Reklama

Reklama

Revolta

  • Velká Británie Revolt (více)
Trailer

Země čelí invazi robotů. Odkud přišli? A je možné se jim ubránit i v zemích, kde není zbrojní průmysl rozvinutý tak, jako třeba v USA? Jak si poradí americký voják, který se probere se ztrátou paměti v Keni a jediné, co ví, je, že kolem něj zuří válka? Jedno je jisté... bez odporu se nevzdá. (Martrix)

Recenze (36)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $4miliónyTržby Celosvetovo $8,986▐ V celku taká poctivá snaživá sci-fi nízkorozpočtovka, ktorá má dobrý dravý a drsný spád, fajn herečku, akciu a aj triky na slušnej úrovni. Troška škoda, že herec v hlavnej úlohe nebol vytypovaný niekto výzorovo viac ošlahanejší v podobe vojaka ale ináč pozerateľné. Keď nepreháňam tak je to taký mix Vojny svetov a District 9. /55%/ ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

V poslednej dobe sa týchto lacnejších filmov o mimozemskej invázii objavilo celkom dosť a Revolt patrí rozhodne medzi tie vydarenejšie. Režisér je ale viditeľne až moc veľký fanúšik slávnejšieho Neila Blomkampa, hlavne jeho Districtu 9, ale aj ostatných filmov, tých spoločných znakov je tu pomerne dosť, ale predsa len tento štýl stále nie je až tak opozeraný a film si ide aj tak svojou cestou. Film sa tejto globálnej udalosti venuje očakávane len z toho najmenšieho hľadiska, vojak a doktorka spoja svoje sily, aby sa skúsili dostať do relatívneho bezpečia a tak je z toho pomerne priamočiara a nie práve najnápaditejšia cesta z jedného bodu do druhého, ale behom cesty sa im pravidelne udeje niečo nepríjemné a tých slušných sekvencií je tu celkom dosť a aj informácie sú ideálne postupne dávkované a tak ma to až prekvapivo bavilo. Finále by som si možno predstavoval trochu inak, ale ani toto nebolo zlé. S obsadením tu v rámci možností nemám najmenší problém, hlavné duo mi prišlo dostatočne sympatické a aj herecky celkom schopné, takže som im fandil a v priebehu už prakticky väčšinou narazia len na nejaké tie epizódne postavy. Nesklame ani akčná stránka, mimozemské stroje majú slušný dizajn a hlavne efektnú streľbu, ktorá ľudí okamžite rozpráši, vizuálne a technicky je až prekvapivo dobre zvládnutá a tak ma všetky tie prestrelky a naháňačky bavili. Režisér ma prekvapil len v dobrom, síce mu chýba osobitý štýl, ale vzhľadom na nízky rozpočet to po všetkých stránkach zvládol nadpriemerne a film zaujme aj neopozeraným prostredím. Takže ja som nadmieru spokojný, aj s nízkym rozpočtom sa dá ponúknuť slušný sci-fi film so sympatickými postavami, atraktívnym vizuálom a s kvalitnou akciou, dobrá práca. 72% ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Revolt aneb jak GB a JAR natočili Akumulátor 2 :-). Tohle bylo celkem solidní scifíčko, někomu připomínající District 9 (to moc nechápu krom lokací) a Válku světů. Tam už nějaké společné znaky jsou v podobě lodí nasávajících ječící lidičky. Tady se ale nedozvíme proč tomu tak je. Nu a já přihodím Battle Los Angeles. Tam taky partička vymejšlí v ruinách města jde má hlavní emzák čudlík OFF. Britové jsou hlavičky mazaný a tak kde jsou nejlepší lokace pro postapo filmy? No jasně v Africe. Po 80 letech od dekolonizací zlých bílých otrokářů je tam takový binec a ruiny všude kam se podíváš, že filmařovo srdce zaplesá. Kulisy reálné, stačí jen rozestavět kamery a herce. Emzáci byly zdigitalizovaní celkem slušně i způsob jakým sublimovali naší rasu. Je ale divné, že po někom zbyla motorka či ákáčko... Asi to fungovalo jen na měkké tkáně. Z hlediska fyziky byl nejpodivnější ten závěrčný EMP shock, který vypnul kolem sebe lecos, ale veřejné osvětlení dál věrně svítilo, to asi aby bylo vidět na hrdinu filmu. Ten je bělochem, byť tedy zbytek herců byli Afričané, odhaduji že jej BLM zakáže vysílat, protože emzáky má porazit v Africe Afričan a né bílý Amík. To je jasná nadřazenost...! A tak jsem docela rád, že jsem tohle lepší béčko viděl. Bérénice byla docela pěkná čtyřicítka a je škoda že krom techtlí s ní hlavní hrdina neměl i mechtle. Ten sám mi svým statickým neherectví připomínal N. Cage v jeho posledních filmech. Dávám tedy za tři výboje, snad to tu nevypnu... * * * ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|50%| Nebudu tu vypisovat jisté podobnosti k filmům District9 apod, sice tomu jisté aspekty odpovídají, ale raději nebudu srovnávat. Na to, že je to nízkorozpočták, tak se to celkem vydařilo. Technická stránka, kamera – to vše je dobré. I po akční stránce to není zlé. ½ snímku je super, pak to ale začne váznout a už mě to moc nebavilo. Finále šlo mimo mě, i když bylo akční atd. Pak už to ztratilo ten pravý náboj – alespoň tak jsem to cítil já. Takže ve finále čistý průměr a slabé 3*. Aspoň něco. ()

SeBig odpad!

všechny recenze uživatele

Jedna z posledních vět ve filmu byla lživá! Týpek tam řekl; ,,vyšlo to” - né chlapče, tohle opravdu nevyšlo a nevydařilo se. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Neskutečný překvapení. Samozřejmě první věc kterou zmíním jsou levnější efekty robotů, s tím se musí počítat, ale na druhou stránku to není nijak extra bolestivé pro oči a o to víc v šoku jsem, protože to ostatní kolem funguje naprosto dokonale. Atmosféra, prostředí a akce je na perfektní úrovni. Akce je krvavá, přehledná a výborně nasnímaná. Lee Pace je sympaťák a drsňáka mu bez problému věříte. Bérénice Marlohe je doslova celá Moon Bloodgood a ještě asi 100x krásnější. občas sem se nemohl zbavit dojmu, že sleduju Terminátor Salvation. Příběh je jednoduchej, děj svižnej. Strašně moc mě to bavilo, ani chvilku jsem se nenudil. Snaživé béčko jako řemen, které strčí do kapsy úplně všechno, v čem teď hraje Lundgren, Seagal, Van Damme atd. Neskutečně povedené, hlavně řemeslně parádní práce. Zase se tu film drtí přísným metrem, takovýhle povedený filmy by si zasloužili ocenit mnohem, mnohem víc. Kdyby v tom hrál už výše zmíněný Van Damme, jednalo by se o jeho nejlepší film asi za deset let a já bych se dost možná i radostí udělal. Podobný film jako třeba Skyline, Spectral a podobný béčka, jen mnohem lepší. Mrtě bych si dal dvojku a režisérovi přeju co nejdřív větší šanci, protože to co dokázal vytřískat z tak malýho rozpočtu je vlastně fantazie.70%. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Spoilery!!!!. Technická stránka věci je skvělá, triky fajn. Ale ten příběh - tak byli to nakonec roboti americké armády, nebo ufouni? A proč zrovna jeho si vybrali jako trackera? A proč tedy byli v tom vězení? Proč tam byla doktorka? A co se s lidmi dělo uvnitř talířů? Proč je vůbec brali, když na zemi je roboti smázli jak malinu? Prostě chlap s babou odněkud někam jedou, sem tam je někdo zastaví, většinou s nečistými úmysly, a sem tam se objeví roboti. Jedno EMP vše zničí. Ha ha, nebylo to tady už? Chlap jako vodič elektřiny a přežije? No, netahajete mne za fusekli. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Docela fajn scifárna o invazi robotích emzáků, která se může pochlubit slušnou technickou stránkou, solidními herci, neokoukaným africkým prostředím. A našla se tu i nějaká ta akce, ačkoliv měla něco do sebe především ve chvílích, kdy se hlavní hrdinové mydlili se zdivočelými domorodci. Jako mínus vidím fakt, že film pokládá strašně moc otázek a nenabízí žádné odpovědi, takže nechává hned několik linek otevřených, což mě na konci nebetyčně žralo. Ale je fakt, že zase ne tolik, takže 60%. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Podla mna to rozhodne nie je take zle alebo amaterske ako niektori tvrdia. Na to, ze to stalo par drobnych, tak to po technickej stranke vyzera dobre a s trikmi som nemal najmensi problem. Nie je to taka pecka ako District 9, ale Joe Miale je mozno podobny nadejny talent ako Blomkamp. NIelen technicka stranka je v poriadku ale Miale vie dobre viest aj hercov a tak aj dramaticka stranka funguje. Dejom to pripomina Spielbergovu Vojnu svetov. Takze znova sledujeme invaziu mimozemstanov z pohladu hlavnych hrdinov (tentokrat charizmaticky vojak so stratou pamäte a sexy doktorka), vdaka comu su nam davkovane len najnutnejsie informacie o celom priebehu. Film neustale strieda pomalsie napinave sceny s dobre natocenou a zostrihanou akciou. Stopaz je tiez kratka. Akurat ku koncu uz filmu dochadza dych a cely to zacne pôsobit trochu stereotypne. Celkovo to pôsobi ako zaujimavy pilot k nejakemu postapo serialu a dalsie diely by som kludne privítal. Som zvedavy na dalsi Mialeho projekt. 7/10. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Zábavné béčko v atraktivních kulisách a s parádními triky, jehož největší slabinou je scénář, který nedokáže odpovědět na žádnou z otázek, jež od začátku pokládá. Jinak ale spokojenost - má to spád, skvělou kameru i vizuál a dravý McCrearyho soundtrack, který se drží na vlně rytmického a překvapivě i poslouchatelného dubstepu. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Lee Pace je herec, kterého mám docela rád, a to díky seriálu "Pushing Daisies". Dobrá vizuální stránka sci-fi filmu, to je další prvek, který mám rád a který dovedu ocenit. A tak si myslím, že si díky těmto dvěma aspektům a také tomu, že příběh se dá kousnout, film zaslouží alespoň průměrné hodnocení. ()

vegetol.mp 

všechny recenze uživatele

Svižná a skvěle natočená akční sci-fi, která působí jako pilot k tv seriálu. Jinak naprosto nechápu, proč tu všichni zmiňujou District 9, když s ním tenhle film kromě afrických lokací nemá naprosto nic společnýho. Pokud se Revolt něčemu podobá, pak spíš Válce světů, Skyline a Světové Invazi. Ale asi se není co divit. Před časem byly všechny akční filmy kopií Taken, teď pro změnu Johna Wicka. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Pokud na sebe chtěl Joe Miale upozornit podobně, jako se to povedlo svého času Neil Blomkampovi s jeho Districtem 9, tak se mu to určitě povedlo. Další důkaz, že jde i za málo peněz udělat hodně muziky, že to jde i bez hvězdných jmen a že i vykrádačka Války světů(byť zkřížená s Terminátor: Salvation a bůhvíčím), může s dobrou režií dopadnout dobře. Přestože má Revolt znaky béčka, víc se hodí napsat (i přes nepříliš zajímavé finále), že je to sympatické nízkorozpočtové scifíčko, které neurazí. ()

PROCESOR 

všechny recenze uživatele

Americký voják speciálních sil se probírá na policejní stanici, kde je uvězněný. Trpí ztrátou paměti. Vedle v cele je francouzská doktorka, která mu říká, že nemá pro něj dobré zprávy. Je v Keni a tu, jako celý svět napadli roboti a všechny kolem masakrují. Připadá Vám to, jako dobrej základ správného „Béčka“? Taky, že je. A když se přidají ještě spekulace, že to není mimozemského původu, ale USA si „čistí“ planetu, tak to získává další rozměr. Nic nefunguje a nic se nedá ověřit. Ústřední dvojice putuje zpustošenou zemí a snaží se přežít. A já se u toho bavil, jenom ke konci mám trochu výhrady, takže lepší průměr. ()

Packal13 

všechny recenze uživatele

Kombinace vícero sci-fi filmů včetně Války světů a District 9, přestože film nedělá nic vyloženě špatně, nedělá bohužel ani nic vyloženě dobře. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Jak píše Honajz chlápek (americký voják) a doktorka jedou z místa A (věznice v Nairobi) do místa B (jakási americká základna). Po cestě narazí na několik afrických vojáků a jakéhosi fotografa a samozřejmě i na mimozemšťany,kteří ho nechají žít jelikož je jejich přenašeč a ji zabijou (asi). 40 procent více ani omylem pusťte si radši District 9. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Nebyla to vyloženě tragedie, ale neoslovilo mě to. Nevím jestli díky konceptu vyprávění nebo tomu debilnímu závěru... prostě průměr který se snaží ale zůstává někde na půl cesty. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Neškodná chuťovka. Scenár samozrejme s dierami, ale po technickej stránke krása na finančné pomery rozpočtu. Ďalší do série skvelých nízkorozpočtových zásahov ako Kill Switch, Spectral, Kill Command atď. ()

Reklama

Reklama