Reklama

Reklama

Epizody(12)

Videa (6)

Trailer 5

Recenze (9)

Hees 

všechny recenze uživatele

Druhá séria Made in Abyss je presne to isté ako prvá absolútne surová vec čo hodí ľudí do obrovského mlynčeka, ach tým myslím svojich divákov a do mlynčeka emócii a proste tam ľudí drví a je to tomuto anime absolútne jedno či je na to človek pripravený, alebo vôbec. Ono je zaujímavé aj to dávkovanie toho čo sa v anime deje aj Fullmetal Alchemist: Brotherhood mal jednu signifikantnú scénu v sebe, kedy si povedali diváci tak toto je moc či za čiaru a tu sa taká podobná scéna buduje naozaj obrovský počet dielov a poviete si jednotlivec, alebo skupina. Neuveriteľne sa teda v Made in Abyss niečo pripravuje veľa dielov a potom to na diváka je hodené ako jedna obrovská tehla a to sa dialo presne aj v prvej sérii a presne takto isto. Nové miesto, kde sa dej odohráva neuveriteľne dobre spracované do posledného detailu navrhnuté a premyslené. Ono vlastne musíme spomenúť to, že hlavne v tejto druhej sérii neexistuje miesto (scéna), ktoré by bolo zbytočné, ktoré by ste si povedali toto tam nemusí byť a za mňa ani jedna scéna nie je na viac a to je fakt neuveriteľné. Ak bude toto anime takto pokračovať aj ďalej zaradí sa určite do listu must see niečoho čo musí fanúšik anime vidieť, ale je príliš skoro zaradiť niečo medzi klasiku (čas ukáže). Made in Abyss má v sebe naozajstnú surovosť scén a emócií, kedy sa zdá, že nie je vylúčené naservírovať divákovi čokoľvek, čo by sa v iných anime doslova báli vôbec na to pomyslieť. ()

Kimkong 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá řada obsahuje méně cestování. Celá se odehrává v jednom patře a v jedné vesnici. Zde žijí první průzkumníci, kteří přežili svou smrt cizí obětí a trochu pro mě nepochopitelně obětmi vyvažování a tužeb. Celý tento platební model je v celé řadě a je jen těžko stravitelný. Výměny částí těl za různé skutky a zboží. Odhalování tajemství města, obyvatel a věcí okolo bylo trochu chaotické. Masakry, se kterými se tak nějak všichni sžili. ()

Reklama

Hromino 

všechny recenze uživatele

Abyss má tu smůlu, že první řada a následný film nasadily kvalitě série tak vysokou laťku, že se při očekávání druhé řady dalo těžko ubránit vysokému očekávání. To bylo navíc podpořeno tím, že autoři dávali zčásti explicitně, z větší části implicitně na srozuměnou, že s postupujícím dobrodružstvím do hloubi propasti budou růst nechutnosti a hrůzy, které tam na naše nebohé průzkumníky čekají. Právě mistrovská práce se strachem, napětím a tajemnem byla vždy nejsilnější zbraní Abyssu a spolu s fikčním světem a příběhem připomínajícím RPG hru a skvěle padnoucí hudbou dokázal Abyss okouzlit i mě. Tím si však na sebe zároveň upletl bič, protože – a tím se dostáváme k jádru problému – druhá řada neumí pracovat s tou hlavní předností, a to strachem. První řada dokázala nečekaně šokovat, napínat a na konci děsit Bondrewdem, jemuž byl následně věnován samostatný film, ve kterém se pečlivě budované napětí proměnilo v zážitek blízký pěti hvězdám. Ve druhé řadě nic takového neexistuje. První díly si sice ještě umí udržet onu děsivě tajemnou atmosféru, na kterou jsme zvyklí, minulost a současnost se prolíná a divák je tak v neustálém napětí, co přijde. Jakmile se však hrdinové dostanou do vesnice, jde napětí postupně do kopru. Stále se jen vykecává, tempo děsivě zpomalí, na scéně se prohlubuje nouze o zajímavé postavy, a když hlavní roli převezme vrcholně otravná sosu, chladne mé počáteční nadšení někam na hodnotu „anime, které lze sledovat při vaření“. Ačkoli se s nějakými šokujícími odhaleními a morbidními scénami setkáme i tentokrát (bez nich a spousty chlupatých stvoření by ostatně Abyss nebyl Abyssem), je jejich míra značně okleštěna a ve srovnání s tím, co zakusili naši hrdinové dříve, působí výsledek poněkud chudokrevně a antiklimaticky. I ten závěr, ve kterém tvůrci obvykle vyložili trumfy, na mě zapůsobil tak, že… vlastně skoro nijak, i když jsem ho viděl teprve před chvílí. Zatímco film měl náběh na plný počet, tady musím dát zklamané 3*. Bohužel. ()

biasim1 

všechny recenze uživatele

Jsem rád, že jsem se po poměrně dlouhé době vrátil k anime zrovna s druhou sérií Made in Abyss. Zopakoval jsem si tak to překvapení, jak moc silné pocity ve mně dokáže tohle médium vyvolat.  Už od začátku je tak nějak jasné, že se nejedná o kawaii animovanou cestu dítěte, robota a plyšáka za dobrodružstvím do barevné propasti. Série už musí počítat s tím, že díky předchozí sérii a filmu tak nějak víte, do čeho se pouštíte a překvapení, že se jedná o poměrně depresivní a drsný příběh už se konat v takové míře nemůže. Ale i přesto, že se vším počítáte, to dokáže anime nadávkovat úplně skvěle.  V první třetině vás dokáží tvůrci nechat trochu zapomenout na to, že by se mělo něco depresivního nebo odporného objevit a divák už si hlavně myslí, že to nejhorší už má po filmu za sebou. Ta extrémní facka, kterou jsem ale byl přiveden zpátky, se jen tak nevidí. Množství nechutných obrazů stoupá a to aniž by vám to připadalo na sílu přidané, jak tomu většinou bývá. Rozpomenete si, že tam prostě nečeká nic dobrého a i když mi občas opravdu nebylo dobře, tak jsem si u všeho zobrazeného řekl "a jo, vlastně proč ne." Příběh je pořád super, objevování všeho nového zajímavé a postavy se stále více prokreslují. Pokud ale Made in Abyss zvládá něco stále naprosto dokonale, tak to jsou emoce. Tak velký pocit bezmoci a deprese jako při sledování prakticky celé druhé poloviny jsem snad nikde jinde neviděl.  Ačkoliv jsem si po dokončení série říkal, že už v tom nehodlám pokračovat, protože už to je na mě prostě moc (v úplně jiném slova smyslu než například Healer, tady je stále vše poměrně odůvodněné a chytře vysvětlené), tak už se stejně těším na další pokračování. 9,5/10 ()

Andy.222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Překvapuje to i mě samotného, ale cítím se vlastně dost neuspokojený až skoro zklamaný. Protože zhruba od půli série jsem se nemohl zbavit pocitu "že se to vleče" a na konci jsem přemýšlel nad tím, "jak moc vlastně celá série posunula příběh". Bez spoilerů mohu jen říct, že celá série nám vlastně pouze představila jednu novou postavu u které je nejisté jestli bude i v další sérii. Krom toho nemám pocit, že by naše již známé postavy prošly nějakým zásadním vývojem či jestli jsem se dozvěděl něco zásadního o "tajemství propasti". Snad to třetí série napraví. ()

Galerie (311)

Reklama

Reklama