Reklama

Reklama

Fate/Apocrypha

(seriál)
  • USA Fate/Apocrypha
Trailer 2
Japonsko, 2017, 10 h (Minutáž: 24 min)

VOD (1)

Epizody(25)

Krádež Velkého grálu z Fuyuki City způsobí odštěpení časové osy, na níž v nebývalém rozsahu zuří velká válka o Svatý grál. (Netflix)

Videa (28)

Trailer 2

Recenze (12)

hustle_sweat odpad!

všechny recenze uživatele

Spoiler: Absolutně nejhorší Fate/ co jsem viděl. - Veškerý děj se zabývá nesympatickým Charakterem Siegem a jeho parta (Jeanne, Astolfo) - Žádné skvělé souboje, kvalita šla do kytek, další matení Fate/Univerza, absolutně cringe a nesnesitelné charaktery (hlavně Masteři) no vlastně i ty servanti vypadaj jak nafetovaný cosplay blbečci, chvílemi se ze seriálu vypařila i logika a fyzika. +. Člověk co tohle animoval má fetiš na ujetý účesy a špičatý tentononci všude kde to jde.Všichni se chovaj jak blbečci a přitom si hrajou jak jsou čestný,cringe af. Viděno 2x ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

I když tady vidím spousty nespokojených lidí, tak mě se další entry Fate ságy zatraceně líbilo. Ano, animace je slabší, než to na co jsme zvyklí, to bezpochyby. Ale u mě to opět vyhrávají postavy a hlavně bitvy mezi nimi. Nicméně ostatními uživateli zmíněné výtky zcela chápu, a je to ve výsledku spíš o tom, co od Apocryphy čekáte .... a má očekávání holt byla naplněna. ()

Reklama

SonGokussj 

všechny recenze uživatele

Na to, že mám u Fate/Zero 5 hvězd, je toto naprostá břečka s Fate nic společného nemající... 20 Masterů, 20 Servantů, nikdo neumírá, všichni se jen baví. Pak je tu Johana z Krku, která má super kopí a dává majzla na jednoho zombíka, protože mu dal jeden ze servantů své srdce. Doslova. Tak mu zazářily ruce a jí očička. A o tom to je. Už jsem zmínil o té holce, která vypadá jak holka, mluví jak holka a přitom je to chlap? Každý je povýšený, nikdo spolu nespolupracuje, pořád se to střídá na jednu z 40 hlavních postav a to to prostě zabíjí... Vůbec to neberte v úvahu, naprostá ztráta času. Nudných 20 % ()

Víteček 

všechny recenze uživatele

Tam snad nebyla postava, která by nebyla na zabití. Všichni byli tak příšerně napsaní a zahraní, že kdyby je úplně každého do jednoho hned na začátku zamáčkly Zahrady tak zaplesám a zbytek dílů se nadšeně koukám, jak tam rozplácnutí leží. Možná tak Necromancera a Mordred/a bych byl ochotný akceptovat, ale byli spíš jednookými mezi slepými, ne že by byli opravdu dobře zpracovaní. ()

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele

[Shlédnuto 8 epizod, drop] Tleskám a gratuluju. Klouzačka Fate univerza směr odpadní skládka započala "skvělým" Fate/Grand Order a Apocrypha se nenechala nastoleným tempem vůbec zahanbit. Celou Fate značku jsem donedávna bral jako velmi zdařile provedenou adaptaci LN/VN, která se vší vážností kladla důraz na důmyslné vykreslení postav (skvělé Fate/Zero) a animaci (Fate/Stay Night UBW). Adaptace Apocryphy studiem A-1 se nepovedlo ani jedno z toho, ale těžko házet vše jen na tvůrce, když evidentně předloha neobsahuje kvalitní materiál. Dějově je to totiž vysláblý jak desetinásobně vylouhovaný pytlík čaje. Důvod není těžký odhalit: Presence cca 20 hlavních postav, kde se tvůrci KAŽDÉ z nich v KAŽDÉM díle snaží dát alespoň pár vteřin času, logicky nevygeneruje žádnou hloubku a skákáním z místa na místo či z postavy na postavu kouskuje/tříští orientaci, přehlednost a možnost navázat k jakémukoliv protagonistovi silnější sympatie. U většiny z nich neznáme kvůli nedostatečnému screentimeu pozadí, povahu a cíl, pro který bojují. Ono i kdyby; dostat takovýhle zpropadený slepenec postav, to je za trest. Chápu, že je aktuálně in mít transgender dítko, ale aby se na něm ještě orálně někdo uspokojoval? Jak výfuk starého žigulíka sípající jednorožčí barbínu? Po krvi slintající kanibalistickou lolinku jako inkarnaci Jacka Rozparovače? Hlavní postavu byste nudou uškrtili. Komické pak je, že zfanservisovaná kolekce v podobě MILF elfské čarodejnice, věčně polonahé Mordredky (ano, chlap by byl nudný, ale aspoň je povahově nejzajímavější postavou, dokud se neukáže, že je to jen neukázněné dítě), prsaté invalidní vozíčkářky a v ED v Evině rouše "zahalené" Johanky pak působí oproti výše zmíněným jako normálnější prvek seriálu. Spousta postav dělá rozhodnutí minimálně podivuhodná (neodhalování kentauří podoby, ale mít koňský ohon, účastnění se ve válce, pán bojuje ale služebník ne, bezdůvodná pomoc atd.), dialogy zachytíte směrodatnější i v hospodě mezi štamgasty po 10 pivech a tak jediné, kam se můžeme s nadějí obracet jsou souboje. Minimálně si musíme oproti Ufotableu utáhnout opasek, protože A-1 ani zdaleka nemá rozpočet a už vůbec ne počet animátorů, což se markantně na výsledku podepsalo. Do 8. epizody jsou bitky krátké, nikterak epické a to je přitom bohužel asi nejlepší feature seriálu. Tragický zvuk hlavně "dominuje" při jakýmkoliv výbuchu, jehož kvalitu si zdůvodňuju tím, že jeho autor musel být na křížácké výpravě s cílem zničit všechny repráky, sluchátka a sluch posluchačů. Celkově mi přijde, že Apocrypha byla stvořena primárně pro publikum holdující absencí důstojného příběhu (jednu chvíli se tváří super vážně, o chvíli později Mordredka po 4ech honí kočku na ulici) a slintající nad megalomanskými souboji. Na zahraničních fórech jsou lidé unešeni z Johančinýho waifubaitu, z čehož se mi dělá jednoduše zle. Tento frankenstein se nepovedl a nedá se charakterizovat jinak než jako silný podpásový úder Fate fanouškům. Lepší 2*. ()

Galerie (888)

Reklama

Reklama