Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film nás zavedie do čias druhej svetovej vojny, kedy japonské letectvo systematicky bombardovalo mesto Čchung-čching v juhozápadnej Číne. Vojnový epos má ilustrovať statočnosť a odvahu čínskeho ľudu, ktorý sa odmietol podvoliť japonskému teroru a so vztýčenou hlavou čelil nekompromisnej taktike. (dixx)

Videa (1)

Trailer

Recenze (22)

Mamlas odpad!

všechny recenze uživatele

Sorry za ten příměr, ale žlutí se tam mydlí se žlutýma, takže je úplně bez šance rozpoznat, kdo je dobrý a kdo zlý nebo kdo je vůbec kdo. Film je amatérský, velmi naivní, typicky asijský, přeplněný lacinými triky, které se stále opakují a letadýlky jako v nějaké blbé PC hře. Willisowa přítomnost jako šéfa v čínské armádě je komicky trapná. Vydržel jsem na tuto blbost koukat se sebezapřením asi 15 minut, déle už by to byl sadistický masochismus. ()

Grimaldi odpad!

všechny recenze uživatele

Něco tak moc zmatlaného jako byl Air Strike jsem už dlouho neviděl. Naprosto hnusné, odporné triky letadlových bojů jak z nějakého dvacet let starého dokumentu. Dále neexistence uceleného příběhu a celková nesmyslnost děje. A vrcholem tohoto díla je obsazení zvučných jmen které tu prakticky nejsou jako v případě Fan Bingbing, tak Adriena Brodyho, který tu je okolo dvou minut jako naprosto zbytečná postava pro děj. Ale nejlepší je bezesporu Willis který je v některých scénách předabován a je na něm jasně vidět, že vůbec nedokáže uvěřit, proč se tohoto natáčení vůbec účastní. Po všech stránkách zasloužený propadák. ()

Reklama

Rominator 

všechny recenze uživatele

Film se odehrává za 2. světové války v roce 1943. Japonské letectvo se snaží ze všech sil vybombardovat čínské město Chongqing.... Příběhu nepomahá roztříštěnost a velké množství občas i vzhledově podobných postav. Kvalita triků je kolísavá a takový Adrien Brody se objeví pouze v epizodní roli. Viděna 97 minutová verze. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Boha jeho co to mělo být???? (viděna full verze bez vyzmizíkované hérečky). Zdejší hodnocení pravda naznačovalo, že to bude špatné, že ale až tak, to jsem vážně nečekal... Konzultant Mel Gibson, hrají Willis a Brody... Letecká válka nad Čínou, sakra to nemůže mít tak strašné hodnocení říkal jsem si. Tak na rovinu, má ho oprávněně. Pánům asi nabídli nový  mobil Huawei či co, že se v tom angažovali. Že jim to ale nebylo trapné vážně se tomu divím. Předvedli naprosté neherectví v absolutní propagandistické scénáristické sračce. Tohle je mix mnoha žánrů, vlastně všech. Máme tu drama, romantiku, válku, thriller se špionážní zápletkou, road movie, je to i film o dětičkách, komedii zajišťují veselé vsuvky a komu by toho bylo málo jsou tu dvě roztomilá britská prasátka...  Západní herci sází jeden moudrý citát za druhým, čínští piloti zase pořád salutují a chtějí umřít za vlast což se jim pod palbou Zer plní vrchovatě. Jak tak stárnu s kinematografií a jejími možnostmi, jsem zklamán. Viděl jsem těsně poválečné filmy, kdy leckdy skutečné stroje nahrazují legrační modely. V poválečných filmech se objevují skutečná letadla a ke konci sedmdesátek už bylo pro film složité dávat ty létající veterány dohromady obzvláště když jich bylo jen pár a každý byl na jiném kontinentu. Devadesátky přišly s digitálními efekty a dalo se tušit, že to co není se dá vyanimovat. Jenže tehdy díky technologiím to bylo ještě znatelné. Jak doba pokročila, jeden by řekl, že teď to bude to pravé. Ale jak se zdá není. Midway toho byla důkazem a tahle hrůza to jen potvrzuje. Digitální efekty nejsou vše a někdy kurva třískají do očí. Tady neustále ať už to byla jízda náklaďáku, výbuchy bomb, nebo samotné letouny. Z těch uvidíte I-16 Raty, jednoho P-40 a na straně Japíků jsou to samozřejmě Zera a bombardéry G3M Riko jimž Amíci dali ženské jméno Nell. Leteckých soubojů je tu požehnaně, trochu bych to přirovnal k Lucasovým Red Tails ovšem tady je to fakt umělé. Samotný příběh je debilní a já byl zvědav na titulky koho že to Willis hrál. Děsil jsem se, že mého oblíbence a velitele Flying Tigers generála Lee Chennaulta, ale jestli ano tak to neměli koule v titulcích přiznat. Tento film zkrátka neměl nikdy opustit Čínu. Věřím, že tam nějakou slzičku v kině vymáčkne. Samozřejmě dobře vím co Japonci páchali na začátku i během války a že ,,osvobozenci od kolonialismu"  ani Číňané ani Korejci pro ně nebyli nic víc než otroci a tréninkové cíle pro jejich katany a zbraně. Ale tady ten patriotismus je v takové koncentraci, že to zastiňuje nejeden dnešní ruský válečný film a že Rusové být patriotičtí sakra umí! Dávám tedy za jednu neyvbuchlou japonskou pumu. * ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Ano, opravdu tam hraje Bruce Willis i Adrien Brody a ano, výsledné hodnocení je pravdivé. Dost možná nejhorší válečný film, který jsem měl tu čest vidět, kde nefunguje prakticky nic a zaujme možná těch pár slušných i když okatě počítačových výbuchů. Herecké kreace, které předvádí všichni zúčastnění, vč. Bruce jsou směšné a baví stejně jako některé neuvěřitelné WTF scény, které se ve filmu objeví. Jako cílená parodie, by film fungoval, ale po celou dobu je vidět, že je vše míněno vážně. Závěrečná scéna s bombou je mindfuck roku. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (4)

  • Kvůli herečce Fan Bingbing a jejímu problému s daňovým únikem nebyl film v čínských kinech promítán. (Duoscop)
  • Původně měl být film ve 3D, ale nakonec od toho tvůrci odstoupili. (Duoscop)
  • Natáčelo se v Šanghaji v Číně. (BMW12)

Reklama

Reklama