Reklama

Reklama

Kakegurui

(seriál)
  • Japonsko 賭ケグルイ (více)
Trailer
Animovaný / Drama / Psychologický / Sportovní
Japonsko, (2017–2019), 10 h (Minutáž: 25 min)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(24)

  • Season 1 (2017) - 12 epizod

  • XX (2019) - 12 epizod

Hazardní hráčka Yumeko Jabami si plánuje pořádně zahrát na soukromé akademii Hyakkaou, kde jsou studenti hodnoceni jen podle svého hráčského umění. (Netflix)

Recenze (10)

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

[Shlédnuto 7 epizod, drop] To je tak, když si představíte léčebnu pro pacienty duševních onemocnění, naplníte je postavami, kteří mají vyjma jedné o 20 koleček víc a necháte je hrát náhodné hry s tím, že ta jediná výjimečná postava je hlavní podvodník Yumeko. Trik spočívá v tom, že víceméně neexistují žádná pravidla a tento herní battle royale je založen na neustálém podvádění, kde náše prapodoviná existence zmutovaného Sherlocka s Jokerem vidí až za roh. Permanentní výměny uboze přehnaných obličejů, když se oné osobě povede soupeře převést, má být nejspíš hlavní zábavný prvek, jenže to jak mě tak Yumeko nechává chladnými. Yumeko totiž nepřistupuje na žádnou hru, nikdy nedá možnost divákovi, aby si všiml onoho podvodu dřív než ona (a že jsou ty fígle patřičně padlý na hlavu), nebetyčně tuší a za odměnu si užije svůj pravidelný orgasmus za doprovodu věčně se dívícího tupýho podržtašky. Všichni soupeři jsou šablony tolikrát použitý, že by se za takové opotřebení styděl i Trabant z 60. let: Poslední kapkou byla pro mě retardovaná soupeřka, která do setkání s hlavní představitelkou vítězí, ale tajně chce strašlivě prohrát (pochopitelné, že?), a pak po onom slavném, předvídavém okamžiku zaneřádila místnost víc než prasklé pouliční potrubí. Ehm. Ne, je to repetitvní, trapné, postavy jsou k ničemu, děj o ničem; pochválit se dá jen solidní animace od MAPPY a funky, jazzový opening. Zbytek uvidíte v zajímavější podobě a dokonce na vlastní oči v Bohnicích. ()

CarnTheNunya 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série sice končí jinak než manga, což je koneckonců běžné u anime adaptací, které jsou v podstatě reakcí na jejich úspěšné předlohy, ale to mi ve výsledku nevadí, protože tak či onak jsem si toto opravdu užil. Jednak tomu napomáhá fakt, že je to tak nějak správně bizarní, šílené, chaotické a zároveň také to, že to adaptovalo studio MAPPA, takže vizuálně to vypadá opravdu pěkně. Mangu jsem tedy nečetl, ale asi se jí někdy podívám na zoubek, protože tohle byla opravdu zajímavá a nespoutaná jízda, která mě občas dokázala celkem pěkně rozesmát. Já tu na rozdíl od jiných lidí ani žádnou velkou hloubku postav nečekal. Jak jsem u první série tvrdil, že si to ten první počet ode mě nezaslouží, tak já ho tomu nakonec dávám, protože má očekávání tento seriál splnil. Je to sice ve výsledku kravina, ale je to výborná kravina a výborné kraviny já mám opravdu rád. ()

kitsuchan97 

všechny recenze uživatele

*6/10* Sexy holky a gambling? Jaká to nebezpečná kombinace. Co musím v první řadě ocenit je velmi pěkná animace a vcelku zapamatovatelný soundtrack. Neočekávejte ovšem nějaké intelektuální střetnutí mezi jednotlivými hráči, spíše se připravte na nespoutaný chaos. Možná je přece jen dobře, že se Kakegurui nebere moc vážně a nebojí se popustit uzdu fantazie a naprostého šílenství. Za mě se jedná o zábavnou podívanou, ovšem na vícero opakování to rozhodně není. Jednou a stačilo. ()

LeitoSE 

všechny recenze uživatele

Od Kakegurui sa nedá očakávať rozvíjanie postáv ďalej než po ich meno, pretože skoro všetky sú totožné až na odlišné gamblerské hry, ktoré s nimi hlavná hrdinka hrá. Anime tvorí z dvoch tretín vždy predstavenie pravidiel jednotlivých hier a následne ako sa hráči dokážu vynájsť pri ich porušovaní, aby mali vždy navrch. Zvyšná tretina sú zábery na psychopatické/orgazmické pohľady a úsmevy sebavedomých protivníčiek, ktoré majú pridávať pocit rastúceho napätie a z väčšej časti sa im to aj darí. Nič viac tu divákovi ponúknuté nebude, takže ak vám to na pobavenie nestačí, rozhodne sa ani neunúvajte dúfať, že príde zmena v štýle a rozprávaní po prvom diely. Ja som však vcelku spokojný a lúštenie, ako by som sa dostal z riskantných situácii, keby som bol v koži Jumeko ma celkom bavilo. 12/12 - 75% ()

Rachi 

všechny recenze uživatele

Co do obsahu tu bylo řečeno vše. Jen bych chtěla dodat, že mě místy iritoval výraz postav , jelikož ten by se dal popsat jako pohled ,, pacoše,, na demerolu. Tohle nezvládnu dokoukat. ()

Drozdo57 

všechny recenze uživatele

Och, toto bola taká neskutočná hovadina. Zo začiatku mi to prišlo srandovne uletené a svieže. Aj keď sa mi nepáčil veľmi vizuál. Časom sa ale seriál naďalej hral na niečo viac, ako naozaj bol. Hry boli viac tupé, ako premyslené. Postavy sa nikam neposúvali a príbeh v podstate tiež nie. Po zhliadnutí dvoch sérií sa vlastne nič nestalo a vlastne ma vôbec nezaujíma, či sa niečo stane, lebo mi na žiadnej z postáv ani nezáleží. ()

Mograine 

všechny recenze uživatele

Ve spoustě anime existují díly takzvané fillery kde se neděje zhola nic a je to kurevská nuda. No tak celý toto anime je vlastně udělaný z fillerů. Je to fakt nuda, člověku neustále bolí hlava ze všech těch možných a stupidních her a o hloubce postav mluvit radši nebudu, páč ani jedna žádnou hloubku nemá. Jediný co se mi tu líbilo tak hudba a vskutku originální koncept, který ovšem nefunguje tak jak si tvůrci představovali. Vlastně mi dost vadí hlavně to, že celou dobu se tvůrci snaží udělat z diváka píčuse. Mappa, tohle mi nedělejte, máte na víc. Průměr s hodně odřenýma ušima. ()

Danken07 

všechny recenze uživatele

Zatiaľ najdivnejšie anime ake som mal možnosť zhliadnuť. Človek si musí zvyknuť na šialenosť tohto anime, od šialených výrazov až po hlavnu hrdinku, ktorá je trošku perverzná. Docela ma naštval koniec, ktorý bol fillerový ale na druhú stranu človek aspoň vie, že druhej série sa nedočkame. Rozhodne jedno z lepších anime tohto roka, teraz už len stačí skočiť na mangu. ()

Reklama

Reklama