořadým cílem je přesvědčit diváka o své umělecké výlučnosti. Chladná odtažitost. Dokonale vyleštěné sklo znemožňující jakoukoli důvěrnější participaci na dějovém toku. Jako bych nebyl pozván a celou tu naaranžovanou hostinu musel sledovat z povzdálí v předem dané roli obdivovatele. V podstatě není co vytknout, a přesto se mi na film nedívalo dobře. Především kvůli několika prvoplánovým motivům (násilí, nemoc), cíleně znepříjemňujícím (můj) divácký zážitek. Nebýt obou hlavních představitelů, ve svých hereckých kreacích bezpochyby fascinujících, zřejmě bych to ani nedokoukal. ()

PEZ 

všechny recenze uživatele

Čo by ste spravili inak ako Tony? A čo by ste spravili inak ako Susan? Alebo tiež - čo by ste spravili inak ako Edward? Formálna aj obsahová pecka - zrkadlenie na druhú. Tom Ford rules. Grand Jury Prize v Benátkach. ()

HenryIvan 

všechny recenze uživatele

Vau. Skvelé. Pozor možné SPOILERY !! Úprimne, od tohto som veľa nečakal, lebo nemusím tento žáner, ale poviem vám, toto sa oplatí pozrieť. Neuveriteľne porozprávaný príbeh. Prechod cez Edwardov román, minulosť až k súčastnosti bol vystavaný brilantne a hudba tam jednoducho sedela. Skvelé herecké výkony, najmä Jake Gyllenhaal. Amy Adams zahrala opäť výborne, no na konci som jej postavu doslova neznášal. Nemám rád ten typ ľudí. Nakoniec však dostala čo si zaslúžila. Nikdy pred tým som nevidel taký film. To, ako ten román metaforicky ukazuje na jeho život s ňou, to bolo skrátka skvelé. To ako vyobrazuje svoj život s ňou a potom bez nej a ako ho v podstate ona zničila, jej hraje neuveriteľne na city. Uvedomujúc si toho je úplne bez duše a túži po tom sa s ním stretnúť, no on sa zachová nemilosrdne. Bez hereckého kumštu Jakea, Amy, Aarona Taylora-Johnsona ( po Kick Ass mi konečne ukázal, že vie hrať a to hlavne psychologické postavy ) a Michaela Shannona, by to asi až také dobré nebolo. Jedným slovom by som to zhrnul ako - vynikajúce. 90 %. ()

KUFI 

všechny recenze uživatele

Nic co by cloveka vyvedlo z miry, obycejnej prumernej film. Nehrat tam Gyllenhaal tak bych to asi v pulce vypnul. I kdyz prekvapil Shannon, kterej tak skvele zahral serifa a v mych ocich zastinil Gyllenhaala. Konec jsem, jak je u me uz zvykem, nepochopil.. ()

Stíba 

všechny recenze uživatele

Ford přesně ví co dělá a kam míří a ani jeho druhému filmu se tak nedá upřít osobitost a pečlivé zpracování a konstrukce příběhu. Jak píše kleopatra, jedná se skutečně o jeden příběh ve dvou vyhotoveních zasazený do kontrastních prostředí kde má vyinknout jak jejich na první pohled jasná odlišnost tak prvky, které je dělají sobě tak blízkými. Přesto mi tu stejně jako u Single Mana cosi chybí. Něco co vě mě po shlédnutí opět zanechalo určitou prázdnotu a nekompletní pocit. ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Mají pravdu ti, kteří tvrdí, že si diváci můžou z toho odnést různé pohledy na to, o čem to je. Já si odnesl přesvědčení, že v dnešní plně emancipované "smetánce" nestačí být milujícím manželem a otcem, když jste v očích partnera nesebevědomým slabochem. Dnešní ženy "horních deseti tisíc" potřebují mít vedle sebe dravce, toužícího po kariéře, s velkou budoucností. Dvě zdánlivě nesouvisející roviny spolu samozřejmě velmi souvisejí a jak správně napsala Kleopatra, je to jeden příběh ve dvou provedeních. Je to opravdu výborný a silný film. Pět hvězd nedávám z toho důvodu, že se nemohu ztotožnit ani s osobami, ani s tou myšlenkou. Já jsem totiž jen milujícím manželem a otcem, který si o sobě myslí, že není příliš ambiciózní a rozhodně ani dravec nejsem. ()

tomik99 

všechny recenze uživatele

Přesně takový ten typ filmu, u kterého tajíte dech po celou dobu, ale podruhé byste ho vidět nemuseli. Prvních třicet minut je opravdu veliké maso, které jsem lidsky špatně snášel. Poté se to trochu uklidní, ale po celou dobu jsem byl v napětí, jak to dopadne. Amy Adams má sice ve filmu hlavní roli, ale pro příběh je prakticky nedůležitá (a ještě víc mi to potvrdil samotný závěr filmu, který mi připomínal „Čekání na Godota“). Film si sám pro sebe krade Jake Gylenhaal, který znovu jen potvrzuje své herecké kvality. Potěšil i Michael Shannon, který je v roli spravedlivého poldy báječný. „Noční zvířata“ jsou určitě povedeným filmem se silným příběhem, ale jak jsem již psal – podruhé bych to už vidět nemusel. ()

figliar 

všechny recenze uživatele

O tento film som ,,zakopol,, úplne náhodou, tým viac ma prekvapil v dobrom zmysle. Adams a Gyllenhaal zahrali svoje úlohy ako zvyčajne skvelo, no najviac ma oslovil Michael Shannon. Aj výkon, aj postava ktorú ztvarnil bola pre mňa o úroveň lepšia ako hlavné úlohy. Dej je pomerne komplikovaný, priznám sa že sem tam som mal zmätok v časových líniach, ale Tom Ford ich do seba zakomponoval ideálne. Škoda trochu jednoduchého konca, film by si zaslúžil niečo viac premyslenejšie, ale aj tak sa jedná o nadpriemerný thriller. ()

DAPDO 

všechny recenze uživatele

Když pominu skvělej výkon Gyllenhaala, za kterej dávám tu jednu hvězdu, tak jsem dlouho, ale opravdu dlouho neviděl větší shit. Ke zdejšímu hodnocení a komentářům snad jen tolik, že piko má v české republice asi pořád dost uživatelů. ()

Jakubik 

všechny recenze uživatele

Po hodně bizarních úvodních titulkách následuje obdobně bizarní příběh. Gyllenhaal sice dělá co může, ale jeho nevyvážený (knižní) charakter je jen těžko uvěřitelný. Kdo ale mile překvapil je Taylor-Johnson který je ve vedlejší roli skvělej. Ten kluk prostě filmově roste. Z pohledu mých očí jde o průměrný film… ()

Charlie84 

všechny recenze uživatele

SnobART. Leč s dostatkem originálních a působivých momentů, aby to vytáhly na čtyřku. A s dostatečně podvratným závěrem, abych přihodil i tu pátou. ()

anitae 

všechny recenze uživatele

1. Nevěděla jsem, že Tom Ford je kromě módy taky vidět ve filmovém světě, ale mě bude milejší asi jako návrhář. 2. K filmu - sakra pokud nemáte pochopení k úchylnejm výstavám a umění - což já nemám, a nechce se mi přemýšlet jestli hlavní příběh byl ten, jak podváděná kurátorka Susan čte knihu svého bývalého, a nebo ten druhý - kniha - o tom, jak vlastně úplně všichni dopadnou blbě ... teda o tom je vlastně i ten první příběh. Film měl asi šokovat, to se mu možná i povedlo, ale žádný z hrdinů mě nezaujal. ()

Související novinky

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2016

Výběr tří nejlepších filmů roku dle jednotlivých TOP uživatelů ČSFD.cz je každoročně oblíbeným čtením. Adepti měli za úkol vybrat tři pro ně nejlepší filmy, uvedené v roce 2016 do českých nebo… (více)

Reklama

Reklama