Reklama

Reklama

Susan Morrow (Amy Adams) má všechno, po čem vždy toužila, a přesto se ocitla v životní pasti. Kurátorka galerie moderního umění se snaží svou vnitřní prázdnotu zaplňovat vystavováním šokujících exponátů a po nocích bdí v prázdné zlaté kleci v luxusním domě v L. A., ze kterého asi i před ní nápadně často utíká její partner. Rukopis románu Noční zvířata, který napsal její bývalý manžel Edward (Jake Gyllenhaal) by mohl být dokonalým lékem na nespavost. Kdyby nebyl jeho příběh tak zneklidňující... Jeho hlavním hrdinou je Tony (také Jake Gyllenhaal). Spokojený chlap ve středním věku vezme ženu a dospívající dceru na rodinnou dovolenou do Nového Mexika, kterou však přetne náhodné noční setkání s trojicí násilníků na opuštěné texaské dálnici. Tony nemá proti přesile sebemenší šanci a nedokáže tak zabránit únosu svých blízkých. Další den se s pomocí cynického detektiva (Michael Shannon) vydává po stopách zločinců, ale šance na záchranu ženy a dcery je, zdá se, mizivá. Daleko od tohoto dramatu, ve spícím L. A., si čím dál vyděšenější Susan při jeho čtení uvědomuje, že krutý text je paralelou k jejímu vztahu s bývalým mužem. Že je neobvyklou pomstou za to, jak strašně mu kdysi ublížila. (CinemArt)

(více)

Recenze (711)

BoKo_CzT 

všechny recenze uživatele

Čokoľvek by som napísal, by pri kráse a posolstve tohto filmu bolo zanedbateľne plytké. Tom Ford dokazuje, že pri finančnej nezávislosti od Hollywoodu dostáva americký filmový potenciál druhú šancu. Prekrásny autorský film, ktorý bude vo mne ešte dlho doznievať okorenený estetickým vizuálom a prekrásnym soundtrekom. A tí, čo nie ste slabí a emócie máte skôr 2-D, než 3-D si radšej pozrite napr. Avengerov. Ide o jeden z najpodstatnejších filmov svojho roka, ktorý to na diváka nehrá vonkajším pozlátkom, ale rozdávaním emocionálnychi "kopancov". Hard core. ()

topvideo 

všechny recenze uživatele

Dej filmu skrýva paralelu knižného deja so skutočným svetom. JG sa snaží potrestať AA za jej niekdajší počin vykreslením tragickej fiktívnej udalosti. ()

Elisson 

všechny recenze uživatele

Jediné ozajstné pozitívum tohto filmu je pekná herečka, ktorá hrá postavu s absolútne mizerným vkusom a zničenou psychikou. A kniha jej bývalého, ktorou jej chcel akože niečo povedať? Nechutný americký gýč, v ktorom chlap nie len, že nevie brániť svoju ženu a dcéru, on sa o to ani nepokúsi. Mala som chuť uraziť hlavu jemu a nie tým zločincom.....Znepokojujúca na to tom príbehu je jedine tuposť a strach mužského hrdinu. ()

v.indruchova 

všechny recenze uživatele

"Perfektní, s celou tou kulturou odpadu, ve které žijeme." Upoutávka mě dostala a já se dost navnadila. Výsledek je o něco slabší, než jsem čekala, ale pořád jsem spokojená. Řekla bych, že je v příběhu mnoho skryto. Pohrává si s myslí člověka. Vypráví o prázdném životě s penězi.-Není snad lepší, být chudší a šťastný? V knižním příběhu můžeme nalézt metaforu na neštěstí autora. Kdo rád píše, souhlasně kývá příběhu. Dělala jsem k tomu titulky, tak jsem se do příběhu více ponořila. Kdo nic hlubšího nehledá nenajde. JAke hrál velmi dobře. Takový lepší průměr ode mě. ()

Optical 

všechny recenze uživatele

Pomsta, tak částé literární téma. Románový hrdina Tony své dosáhl agresivní cestou, naopak spisovatel Edward s jakousi sobě vlastní noblesou. Susan přišla o naději vymanit se z té prázdné zlaté skořápky i svého zoufalství. Škoda jen, že film působí povrchně zcela jako Susan a její okolí. ()

Sharlis 

všechny recenze uživatele

Veľmi pomaly a prerušovane plynúci dej, ktorý neprinesie silnejší konec, v ktorý by som aspoň dúfal. Len psychológiu... ()

jirka25 

všechny recenze uživatele

Pomstít se a zároveň tím tomu druhému pomoci. No není to geniální :) Komu se nezdá konec, asi jste si nevšimli co mu provedla jinak to nechápu... :) BTW nechápu co je na tom filmu snobské? Snad naopak ne? ()

veverysiak 

všechny recenze uživatele

Ľudia, ktorí robia vyšinuté umenie, nemôžu byť šťastní, toto asi nebude hlavná myšlienka filmu, ale bolo to to najsilnejšie čo ma napadlo počas sledovania scén, ohromne silné umenie, perfektné výkony, výborný strih, jediný rušivý prvok bol pre mňa Jake, ale priznávam, že som naňho vysadený, a preto neobjektívny, ale jeho herectvo mi hrozne vadí, inak veľmi intenzívny zážitok, takže 85%. ()

mouzi 

všechny recenze uživatele

Po jedne hvezde Gyllenhaalovi a Shannonovi. Jinak to slo totalne mimo me a Amy Adams je jeste horsi herecka, nez jsem si myslel po Arrival. Sorry jako. ()

Cvachetka 

všechny recenze uživatele

Do prdele. Před úvodními titulky by mělo být nějaké varování! Brrrr. Znovu ne. Jinak celkem zajímavý film (hlavně čtena knížka), ale na 4 hvězdičky to asi nevidím. Někdy z něj ta snaha o artovost naprosto teče. Někdy by se to zase dalo nazvat "Ze světa snobů". Na druhou stranu to sedí k postavě Amy. ()

hony23 

všechny recenze uživatele

Poučení z toho filmu je: neukazujte fakáče partě vesnických buranů jen proto, že to jsou vesničtí burani, sic vás stihne odměna v podobě únosu s grupáčem na romanticky odlehlém místě. Nenechte se odradit nechutně hororovými úvodními titulky, odměnou za to úvodní příkoří vám bude po většinu filmu svižně plynoucí drama, kterému k dokonalosti chyběla jen nějaká lepší pointa na závěr. ()

VLADEK 

všechny recenze uživatele

1) Pokud si tady většina pochvaluje hudbu, tak připomínám, že pan Korzeniowski poněkud vykrádá sám sebe. 2) Ano souhlas scénárista byl totální dement. 3) Ano, stárnoucí Amy Adams i to HD rozlišení svědčí a asi proto si ji pánové přeci režisér vybral. A proč si vybral Jaka Gyllenhaala, to snad asi ani nemusím napovídat. 4) Jedna hvězda jen díky závěrečné scéně, a druhá za úvod, jinak by to bylo jen za jednu. ()

Související novinky

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2016

Výběr tří nejlepších filmů roku dle jednotlivých TOP uživatelů ČSFD.cz je každoročně oblíbeným čtením. Adepti měli za úkol vybrat tři pro ně nejlepší filmy, uvedené v roce 2016 do českých nebo… (více)

Reklama

Reklama