Reklama

Reklama

Clione no Akari

(seriál)
  • Japonsko クリオネの灯り (více)
Trailer 1

Epizody(12)

Obsahy(1)

Minori je mladá dívka, která to nemá v životě jednoduché. Její zdraví je chatrné, a aby toho nebylo málo, tak se často stává ve škole terčem útoků a pomluv ostatních spolužáků. Ne všichni studenti se však baví šikanováním Minori, někteří si uvědomují, že to není správné, ale bojí se, že pokud by něco řekli ostatním, tak by se jejich pozornost upnula i na ně. Předstírat, že nic nevidím, se však nedá věčně, stejně jako přehlížet někoho, kdo má podobné zájmy... (Jeoffrey)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (2)

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Clione no Akari asi chce být zajímavou a melancholickou podívanou a nejspíš chce předat svým divákům i nějaké to poučení, ale selhává hned na několika rovinách. Především příběhu chybí jakákoli intenzita, něco co by v někom jako já vzbudilo jakékoli emoce, zkrátka abych dokázal s hlavní hrdinkou i ostatními soucítit. Z části to kazí fakt, že je celý příběh rozkouskovaný na takhle krátké díly a tak to nemá šanci příliš zasáhnout, ale i tak ono se to ani příliš nesnaží. Necítím z toho žádnou bolest hlavní hrdinky a tak se u mě nedostavuje soucit, nevidím snahu a boj některé z postav něco změnit a tak mi chybí touha někomu nějak fandit. Jistě postupně se rodí mezi postavami nějaké to přátelství, ale ani tenhle posun v podstatě nic nijak neřeší. Aby se věci dostaly k požadovanému konci, je zde zvolen prvek jistého tajemna, zkrátka do života hlavních postav zasáhne jisté nadpřirozeno, ale ať to zní sebelépe, ani tento prvek autoři nezvládli příliš přesvědčivě zakomponovat... Celkové vyznění tohoto anime je pro mě asi takové, jako když by mi někdo úplně cizí jen tak řekl s vážnou tváří "Šikana je zlá.", ale nic víc mi nevysvětlil a odešel. Já bych si v tu chvíli asi řekl: "Tak určitě..." a víc bych o tom nepřemýšlel. No a kdybych se chtěl někdy přesvědčit o tom, že šikana je opravdu zlá, tak bych si znovu pustil Koe no katachi... Clione no Akari není špatné anime, animace mi přišla vcelku sympatická, hudba se mi místy i docela líbila, jen je zatraceně nedotažené a celkově mě prostě nijak extrémně nepřesvědčilo. 4,5/10 ()

q66 

všechny recenze uživatele

No, téma je sice vážné, ale zpracování je takové docela neohrabané, konec je klišé, krátký formát nepomáhá a nízký rozpočet taky ne... zas jde o první samostatnou práci studia, zas tak zlé to taky není, snaha byla a ani ta animace není úplně špatná (mnohem hůř jsou na tom dabérské výkony, ale zas jde většinou o nováčky, tak jim to taky odpustím; a to klasické klišé na konci stejně podle všeho každý odpouští jiným větším anime projektům, kterým to zas neodpustím já, protože si to vůbec nezaslouží)... tak nakonec to špatné skóre nedám - za snahu 6-/10. ()

Reklama

Reklama

Reklama