Reklama

Reklama

Epizody(13)

Obsahy(1)

Knight's & Magic je příběh o tom, jak se jeden mecha otaku přenese do fantasy světa. Pod nově zvoleným jménem Ernesti Echevarria má ambice se stát Knight Runnerem. Ti totiž mají právo ovládat obrovské humanoidní roboty nazývané Silhouette Knights, kteří se v tomto světě vyskytují. Na této cestě za svým snem Ernesti potkává nové kamarády Archid a Adeltrud, kteří sdílí stejné přání jako on. (Scalpelexis)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (4)

Lukas222 

všechny recenze uživatele

Na začiatku slušný rozbeh (isekai klišé už neriešim, zvykol som si) a potom sa to začne pomaly rozpadať... napokon to padá voľným pádom rovno do zabudnutia. Ale ako oddychovka ak chcete len vypnúť a sledovať súboje, prečo nie. To, čo nižšie popisuje Scalpel o technickej úrovni, je neskôr v seriáli pomerne zrozumiteľne vysvetlené. Škoda, že všetky problémy spojené s vymýšľaním nových mechov sa vždy napokon nejako vyriešia (postup sa ale divák aj tak nedozvie, len že sa to vyriešilo). slabé 2** ()

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele

[Shlédnuta 1. epizoda, drop] Tragédie každým coulem. Nejenže mi kombo mecha-fantasy přijde od základu jako nápad minimálně přitažený za vlasy, mám hlavně problém zpracovávat aspoň základní logické prvky. Ok, umí si postavit roboty ale žijou v kamenných domech a jezdí vozy taženými koňmi? Nemužu nasednout do robota, protože je sedačka moc velká? Tak se proberme. Kolize fantasy a techniky mi křivila ústa při souboji kresby vs CGI; souboj, kterým se oběma podařilo úspěšně prohrát. Celý díl vůbec započne neslavným truck-kunem (jak jinak nejsnáz a nejrychleji teleportovat hrdinu z reálného světa do magického, aniž bychom potřebovali cokoliv vysvětlovat?), nadechne se kilogramové dávky cracku, přesprintuje a úplně se vykašle na jakýkoliv úvod a snahu popsat počáteční vývoj hlavních postav (který bych si velmi rád prohlédl). Prvotní setkání hlavní trojice je ultrahloupý, u Ernestiho si nejsem ani jistý pohlavím, ale podle tvůrců nám tohle stačí vědět a myslí si, že nás to takhle bude bavit. Nesmysl. Odcházím znechucen. ()

Reklama

draxus 

všechny recenze uživatele

Osobně mě tohle anime docela nadchlo. Sice je tu hned od začátku hromada klišé, ale na druhou stranu mi reinkarnovaný geniální programátor se zálibou v robotech přijde jako hodně zajímavá (a vtipná) premisa. Co se týče originálnosti děje, je to průměr, ale ku prospěchu hraje tempo celého anime. Není tu příliš hluchých míst a všechno rychle odsýpá. Z hlediska řemeslného spadá anime také do průměru. Za mě 3. ()

DaweForeman 

všechny recenze uživatele

Moderní Japonec zemře a je reinkarnován do fantasy světa. K tomu v tomto světě není jen magie, ale Knight Runneři (roboti), což bylo tohoto človíčka v původním světa vlhký snem. A zde rovnou vzniká onen problém, jeho šílený zápal pro roboty z něho dělá naprosto otravnou postavu a proto si v mnoha vážných situacích člověk ani nemůže vychutnat jakékoliv drama, protože to svým chováním naprosto všechno degraduje. Příběh je navíc moc nekonsistentní, kdy jsem od těch monster čekal trochu víc, než - jo zabil jsem jedno silnější monstrum a problém se vyřešil, tak jdeme dál. To samý pak v královských válkách mi přišlo, že tam vlastně žádné strategizování nebylo a bylo to takové příliš jednostranné (ale to už se tak nějak dalo čekat vzhledem k znalostem hlavního hrdiny z původního světa). Pro malé děti možná dobré anime, ale pro náročnější ztráta času - to už si radši pustím "Break Blade", i když není zanimován kompletní příběh. Animace v určitých ohledech pokulhává (např. ono želví monstrum - úplně jsem si vzpomněl na "Juuou Mujin no Fafnir" a jejich retardované animace draků) a řekl bych, že je tam až příliš mnoho pestrých barviček, a po hudební stránce celkem hrůza - taková trochu japonská šmoulí verze zpívání a naprosto neladící jakési elektro. ()

Galerie (275)

Reklama

Reklama