Reklama

Reklama

Epizody(12)

Obsahy(1)

V pokračování anime New Game! (2016) se opět setkáváme se Suzukaze Aobou, která již rok pracuje pro společnost Eagle Jump, jež se zabývá vývojem počítačových her. Aoba se minulý rok spolu se svými přáteli a kolegyněmi úspěšně podílela na tvorbě dalšího pokračování její oblíbené herní série Fairies Story, které bylo nakonec úspěšně uvedeno na trh. Svět počítačových her se však nikdy nezastaví, a tak je na čase začít další nový projekt, ve kterém chce Aoba získat post hlavní designérky postav. (Jeoffrey)

(více)

Recenze (3)

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Z počátku jsem nevěřil, že by mohla být druhá řada lepší než ta první a u úplně prvního dílu jsem měl skoro až dojem, jestli jen nesleduji nějaké OVA a pochyboval, zda se druhá série jen neponese v duchu rádoby obyčejných a třeba i náhodných příběhů z prostředí firmy tvořící nové hry s mě již známými hrdinkami. Postupně se ale ukázalo, že druhá série má opět svůj ucelený koncept i příběh a nakonec mě také přesvědčila o tom, že je o něco lepší jak série první. Podstatný podíl na tom mají obě nové postavy, které do týmu přicházejí, protože krásně kontrastují se stávajícími členkami a zároveň se díky tomu třeba i lépe ukazuje, kam se naše hlavní hrdinka posunula. Ty rozpory mezi dvojicemi Aoba x Momiji a Narumi x Nene ukazují zajímavé aspekty pracovních vztahů a přístupy k práci, kdy ale někdo jako já chápe obě dvě strany a nikdo vlastně není špatný. K tomu tohle anime člověka stále dokáže přesvědčit o zápalu všech zúčastněných a jejich lásce k tomu co dělají. To, že je to občas i docela vtipné a pořád velmi příjemné (protože spousta postav je vskutku roztomilá) platí pořád (tyto atributy měla i první série). Co se týká hudby, tak opening se mi líbil velmi, zbytek hudebních motivů už mě ale tak neoslovil. Další věc co mě zaujala víc než u první série byla i samotná hra, kterou děvčátka tvořila, tentokrát jsem měl místy i pocit, že bych si PECO chtěl zahrát. I závěr se povedl, byl emotivní, ale neměl jsem z toho až takový pocit přehnanosti, jako u některých jiných anime. Ve výsledku je tedy druhá série nové hry lepší a pokud bych to měl zkusit vystihnout jedním slovem, tak je prostě mnohem promyšlenější. 7,5/10 ()

q66 

všechny recenze uživatele

Druhá řada oproti té první přesně ví, čeho chce docílit a podle toho to i vypadá - humornější ale i realističtější (pokud se o něčem takovém dá v daném žánru mluvit) s lépe dodělanými charaktery; vyniká inspirace v opravdovém herním vývoji a jde vidět, že si to autoři opravdu nastudovali a slušně adaptovali... i po produkční stránce to vypadá lépe a celkově má druhá řada vše, co té první chybělo. Úplně perfektní to sice není (jsou tu slabší sekce a občas nechybí typická klišé), ale v často se opakujícím a generickém moe žánru jde o něco opravdu čerstvého a zaslouží si 8/10, i když trochu s odřenýma ušima (zvlášť když se jedná o adaptaci 4-koma Kirara mangy). ()

Reklama

Reklama