Reklama

Reklama

Dva přátelé

(festivalový název)
Trailer 1

Obsahy(1)

Nesmělý Clément, profesionální komparzista, se zamiluje do krásné prodavačky, která však o něj nejeví zájem. Clément tak požádá svého nejlepšího kamaráda Abela, který to s ženami umí, aby mu pomohl získat srdce tajemné Mony. Přežije jejich přátelství tuto velkou zkoušku? Romantické osvěžení klasického schématu milostného trojúhelníku je celovečerním režisérským debutem herce Louise Garrela. (Febiofest)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (2)

Myshkin 

všechny recenze uživatele

Kterak jsem se vydal do kina avec un ami na příběh o deux amis... Na dveřích lyonského Cinéma Comoedia visí jen synopsis, příběh na první pohled vypadá banálně až hanba, zápletku příliš originální neslibuje, tuším nudný film. Ale co, v deset už nikde nic lepšího nepromítaj a já už dlouho žádnej novej francouzskej film neviděl. Něco by snad přece mohla zachránit jména Louis Garrel a Golshifteh Farahani. On verra, quoi... Týpek se zamiluje do záhadné exotické krásky, která bůhvíco provedla a bůhvíco chce. Ta se na něj párkrát usměje, ale když jí přinese jako dárek pestrobarevnýho exotickýho ptáčka ve zlatý kleci, je konec. Do další klece už se jí nechce. Nemůže s ním žít (musí stihnout vlak do svý vězeňský celi do večerky, nebo bude malér). Přichází týpkův kámoš, řekne mu neblbni, musíš na to jít tvrdě a prostě se jí moc neptat. No a začínají peripetie, začíná se to zamotávat... A já jako divák se naštěstí nenudím. Boj dvou kámošů o jednu krasavici přináší několik vtipných situací, nepadá přitom do bláta přitroublých komedií, ani si nehraje na kdovíjak hlubokomyslný drama a člověk si vychutnává koncert silnýho hereckýho tria. Díky dobré filmařině aspoň člověk neodchází ze sálu s pocitem, že zase jen zabil čas. 28.09.2015 ()

Reklama

Galerie (18)

Související novinky

Na Febiofestu uvidíte oscarové snímky

Na Febiofestu uvidíte oscarové snímky

19.03.2019

26. ročník Mezinárodního filmového festivalu – Febiofest přiveze do Prahy francouzského herce a režiséra Louise Garrela, který 25. března osobně uvede svůj nejnovější film Věrní nevěrní. Komediální… (více)

Reklama

Reklama