Reklama

Reklama

Epizody(12)

Obsahy(1)

Gamers! je příběhem mladých lidí, studentů jedné střední školy, které spojuje vášeň pro hraní počítačových her. Každý má svůj oblíbený žánr, své zásady a herní cíle. Tak se setkáváme s Amano Keitou, který chce hrát hry hlavně pro zábavu, s jeho novým kamarádem Ueharou Tasukem, který věřil, že je jeho život dokonalý, a svou vášeň pro hry se snažil dlouho skrývat. Je zde i klub hraní videoher, jehož cílem je vytvořit skupinu profesionálních hráčů. Vede jej energická Karen Tendou, která neustále hledá nové členy a která se rozhodla, že do svého kroužku získá právě mladého Amana. Její posedlost mladým chlapcem se však velmi rychle vymyká kontrole. Je zde i Chiaki Hoshinomori, která s Amanem sdílí jeho neskutečný zápal, ale jsou věci, na kterých se oba nedokáží absolutně shodnout. Tito lidé se zde setkávají a kromě her začínají řešit i jiné věci, které souvisí s běžným životem mladých lidí v tomto věku. (Jeoffrey)

(více)

Recenze (8)

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Gamers! je, jak už sám název napovídá, anime nikoli o hrách, ale o samotných hráčích, tedy o lidech se zápalem pro hraní her. Z hraní her a her samotných tak toho člověk vidí minimum a potěší ho maximálně openning, kde zahlédne narážky na trochu té herní klasiky. Jistě, o hrách se tu hodně mluví, nadšenci přeci rádi mluví mezi sebou o svých koníčcích a poslední díl vám možná vysvětlí, co je na hrách vlastně tak skvělé, ale to je všechno. Gamers! jsou totiž, což už název nepoví, hlavně romantickou komedií, tedy příběhem o tom, kterak čtyři herní nadšenci a jedna obyčejná dívka propadají svým citům a řeší všechno to co k lásce patří. A tím, že jde o komedii je hlavním společníkem veškeré zábavy tentokráte jediné slovo - nedorozumění. Vážně, kdyby spolu postavy víc mluvili a otevřeně se bavili o svých citech s objektem těchto citů, tak by většina zde řešených situací v klidu odezněla a - nebylo by se vlastně na co dívat... Takže jsem za sebe nakonec asi rád za všechen ten vcelku jednoduchý a docela svěží humor, všechno to zamotávání se a za možné párečky, které by z toho mohly vzniknout, i když bylo od začátku jasné, kdo s kým bude. Díky tomu se z posezení a klábosení o hrách stala zábava, i když docela prostá... 6/10 ()

TomX2 

všechny recenze uživatele

Gamers mohlo byť naozaj dobré anime o hrách, pretože ono na to určite má, no ako to už všetci poznáme, aj na dobrej veci je vždy niečo zlé - čo platí aj v tomto prípade. Hlavnou tématikou mali byť hry, no dej nás presmeruje k postavám - hráčom. V tom by nebol problém, pretože je dôležité sa bližšie spoznať s postavami a vytvoriť si k ním vzťah, no bohužiaľ sa zabudlo na hry (na ktoré sa anime zameriava len z 20%) a čaká na nás len typický život stredoškolákov, lásky, vzťahy a priateľstvá, takže Gamers divákovi neprinesú nič nové. Našťastie však seriál nenudí, hlavní hrdinovia stále spravia neplechu a je sranda sa pozerať, ako sa vzápätí začnú hádať nad nezmyslami - páči sa mi aj to, že každá postava má svoj vlastný charakter, iné názory, inú chuť a rozličnú osobnosť, takže je to o čosi zaujímavejšie a reálnejšie - čo je len za plus. Aj Gamers má však niekoľko trhlín akými sú stále opakujúce sa fóry alebo množstvo klišé a ako celok pôsobí priemerne, za čo môže aj nevhodne farebná animácia a jednoduchá, nevýrazná hudba. (pozn.: A preto som vždy ďalšie diely mesiace odkladal) .... Priemer prezretých epizód: 56% ()

DaweForeman 

všechny recenze uživatele

Tak tohle jsem fakt ještě nezažil. Tohle anime má tak nekonsistentní (obzvláště poslední díl mi připadá úplně vytržený z kontextu a úplně o ničem jiném) a naprosto o ničem příběh. Zpočátku snaha o verbování do herního klubu a trochu pohledy na různé typy hráčů (soft - hardcore), poté romantická komedie a v závěru filosofie o hrách. Komediální prvek je dobrý, ale všeho s mírou, protože opakovaný vtip vytáčený ještě do nejvyšších možných otáček už vtipný není a člověk se akorát pak chytá za hlavu a říká si, co je to za idioty. Chápu že nedorozumění je vtipný v ohledu romantiky a ještě bych možná pochopil několikakeré nedorozumění, ale nedorozumění o nedorozumění a do tohle další takovýhle mnohaúrovňový nedorozumění už po určitém čase fakt přijde na hlavu. Postavy jsou celkem slušný až překvapivě na hlavního hrdinu, který je kompletně napřesdržku. Kdyby udělali z Tasuka hlavního hrdina, bylo by to mnohem lepší. Časem začala lézt na nervy i Chiaki s tím svým neustálým zdvojováním slov. Nej naopak byla Aguri, která obzvláště v posledním díle nejvíc hlásila. Samotný poslední díl bych hodnotil zvlášť a to, kdyby se odstřih naproto nahodilý a nemístný začátek, za plných 5*. Jak už jsem zmínil, tak největším problémem u tohohle anime je to, že je tam smícháno všechno možné dohromady bez určité formy, místy se to oddaluje od ústředního tématu a postavy by chtěly přepracovat. Animace je slabší a hudební stránka taktéž nic moc. ()

Katakimiku 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál je fajn. Nebo alespoň jsem v to ze začátku doufala. Postavy jsou stereotypní, ale pořád takovým tím přijatelným způsobem a pár vtipů taky nebylo mimo mísu. Hlavní téma, a to sice hry, taky nepůsobí v rámci seriálu vyloženě špatně. Takže jsem pořád čekala na nástup nějakého příběhu, ale ten se ani po šesti dílech nedostavil a já si říkám, jestli seriál sám vůbec ví, co mi chce nebo má předat. Jediné, čeho se mi dostalo, byly nesmyslné romantické úhelníky stojící jen a pouze na nedorozuměních a neschopnosti postav si všechno vysvětlit jako normálně smýšlející osoby. Drop po šestém dílu. 4.5/10  ()

RoyBatty444

všechny recenze uživatele

Štandardná ostýcho-formula s hráčmi video-hier. Po 7. diely konečne rande, ale pred tým silne otravné zamotávanie v päťuholníku. Hlavné postavy sú silne fixované na svoju záľubu pri ostatných nie sú celkom jasné motívy. Prestal som pozereť Ep.8 Refencie na použité hry ()

paveltommy

všechny recenze uživatele

Nope, not for me. Nemůžu říct že je to vyloženě špatně udělané, párkrát jsem se i zasmál, ale tenhle konkrétní druh zábavy mě prostě neoslovil. Příběh a hlavní pointa mi prostě nějak unikla, a přišlo mi že během pár dílů to mělo být najednou o něčem jiném, ze začátku jsem doufal že to bude spíše o tom hraní her a o tom jak žijí lidé kteří pro hraní udělají vše, o jejich problémech ve škole a v životě. Už třetí díl mě ale přesvědčil že je to spíše o tom která holčina slintá nad geekem a která nad borcem co o hrách nikdy neslyšel. Nesoudím - posuďte sami. Nedokoukáno, bez hodnocení. ()

Reklama

Reklama