Reklama

Reklama

Susan Morrow (Amy Adams) má všechno, po čem vždy toužila, a přesto se ocitla v životní pasti. Kurátorka galerie moderního umění se snaží svou vnitřní prázdnotu zaplňovat vystavováním šokujících exponátů a po nocích bdí v prázdné zlaté kleci v luxusním domě v L. A., ze kterého asi i před ní nápadně často utíká její partner. Rukopis románu Noční zvířata, který napsal její bývalý manžel Edward (Jake Gyllenhaal) by mohl být dokonalým lékem na nespavost. Kdyby nebyl jeho příběh tak zneklidňující... Jeho hlavním hrdinou je Tony (také Jake Gyllenhaal). Spokojený chlap ve středním věku vezme ženu a dospívající dceru na rodinnou dovolenou do Nového Mexika, kterou však přetne náhodné noční setkání s trojicí násilníků na opuštěné texaské dálnici. Tony nemá proti přesile sebemenší šanci a nedokáže tak zabránit únosu svých blízkých. Další den se s pomocí cynického detektiva (Michael Shannon) vydává po stopách zločinců, ale šance na záchranu ženy a dcery je, zdá se, mizivá. Daleko od tohoto dramatu, ve spícím L. A., si čím dál vyděšenější Susan při jeho čtení uvědomuje, že krutý text je paralelou k jejímu vztahu s bývalým mužem. Že je neobvyklou pomstou za to, jak strašně mu kdysi ublížila. (CinemArt)

(více)

Recenze (711)

Blaogranas 

všechny recenze uživatele

Konec bez konce pro mě sráží celý film. Říkám si, že dějové linky jsou zajímavé a čekám na vygradování příběhu a najednou ... titulky. ()

Katcat 

všechny recenze uživatele

Film s velmi zajímavou zápletkou. Trochu se první polovina táhla, ale asi s tím nemám úplně problém. Já si tohoto jevu všímám téměř u všech dramat. Super zahrané, super dějová linka. Jen to nebylo nic tak zásadního, aby mi to zůstalo v paměti na dlouho. Tři až čtyři hvězdy. Ale kdybych dala tři, nemám čisté svědomí. ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

Úprimne povedané, celú príbehovú líniu s Amy Adams by som vyhodil a získaný čas by som venoval rozšíreniu príbehu s Jakeom Gylenhaalom. Ten ma v svojej nekompromisnosti bavil a naplno si získal moju pozornosť, hoci jeho rozuzlenie ma veľmi nepotešilo. Dejovú linku z „reálneho sveta“ som naopak asi celkovo nepochopil, ale zjavne tu musela byť aby bol film artovejší. Úprimne priznávam, jej zakončenie som vôbec nepochopil. Kvôli knižnej linke a výbornému Gylenhaalovy s Shannonom ale celkové hodnotenie vystúpilo celkom vysoko. 7-/10 ()

tranquill 

všechny recenze uživatele

"Zabíjet lidi je prča!" Úvodní titulky jsou filmový Club Mondo Bizarre! Rozhodně nadstandardní thriller, kterému by stačila i jen jedna dějová linie. ()

kluzo 

všechny recenze uživatele

Psychologické drama. Nic odpudivějšího pro zábavu si neumím představit. Přesto to byla hodně velká a zábavná jízda. ()

Razzor_82 

všechny recenze uživatele

Psychologická pomsta za zničení vztahu. Precizně se pak prolínají příběhy z reality a knižního děje, které nechají  diváka ve střehu celý film. Báječný kontrast přepychového života a špinavého vidlákova. Šokující příběh z Texasu se doslova vryje svou brutalitou pod kůži a navodí pocitovou bolest. Jack Gyllendaal a Amy Adams podali skvělé herecké výkony ale také Michael Shannon v roli šerifa byl úžasný. Strhující napětí a hudba mrazí na kůži. Oba dva příběhy končí špatným koncem bez žádného zadostiučinění. 8/10 ()

fichty91 

všechny recenze uživatele

Původně čtyři hvězdy, po zamyšlení jsem si ale řek, že ten film vlastně splnil všechno, co bych si od 5* filmu já osobně představoval, takže 5*. Chvílema dost silný psychodrama, který je jednou za čas vhodný zhlídnout, takových filmů podle mě není moc (takhle kvalitních), Jake Gyllenhaal znovu ukázal skvělý výběr projektu. Výborně zrežírováno, natočeno, skvělý herecký výkony, prolínání v čase a celkově příběh na jedničku s hvězdičkou. Smutnej fakt je, že v kině (konkrétně Cinema City Ústí n/L) dostal film tak málo prostoru - jeden kinotýden, jednou denně ve 21:00... nebo možná jde spíš považovat za úspěch, že se to tady vůbec promítalo. ()

Ergon 

všechny recenze uživatele

Pravidlo "nejlepší příběhy píše sám život" opět potvrzeno. Jedině skrz vlastní prožitek můžeme věrohodně interpretovat jedinečný příběh. V tomto případě se setkáváme s knihou Noční zvířata, která je nástrojem pomsty zrazeného muže. Emotivní, věrohodné. Nejlépe vystiženo závěrečnou scénou v restauraci. ()

balcazar 

všechny recenze uživatele

Wau. Priamo po skončení filmu, ale aj teraz, s odstupom niekoľkých dní, sa vo mne mieša neuveriteľne veľa pocitov. Naozaj mám rád, keď som hneď po filme taký vypľutý, že proste potrebujem ďalšie fakty, ďalšie názory, diskusie či uhly pohľadov. Mimoriadne zaujímavé spojenie prostredí, žánrov a dejových línií, rôzne fakty, ktoré do seba raz zapadali ako mozaika, potom sa roztrieštili, aby sa nenápadne opäť spojili, samozrejme, tak, ako si to každý divák spojí - po svojom. Obrovitánske plus za herecké výkony. Nebola to len one man show mnou obľúbeného Gyllenhaala, Adams a Shannon sa taktiež parádne pridali, čerešničkou na torte bol Taylor-Johnson v úlohe šialenca Raya, ten výkon bol jednoducho krása. Film má svoje muchy, ale som ochotný ich prehliadať vďaka vyššie uvedeným riadkom. ()

Franc1s 

všechny recenze uživatele

Ano nervy to byly az do konce, ale nic to ve me nezanechalo a ocekaval jsem asi neco vice... Jedna zena ucinila par rozhodnuti, i kdyz rikala na zacatku ze takova nebude(mati ma vždycky pravdu..), tak se tak stalo... Pak precte jednu knížku od bejvaleho a vsechno ji vlastne dojde...konec. Za mě nic extra.. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Na Noční zvířata zvířata jsem byl zvědavý. Trailery vypadaly zajímavě a k tomu mam velkou slabost pro dvojici Amy Adams - Jake Gyllenhaal. A v reálu nejsem vůbec zklamaný. Noční zvířata jsou přesně takový, jaký jsem doufal. V mnoha ohledech se jedná téměř o artový film, který má neskutečně pomalé tempo, které umocňuje sílu jednotlivých scén. Úvodní scéna v Texasu a následné přepadení je velmi silné a celou dobu člověk cítí tu hrůzu, zvlášť u vyjasnění, co se stalo. Poté se sice skvělá atmosféra vytrácí a následné vyšetřování je trochu na škodu, ale zde to zase zachraňuje precizní Michael Shannon, který je velké překvapení. Přestože je druhá polovina o poznání slabší a zachraňuje to jen styl natočení (jeden příběh natočený na dva diametrálně odlišné způsoby) a VYNIKAJÍCÍ (ne)závěr. Pokud bude Tom Ford pokračovat, může něco dokázat. ()

Demonic189 

všechny recenze uživatele

Moc pjekná hromádka hoven, ktorú som dopozeral iba vdaka prítomnosti Miťa Šanóna. Jake tuším ešte vo filme nehral väčšieho somára, takže tlieskam k tomuto prvenstvu. Spolu s The Enemy najhoršie filmy, ake som od neho videl...ťažká sračka. ()

gemi 

všechny recenze uživatele

Nestává se často, aby mi při filmu vystřelil tep na 160. Tady se to povedlo chvíli po startu. Strhující. EDIT: 13. 11. 2022, druhé zhlédnutí. Klíčová scéna se mi v paměti postupně odhalovala jako krajina v hodně husté mlze. Jenže napětí a zrychlený tep už tady není, takže strhující zážitek to byl jenom poprvé. Podvědomí si pamatuje a je připraveno. Až na jednu zákeřnou a hrozně nepříjemnou lekačku, která tam vůbec nemusela být, ta mě teda dostala. Jenže ztrátou napětí to ztratilo i jakýsi zásadní pel, takže se z toho stal vlastně docela průměrný film. Snižuji na tři. ()

bearmeedek 

všechny recenze uživatele

Něco je tu špatně. Spousta výtečných hodnocení, dobrá, ale zmátlo mě to. Kniha v ruce a film ve filmu. Ten čtený a vizuálně si představovaný film bych si více rozpracovaný rád dal samostatně. Ale přerušování chvílemi s psychoticky neurotickou ženou mě opravdu nebyly příjemné. Stále jsem čekal, že se něco z románu přelije do reálu a něco se opravdu v tomto příběhu bude dít. A nic. Pouze pár vzpomínek, jak jednou byla blbá a poduhé měla smůlu. Pak jsem si nějak nemohl vychutnat její průběžné pocity při četbě románu. A potom už přijde konec, kde není NIC. ()

E lan 

všechny recenze uživatele

Stejně jako u předešlého fordova filmu je hlavní atrakcí neskutečně zajímavý a propletený způsob vyprávění příběhu. Herecké výkony určitě také neurazí a když ani závěr není nijak schematický, je to film hodně nadprůměrný. Jen to chce více filmů, Tome! ()

Související novinky

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2016

Výběr tří nejlepších filmů roku dle jednotlivých TOP uživatelů ČSFD.cz je každoročně oblíbeným čtením. Adepti měli za úkol vybrat tři pro ně nejlepší filmy, uvedené v roce 2016 do českých nebo… (více)

Reklama

Reklama