Reklama

Reklama

My Tribe

  • Slovensko Môj rod
všechny plakáty
Írán, 2012, 92 min

Obsahy(1)

Poeticko-nostalgický režisérsky debut jedného z najvýznamnejších iránskych kameramanov je zároveň poctou kinematografii a jej moci ovplyvňovať naše životy. Známy filmový tvorca sa vracia do svojho rodného mesta. Staré známe miesta v ňom oživia spomienky na detstvo, kedy sa v ňom prebudila láska k filmu, a silný pocit nostalgie ho inšpiruje k nakrúteniu novej snímky. Počas nakrúcania stretáva tajomnú dievčinu, ktorá súhlasí, že vo filme stvárni hlavnú úlohu... (STV)

(více)

Recenze (4)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Svoje roky mladosti, plné relatívnej bezstarostnosti si značne idealizujeme a chceli by sme sa do nich vrátiť. Ak tak činíme formou nakrútenia filmu, ten potom môže vyzerať ako rozprávka z Tisíc a jednej noci. Azadiho svet tak vyzerá akoby sa nachádzal mimo času. Môžeme porovnávať aj so spomínaným Amarcordom, vzhľadom na exotické prostredie a v podstate aj téme a rozprávania v retrospektíve a priznanej naivite aj s nedávnym Kuraťom na slivkách a vďaka láske k miestnemu kinu aj k Biu Raj. Len je škoda, že sem vyberá tie najotrepanejšie filmové klasiky a herecké výkony nepatria medzi tie najprofesionálnejšie, čo ale zase zapadá do tej nostalgickej naivity. ()

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Autobiografický film, který jako by byl nejen režisérovou vzpomínkou na jeho život, který byl plný setkání a rozchodů, ale který současně připomíná Felliniho Amarcord, i když v poněkud vážnějším tónu. Íránské, chcete-li islámské reálie, jsou poněkud odlišným světem, a tak je nutné film chápat. Nepostrádá však nic, co není pro soudobou íránskou kinematografii typické, že totiž není podobná svým ztvárněním života zcela odlišná od jakékoliv tvorby jiné, je velmi osobitá, s citem pro lidské osudy. Snad jen nevyzrálost herců a poněkud toporný projev přizvaných neherců, zvláště mladých, ubírá jednu hvězdičku. ()

SAINTS 

všechny recenze uživatele

Prijemny film len škoda že ho televizna Dvojka vysielala tak neskoro večer.Zrejme si myslia že ludia ktory maju radi aj taketo filmy nemusia rano vstavat. ()

Reklama

Reklama