Reklama

Reklama

Revolta

  • Velká Británie Revolt (více)
Trailer

Země čelí invazi robotů. Odkud přišli? A je možné se jim ubránit i v zemích, kde není zbrojní průmysl rozvinutý tak, jako třeba v USA? Jak si poradí americký voják, který se probere se ztrátou paměti v Keni a jediné, co ví, je, že kolem něj zuří válka? Jedno je jisté... bez odporu se nevzdá. (Martrix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (36)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Lee Pace je herec, kterého mám docela rád, a to díky seriálu "Pushing Daisies". Dobrá vizuální stránka sci-fi filmu, to je další prvek, který mám rád a který dovedu ocenit. A tak si myslím, že si díky těmto dvěma aspektům a také tomu, že příběh se dá kousnout, film zaslouží alespoň průměrné hodnocení. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Podla mna to rozhodne nie je take zle alebo amaterske ako niektori tvrdia. Na to, ze to stalo par drobnych, tak to po technickej stranke vyzera dobre a s trikmi som nemal najmensi problem. Nie je to taka pecka ako District 9, ale Joe Miale je mozno podobny nadejny talent ako Blomkamp. NIelen technicka stranka je v poriadku ale Miale vie dobre viest aj hercov a tak aj dramaticka stranka funguje. Dejom to pripomina Spielbergovu Vojnu svetov. Takze znova sledujeme invaziu mimozemstanov z pohladu hlavnych hrdinov (tentokrat charizmaticky vojak so stratou pamäte a sexy doktorka), vdaka comu su nam davkovane len najnutnejsie informacie o celom priebehu. Film neustale strieda pomalsie napinave sceny s dobre natocenou a zostrihanou akciou. Stopaz je tiez kratka. Akurat ku koncu uz filmu dochadza dych a cely to zacne pôsobit trochu stereotypne. Celkovo to pôsobi ako zaujimavy pilot k nejakemu postapo serialu a dalsie diely by som kludne privítal. Som zvedavy na dalsi Mialeho projekt. 7/10. ()

Reklama

sniper18 

všechny recenze uživatele

V poslednej dobe sa týchto lacnejších filmov o mimozemskej invázii objavilo celkom dosť a Revolt patrí rozhodne medzi tie vydarenejšie. Režisér je ale viditeľne až moc veľký fanúšik slávnejšieho Neila Blomkampa, hlavne jeho Districtu 9, ale aj ostatných filmov, tých spoločných znakov je tu pomerne dosť, ale predsa len tento štýl stále nie je až tak opozeraný a film si ide aj tak svojou cestou. Film sa tejto globálnej udalosti venuje očakávane len z toho najmenšieho hľadiska, vojak a doktorka spoja svoje sily, aby sa skúsili dostať do relatívneho bezpečia a tak je z toho pomerne priamočiara a nie práve najnápaditejšia cesta z jedného bodu do druhého, ale behom cesty sa im pravidelne udeje niečo nepríjemné a tých slušných sekvencií je tu celkom dosť a aj informácie sú ideálne postupne dávkované a tak ma to až prekvapivo bavilo. Finále by som si možno predstavoval trochu inak, ale ani toto nebolo zlé. S obsadením tu v rámci možností nemám najmenší problém, hlavné duo mi prišlo dostatočne sympatické a aj herecky celkom schopné, takže som im fandil a v priebehu už prakticky väčšinou narazia len na nejaké tie epizódne postavy. Nesklame ani akčná stránka, mimozemské stroje majú slušný dizajn a hlavne efektnú streľbu, ktorá ľudí okamžite rozpráši, vizuálne a technicky je až prekvapivo dobre zvládnutá a tak ma všetky tie prestrelky a naháňačky bavili. Režisér ma prekvapil len v dobrom, síce mu chýba osobitý štýl, ale vzhľadom na nízky rozpočet to po všetkých stránkach zvládol nadpriemerne a film zaujme aj neopozeraným prostredím. Takže ja som nadmieru spokojný, aj s nízkym rozpočtom sa dá ponúknuť slušný sci-fi film so sympatickými postavami, atraktívnym vizuálom a s kvalitnou akciou, dobrá práca. 72% ()

vegetol.mp 

všechny recenze uživatele

Svižná a skvěle natočená akční sci-fi, která působí jako pilot k tv seriálu. Jinak naprosto nechápu, proč tu všichni zmiňujou District 9, když s ním tenhle film kromě afrických lokací nemá naprosto nic společnýho. Pokud se Revolt něčemu podobá, pak spíš Válce světů, Skyline a Světové Invazi. Ale asi se není co divit. Před časem byly všechny akční filmy kopií Taken, teď pro změnu Johna Wicka. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Spoilery!!!!. Technická stránka věci je skvělá, triky fajn. Ale ten příběh - tak byli to nakonec roboti americké armády, nebo ufouni? A proč zrovna jeho si vybrali jako trackera? A proč tedy byli v tom vězení? Proč tam byla doktorka? A co se s lidmi dělo uvnitř talířů? Proč je vůbec brali, když na zemi je roboti smázli jak malinu? Prostě chlap s babou odněkud někam jedou, sem tam je někdo zastaví, většinou s nečistými úmysly, a sem tam se objeví roboti. Jedno EMP vše zničí. Ha ha, nebylo to tady už? Chlap jako vodič elektřiny a přežije? No, netahajete mne za fusekli. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (1)

  • V části filmu, kde narazí na fotografa a vedou ho tunelem (cca ve 38. minutě), jsou vidět další postavy, které se však dále neobjeví (nejspíše jde tedy o lidi z natáčení). (PatchmaN)

Reklama

Reklama