Reklama

Reklama

Susan Morrow (Amy Adams) má všechno, po čem vždy toužila, a přesto se ocitla v životní pasti. Kurátorka galerie moderního umění se snaží svou vnitřní prázdnotu zaplňovat vystavováním šokujících exponátů a po nocích bdí v prázdné zlaté kleci v luxusním domě v L. A., ze kterého asi i před ní nápadně často utíká její partner. Rukopis románu Noční zvířata, který napsal její bývalý manžel Edward (Jake Gyllenhaal) by mohl být dokonalým lékem na nespavost. Kdyby nebyl jeho příběh tak zneklidňující... Jeho hlavním hrdinou je Tony (také Jake Gyllenhaal). Spokojený chlap ve středním věku vezme ženu a dospívající dceru na rodinnou dovolenou do Nového Mexika, kterou však přetne náhodné noční setkání s trojicí násilníků na opuštěné texaské dálnici. Tony nemá proti přesile sebemenší šanci a nedokáže tak zabránit únosu svých blízkých. Další den se s pomocí cynického detektiva (Michael Shannon) vydává po stopách zločinců, ale šance na záchranu ženy a dcery je, zdá se, mizivá. Daleko od tohoto dramatu, ve spícím L. A., si čím dál vyděšenější Susan při jeho čtení uvědomuje, že krutý text je paralelou k jejímu vztahu s bývalým mužem. Že je neobvyklou pomstou za to, jak strašně mu kdysi ublížila. (CinemArt)

(více)

Recenze (710)

subic 

všechny recenze uživatele

... no zkrátka a dobře jsou filmy, které bych už nemusel už znovu nikdy vidět a ten je tak na hraně. 5/10 ()

murkl 

všechny recenze uživatele

Michael Shannon je pro mě nový Michael Douglas v tom smyslu jak hraje. Když MD nebo MS se do toho vloží a začnou řvát, tak člověk neví jestli to byl dobrý výkon, přehnaný, nebo to bylo akorát. ()

tombarider 

všechny recenze uživatele

Film má dvě linie. Tu s Amy Adams bych raději vynechal, ale ta linka s únosem rodiny, byť je to morbidní, je úžasně natočená a Johnson je tady fakt nechutnej zmetek. Shannonovi zase věřím jeho roli umírajícího policajta a Gyllenhaal ten by zahrál i ženskou, když na to přijde. Jenda a pět hvězd v průměru na 65-70%. ()

PlysovyMacko 

všechny recenze uživatele

Film sa hrá na niečo viac ako v skutočnosti je. Hlavná hrdinka číta knihu bývalého manžela, príbeh o vražde a pomste. Ako to súvisí s jej životom som nepochopila, ani komplexnosť a viacvrstevnosť celého filmu a pointu už vôbec nie. Ale bavila ma dejová linka s Michaelom Shannonom, lebo ho mam veľmi rada. Za pozornosť stojí aj hudba. ()

kubilov 

všechny recenze uživatele

Tom Ford je borec a Nocturnal Animals jsou velmi chytře odvyprávěná story, která má šanci v divákovi rezonovat ještě hodně dlouho po projekci. Herecký koncert děsivě zoufalých očí Jakea Gyllenhaala, smutných očí Amy Adams, výsměšných pohledů Aarona Taylora-Johnsona a urputnosti Michaela Shannona. Btw konečně nějakého génia napadlo obsadit Amy Adams a Islu Fisher jako jednu postavu. Velmi silné 4* ()

CrazyMarty 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že po, pro mě osobně odstrašujících, úvodních titulcích jsem čekal něco poněkud jiného. Naštěstí o pár desítek skvěle záživných a poutavých minut později byly všechny pochyby rázem pryč. Film v sobě nese totiž hned dva příběhy. Tragickou minulost dvou postav, které se odloučili a ještě tragičtější románové dílo jedné z nich. Jde o řemeslně skvěle natočené dílo, s precizně zvládnutými přechody, barvami, hereckými výkony nebo kamerovými záběry. A to jak ve fiktivním krimi-thrillerovém žánru příběhu, tak i v tom skutečném dramatickém. Vím, že Jake Gyllenhaal je skutečně dobrý herec, ale zde je ve své dvojroli zase o kus dál. Hlavně ze strany zlomeného otce a manžela, kdy se jen těžko zvládnete dívat na jeho osud, stejně jako hlavní hrdinka v podobě elegantní Amy Adams. Michael Shannon jako nekompromisní drsňák funguje na výbornou a zde ještě poměrně mladý Aaron Taylor-Johnson si roli sadistického grázla vyloženě užívá. Velice povedená záležitost. 5/5 pro tuto záležitost. ()

swinevenca 

všechny recenze uživatele

Edward žil, aby tvořil. Susan zabila, aby žila. - Susan žije, aby byla. Edward píše, aby žila. - Venda končí, aby vstřebal. ()

a0001 

všechny recenze uživatele

Reálne sa jej bývalý muž týmto nepomstil, v reálnom živote by to nefungovalo, nefungovalo to ani v tomto filme, snažia sa nahovoriť všetkými krásnymi trikmi, že áno, ale pritom vôbec nie. Nedôveryhodné aj keď kvalitné divadlo bez významu a podstaty. ()

matolos1 

všechny recenze uživatele

Výborný film, ale nie je až tak moc. Dá sa tak povediac, že vieme o čo tu ide aj napriek tomu, že je to tu podávané cez rôzne strany striedajúcich sa názorov a vzťahov ale tá premenlivosť tempa scén je tu až značne cítiteľná. Je to perfektný štylistický celok, ktorý je originálny tým, že sa nesie pomocou tej knihy, kde jediný závažný moment zasahujúci do súčasného príbehu je viditeľný na konci ( teraz som nechcel povedať, že tie udalosti pred tým neboli svojim nápadom zaujímavé), ale stále tomu niečo chýba. Určite to nie je hudbou, ani perfektným prostredím, možno to pre mňa osobne nebol silnejší knock-out na konci. ()

aDDix 

všechny recenze uživatele

Toto neni vhodny film na nedeli vecer. Prvni scena na opustene texaske silnici v poloprazdem kine Pilotu me uzemnila, zlehka jsem se u ni opotil a nebylo to jenom pretopenym salem. Doted mi vrtaji hlavou jednotlive naznaky, paraely mezi minulosti, soucasnosti a romanem. Amy je super! ()

DePompon 

všechny recenze uživatele

Výborné prevedenie, originálna myšlienka. Odkaz zlomeného ex-manžela žene, ktorá svojim rozhodnutím ovplyvnila viac, než zamýšľala. Pútavá dráma, ako má byť, dotiahnutá od začiatku až do úplného konca. ()

Plaque 

všechny recenze uživatele

Najprv som sledoval film, pri ktorom som si povedal, čo to do riti je? Potom to prešlo k pocitom, no kurva, tak to už áno... Až napokon som sa za svoje veľkohubé a predčasné odsúdenie hanbil sám pred sebou. Film to bol, napriek niektorým nepodareným detailom, skutočne skvelý a plný nevtieravej a nenútenej akcie, ktorá napriek absencii tisícok mŕtvol a demontáži stoviek domov, dokázala prikovať k sedadlu viac než mnohé žánrovky. Všetko to bolo vyskladané na príbehu a hereckých výkonoch a tie boli vo všetkých smeroch geniálne vyrovnané. Nebudem vyzdvihovať iba Amy a Jakea, pretože by to bola urážka všetkých, hoc pre niekoho aj komparzistov. Tento film totiž úplne presne ukazuje, čo to znamená, ak všetci pracujú na dosiahnutí toho istého cieľa. A tak sú výkony vyrovnané a každá postava stvárňuje presne to čo má, nesnaží sa byť hviezdou. Ťažkotonážne tetičky krásavice zo začiatku filmu vyvolávajú rovnako negatívno-zmiešané pocity, ako celá partička na ceste 540 pri výmene defektu. Bravúrne, tlieskam. ()

DonBraso 

všechny recenze uživatele

Nevím jestli jsem měl špatnej den,ale na mě je to vcelku normální podívaná,kterou drží herci na celé čáře.Jestli jeden hudební motiv mě má zvyklat,tak jsem na ty smyčky asi moc starej a nevnímavej.Časové roviny opět na scéně,že už snad si vybírám trefně tento bych pomalu řekl podžánry,protože už to točí každej třetí režisér.Samozřejmě tady jsem měl možná smolíka,že jsem nečetl knihu,ale já si nemůžu pomoct,viděl jsem vcelku uloudanou story,která mi v otázkách byla silně nesympatická a vcelku mi to bylo jedno,protože se z toho vykluba tuctová krimi,kde nejlepší scéna je na oné silnici,kde dojde k přepadení a hledat v tom různou pararelu bejvalej manžel vs pomsta na mě působilo jako čistokrevné klišé,kdy divák čeká po úvodní scéně,kde na Vás vytasí mature kozy jako zklamání:) ()

Saljack 

všechny recenze uživatele

Tak tohle neladilo. Jsou to v podstatě dva filmy, které se prolínají. Vyhodil bych celý děj s Amy Adams a nechal jenom vražednou zápletku, která by teda chtěla ještě vylepšit. Není mi jasné, jak tohle může mít tak vysoké hodnocení, protože nebýt vloženého děje nemá to vůbec co nabídnout. ()

Karlos8 

všechny recenze uživatele

"Když někoho miluješ, snažíš se, aby to fungovalo. Jen tak to nezahodíš. Musíš si toho vážit. Třeba už to podruhé nenajdeš." Zde začnu pěkně ze začátku, protože to stálo za to. Úvodní titulková scéna je totiž naprosto nečeká, šokující a poměrně i slovy těžko popsatelná. O můj bože, co jsem to viděl. To byla síla. Prvních několik minut pomine a my do ruky dostáváme knihu, která tvoří velkou část příběhu. A začneme pěkně zostra. Předjíždění, vytlačování a celkový incident na silnici působí skutečně bravurně a vy se ani na moment nenudíte. Bohužel ale končí naprosto tragicky. V tu chvíli na scénu nastupuje místní vyšetřovatel, který na tom není zdravotně příliš dobře, ale svoji roli hraje natolik přesvědčivě, že jeho vystupování řadím k tomu nejlepšímu z celého filmu. Amy Adams je až příliš afektovaná včetně prostředí, ve kterém se odehrává její příběh. Jake Gyllenhaal opět nezklamal a svým typickým chováním ze Slídila nabídl opět trochu zlomeného a hodně vystrašeného manžela, který mu sedl na míru. Celkově je pak škoda, že si snímek nedokáže vybrat mezi rodinnou tragédií a náhledem na minulý život dvou manželů. I tak to ale byla slušná podívaná, obávám se ale, že jednou stačilo. ()

Související novinky

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2016

Výběr tří nejlepších filmů roku dle jednotlivých TOP uživatelů ČSFD.cz je každoročně oblíbeným čtením. Adepti měli za úkol vybrat tři pro ně nejlepší filmy, uvedené v roce 2016 do českých nebo… (více)

Reklama

Reklama