Reklama

Reklama

Vážený diktátore

  • USA Dear Dictator (více)
Trailer 1

Tatiana Millsová je patnáctiletá americká dívka, která žije se svou svobodnou matkou Darlene. Ta udržuje milostný poměr se svým ženatým šéfem Dr. Charlesem, což je zubař, jehož fetišem jsou dámská chodidla. Tatiana ve škole dostane úkol napsat dopis někomu, koho obdivuje. Vybere si nechvalně známého diktátora z jedné ostrovní země, Antona Vincenta. K jejímu překvapení jí diktátor odepíše a oba si vymění několik dopisů. Ve Vincentově zemi zrovna probíhá revoluce, národ ho svrhne a on uprchne ze země. O několik dní později se objeví v garáži u Tatiany doma. Tatiana se rozhodne ho skrývat, protože jí přijde jako sympatický dědeček. Později ho představí i své matce. Anton pomáhá s domácími pracemi a plánuje opětovné převzetí moci ve své vlasti. Ve škole jsou tři dívky, které Tatianu šikanují. Anton pomáhá Tatianě svrhnout nadvládu těchto dívek. Radí, jak je má zesměšnit před celou školou a jak získat moc podobně, jako to plánuje Anton ve své zemi... (TV Nova)

(více)

Recenze (30)

kingik 

všechny recenze uživatele

Studentka Tatiana je rebelka tělem i duší. Má pocit, že už ji na celém světě chápe jen jistý komunistický diktátor, s nímž si vydatně koresponduje. K jejímu velkému úžasu se jednoho dne zjeví osobně u ní doma, to když v jeho zemi dojde k převratu. A život mladé rebelky nabere politické tendence a nový směr, kdežto diktátor se musí skrývat. Když se do jednoho filmu podaří dostat Odeyu Rush, Katie Holmes, Setha Greena, Jasona Biggse a Michaela Caina, tedy samé unikátní herce, předpokládám, že výsledkem bude jedinečná kontroverzní satira, jaká tady dlouho nebyla. Skutečnost je ale poněkud jiná. Především není úplně ideální k filmu přistupovat jako k provokativnímu a kontroverznímu, ale jen a pouze ve směru komediálním, načež se všechny postavy chovají divně. Katie Holmes je celou dobu za krávu a neschopnou mámu, která z nějakého důvodu chová obdiv k místnímu zubaři, co jí olizuje nohy, až na posledních pět minut je z ní normální žena. Tatiana je vesměs svými vrstevníky odmítané děvče, které se pár minut ve filmu chová "rebelsky", nečeše se a nosí výstřední obuv, načež se už její postoj ke společnosti ve filmu moc neřeší. Jason Biggs je ve filmu, jen aby byl lákadlem do titulků, přičemž hlavním nosičem ideologie je obstarožní Michael Caine, tedy herec seriozních kvalit a nikoliv komediant typu Jima Carreyho. A až na pár poprav ve své domovině, se jedná o diktátora s vlídnou tváři. Tohle zajímavé osazenstvo se tak nějak potýká s originálním námětem, ale jen pramálo zábavně třeskutým. Absence vtipů v ději je po nějaké době dost znát. Jsou zde asi čtyři scénky, u kterých se dá uchechtnout, zbytek je moc ukecaný. Samotný převrat je realizován ve stylu divadelního aranžmá, na atraktivně pojatou scénu nenarazíte. Nejednou jsem měl ze scénáře pocit, že je dílem improvizace. Od tvůrčí dvojky Addario/Syracuse jsem čekal kvalitnější výsledek. Jejich předchozí počin Bláznivá noc pobavil, tentokrát ale zůstalo hlavně u dobrého hereckého obsazení a neotřelého námětu, co skýtal mnohem víc, než z něj nakonec vzešlo. Zajímavé bude jistě i zábavné hádaní, z jaké latinskoamerické země diktátor pochází, neb název země ve filmu nepadne, vzhledem k jeho namaskování i vlajce se dá ale usuzovat jeho tvůrci zamýšlený původ. 6/10 ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Neviem čo si mám o výsledku myslieť. Pravda je, že "Dear Dictator" je už od prvého momentu jasná stupidita, no bol som zvedavý, či film zo mňa dostane nejaký ten smiech. No to sa reálne nestalo. Všetci v tomto filme sú divní, chémia tu často absolútne nefunguje a reálne premýšľam, čo si mám o výsledku myslieť. V jadre mám pocit, že záver filmu chce povedať niečo dobré. Niečo v zmysle, že niekedy aj rebel musí vedieť kedy ustúpiť a čo je moc. Lenže je to podané v kontexte, kde absolútne neviem čo si mám o tom myslieť. To je asi aj najväčší problém tohto filmu pre mňa. Michael Caine je pre mňa maximálne strojený a jeho výkonu moc neverím. Najhoršie na tom ale je, že ani kostýmovo sa o nič nedá oprieť, pretože je oblečený do zúfalých outfitov, ktoré tomu moc nepomáhajú. Neviem čo som od filmu čakal, no v jadre tu nie je jediná postava, ktorá by mi prišla normálna. Komédie fungujú ak vieme postavy identifikovať a prihodí sa im niečo, čo je vtipné. Lenže nemali by predstavovať nejaké čiernobiele postavy, alebo nevidíme v postavách žiaden vývoj. V jadre to potom neponúka nič a je to len nuda. Osobne film odporúčať neodporúčam. Mal by ísť niekam na lekciu humoru a naučiť sa ako tvoriť vtipy, lebo toto nefunguje. Sorry. Hodnotenie: D ()

Arsenal83 odpad!

všechny recenze uživatele

Stupidita od samého začiatku, kde sa mi obrátil žalúdok naruby hneď keď si tá blbka strčila použitú žuvačku do huby alebo keď Holmeske ten ryšavý pako líže jej krivé prsty na labe. Niekomu sa to zdá byť vtipné, ale mňa to akurát znechutilo. Caine so svojou vysokou angličtinou je úplne mimo roly, nie je to jeho chyba, ale obsadený tu byť nemal. A hoci si to niekto môže mýliť, nie, film nie je o Matovičovi. ()

Morholt odpad!

všechny recenze uživatele

Třída dostane za úkol napsat dopis osobnosti, kterou obdivuje a problémová puberťačka vychovávaná ne zrovna ideální matkou se rozhodne pro latinsko-amerického diktátora. Chvilku si dopisujou a když v zemi přijde převrat, uteče tyran k holce a schovává se u ní v garáži, což měl být asi impuls k různým komickým situacím. Jenže není. Tady mi dělalo problém se i jen pousmát a když začala Caineova postava nahrazovat chybějícího otce a dělat údržbáře, tak mi bylo na blití. Herecky taky nic moc. Katie Holmes jsem nikdy neměl rád, Odeya Rush tu hraje jen další zpovykanou holku a Caine se na tuhle roli vyloženě nehodí. Tady je prostě všechno špatně. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Rebelantska stredoskolacka si dopisuje s diktatorom, ktory u nej najde azyl potom co ho zvrhnu rebelanti. Originalny blaznivy namet, ale spracovanie je strasna nuda. Teenagerka je otravna, Caine ako diktator musi vystupovat v nedôstojnych kostymoch, co bohuzial nepôsobi vtipne ale skôr trapne. Aspon ze na Katie Holmes sa stale dobre pozera a jedinou vtipnou postavou tu je Seth Green s jeho fetisom na nohy. 3/10. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Komédia, ktorá sa nedrží svojho žánru (vážne debaty o diktátorstve) a zároveň nedrží pokope sama o sebe (nevtipné pokusy o vtip toho typu, že oblečieme hereckú legendu do oblečenia, v ktorom bude vyzerať blbo, hahaha). Základná myšlienka je v pohode a samozrejme sa tu ponúka zrovnanie s filmom Diktátor (v hlavnej úlohe Sacha Baron Cohen). Bohužiaľ z ponúkaných možností zápletky si scenáristi zvolili podivný a hlavne nudný variant, že natočia stredoškolskú komédiu uzatvorenú v garáži, v ktorej sa šourá diktátor. Tá jedna hviezda je hlavne za veľmi peknú tváričku mladej rebelky. ()

Joges 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem vůbec nebral vážně. To hlavně proto, že je to komedie. Proto mi problémová puberťačka, bláznivá matka a senilní diktátor vůbec nevadili. Naopak mě trojice Rush, Caine, Holmes docela bavila. A to i přes obyčejné, standardní výkony. Prostě jsem to všechno bral s ironií a s nadhledem. Nejspíš bych takové běžné komedii udělil čtyři nebo tři hvězdy, ale protože ve filmu zaznělo několik dobrých vět, nasmál jsem se, a také dávám přednost optimismu před skepsí, naděluji plný počet. Já raději rebely než stádnost. ()

YumiOkami 

všechny recenze uživatele

CO TAM DELAL MICHAEL CAINE?? :DDD ale ne, michael film udelal o dost koukatelnym, bez nej by to byla docela obycejna komedie s par dobrymi vtipy. ani nevim, co mela byt myslenka filmu (umet vladnout ostatnim lidem?), ale jinak v pohode. — uchylny charles v praci matky me pobavil, i matcina snaha zalibit se mu (a pote i antonovi??? jakoze kdyby to byl film z 60. let, kdy jeste byl michael caine sexy, tak bych se ji VUBEC nedivila). || ❝𝐎𝐤𝐚𝐲, 𝐈 𝐬𝐰𝐞𝐚𝐫, 𝐈 𝐰𝐢𝐥𝐥 𝐧𝐞𝐯𝐞𝐫 𝐧𝐨𝐭 𝐭𝐞𝐥𝐥 𝐲𝐨𝐮 𝐈'𝐦 𝐡𝐢𝐝𝐢𝐧𝐠 𝐚 𝐝𝐢𝐜𝐭𝐚𝐭𝐨𝐫 𝐞𝐯𝐞𝐫 𝐚𝐠𝐚𝐢𝐧... 𝐔𝐡, 𝐬𝐨 𝐜𝐚𝐧 𝐡𝐞 𝐬𝐭𝐚𝐲?❞ 📝📫 ()

Adramelech 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavý film, který přes odlehčující komické prvky vlastně není komedií. Je z něj patrné, že diktátor nemůže být žádná holá větev na způsob kašpárků, kteří se věnují politikaření v tzv. demokratických státech. Líbilo se mi, jak rychle se svržený diktátor přizpůsobil nové situaci ve svém americkém exilu a okamžitě začal konat. Tihle lidé prostě žádnou porážku nevnímají jako definitivní. Perfektní je, jak zaškoluje tu holku, aby změnila své nezáviděníhodné postavení ve škole: svrhnout autority – vyvolat chaos – převzít moc. To funguje obecně. A pokud slečna na něco nemá žaludek, tak to udělá za ni. Škoda, že vyměkla a projevila se jako nepříliš nadaná žákyně. „Ty nejsi rebelka, ty jsi jenom výtržnice.“ Takovou šanci promarnit! Komu se poštěstí mít za učitele zkušeného diktátora? Nedostatky: Celkově dobrý dojem kazí poněkud rozplizlý konec. Kdepak, tohle mělo skončit úplně jinak! Scéna, kdy si diktátor v obchodním domě zkouší nové oblečení, působila nejen trapně, nýbrž i nesmyslně; takový člověk by byl schopen snadno posoudit, jestli mu něco sluší nebo ne. To si mohli tvůrci filmu fakt odpustit. Přirozeně působících humorných situací vznikajících na základě velkého rozdílu co do životních zkušeností i věku obou hlavních postav tam i beztoho bylo dost. Tematicky se tomuto filmu vzdáleně podobá Kingova povídka Nadaný žák, která je známá i z filmového zpracování. Charaktery postav jsou tam však namíchané jinak. Mládenec, který tam vystupuje, není žádné neviňátko, zatímco slečna ve filmu Vážený diktátore je v zásadě hodná, roztomile cáklá puberťačka. ()

Snake.Charmer 

všechny recenze uživatele

Amatérsky natočená komedie plná nevtipných vtipů a nedotažených nápadů a postav. Asi aby působil film vizuálně zajímavěji a neotřele, kameraman exploituje "Dutch angles" jako o život, skoro jako by se snažil v jejich počtu dohnat Branaghova Thora, ale kýžený výsledek se samozřejmě nedostavuje. To, že za kamerou seděl "Troll", by mohlo leccos vysvětlovat! :) ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

No na tak zname herecke obsadenie velmi slaba komedia,mozno som sa dvakrat pousmial,ale to je vsetko,skoda,mohlo to aj lepsie dopadnut...:-) ()

Reklama

Reklama