Reklama

Reklama

Jak balit holky na mejdanech

(festivalový název)
  • Velká Británie How to Talk to Girls at Parties (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Velká Británie, rok 1977. Oslavy pětadvacátého výročí korunovace královny Alžběty II. jsou v plném proudu, punková vlna odporu proti establishmentu vrcholí a někde uprostřed této společenské vřavy se nachází Enn. Středoškolák, který má momentálně dva cíle: založit kapelu a najít si holku. To druhé se mu možná podaří, když se na hodně divném mejdanu seznámí se Zan, zvláštně naivním stvořením, které punk považuje za jinou kolonii. Toto nedorozumění je ale pouze první indicií, která naznačuje, že oba mladí milenci nemají stejnou domovskou planetu... (MFF Karlovy Vary)

(více)

Recenze (62)

POMO 

všechny recenze uživatele

“Bez deviácie niet pokroku,” hlási pozoruhodnú myšlienku film, ktorý je scenáristickou i kostýmovou deviáciou diváckeho vkusu i mysle, a súčasne je čímkoľvek, len nie pokrokom. Utrpenie. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Britská podivnost, která mě trápila. Do filmu jsem šel bez jakýchkoliv informací,což dělám výjimečně a zrovna zde se mi to vůbec nevyplatilo. Většinou mi úlety sedí a možná kdyby byl film Thrillerem, tak by se mi i líbil, ale ono je komedií, která mi nepřišla bohužel vůbec vtipná. Občas oplzlé, povětšinu času podivné a místy mi to přišlo i trapné. Škoda, ale tohle nebyl můj šálek kávy. Dokoukáno s velkými problémy. 20% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Enn je punkáč, ale tak trochu tragický, jelikož chce být drsným, jenže v jádru je jiný. Jeho kamarádi Vic a John jsou na tom podobně, proto se dobře doplňují. Najít ovšem na punkové zábavě děvečku, co by byla povolná, není jednoduché. Vše se změní, když se jednou v noci vrací z koncertu domů a Enn zaslechne hudbu. Dostanou se na podivnou soukromou párty, kde je osazenstvo oblečeno v latexových oblecích a provádí rozličné rituály a tance. Enn se zde setká s dívkou Zan a ještě netuší, že to bude osudové. Zato Vic se stane obětí sexuálních hrátek, a když má možnost, utíká pryč i s kamarády, jimž se odtud ale moc nechce. Enn postupně zjišťuje, že Zan je z jiné planety, což výrazně zkomplikuje jejich vztah. Jednou z nejlepších scén je koncert, na němž zpívá Zan společně s Ennem. Žádná třeskutá komedie, ale hořkosměšné drama o dvou lidech, co nemohou naplnit svůj vztah, jak by si představovali. Tak trochu Romeo a Julie. Čekal jsem více punkové hudby, zazní především The Dyschords nebo The Damned (New Rose). Z kultovních jmen jsou jen vyřčena: Sex Pistols, Siouxsie Sioux, The Clash, The Ramones, Pere Ubu, zazpívají též The Velvet Underground. Svoji roli si zajisté užila Kidmanová, která je chvílemi k nepoznání. Film, co vás buď pobaví, nebo otráví. A to ani nedošlo na Krmení v plné kráse! ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Jak balit holky na mejdanech připomene Rocky Horror Picture Show - ne že by to byl muzikál a nebo pocta hororovým brakům, romantická komedie je tady základní kámen, ale nespoutanou duši, tu má stejnou. Rozkošně britská absurdita od první vteřiny ukazuje že tohle je hlavně PUNK. Punk kultury konce sedmdesátek kdy Sex Pistols vládli a goth vystrkovalo své netopýři ouška, punk filmový kde žánry se míchají s bezostyšnou samozřejmostí, punk v příběhu kdy od shánění chlastu a holek přejde k mimozemšťanům a záchraně jejich civilizace, i punk estetický vedle kterého i kultovní klip True Faith od New Order najednou začíná vypadat docela normálně. Velká škoda že jsem toto zatím míjel, snad kvůli tomu hloupě znějícímu názvu, ale zároveň velké dobro že jsem netušil do čeho to vlastně jdu, jen se nechal zlákat doporučením a Gaimanem mezi autory. A jeho vliv je tu vskutku nepopiratelný, byť vedle jeho Sandmana je toto "jen" zábavná blbina. 9/10 ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"How To Talk To Girls At Parties" bude asi najzvláštnejší film, ktorý som zatiaľ mal možnosť roku 2018 vidieť. Uvidíme. Možno ešte zažijem možnosť vidieť niečo, čo ma skutočne prekvapí absolútnou originalitou a miestami aj absurditou, no jednoznačne je to momentálne jeden z najoriginálnejších filmov. Zaujímavá zápletka, zasedenie do 70-tych rokov funguje, je tu pár skutočne skvelých scénok, no ku koncu mám pocit, že upadneme do klišé, ktoré nie sú veľmi zaujímavé a výsledne film toho potom už moc neponúka. Kulturálne možno, no príbehovo ani nie. Čo je na tomto filme podľa mňa super sú 2 veci. Nicole Kidman a Elle Fanning. Obe si užívajú tieto role a páni je to na nich oboch poriadne vidno. Všetky scénky s nimi sú fantastické. A veľmi zaujímavo spracované. Hovorím si, že sa museli riadne baviť. Niektoré časti sú celkom zvláštne, no keď človek pochopí čo sa deje, dá to zmysel. Kostýmy sú super a celkovo mám pocit, že to filmu aj pridáva na jeho originalite. Hudba je dobrá a plus je tu aj jedno (podľa mňa) skvelé koncertné číslo, ktoré stálo za to vidieť. Punk je proste punk a v tomto svete to pasovalo fantasticky. Niektoré efekty sú tiež super. Asi by som len chcel, aby sme nešli nakoniec cestou klišé a dosť veľkej melodrámy. Myslím si, že to bolo miestami aj vtipné aj energické, no potom sa to niekde ku koncu stratilo a upadlo do štandardu. Za jedno pozretie to stálo, ale vrátiť by som sa k filmu už asi nevrátil. Ale určite si ho zapamätám. To je isté. Hodnotenie: B- ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Jak balit holky na mejdanech, Elle Fanning a punk ... okrem tohto, som nič iné o filme nevedela, takže to čo prišlo, ma našlo nepripravenú. Hlavné tie divné sci-fi veci mi hlava niekedy nebrala. To ostatné boli ale výborné dialógy, sem-tam skvelá hláška, slušné herecké výkony, ale predovšetkým ma bavila trojica mladíkov. Vskutku zábavná divočina. 3,5* ()

Hoyt 

všechny recenze uživatele

Trailer vypadal sice úděsně ale ve výsledku to je obrovské překvapení s velkým a příjemným bonusem v podobě Fanning a Kidman. Snímek obsahuje někdy trošku ujetější humor, který je ale podle mě ještě v mezích. ()

gegina31 

všechny recenze uživatele

Na tomhle filmu byla nejlepší věta "Punk je to nejlepší, co se přihodilo ošklivým lidem", protože pro tenhle film to je opravdu výstižné a to jediné mi malinko zdvihlo koutky úst, což se dalo přirovnat skoro úsměvu. Ještě se mi líbila jedna jakože improvizační písnička, než tam zase začali házet scifi trapárnu. Ale jinak tenhle film byla totální tragedie. Nechutný, o ničem, zbytečný. Konec rádoby dojemný byl akorát tak trapný. ()

dee-key 

všechny recenze uživatele

S malou kapkou nedočkavosti vyhlížím ten okamžik, kdy začnu koukat na normální filmy. Byl to bizár, ale nakonec skoro i slzička ukápla, tak nemůžu dát jen tak tři. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

What the fuck? Takú hovadinu som už poriadne dlho nevidel. A to bol začiatok vcelku sľubný. Ale potom do deju zavítala tá podivná sektársko-mimozemská mánia, a ja som zostal na to pozerať s vyjaveným pohľadom a otvorenou hubou - v podstate od údivu (avšak nie v pozitívnom zmysle slova). Takže napriek potencionálne zaujímavému úvodu v znamení Punk77 sa to zmenilo na poriadnu blbosť! Dávam jednu hviezdičku len vďaka viacerým dobrým dialógom a niekoľkým výstižným hláškam. Ale čakal som niečo lepšie, oveľa lepšie... ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

extra ujeťárna kombinující zábavnou punkovou část a ultrabizarní "sci-fi" prvky.Žádný smysl sem tu nehledal a ani nenašel,každopádně vím,že na tohle sem určitě nebyl připravený...40% ()

ProNotor 

všechny recenze uživatele

Nevím vůbec jak na takovou věc reagovat, prostě hodně bizarní snímek, zaměřený na punk, lásku a trochu toho mimozemského množení, dost dlouho mi nedával film vůbec význam, takže jsem čekal až na samý konec, abych se dočkal rozuzlení. Film bych asi doporučil lidem s trochu odlišným vkusem na filmy než je obvyklé, film jsem zvolil náhodou, trochu mě zaskočil, určitě by se v tom našlo pár lidí zaměřených na módu a umění, na mě spíš realisticky smýšlejícího člověka, to bylo mnohdy dost přehnané, bizarní, vymykající se chápání, teda pokud už člověk od začátku pochopí o co jde, mě to asi nějak uniklo a film plný tápání a kladení si otázek, jak, proč, co to ku*va je a tak dále. Takže po dlouhém přemýšlení jsem dospěl k závěru, že slabší 4ku bych mohl udělit, víceméně až za to zakončení. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem něco nekoukatelného, ale překvapivě to vůbec nebylo špatné. Celý ten film začne jako jedna velká podivnost, kde se tři punkeři dostanou na hodně zvláštní párty plnou lidí v latexových oblecích, kteří předvádějí podivné taneční kreace. V druhé polovině se to nakonec zvrtne v "normální" romantickou komedii, ale pořád to není špatné a konec to má pěkný. Humor je místy docela trapný, ale pořád je to vyvážené s tím, co baví, takže je to celkem ok. Samozřejmě nic dokonalého to není, ale dá se to, pobavit se tam u něčeho dá, akorát vám nesmí vadit bizarnosti všeho druhu, i když jich tu podle mě mohlo být i víc. 3* ()

Související novinky

5. ročník festivalu Future Gate

5. ročník festivalu Future Gate

07.02.2018

Pátý ročník festivalu science fiction filmů zavítá do pěti měst. Jako každý rok představí časem prověřené klasiky i filmové novinky, a nově i dokumenty, workshopy, velkolepý koncert nebo diskuse se… (více)

Reklama

Reklama