Reklama

Reklama

Susan Morrow (Amy Adams) má všechno, po čem vždy toužila, a přesto se ocitla v životní pasti. Kurátorka galerie moderního umění se snaží svou vnitřní prázdnotu zaplňovat vystavováním šokujících exponátů a po nocích bdí v prázdné zlaté kleci v luxusním domě v L. A., ze kterého asi i před ní nápadně často utíká její partner. Rukopis románu Noční zvířata, který napsal její bývalý manžel Edward (Jake Gyllenhaal) by mohl být dokonalým lékem na nespavost. Kdyby nebyl jeho příběh tak zneklidňující... Jeho hlavním hrdinou je Tony (také Jake Gyllenhaal). Spokojený chlap ve středním věku vezme ženu a dospívající dceru na rodinnou dovolenou do Nového Mexika, kterou však přetne náhodné noční setkání s trojicí násilníků na opuštěné texaské dálnici. Tony nemá proti přesile sebemenší šanci a nedokáže tak zabránit únosu svých blízkých. Další den se s pomocí cynického detektiva (Michael Shannon) vydává po stopách zločinců, ale šance na záchranu ženy a dcery je, zdá se, mizivá. Daleko od tohoto dramatu, ve spícím L. A., si čím dál vyděšenější Susan při jeho čtení uvědomuje, že krutý text je paralelou k jejímu vztahu s bývalým mužem. Že je neobvyklou pomstou za to, jak strašně mu kdysi ublížila. (CinemArt)

(více)

Recenze (711)

Karlos8 

všechny recenze uživatele

"Když někoho miluješ, snažíš se, aby to fungovalo. Jen tak to nezahodíš. Musíš si toho vážit. Třeba už to podruhé nenajdeš." Zde začnu pěkně ze začátku, protože to stálo za to. Úvodní titulková scéna je totiž naprosto nečeká, šokující a poměrně i slovy těžko popsatelná. O můj bože, co jsem to viděl. To byla síla. Prvních několik minut pomine a my do ruky dostáváme knihu, která tvoří velkou část příběhu. A začneme pěkně zostra. Předjíždění, vytlačování a celkový incident na silnici působí skutečně bravurně a vy se ani na moment nenudíte. Bohužel ale končí naprosto tragicky. V tu chvíli na scénu nastupuje místní vyšetřovatel, který na tom není zdravotně příliš dobře, ale svoji roli hraje natolik přesvědčivě, že jeho vystupování řadím k tomu nejlepšímu z celého filmu. Amy Adams je až příliš afektovaná včetně prostředí, ve kterém se odehrává její příběh. Jake Gyllenhaal opět nezklamal a svým typickým chováním ze Slídila nabídl opět trochu zlomeného a hodně vystrašeného manžela, který mu sedl na míru. Celkově je pak škoda, že si snímek nedokáže vybrat mezi rodinnou tragédií a náhledem na minulý život dvou manželů. I tak to ale byla slušná podívaná, obávám se ale, že jednou stačilo. ()

AndrewNewman 

všechny recenze uživatele

Rozprávky Adama Sandlera prevedené do dramatickej formy, ktorá sa podarila. Sem tam sa film trošku vlečie, ale všetko nám to vynahrádza vypätými scénami so zločincami. Príbeh nám prakticky vykresľuje tri dejové scenérie, ktoré nám metaforicky objasňujú rozpad vzťahu. Napriek komplikovanosti to režisér ustál, a ani jeden príbeh vás nenudí. Je to zmes kvalitného thrilleru a depresívnej drámy (inšpirácia z Gone Girl) o rozpade niečoho krásneho len pre odlišnosti ľudí, ktorí vždy ublížia tým slabším. Nejak tak som to pochopil a snáď je to správne. Diskutabilný film, pri ktorom sa budete rozhodovať, či mu dáte 3,4 alebo 5 hviezd. Ja dávam 4 hviezdy hlavne režisérovi, ktorý tak vyspelý projekt bez väčších problémov dotiahol dokonca. ()

dudo24 

všechny recenze uživatele

Dosť sa mi to páčilo. Spolupráca melanchólie, mysterióznosti, napätia, vynikajúcej hudby a skvelých hercov naplno upútali moju pozornosť a myšlienky. Film vo mne zanechal neurčitý hlboký pocit a veľa otázok kvôli ktorým sa k nemu zrejme ešte vrátim. ()

Zoltar78 

všechny recenze uživatele

Výjmečný film. Především svojí strukturou a stylem vyprávění. Ta hutná atmosféra, prolínání fikce a reality - bravurní. Herecké výkony do jednoho parádní. Hudba Abela Korzeniowského úžasná. Až do samotného konce mě film držel v nejistotě a to mám rád. Nebýt poslední minuty filmu dám za 4*, ale závěrečných pár vteřin mi doslova zlomilo srdce a musím jít s hodnocením na 5*. ()

vodkasesemte 

všechny recenze uživatele

Tendle film má jednu chybu na kráse, sice herce ve vedlejších rolí. Zadruhý se ta kráva na to nedívá ze svýho pohledu … Tak to byl super mentál. Slabej a ještě chodí na rande pozdě. Pochopil někdo ten konec? Něco ho přejelo? Spadnul do kanálu? Nebo proč se nedostavil? Máme v tom hledat nějaký filosofický nadrámec? Třeba že do stejný vody dvakrát nevstoupíš? Nevim, váhám mezi 3, 4. ()

Kytarka 

všechny recenze uživatele

Tohle není pro slabé povahy. Už úvodní stopáž nabídne přehlídku mírně šokujících výjevů, u kterých nedoporučuju večeřet, a relativně dlouho může trvat, než si dáte jedna a jedna dohromady. Všechno je popsané tak reálně, že si říkáte - moment, jak se tohle mohlo stát, když přece to a to vypadá úplně jinak? Mno, vskutku zajímavé dílko. Včetně závěru. Po původním váhání dávám s přehledem čtyři hvězdy. ()

x_ander 

všechny recenze uživatele

Skvěle vyhrocený thriller, který místy není úplně příjemné sledovat (a nemyslím tím jen bizarní úvodní titulky). Ústřední herecká čtyřka předvádí neskutečné výkony a nechápu, jak tady nepadalo jedno ocenění za druhým. V kombinaci se sice chladným a odtažitým scénářem, který se však zaryje pod kůži, a pevnou režií se z Nocturnal Animals pro mě stal jeden z nejlepších filmů roku. ()

kingpsch 

všechny recenze uživatele

Dlho som nevidel nieco co by ma tak chytilo,film ma atmosferu a mna bavil,koniec bol citatelny ale nepokazilo mi to cely zazitok!m.shannon to zahral drsnacky ()

nemer 

všechny recenze uživatele

Zvláštní, atmosférický až psychoanalytický film. Nemám ráda high-society a zpravidla ani příliš artové záležitosti, ale výjimka potvrzuje pravidlo. ()

ejay 

všechny recenze uživatele

Těžko hodnotit. Mohlo to bejt klidně o hodinu delší. Herci všichni, opravdu všichni zahráli perfektně. Vadila mi zápletka s únosem, mohla bejt promyšlenější a ostatek dotaženější. Ale i tak super. ()

Vasyl 

všechny recenze uživatele

A úplně by mi stačil jen ten příběh s Shannonem a Kickassem. Tu "realitu", ve které se člověk musí kamarádit s buznama a ezokrávama, dělat práci která ho nebaví a ničí jen proto, aby si udržel úroveň a mohl chodit na párty s buznama a ezokrávama a ani z toho nespí, tu bych klidně vynechal. Ale pan režisér asi potřeboval nabídnout něco ze svýho světa. ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Konečne po dlhšom čase psychologický thriller, ktorý svojou tajomnosťou a atmosférou strčí do vrecka drvivú väčšinu snímkov podobného žánru. Film vyspelý čo do réžie, strihu, stavania deja, tak aj do skvelého kastingu. Prelínanie minulosti, prítomnosti a fikcie bolo spravené naozaj dômyselne a aj napriek pár hluchým scénam ma to proste bavilo. Amy Adams úžasná. 80 % ()

solisoli 

všechny recenze uživatele

Úžasná choreografia hneď na začiatku naviedla, že to bude výborná podívaná. Skvelý námet, vynikajúco vypracovaný scenár, slušná kamera, pôsobivý herecký prejav, čiže pán Ford – bravo. Príbeh sa vznášal v prílišnom psychologickom ponímaní, čo znásobovalo správne napätie a možnosť sa zamýšľať nad podstatou a pritom vnímať samotný priebeh deja. Skvelá kombinácia. Ten záver som tak trochu očakával, síce bol trochu zahmlený, ale o to pôsobivý. ()

IZFNP 

všechny recenze uživatele

Iný film, zvláštny štylizáciou, námetom i feelingom. Vo svojej osobitosti divákovi rozhodne nejde v ústrety, a to čo hovorí, hovorí tak, aby divák musel dávať pozor. Emocionálne snímok unaví, mentálne necháva priestor na vlastné závery a končí presne tak, aký bol celý - neuspokojivo vo svojej krutej reálnosti. Ale presne takéto filmy by mali vznikať, aby ozvláštnili modernú kinematografiu - pretože toto je film, ktorý má tvár. Na prvý pohľad dokonalú, na druhý pohľad chladnú a cudziu. ()

Související novinky

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2016

Výběr tří nejlepších filmů roku dle jednotlivých TOP uživatelů ČSFD.cz je každoročně oblíbeným čtením. Adepti měli za úkol vybrat tři pro ně nejlepší filmy, uvedené v roce 2016 do českých nebo… (více)

Reklama

Reklama